astraopc30 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα σας Εδω θεσσαλονικη έχουμε ελάχιστες επιλογές να δούμε τα ηχεια αυτά ζωντανά πόσο μάλλον για ακρόαση.Ξεκινηςα για ένα home cinema maximum 1000 euro μέχρι που πήγα στο σπίτι ενός γνωστού και άκουσα ένα σύστημα klipsch και αναθεωρησα αρκετά πράγματα για τον ήχο.(εμπειρία δεν εχω στο συγκεκριμένο τομέα.οτι διαβάζω στο διαδίκτυο). 1.Θα ήθελα τη γνώμη σας παρακαλώ όσον αφορά το πάντρεμα του ενίσχυτη pioneer vsx 923 με Klipsch rf62 set 5.1 2.Αξιζει κατα τη γνώμη σας το παραπάνω σετ (σχέση αξίας τιμης). 3.Σε ένα άλλο post ένα μέλος του φόρουμ μου ανέφερε οτι θα πρέπει να γίνει αυστηρό setup στα παραπάνω.Για να γίνει αυτό απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις ή μπορούν να γίνουν βάση των manual των παραπάνω. Ευχαριστω πολυ
TEOKOS Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Μια χαρά θα τα οδηγήσει ο pioneer. Eίναι υψηλής ευαισθησίας ηχεία. Εχουν πολύ καλό και σφιχτό μπάσο και ίσως το sub είναι πλεονασμός. Τις κολόνες μην τις κολήσεις σε τοίχο. 1
astraopc30 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Ευχαριστω για την απάντηση φίλε μου.Να σε ρωτήσω τι καλωδια μου προτείνεις? οι αποστάσεις των καναλιών πρεπει να ειναι ίδιες? πάνω απο 3 μέτρα πρεπει να ειναι 4 χίλιοστων παχους; Και μέχρι 3 μέτρα 2.5 χίλιοστων.να παρω φθηνά καλωδια; Το παρακάτω καλώδιο συστήνεται; http://www.ebay.co.uk/itm/50m-Oxygen-Free-Loud-Speaker-Cable-2-x-4mm-/400663842728?pt=UK_BOI_Electrical_Components_Supplies_ET&hash=item5d496d0fa8
TEOKOS Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2014 Tα καλώδια που αναφέρεις μια χαρά φαίνονται αν εκπληρούν κάποιες προϋποθέσεις Το παρακάτω ενδιαφέρον thread γενικά για τα καλώδια ηχείων θα σου λύσει κάποιες απορίες http://www.avsite.gr/forum/threads/%CE%A4%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8E%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%B7%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD.65360/
astraopc30 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2014 Καλησπέρα και πάλι παιδιά..παρέλαβα τα ηχεια και θα ήθελα να ρωτήσω καθότι άσχετος σχετικά με τη συνδεση subwoofer (sw-112) με ενισχυτη.τι καλωδιο πρεπει να παρω με διπλό καρφί η με μόνο που θα καταλύξει στο sub.Το manual δείχνει μονό απ το preout του ενισχυτη να καταλήγει μόνο στο left του sub.στα sites είδα τα καλωδια για sub και μου βγάζει μονο σε διπλό καρφί..εχω μπερδευτεί .. Ευχαριστω πολυ
astraopc30 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Καλησπέρα παιδιά...και συγκεκριμένα καλησπέρα φιλε μου ´´τεοκοσ´´.. Λοιπόν εντυπώσεις...σεταρα το σύστημα και ο ήχος στις ταινίες προςωπικα ειναι παρά πολυ καλός...όταν δώσω ένταση στο χώρο όχι μόνο δεν ειναι κουραστικος αλλα με εντυπωσιάζει με τη καθαρότητα του.στη δε μουσική επίσης κυμαίνεται σε καλα επίπεδα..(ενημερώνω ξανά οτι δεν εχω εμπειρία πάνω στο θέμα αλλα εκφράζω προσωπική άποψη γι αυτό που εχω)..φιλε ´τεοκό´ Αν μπορέσεις να απαντήσεις στα παρακάτω... Τα καρφιά δεν τα έβαλα κάτω απ τα front ηχεια λόγο οτι ειναι εκτεθειμένα στο πλακάκια και το φοβήθηκα για ζημιές.οντως κάνουν διάφορα τα καρφιά στη ποιότητα του ήχου μπάσα κτλ. Τα rs52 τα εχω πρόχειρα στημένα.. Γνωρίζεις αν τα συγκεκριμένα μπαίνουν σε οποιαδήποτε βαση δαπέδου η θέλουν συγκεκριμένες βασεις δαπέδου.. Η σωστή θέση των rs52 ειναι δεξιά και αριστερά απ την κυρία θέση και όχι πίσω..ισχύει αυτό? Και τωρα πάω στη τελευταία και πιο κουφή ερώτηση είπαμε είμαι άσχετος το subwoofer δεν το αισθάνομαι στο χώρο ενώ ειναι ανοιχτό δεν κάνει καμία διάφορα ειναι σαν μην υπάρχει τι να φταίει.. Ευχαριστω...
TEOKOS Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2014 . Βάλε ένα ωραίο κομμάτι μάρμαρο στο ίδιο χρώμα με τα πλακάκια σε κάθε ηχείο από κάτω και πάνω εκεί ακούμπα τα ηχεία με τις ακίδες. . Και ακριβώς πίσω σου να βάλεις τα rs52, την αίσθηση του surround θα την έχεις. Μην τρελαίνεσαι για την τοποθέτηση τους άμα δεν σε παίρνει ο χώρος.Τις μικροδιορθώσεις θα τις κάνει μόνος του ο ενισχυτής με το μικρόφωνο. . Δεν σου είπα και πρίν ότι είναι υπερβολή το sub? Tα ηχεία κατεβαίνουν από μόνα τους πολύ χαμηλά.Αν σώνει και καλά θέλεις να βαράει το sub ,βάλε την συχνότητα αποκοπής στα 120 hz (δεν είναι σωστό αυτό όμως) Tσέκαρε παίζοντας από youtube το bass test μην έχεις κάνει καμιά λάθος σύνδεση. (Αν στο test η μεμβράνη τού sub πάλλεται και συ εξακολουθείς να μην ακούς τίποτα πειραματίσου αλλάζοντας την θέση του στον χώρο.Εσύ στο τρίτο όροφο μπορεί να μην ακούς τίποτα και στο ισόγειο να σπάνε τζάμια )
astraopc30 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2014 Καλησπερα ´´Τεοκος ´´.φιλε μου συνεχίζω να μην εχω ήχο απο το subwoofer.. .Λοιπον να αναφέρω τι εχω κάνει μέχρι τωρα.. Έκανα το setup του ενισχυτη και ανιχνεύοντας τα ηχεια και τις αποστάσεις τους το βρίσκει το sub και μάλιστα περνώντας διαδοχικά ο ήχος στα ηχεια το ακούω....πάντα στο setup. Αυτή ειναι και η μονη φορά που το ακούω μονο όταν τρέχω το setup του ενισχυτη! Έτρεξα το bass test αλλα τίποτα όλα τα μπάσα ακούγονται απ τα ηχεια. (Όταν κάνω το setup στον ενισχυτη ο θόρυβος απ το sub ειναι δυνατός σαν σεισμό οπότε δεν τίθεται να μην τον ακούω στις ταινίες στο bass test η οτιδήποτε άλλο).δεν μπορω να καταλάβω τι κάνω λάθος.. Υπάρχει μήπως κάποια ρύθμιση απο τον ενισχυτη? γνωρίζει κανεις? ευχαριστω πολυ.. το sub μου ειναι το klipsch sw 112 και ο ενισχυτης pioneer vsx 923..
bonepeeler Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Ρυθμισε τον ενισχυτη να βλεπει τα ηχεια μικρα. Ουτε στις 5.1 ταινιες δουλευει;
TEOKOS Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Το λάθος στο σετάρισμα πρέπει να είναι στην πηγή σου. Από PC παίζεις; Αναλογική , οπτική; Με ποιον player; Κάρτα ήχου;(ψάξου στις ρυθμίσεις της)
astraopc30 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2014 Πολυ σωστά teokos.οντως ηταν απ τη πηγή.βλεπω ταινιες απο το media player της tv.αλλαξα τη ρύθμιση σε ένα option της tv ap PCM σε dts και ¨άστραψε¨ Το subwoofer..εξακολουθώ όμως να μην εχω ήχο απο το sub όταν παίζω tuner-ράδιο απ τον ενισχυτη.συνεχιζω να ψάξω μήπως ειναι κάποια ρύθμιση απο τον ενισχυτη. Ερώτηση.. Όταν παίζω απ το media player της tv η οποία ειναι συν δεμένη με hdmi με τον ενισχυτη δεν εχω τη δυνατότητα να αλλάξω το format του dts σε hd-dts κτλ.χρειαζομαι μήπως ένα καλο media player? (H συνδεση ενισχυτη σε tv με hdmi ειναι καλύτερη απ την οπτική ίνα? Τεοκος.. Και πάλι σε ευχαριστω για τη βοήθεια..
bonepeeler Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Τα ηχεία, πώς τα βλέπει ο ενισχυτής; Small ή full range; Βάλ'τα σε small και καλές ακροάσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα