SOADNICK Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα, θέλω να αγοράσω έναν HDD 1TB, για OS (ubuntu, αλλά και για αποθήκευση flac κ.α.), εφόσον θα βάλω OS, ο δίσκος δε θα πρέπει να είναι 7200 RPM? Να σημειώσω ότι δεν είμαι fanboy κάποιας εταιρίας. Επίσης, δεν έχω θέμα με το μέγεθος, 2.5" ή 3.5", απλά να είναι ήσυχος, και να ζήσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Αρχικά είχα βρει αυτόν: Seagate Barracuda 1TB αλλά είδα αυτό, το οποίο με αποθάρρυνε, αν και μέχρι στιγμής δεν είχα ποτέ θέμα με δίσκο seagate. Τώρα κοιτάω και αυτόν: Western Digital Caviar Blue 1TB. Είμαι ανοικτός και σε άλλες προτάσεις, αρκεί να μην ξεφεύγουν απ' το budget. Φόρμα Αγοράς-Αναβάθμισης υπολογιστήΓια αγορά υπολογιστήΑναφέρουμε: Ποσό που διαθέτουμε : ~50Χρήση υπολογιστή δίσκου: OS, αποθήκευση δεδομένωνΕιδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: -Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. -Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? -Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αμαλιάδα, Ν. Ηλείας, άρα κοιτάμε πιο πολύ για καταστήματα από Αθήνα/ΠελοπόννησοΑν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? 1 κομμάτι άρα 1 κατάστημαΑν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Από μέναΑν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . -Για αναβάθμιση υπολογιστήΑναφέρουμε: Εκτός απο τα παραπάνω στοιχεία , ποια κομμάτια έχουμε στο υπολογιστή που θα να αναβαθμίσουμε. Δεν θα αλλάξω κάτι, θα κρατήσω τον HDD που ήδη έχω, απλά θα προσθέσω τον καινούριο. Το PC είναι αυτό της υπογραφής (spoiler).
Xristaras12 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 για μεγιστη αξιοπιστια(οσο μπορει να θεωρηθει)θα σου ελεγα να πας σε δισκο με 5 χρονια εγγυηση(οχι οτι αμα χοντροχτυπησει θα μπορεις να παρεις αρχεια) πχ καποιον WD caviar Black,αλλα ειναι πιο πανω σε τιμη σε σχεση με τους αλλους. Εφοσον θα βαλεις os,τοτε ναι πηγαινε σε γρηγορο 7200αρη δισκο. οχι green σε καμια πειπτωση. 1
andrapos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Φίλε εγώ έχω τον western digital(το λειτουργικό το έχω σε ssd)εδώ και κάτι μήνες και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.Τον προτείνω λοιπόν.
SOADNICK Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 για μεγιστη αξιοπιστια(οσο μπορει να θεωρηθει)θα σου ελεγα να πας σε δισκο με 5 χρονια εγγυηση(οχι οτι αμα χοντροχτυπησει θα μπορεις να παρεις αρχεια) πχ καποιον WD caviar Black,αλλα ειναι πιο πανω σε τιμη σε σχεση με τους αλλους. Εφοσον θα βαλεις os,τοτε ναι πηγαινε σε γρηγορο 7200αρη δισκο. οχι green σε καμια πειπτωση. Για Black δε με παίρνει, ξεφεύγουν. Φίλε εγώ έχω τον western digital(το λειτουργικό το έχω σε ssd)εδώ και κάτι μήνες και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.Τον προτείνω λοιπόν. Είναι ήσυχος?
Millennium Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Οι black δε φημίζονται και για την ησυχία τους.Αν ψάχνεις αποκλειστικά για 1TB θες 5-10€ παραπάνω.Μπορείς να κοιτάξεις και για toshiba.
SOADNICK Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Οι black δε φημίζονται και για την ησυχία τους.Αν ψάχνεις αποκλειστικά για 1TB θες 5-10€ παραπάνω.Μπορείς να κοιτάξεις και για toshiba. Αυτόν πχ? https://www.skroutz.gr/s/2230191/Toshiba-DT01ACA100-1TB.html
jokerakias Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Από πρωσοπικη εμπειρία και μόνο μακριά από toshiba σκληρούς...
Millennium Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Η Toshiba στους 3.5'' είναι πρώην Hitachi και έχει και ένα μέρος από πρώην Western Digital.
SOADNICK Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Οπότε σε ποιο δίσκο καταλήγουμε? Σε ξένα sites που κοίταξα για reviews αγοραστών, άλλοι έλεγαν όχι WD Green & Blue μόνο Red & Black, άλλοι έλεγαν πήγαινε Seagate είχα 100 δίσκους χωρίς κανένα πρόβλημα, και άλλοι έλεγαν μακρυά από Seagate...
Heatspreader Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Οχι επειδη εχω Seagate, αλλα αδυνατω να πιστεψω αυτο το Failure Rate. Ειχαν καποια στιγμη προβληματα με το Firmware και χτυπουσαν. Αν μαλιστα καποιος ηξερε το εφτιαχνε μονος του. Προσωπικα θα κοιτουσα τιμη εγγυηση. Ετσι και αλλιως πρεπει οτι δισκο και να εχεις, να παιρνεις οσο πιο συχνα γινεται Back Up.
silverado Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Τον Seagate που ειπες στην αρχη παρε. Εδω εχει και 3 χρονια εγγυηση. http://www.e-shop.gr/product?id=PER.301911
MoviemakerGr Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Στα 50 ευρώ διάλεξε αυτόν με την μεγαλύτερη κ πιο αξιόπιστη εγγύηση.
SOADNICK Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Τον Seagate που ειπες στην αρχη παρε. Εδω εχει και 3 χρονια εγγυηση. http://www.e-shop.gr/product?id=PER.301911 Τον είδα και γω στο e-shop, απλά φοβάμαι το service τους, μιας και δεν έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια.
Heatspreader Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Δεν παμε καλα παντως. Αρνητικες κρητικες ο δισκος... https://www.skroutz.gr/s/404603/Seagate-Barracuda-3TB-SATA-3.html Ειναι ασχετοι και τους φταιει ο δισκος, ο οποιος σκοτωνει... http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/49858-seagate-barracuda-3tb-raid-0-performance-unleashed-7.html Ποσο επικινδυνο ειναι το internet τελικα καποιες φορες. Θα εβγαζε δηλαδη η Seagate δισκους με 25% Failure Rate, θα εμενε η AMD εκτος ανταγωνισμου, θα εβγαζε η Microsof χειροτερη κονσολα, κλπ...
SOADNICK Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Οπότε τι κάνω? Τον αγοράζω από e-shop με 3 χρόνια εγγύηση? Το service του e-shop ισχύει ότι είναι κακό?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα