White__Dragon Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 To subwoofer μου (της creative), αν και καλό, ακούγεται πολύ περίεργα στο καινούριο σπίτι με το ξύλινο παρκέ. Κάθε φορά που "χτυπάει" είναι σαν να γίνεται σεισμός κι έτσι ο χτύπος να διαρκεί περισσότερη ώρα, με αποτέλεσμα η μουσική να μην ακούγεται καθαρά, παρόλο που τα ηχεία μου είναι απίστευτα καθαρά. Όταν ανεβάζω την ένταση, το φαινόμενο εντείνεται, και συνεχόμενοι "χτύποι" του subwoofer συχνά δεν ξεχωρίζουν καν - ακούγονται σαν κάτι ενιαίο (σαν βροντερός σεισμός μάλλον - είμαστε πολύ τυχεροί που δεν έχουμε γείτονες... ). Υπάρχει τρόπος να διορθώσω το πρόβλημα (εκτός απ' το να αλλάξω σπίτι);
Chris2756 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δοκιμασε να το απομακρυνεις απο γωνιες, τοιχους η να στρωσεις μοκετα στο πατωμα. Κοιταξε και αν εχεις ρυθμισει σωστα την συχνοτητα εναρξης της λειτουργιας του
White__Dragon Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Νόμιζα ότι το subwoofer πρέπει να είναι στη δεξιά γωνία. Πού αλλού μπορώ το πάω; Πώς ελέγχω τη συχνότητα έναρξης λειτουργίας του; Υπάρχει περίπτωση να είναι λάθος επειδή είναι διαφορετικό μοντέλο απ' ότι τα ηχεία; Συγκεκριμένα, τα ηχεία είναι δυο απ' τα creative gigaworks S750, ενώ το subwoofer είναι από ένα μοντέλο creative cambridge.
deesnider Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Βρες κάπου - μαρμαράδικο π.χ. - να σού κόψουν μια πλάκα γρανίτη στις διαστάσεις τής βάσης τού subwoofer (γύρω στα δύο εκατοστά πάχος είναι αρκετό) και βάλ' το να πατάει επάνω της. Θα το απομονώσει και οι κραδασμοί του δε θα μεταφέρονται στο ξύλινο πάτωμα. 1
Invader Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Και με μάρμαρο η γρανίτη πάλι θα γίνεται το πάτωμα ηχείο.Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να το κρεμάσεις από το ταβάνι με ντίζες.Δεν ξέρω το creative cambridge πόσο δυνατό είναι αλλά το S750 που έχω πάνω σε πλακάκι,άμα χώσω γκάζια τρίζουν όλα.Το είχα κρεμασμένο αλλά λόγω αναδιάταξης του χώρου αναγκάστηκα να το κατεβάσω.Συρματόσχοινα θα βρείς σε καταστήματα με ηλεκτρολογικά αλλά και σε πολυκαταστήματα αν έχεις κάποιο κοντά σου.
deesnider Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Και με μάρμαρο η γρανίτη πάλι θα γίνεται το πάτωμα ηχείο. Δεν ξέρω μιλάς βάσει εμπειρίας, αλλά εγώ τη συγκεκριμένη λύση την προτείνω διότι την έχω δοκιμάσει, τόσο σε subwoofer, όσο και σε ηχεία-κολόνες, τα οποία πατούσαν σε ξύλινο πάτωμα. Οι κραδασμοί και τα βουητά σχεδόν εξαφανίστηκαν. Διευκρινίζω δε, ότι μιλάω συγκεκριμένα για γρανίτη, όχι για μάρμαρο, πόσο μάλλον για πλακάκι. Δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, όσο αφορά τη συμπεριφορά τους στη συγκεκριμένη χρήση, τα τρία υλικά. Από το γρανίτη είναι αδύνατον να περάσει δόνηση από sub ή ηχείο και να μεταφερθεί στο πάτωμα.
Invader Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Το ξύλινο πάτωμα στηρίζεται σε καδρόνια άρα κάτω από το ξύλο,μέχρι το μπετό έχει κενό κ αι γιἀυτό έχει αυτό το φαινόμενο.Το πλακάκι είναι κολημμένο στην τσιμεντογωνία οπότε δεν συγκρίνεται,δεν υπάρχει περίπτωση να τριξει το πλακάκι.Θα τρίξει το γραφείο,η βιβλιοθήκη και ότι άλλο έχει κοντά η μπορεί να συντονιστεί.Βάζοντας το σε γρανίτη αν το sub βαράει καλά τότε είναι πιθανό να έχει μεγαλύτερη επιφάνει που δονεί το ξύλο και να βγάζει περισσότερη βαβούρα από ότι μουσική.Σε κάθε περίπτωση πάντως θα ήθελα να λυθεί το πρόβλημα του ανθρώπου και να μας πει τον τρόπο που το έλυσε γιατί μπορεί να του δώσαμε 2 γνώμες αλλά να είναι και οι 2 λάθος και να το λύσει με άλλο τρόπο. White__Dragon αναμένουμε νέα σου.
cabdik Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 εγω θα προτεινα το εξης. ισως και να ειναι λαθος, αλλα θα το προτεινω..!! κατω απο το πλακακι-μαρμαρο-γρανιτη, να μπει και καποιο υλικο ηχομονωτικο, ετσι ωστε να απορροφουνται οι κραδασμοι απο το sub..!
deesnider Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Βάζοντας το σε γρανίτη αν το sub βαράει καλά τότε είναι πιθανό να έχει μεγαλύτερη επιφάνει που δονεί το ξύλο και να βγάζει περισσότερη βαβούρα από ότι μουσική. ...αφού σού λέω ότι το εφάρμοσα στην πράξη και μάλιστα σε δύο περιπτώσεις (ηχεία και sub) και δούλεψε! Τι άλλο να κάνω ο άνθρωπος; Να σού πω πού είναι το σπίτι τού πατέρα μου, για να πας να τ' ακούσεις; Να διευκρινίσω μάλιστα, ότι η ιδέα για την παρεμβολή τού γρανίτη δε μού ήρθε ως ...επιφοίτηση. Σε εξειδικευμένο κατάστημα πώλησης συσκευών ήχου και ηχείων στην Αθήνα, μού πρότειναν τη συγκεκριμένη λύση, ως εναλλακτική, διότι δεν έβρισκα εκείνη την περίοδο τις ακίδες-ποδαράκια στήριξης των ηχείων μου. Τόσο τα ηχεία, όσο και το sub δε, μέχρι σήμερα, δώδεκα χρόνια μετά, έτσι είναι τοποθετημένα. Ακίδες δε χρειάστηκε να πάρω!
Invader Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Οκ έχεις δίκιο,απλά προσπαθώ να παραπλανήσω τον κόσμο και σαν αργόσχολος που είμαι κάθομαι και γελάω με τις απαντήσεις που δίνουν οι άλλοι.Ψηφίζω λοιπόν και με τα δύο χέρια γρανίτη.
Ziant Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Σε high-end συστήματα ήχου βάζουν γρανίτη κάτω απο συσκευές/ηχεία...
graphist83 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Ακριβώς, σε πολύ καλά ηχεία συνιστάται. Πχ στα ηχεια τις υπογραφής μου που διαχειρίζονται τεράστια ποσά ρευμάτων, η βάση είναι γρανίτης! Μονο που για την πορδή (με το συμπαθειο) που εχουν τα creative για sub οχι και γρανίτης.... Ενα σετ με ακίδες (η αλλιως speaker spikes) κάνουν με το παραπάνω Μη σου πω οτι τα κλασσικά λαστιχένια ποδαράκια φτανουν και περισσεύουν
madsc Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Βρες κάπου - μαρμαράδικο π.χ. - να σού κόψουν μια πλάκα γρανίτη στις διαστάσεις τής βάσης τού subwoofer (γύρω στα δύο εκατοστά πάχος είναι αρκετό) και βάλ' το να πατάει επάνω της. Θα το απομονώσει και οι κραδασμοί του δε θα μεταφέρονται στο ξύλινο πάτωμα. Αυτή είναι η λύση σου. Με 4 απλά λαστιχένια ποδαράκια κάτω από το γρανίτη θα σταθεί και σωστά στο πάτωμα. Τους ιδιοσυντονισμούς θα τους απορρίψει εξίσου καλά και το μάρμαρο, με αρκετά μικρότερο κοστολόγιο. /sc
cabdik Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Ακριβώς, σε πολύ καλά ηχεία συνιστάται. Πχ στα ηχεια τις υπογραφής μου που διαχειρίζονται τεράστια ποσά ρευμάτων, η βάση είναι γρανίτης! Μονο που για την πορδή (με το συμπαθειο) που εχουν τα creative για sub οχι και γρανίτης.... Ενα σετ με ακίδες (η αλλιως speaker spikes) κάνουν με το παραπάνω Μη σου πω οτι τα κλασσικά λαστιχένια ποδαράκια φτανουν και περισσεύουν ποια υπογραφη...???
graphist83 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2014 Του αβαταρ ηθελα να πω...Οι ναυτιλοι. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα