TEOKOS Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 DTS MASTER AUDIO και TRUE HD μεταφέρονται στον ενισχυτή μόνο μέσω hdmi. Η οπτική δεν μπορεί γιατί δεν έχει το απαραίτητο bandwidth. Mkv που περιέχουν την απαραίτητη πληροφορία για αυτά τα format ήχου είναι λίγα,πολύ μεγάλα σε μέγεθος και όχι ευρέως διαδεδομένα . Δεν ξέρω αν η τηλεόρασή σου και γενικά οι τηλεοράσεις ,έχουν την δυνατότητα να εξάγουν σε bitstream Hd ήχο.
astraopc30 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Εχεις δίκιο...Βρήκα ενα mkv αρχείο(ταινία) στο σκληρό με DTS-HD.Δυστηχως η τηλεόραση το εξάγει σε DTS φορμάτ.Να ρωτήσω τη λυση θα μου τη δώσει ενα media player? Εχει διάφορα κατα την άποψη σου ο ήχος μεταξύ DTS και DTS-HD. Σε ευχαριστω και πάλι..
TEOKOS Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2014 Σε ένα καλοστημένο σύστημα στον κατάλληλο χώρο και με το ανάλογο υλικό,ναι έχει σημαντική διαφορα. Ο δικός μου προενισχυτής είναι παλιός και δεν υποστηρίζει αυτά τα format αλλά π.χ στην Ηχοέκφραση που άκουσα DTS με εναλλλαγή σε DTS-HD και από blue-ray πηγή η διαφορά ήταν στα δικά μου αυτιά, πολύ μεγάλη.
astraopc30 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2014 Μάλιστα οπως και να εχει θα πρεπει να ακούσω για να βγάλω συμπέρασμα.Γνωρίζεις μήπως αν το καλωδιο hdmi θα πρεπει να ειναι υψηλής ταχύτητας η να ειναι v1.4 για να μεταφερθεί ο ήχος σε DTS-HD ή και ενα απλό καλωδιο hdmi μπορεί να τη κανει τη δουλεια; (Ρωτάω γιατί μπήκα στο manual της τηλεόρασης για να δω τι format υποστηρίζει το media player της tv και δεν αναφέρει τίποτα και σκέφτηκα μήπως φταίει το καλωδιο hdmi που εχω που ειναι παλιό). Σε εχω ζαλίσει στις ερωτήσεις αδερφέ συγνώμη και ευχαριστω για τις απαντήσεις..
TEOKOS Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Καλώδιο με προδιαγραφές HDMI 1.3 είναι αρκετό Δεν με ζαλίζεις καθόλου Ποια είναι η τηλεόρασή σου ?
astraopc30 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Η τηλεόραση μου ειναι η samsung f6500 50. http://www.samsung.com/gr/support/model/UE50F6500SSXXH-techspecs.Διαβαζοντας τα χαρακτηριστικά της αναφέρει στον ήχο κάποια format DTS δεν αναφέρει όμως για HD DTS κάνω λάθος?
TEOKOS Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2014 Δεν υποστηρίζει η τηλεόραση σου dts-hd. Oι καινούργιες Samsung που έρχονται λέγεται ότι ο media player τους θα είναι ικανός να αποδικωποιεί αυτό το πρότυπο. Ενδεχομένως οταν με το καλό υποστηριχθεί ,κάποιες tv του 2013 με firmware update να είναι ικανές να παίξουν hd ήχο.
astraopc30 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2014 Μάλιστα θα κάνω υπομονή κάποιο χρονικό διάστημα ή θα παρω media player... Ευχαριστω 'Tεοκος ´
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα