Tzikoz Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Μιας και πολλά άτομα έχουν μπει σε αυτό το δίλημμα πιστεύω ότι αυτή την περίοδο ένα τέτοιο topic χρειάζεται μιας και φέτος η διάφορες στα δυο tablet είναι ελάχιστες , εγώ προσωπικά έχω το iPad Mini Retina και είμαι πολύ ευχαριστημενος με αυτά που μου προσφέρει το Tablet που είναι και ποιο Compact και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το Air. Τέλος κάπου διάβασα για saturation problems στην οθόνη του Mini σε σχέση με το Air και αναρωτιέμαι πως γίνεται να έχει καλύτερα χρώματα το Air όταν το Mini έχει 324 PPI.... δεν ξέρω αν η διάφορες είναι τεράστιες δεν τα έχω συγκρίνει άλλα αν κάποιος μπει στο δίλημμα Mini η Αιr πιθανώς θα πρέπει να κοιτάξει και αυτόν τον παράγοντα εκτός από το μέγεθος!!
polaki Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Φυσικά και έχει να ζηλέψει, την μεγαλύτερη οθόνη. Το ένα είναι μικρότερο από το άλλο, αν κάποιος θέλει μέγεθος παίρνει το Air, αν κάποιος θέλει μεγαλύτερη φορητότητα παίρνει το mini. Είναι ο μοναδικός λόγος για να μπει κάποιος σε δίλημμα όπως λες.
ramarg Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Φυσικά και έχει να ζηλέψει, την μεγαλύτερη οθόνη. Το ένα είναι μικρότερο από το άλλο, αν κάποιος θέλει μέγεθος παίρνει το Air, αν κάποιος θέλει μεγαλύτερη φορητότητα παίρνει το mini. Είναι ο μοναδικός λόγος για να μπει κάποιος σε δίλημμα όπως λες. Σαυτο συμφωνώ..Απλά μην ξεχνάμε ότι το air αντεγραψε τον σχεδιασμο του μινι...Γεγονός που δηλώνει μεγάλη απήχηση-σχεδιαστικη επιτυχια του μίνι. 1
DIL Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Πριν παρω το air τα ειδα και τα δυο στα χερια μου. Το Mini μου φενεται πολυ μικρο για tablet, το air εχει τις καταλληλες διαστασεις και οσον αφορα το θεμα της φοριτοτητας
ramarg Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Πριν παρω το air τα ειδα και τα δυο στα χερια μου. Το Mini μου φενεται πολυ μικρο για tablet, το air εχει τις καταλληλες διαστασεις και οσον αφορα το θεμα της φοριτοτητας Το μινι ειναι πανεμορφο,καθαρα φορητο,και σε διαστασεις οθονης.. Το αιρ με τη μεγαλυτερη ομως ειναι κανονικο κατα τη γνωμη μου...Σαν κατοχος ipad 3 μολις επιασα το αιρ στα χερια μου καταλαβα αμεσως ποσο μειωθηκε το βαρος....Εκπληκτικό και πολύ αισθητό όταν το κρατάς...Σε απόψη βάρους το αιρ έχει γινει πάρα πολύ φορητό..Ασυναγώνιστο
Tzikoz Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Φυσικά και έχει να ζηλέψει, την μεγαλύτερη οθόνη. Το ένα είναι μικρότερο από το άλλο, αν κάποιος θέλει μέγεθος παίρνει το Air, αν κάποιος θέλει μεγαλύτερη φορητότητα παίρνει το mini. Είναι ο μοναδικός λόγος για να μπει κάποιος σε δίλημμα όπως λες. Γι αυτόν τον λόγο τονίζω το Colour Saturation εάν πραγματικά ισχύει κάτι τέτοιο όπως λένε τόσοι πόλοι revirewers σε comparison videos μεταξύ του Air και του Μini υπάρχει εμφανείς ελλείψει ποιότητας χρωμάτων στην οθόνη άρα μιας και μιλάμε για σχεδόν 400 euro από το Skroutz το να δαπανήσεις άλλα 60 με 80 Eurο για να πάρεις το Air έναντι του Mini είναι δίλημμα, τέλος εγώ προσωπικά πιστεύω ότι το Mini τα έχει όλα και συμφέρει και προσωπικά δεν έχω παρατηρήσει κάτι στην ποιότητα της οθόνης που είναι πραγματικά ένα κλικ μπροστά από των ανταγωνισμό στην συγκεκριμένη περίοδο του χρόνου.
