kaffu Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα, θα ήθελα την βοήθεια σας για την επιλογή ενόw home cinema. Είμαι ανάμεσα LG BH9530TW και στο Sony BDV-N9100. Τα άκουσα και τα δύο στα media και το sony νομίζω είχε καθαρότερο ήχο. Βασικά το θέλω περισσότερο για μουσική οπότε αν έχετε να μ προτείνετε κάποιο άλλο home cinema ή ηχοσύστημα. Θα προτιμούσα ασύρματα ηχεία. Ο χώρος είναι γύρω στα 50τμ. Είμαι άσχετος με το θέμα αυτό που ψάχνω πραγματικά είναι καθαρός ήχος και ποιοτικός για μουσική. Να μπορώ να κάνω πάρτυ που λένε. χαχαχα Ευχαριστώ εκ των προτέρων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Εχμμ, Home Cinema για ποιοτική ακρόαση μουσικής; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kaffu Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 δεν ξέρω είμαι άσχετος ..... τ έχεις να προτείνεις ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
deesnider Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Εφόσον δίνεις βάση στην ποιοτική ακρόαση μουσικής, αυτό που δεν πρέπει να κάνεις, είναι να πάρεις «έτοιμο» set, είτε μιλάμε για στερεοφωνικό, είτε για πολυκάναλο. Από τη στιγμή που θέλεις, στο βαθμό του εφικτού, να συνδυάσεις και τις δύο χρήσεις (μουσική και ταινίες), το ιδανικό κατά τη γνώμη μου, είναι να επιλέξεις ανεξάρτητες συσκευές (ενισχυτή, player, ηχεία), προτιμώντας για κάθε μία από αυτές, κάποιον κατασκευαστή που ειδικεύεται στο συγκεκριμένο είδος και όχι λύσεις «όλα σε ένα». Ειδικά δε για τα ηχεία, προτείνω λύσεις από εταιρείες που ασχολούνται αποκλειστικά με ηχεία. Δυστυχώς, είμαι εδώ και πολλά χρόνια εκτός τού χώρου από επαγγελματικής πλευράς και δεν έχω παρακολουθήσει στενά τα καινούργια δεδομένα. Αρκετοί φίλοι όμως εδώ στο insomnia - με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον κύριο, ο οποίος έχει οδηγήσει τόσο εμένα, όσο και πολλά μέλη ακόμα σε άριστες επιλογές - σίγουρα θα δουν το θέμα σου και θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις σωστά. Περίμενε λίγο μόνο, μέχρι να το δουν! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kaffu Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Να σαι καλά φίλε εννοείτε και θα περιμένω γιατι έχω μπευρδευτεί και ειλικρινά δεν ξέρω τι να πάρω τελικά ώστε να μείνω ικανοποιημένος και να μην κλαίω τα λεφά μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chris2756 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Αγαπητε φιλε Σαν ερασυτεχνης,χομπυστας του H.C. και εχοντας πεταξει αρκετα χρηματα, απο αγνια, εχω να σου συστησω τα εξης. Πρωτον νομιζω πως ειναι πολυ μεγαλος ο χωρος σου (50τμ) για ενα σετ, μηπως θα επρεπε να δεις ανεξαρτητες συσκευες, δηλ ηχεια, ενισχυτες, πηγες? Για ηχεια καλο ειναι ολα ιδιας μαρκας, ιδιαιτερα τα δεξι,αριστερο κεντρικο. Επισης αν πας σε προενισχυτη-τελικο παλι προτημισε ιδιας μαρκας. Για ηχεια ριξε μια ματια και στις Ελληνικες εταιριες οπως Crystal Audio, Rois Acustics. Εχουν αξιολογα προιοντα στην κατηγορια τους. Ενας αλλος χρυσος Εγγλεζικος κανονας ειναι ολα τα εξαρτηματα να ειναι της ιδιας ποιοτητος. π.χ. Αν ξοδεψεις 100Ε τα 30 για ηχεια, 30 για ενισχυτικα και 30 για πηγες cdp,dvdp κτλ Οι ιδικοι λενε διαφορετικο συστημα για μουσικη απο αυτο για H.C. Βεβαια συνεπαγεται και παχυ πορτοφολι. Κατι αλλο που πρεπει να αποφασισεις ειναι ποσα ηχεια θελεις? 5.1 η 7.1 για το H.C. Ξεκινας απο το ποσα χρηματα θελεις να επενδυσεις. Το καλο ειναι οτι υπαρχουν πολλα μοντελα στην αγορα για καθε βαλαντιο. Θελει ομως ψαξιμο αρκετο. Θα το ευχαριστηθεις ομως, παραλληλα θα αποκτησεις και γνωσεις. Κι αν εχεις ορεξη για κουβεντουλα σχετικα, εδω ειμαστε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kaffu Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Όπως είπα και παραπάνω είμαι τελείως άσχετος...Οπότε όλα αυτά που μου είπες με μπέρδεψαν ακόμα περισσότερο. Τα χρήματα που έχω σκοπό να δώσω είναι 700-1000 ευρώ. Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει και μ δώσει συγκεκριμένα τι πρέπει να αγοράσω διότι δεν υπάρχει ο χρόνος να κάτσω να ασχοληθώ και να αποκτήσω γνώσεις ώστε να καταλήξω στο τι πρέπει τελικά να πάρω. Έχετε προτάσεις σχετικά με κάποια δοκιμασμένη συνταγή ώστε να καλύψει το χώρο και να έχω ένα πολύ καλό αποτέλεσμα ? Θέλω κάτι ώστε να μπορώ να ακούω δυνατά και καθαρά μουσική. Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
george kesoglu Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 για απαντησε στα παρακατω μπατζετ χωρος τμ (ενα προχειρο σχεδιο κατοψης με τον χωρο,,,, και που σκοπευεις να τοποθετησης τα μηχανηματα ) αποσταση ακροασης μουσικης ηχεια δαπεδου ή βιβλιοθηκης μουσικη που ακους και απο ποια πηγη θα την ακους Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kaffu Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Το μπάτζετ γύρω στα 700-1000 ευρώ προσπάθησα να κάνω και ένα πρόχειρο σχέδιο και οι θέσεις των ηχείων ενδυκτικές. Ο χώρος είναι γύρω στα 50τμ και θα προτιμούσα ηχεία δαπέδου. Μουσική κυρίως ελληνικά (μπαλάντες σκυλαδικα τα πάντα) αλλά και ξένα. Θέλω να ακούγεται καθαρά και στο καθιστικό και στη τραπεζαρια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chris2756 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Λοιπον, δεν υπαρχει μια συγγελριμενη λυση, για τον απλουστατο λογο, αυτο που μπορει να ικανοποιει εμενα η καποιον αλλο, για σενα μπορει να ειναι λιγο. Και ο πλεον ειδικος στο ειδος θα σου προτεινε 5-6 διαφορετικες συνθεσεις και η τελικη επιλογη θα ειναι δικη σου. Εσυ θα ακους εσενα πρεπει να ικανοποιει. Αν ασχοληθεις προσωπικα ισως πιασουν τοπο και τα χρηματα που θα εχεις ξοδεψει. Καλοπροαιρετα σου λεω τα ηχεια που θα διαλεξεις να σου αρεσεουν και στο ματι και στο αυτι. Για να μην σε ζαλιζω με τεχνικους δυσνοητους ορους, ηχεια δαπεδου θα γεμισουν νομιζω ευκολοτερα το χωρο σου. Μην δωσεις μεγαλη συμασια στα watt, δεν παιζουν κανενα ρολο στο ποσο δυνατα θα παιζουν τα ηχεια σου. Μονο κοιταξε ηχεια-ενισχυτης ναναι κοντα στα watt τους π.χ. να μη ειναι τα ηχεια 150w και ο ενισχυτης 50w. Δωσε μεγαλυτερη συμασια στα dB (ντεσιμπελ) Ενα ηχειο 100w 92dB παιζει πολυ δυνατοτερα απο ενα ηχειο 200w 86dB. Επισης ενα ηχειο 8Ω οδηγειται απο τον ενισχυτη ευκολοτερα απο ενα ηχειο 4Ω. Οτι και να διαλεξεις να ζητησεις να το ακουσεις πρωτα και με δικα σου δισκακια. Μουσικη που να σου αρεσει και να την εχεις ακουσει πολυ. Μαρκες γνωστες και χρονια στην πιατσα με καλο After Sale Service. Ωστα αν χρειαστεις βοηθεια καποια στιγμη να ειναι εκει κι οχι να μην σε ξερουν αφου φυγεις απο το ταμειο. Αν παρεις αβιαστα το πρωτο συστημα που θα βρεις μπροστα σου μαλον θα μετανιωσεις αργοτερα. Αυτο εγινε με μενα αλλα και με πολυ κοσμο απο οτι διαβαζω. Καλη επιλογη και να χαρεις για πολλα χρονια αυτο που θα διαλεξεις ,ευχομαι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kaffu Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Σευχαριστώ φίλε νομίζω κατάλαβα τι εννοέις...μήπως ξέρεις κάποιο μαγαζί στο οποίο υπάρχει αρκετή ποικιλία ώστε να μπορέσω να ακούσω και να διαλέξω ? Πήγα μόνο στα media αλλά δεν έμεινα ικανοποιημένος με τις λύσεις που μ πρότειναν.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chris2756 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Σευχαριστώ φίλε νομίζω κατάλαβα τι εννοέις...μήπως ξέρεις κάποιο μαγαζί στο οποίο υπάρχει αρκετή ποικιλία ώστε να μπορέσω να ακούσω και να διαλέξω ? Πήγα μόνο στα media αλλά δεν έμεινα ικανοποιημένος με τις λύσεις που μ πρότειναν.. Δυστοιχω; εχω αρκετα χρονια να ασχοληθω με το αθλημα. Μπορεις να κανεις το εξης. π,χ, για να διαλεξεις ηχεια. Γραψε σε μια μηχανη αναζητησης "ηχεια μεχρι 500 ευρω" η 1000 η το ποσον που θελεις να ξοδεψεις. Αφου σταμπαρεις μερικα,διαβασε στα διαφορα σαιτς κριτικες για αυτα. Παρε μετα τηλεφωνο καταστηματα και ρωτα αν τα εχουν συνδεδεμενα ωστε να τα ακουσεις. Για να μην πηγαινεις αδικα. Οι ειδικοι συστηνουν ολα τα ηχεια ιδιας μαρκας ακομα και ιδιας σειρας, δενουν καλλυτερα μεταξυ τους. Το ιδιο και για προ-τελικους ενισχυτες. Καπως ετσι θα κινηθης. Ηχεια-ενισχυτες-πηγες τα ακουμε πριν τα επιλεξουμε. Τηλεοραση βλεπουμε εικονα σε προγραμμα Τι-Βι, αλλα και σε dvd-blueray Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Αγαπητέ φιλε, εαν θες να ακούσεις σωστα μηχανήματα θα πρέπει να πας σε μαγαζιά που ασχολούνται μονο με αυτο. Τα media ειναι super market... Εφοσον δηλώνεις μη σχετικός, θεωρω οτι δεν εχεις καποιο προσανατολισμό σε απαιτησεις στην κατά το δοκούν σωστή μουσική απόδοση. Κοινώς δεν απαιτείς τον σωστο flat high end ηχο. Στα λεφτά που ζητας το καλύτερο μηχάνημα που εχω ακούσει με ασύρματα ηχεία ειναι το Samsung HT-E6750W. Αλλα οπως πολυ σωστά προαναφέρθηκε απο τους ανωθεν συμφορουμητες, εαν θες ενα ποιοτικό σύστημα με σωστή απόδοση στην μουσική, ενω παράλληλα θα μπορει να εξελιχθεί μελλοντικά, τοτε πας σε ανεξάρτητες μονάδες. Θα κερδίσεις τοσο σε ποιότητα οσο και σε αξιοπιστία. Το θέμα ειναι τι θες? Όμορφες ηχοστηλες λιγο καλύτερες απο all in one? Η σοβαρά ηχεία δαπέδου για μουσική αλλα πιο άκομψα στο χώρο. (εαν εχεις γυναίκα ξερω τι λεω..). Στην πρώτη περίπτωση ενα τίμιο σύστημα ειναι το κάτωθεν * Pioneer VSX-528 * Roister HT-3300 * Samsung BD-F6500 Δεν ξεπερνάς τα 1000€, θα εχεις αξιοπρεπή ηχο για ενα μέσο χρήστη, εναν ενισχυτή με σοβαρές δυνατότητες εξέλιξης Τα ηχεία ειναι διακριτικά αλλα παίζουν. Τελος το blueray ειναι smart και σου δινει την δυνατότητα να εχεις πρόσβαση στο διαδίκτυο και DLNA ευκολιες για δικτύωση. Εαν το design δεν αποτελεί πρόβλημα τοτε η σωστή λύση ειναι ηχειο δαπέδου (full size). Δυστυχώς το budget είναι μικρο και μας υποχρεώνει να κινηθούμε σε low end λύσεις απο Ανατολή μεριά... * Εμπρός καναλι Koda SL-800F Χ2τεμ * Πίσω καναλι: Koda SL-601S σε βαση δαπέδου η σε τοιχο τα δίπολα Koda AV-737C Χ2τεμ * Κεντρικό: Koda SL-601C * Υπογουφερ: Koda GW-212 * ενισχυτής AV: Pioneer VSX-528 * Transport: Pioneer VSX-528 To setup αυτο εχει 2 εμπρός με 8αρες μοναδες. Αρα σκυλαδικα, ποπ κτλ θα παίζουν εντυπωσιακά αλλα και δυνατα που ειναι το ζητούμενο σου. Απο ενισχυτή εχεις τα πάντα. Internet radio, airplay αλλα και μπόλικες εισόδους για management. Τα koda αν και ηχητικά με αφήνουν αδιάφορο, για την τιμη τους παίζουν πολυ καλα. Για τον μεσο χρηστη ισως υπερβολικά καλά Πολυ σημαντικο τι ρυθμίσεις θα γίνουν στον ενισχυτή... Ασύρματα τα πισω πολυ δύσκολο αλλα εφικτο, θα σου κοστίζει ομως +280€ με το Bose SL2. Γενικά οσο περισσότερες πληροφοριες εχουμε με τα γουστα σου το τι περιμένεις να ακουσεις κτλ, τοσο πιο σωστή πρόταση θα λαβεις. Ο ηχος ειναι πολύπλοκο πράγμα. Εγω εχω αλλάξει setup 6 φορες μεσα σε 15 χρονια και ακομα ψάχνω... Αν δεν κερδίσω το Τζόκερ θα ειμαι πάντα ανικανοποίητος... Τα πάντα ειναι θεμα απαιτήσεων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kaffu Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Σε ευχαριστώ πολύ φιλέ νομίζω ότι έχω αρχίσει να καταλαβαίνω τι παίζει...Υπάρχει κάποιο τέτοιο μαγαζί που να ξέρεις ώστε να πάω και να με βοηθήσουν πραγματικά να βρω μια λύση και όχι απλά να μου πάρουν τα λεφτά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Damn αυτό το B&W στο avatar σου graphist83. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα