Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι είχες δοκιμάσει, με ποιον compiler, με ποιες βιβλιοθήκες και σε ποια πλατφόρμα;

Ρωτάω γιατί η σύνδεση με βιβλιοθήκες διαφέρει και από πλατφόρμα σε πλατφόρμα και από compiler σε compiler. Για παράδειγμα, με gcc οι στατικές βιβλιοθήκες είναι αρχεία με κατάληξη .a (τα οποία περιέχουν μέσα τους αρχεία .o ... μπορείς να κάνεις link κι απευθείας με κάποιο ή κάποια .o αρχεία).

έχω πολύ καιρό για να θυμάμαι ακριβώς ποιά έκδοση Gcc είχα. Well, μου φτάνει αν θα μπορέσεις να υποδείξεις σε 12.04 Ubuntu ας πούμε. Νομίζω έκανα gcc -S file.c Η κάτι παρόμοιο. Αυτη την υπόδειξη είχα απο έναν "καθηγητή" χωρίς τίποτα άλλο. Κάααατι μου ξέφυγε όμως, κάτι έκανα λάθος γτ κοίταξα και το manual και όντως αυτό το arg που έβαζα έκανε την δουλειά. Dunno αν χρειαζόταν τπτ ακόμη.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Άσχετο με το δικό σου ορισμό της σχετικότητας, τον οποίο δε μας είπες. Με το δικό μου ορισμό ο οποίος είναι "απαραίτητο dependency που πρέπει να υπάρχει στο target σύστημα αλλιώς η εφαρμογή σου δε μπορεί να τρέξει" είναι σχετικότατο.

Άσχετο διότι μιλάς γενικά για dependencies. Δεν λέει κάτι αυτό. Όλα σχεδόν τα προγράμματα που τρέχουν αυτή τη στιγμή στον κόσμο χρησιμοποιούν κάποιου είδους dependency, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Είναι άλλο να χρησιμοποιείς μία βιβλιοθήκη, που είναι εξωτερική διότι δεν έχει νόημα να την ενσωματώσεις, κι άλλο να καλείται ένα stub ενσωματωμένο στο exe το οποίο διαβάζει κώδικα μιας άλλης μηχανής και το μεταφράζει κατά το χρόνο εκτέλεσης.

Δημοσ.

Νομίζω πως εφόσον το αρχικό θέμα του thread είναι μέσες άκρες "πώς θα γίνει να μην έχω κανενός είδους dependencies" δεν είναι και τόσο άσχετο αυτό που λέω. Νωρίτερα μάλιστα ο OP ζήτησε διευκρινίσεις ακριβώς σχετικά με το πώς θα πετύχει κάτι τέτοιο. Γι' αυτόν φαίνεται πως έχει πολύ μεγάλο νόημα το να την ενσωματώσεις που λες.

Δημοσ.

Επειδή δεν θέλω να ξεφύγει πάλι το θέμα, απλά παιδιά δεν θέλω να έχω depedencies. Να μην εξαρτάται απο τπτ το αρχείο μου. Να πατάω κλικ και να τρέχει :) Αυτα.

Δημοσ.

Επειδή δεν θέλω να ξεφύγει πάλι το θέμα, απλά παιδιά δεν θέλω να έχω depedencies. Να μην εξαρτάται απο τπτ το αρχείο μου. Να πατάω κλικ και να τρέχει :) Αυτα.

Σου είπαμε ήδη: static link όλα τα dependencies (και ο θεός βοηθός αν είσαι σε linux/unix).

Δημοσ.

Νομίζω πως εφόσον το αρχικό θέμα του thread είναι μέσες άκρες "πώς θα γίνει να μην έχω κανενός είδους dependencies" δεν είναι και τόσο άσχετο αυτό που λέω. Νωρίτερα μάλιστα ο OP ζήτησε διευκρινίσεις ακριβώς σχετικά με το πώς θα πετύχει κάτι τέτοιο. Γι' αυτόν φαίνεται πως έχει πολύ μεγάλο νόημα το να την ενσωματώσεις που λες.

Οκ. Αλλά είχαμε "καταντήσει" να μιλάμε για τη διαφορά του compiler από τον interpreter.

Χαίρομαι που ξαναγυρίσαμε ontopic.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...