ramarg Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Γι αυτόν τον λόγο τονίζω το Colour Saturation εάν πραγματικά ισχύει κάτι τέτοιο όπως λένε τόσοι πόλοι revirewers σε comparison videos μεταξύ του Air και του Μini υπάρχει εμφανείς ελλείψει ποιότητας χρωμάτων στην οθόνη άρα μιας και μιλάμε για σχεδόν 400 euro από το Skroutz το να δαπανήσεις άλλα 60 με 80 Eurο για να πάρεις το Air έναντι του Mini είναι δίλημμα, τέλος εγώ προσωπικά πιστεύω ότι το Mini τα έχει όλα και συμφέρει και προσωπικά δεν έχω παρατηρήσει κάτι στην ποιότητα της οθόνης που είναι πραγματικά ένα κλικ μπροστά από των ανταγωνισμό στην συγκεκριμένη περίοδο του χρόνου. Ισχύει..Απλά να ξέρεις το μάτι συνηθιζει...Αν δεν κανεις τη συγκριση δυσκολα καταλαβαινεις...ακομα κ να δεις παλι αμφιβολιες θα εχεις...εγω προσωπικα αδιαφορω για τα κορεσμενα χρωματα..φημες-μανιες των λεπτολογων που τα σκαλιζουν ολα κ προσπαθουν να πιαστουν απο κατι..και μονο που εστιαζουν στα χρωματα παει να πει οτι ειναι εξαιρετικο μηχανημα και δεν εβγαλε κανενα αλλο ελλαττωμα..εμενα με ενδιαφερει το λευκο να ειναι λευκο...led..γαλακτερό..και εχω την εντυπωση οτι αυτο που λενε για κορεσμενα χρωματα συνδεεται αμεσα με το λευκο...εχω παρατηρησει τελευταια οτι κιτρινιζουν εσκεμενα το λευκο για να εχουν καλυτερη αποδοση τα χρωματα..και οντως εχουν..εχω συγκρινει 4s με 5s..το λευκο στο 4s δειχνει καλυτερο,αλλα σε σημειο να μπλεδιζει,και τα χρωματα να μην ειναι ρεαλιστικα..αντιθετα στο 5s σου δινει την αισθηση οτι κιτρινιζει μονο οταν συκγρινεις..ειδαλως συνηθιζεις απολυτα,ποσο μαλλον στην καλυτερη αποδοση χρωματων,και το λευκο παραμενει λευκο στα ματια μας..
panos2000gr Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Τα πράγματα είναι απλά. Το Air έχει καλύτερη οθόνη, ενώ υπερτερεί έστω και ελάχιστα σε όλους τους τομείς έναντι του mini Retina. (πλην της φορητότητας). Έχοντας "δουλέψει" (βλ. παίξει ) και με τα δύο, θεωρώ το Air καλύτερο για "επαγγελματική" και πολύωρη χρήση, ενώ το mini Retina περισσότερο παραπέμπει στην απόλυτη γκάτζετια . Κακά τα ψέματα όσο αυξημένα και αν είναι τα dpi δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την λειτουργικότητα του φυσικού μεγέθους. Το mini retina θα ενθουσιάσει περισσότερο, είναι πιο αγαπησιάρικο, χωράει παντού....αλλά η σοφότερη και λειτουργικότερη επιλογή στο τέλος είναι το Air. Ίσως αν υπήρχε το ενδιάμεσο μέγεθος μεταξύ Air και mini retina θα ήταν η απόλυτη επιλογή. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2014 από panos2000gr 2
ramarg Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Τα πράγματα είναι απλά. Το Air έχει καλύτερη οθόνη, ενώ υπερτερεί έστω και ελάχιστα σε όλους τους τομείς έναντι του mini Retina. (πλην της φορητότητας). Έχοντας "δουλέψει" (βλ. παίξει ) και με τα δύο, θεωρώ το Air καλύτερο για "επαγγελματική" και πολύωρη χρήση, ενώ το mini Retina περισσότερο παραπέμπει στην απόλυτη γκάτζετια . Κακά τα ψέματα όσο αυξημένα και αν είναι τα dpi δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την λειτουργικότητα του φυσικού μεγέθους. Το mini retina θα ενθουσιάσει περισσότερο, είναι πιο αγαπησιάρικο, χωράει παντού....αλλά η σοφότερη και λειτουργικότερη επιλογή στο τέλος είναι το Air. Ίσως αν υπήρχε το ενδιάμεσο μέγεθος μεταξύ Air και mini retina θα ήταν η απόλυτη επιλογή. Ισχύει...
zio10 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Τα πράγματα είναι απλά. Το Air έχει καλύτερη οθόνη, ενώ υπερτερεί έστω και ελάχιστα σε όλους τους τομείς έναντι του mini Retina. (πλην της φορητότητας). Έχοντας "δουλέψει" (βλ. παίξει ) και με τα δύο, θεωρώ το Air καλύτερο για "επαγγελματική" και πολύωρη χρήση, ενώ το mini Retina περισσότερο παραπέμπει στην απόλυτη γκάτζετια . Κακά τα ψέματα όσο αυξημένα και αν είναι τα dpi δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την λειτουργικότητα του φυσικού μεγέθους. Το mini retina θα ενθουσιάσει περισσότερο, είναι πιο αγαπησιάρικο, χωράει παντού....αλλά η σοφότερη και λειτουργικότερη επιλογή στο τέλος είναι το Air. Ίσως αν υπήρχε το ενδιάμεσο μέγεθος μεταξύ Air και mini retina θα ήταν η απόλυτη επιλογή. Μη δίνεις ιδέες για "επαναστατικό" ipad medium... 1
efkairiakos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Ipad mini retina ΔΑΓΚΩΤΟ!!! Το air είναι για αυτους που νομιζουν οτι θα αντικαταστησουνε τα λαπτοπ με το tablet...απλα δεν γινεται... παιρνεις tablet γιατι θελεις φορητοτητα, ΤΕΛΟΣ! Τωρα πλεον που το μινι εχει ρετινα τερμα οι δικαιολογιες... Ευχαριστω πολυ! 1
panos2000gr Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Ipad mini retina ΔΑΓΚΩΤΟ!!! Το air είναι για αυτους που νομιζουν οτι θα αντικαταστησουνε τα λαπτοπ με το tablet...απλα δεν γινεται... παιρνεις tablet γιατι θελεις φορητοτητα, ΤΕΛΟΣ! Τωρα πλεον που το μινι εχει ρετινα τερμα οι δικαιολογιες... Ευχαριστω πολυ! Όποιο από τα δύο και να επιλέξει κανείς, σίγουρα δεν αποτελεί κακή επιλογή. Απλά με το Air έχεις συνολικά, ελαφρώς καλύτερη εμπειρία χρήσης . Μου έχει τύχει για παράδειγμα ορισμένες φορές κατά την διάρκεια web browsing να προσπαθώ να "σημαδέψω" κάποια επιλογή στο mini retina, ενώ στο Air σαφώς ήταν ευκολότερη η όλη διαδικασία λόγω φυσικού μεγέθους. Για να παραμείνω στην ένοια του φυσικού μεγέθους της οθόνης...αν συγκρίνεις το ipad 2 με το ipad 3/4/Air θα δεις ότι η διαφορά στην ευκρίνεια της οθόνης είναι χαοτική και άμεσα αντιληπτή ακόμη και από τον πιο αρχάριο χρήστη. Αντίθετα αν συγκρίνεις ένα Ipad mini και ένα ipad mini 2, θα χρειαστείς περισσότερο χρόνο για να αντιληφθείς την ύπαρξη της retina οθόνης ( παρόλο που έχει αυξημένο dpi έναντι του Air ) και αυτό οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις μικρότερες φυσικές διαστάσεις. Τέλος η ένοια της φορητότητας είναι λίγο σχετική για τον καθένα. Κάποιος που ίσως παρακολουθεί συχνά video και ταινίες με το tablet του ή διαβάζει πολλά ebooks, ενδεχομένως να προτιμά να θυσιάσει κάποια γραμμάρια ή το μικρότερο form factor για την μεγαλύτερη άνεση. Επίσης με τα τηλέφωνα να πλησιάζουν σχεδόν τις 6 ίντσες, εφοδιασμένα με παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά με αυτά του Ipad mini retina, είναι πιθανό κάποιοι να καλύπτουν τις ανάγκες φορητότητας με ένα smartphone ή phablet. Θεωρώ για παράδειγμα ότι η κυκλοφορία ενός iphone 5,5" - 6", όπως φημολογείται, σχεδόν θα εκμηδένιζε τις πωλήσεις του ipad mini retina. 1
ramarg Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Όποιο από τα δύο και να επιλέξει κανείς, σίγουρα δεν αποτελεί κακή επιλογή. Απλά με το Air έχεις συνολικά, ελαφρώς καλύτερη εμπειρία χρήσης . Μου έχει τύχει για παράδειγμα ορισμένες φορές κατά την διάρκεια web browsing να προσπαθώ να "σημαδέψω" κάποια επιλογή στο mini retina, ενώ στο Air σαφώς ήταν ευκολότερη η όλη διαδικασία λόγω φυσικού μεγέθους. Για να παραμείνω στην ένοια του φυσικού μεγέθους της οθόνης...αν συγκρίνεις το ipad 2 με το ipad 3/4/Air θα δεις ότι η διαφορά στην ευκρίνεια της οθόνης είναι χαοτική και άμεσα αντιληπτή ακόμη και από τον πιο αρχάριο χρήστη. Αντίθετα αν συγκρίνεις ένα Ipad mini και ένα ipad mini 2, θα χρειαστείς περισσότερο χρόνο για να αντιληφθείς την ύπαρξη της retina οθόνης ( παρόλο που έχει αυξημένο dpi έναντι του Air ) και αυτό οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις μικρότερες φυσικές διαστάσεις. Τέλος η ένοια της φορητότητας είναι λίγο σχετική για τον καθένα. Κάποιος που ίσως παρακολουθεί συχνά video και ταινίες με το tablet του ή διαβάζει πολλά ebooks, ενδεχομένως να προτιμά να θυσιάσει κάποια γραμμάρια ή το μικρότερο form factor για την μεγαλύτερη άνεση. Επίσης με τα τηλέφωνα να πλησιάζουν σχεδόν τις 6 ίντσες, εφοδιασμένα με παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά με αυτά του Ipad mini retina, είναι πιθανό κάποιοι να καλύπτουν τις ανάγκες φορητότητας με ένα smartphone ή phablet. Θεωρώ για παράδειγμα ότι η κυκλοφορία ενός iphone 5,5" - 6", όπως φημολογείται, σχεδόν θα εκμηδένιζε τις πωλήσεις του ipad mini retina. Ισχυουν ολα οπως ακριβως τα λες φιλε pano... ειδικα στο θεμα μεγεθους οθονης η εμπειρια χρησης λογω μεγεθους οθονης ειναι διαφορετικη..αυτη τη στιγμη ειναι και τα 2 στο ιδιο σκαλι επομενως,ό,τι επιλεξει κανεις ειναι καθαρα εμφανισιακο το ζητημα,και κατά πως βολευεται κανείς...ipad=κορυφη.τελος.. μόνο το touch id του λειπει,το οποιο επρεπε να μπει... αποψη μου,λυπαμαι αν ξινιστουν καποιοι,Mαρτιο θα δουμε ανανεωμενα ipad air με touch id...Μην ξεχνάτε τι έκαναν στο ipad 3...ipad 4 χωρίς να έχει κλείσει μήνες...μιλάω ως κάτοχος ipad 3... πιστευω πως επειδη αυτη τη στιγμη ipad mini retina και air ειναι στην ιδια κατηγορια,αυτο δεν θα συνεχιστει...θα κανουν το air να εχει το κατι παραπανω για ομαλότητα στις πωλήσεις,ειδαλλως θα πουλαει μονο το mini,ιδια specs,χαμηλοτερη τιμή,και 2 ίντσες λιγοτερες σιγά το πράγμα.....ειμαι σιγουρος οτι θα δουμε ipad air +touch id+ NEW A7X CPU+GPU,8αρα καμερα τουλάχιστον...Πρέπει να υπάρχει κλιμάκωση στα μοντέλα όπως χρόνια τώρα...
efo355 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Ειμαι κάτοχος iPad 3 και ειμαι σίγουρος ότι το mini θα είναι πολύ καλύτερο για παιχνίδια λόγω μεγέθους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα