Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Ας πούμε ότι έχουμε ξοδέψει 1000KWh ρεύμα και η χρεώσεις έχουν ως εξής:

• 0 - 200 KWh 1€/KWh
  • 201 - 600 KWh 2€/KWh
  • 601+ KWh 3€/KWh

Τα πρώτα 200 KWh θα χρεωθούν 1€, τα επόμενα 400 2€ και τα υπόλοιπα 400 3€. Άρα έχουμε (200 * 1) + (400 * 2) + (400 * 3).

Δημοσ.
Πρεπει να κανω ενα πρόγραμμα που να υπολογίζει το ποσο που οφείλει ο πελατης στην ΔΕΗ,  ακολουθοντας τον παρακατω πινακα. 

Εχω γραψει μεχρι στιγμης ενα κομματι κωδικα, αλλα εχω κολησει με την κλιμακωτη χρεωση.

Θα ηθελα να συμπληρωθεί μονο το πρωτο μερος του κωδικα και στην συνεχεια να προσπαθησω να το κάνω μονος.

IF IMERISIA_XREWSI <= 800 THEN
IMERISIA_XREWSI:= IMERISIA_XREWSI * 0.1
ELSE
IF IMERISIA_XREWSI <= 1200 THEN
IMERISIA_XREWSI:= 
ELSE
IF IMERISIA_XREWSI <= 1600 THEN
ELSE

Πίνακας:

Μέχρι και 800                   | 0,1 

Από 800 μέχρι και 1200   | 0,3 

Από 1200 μέχρι και 1600 | 0,4 

Από 1600 και πάνω         | 0,5

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Το reuma>200 δεν χρειάζεται.
------------------------------------------------
Θα ηθελα να σε ευχαριστήσω ολους για την πολύτιμη βοηθεια. Μπήκα στο κλίμα αλλα χρειάζομαι δουλεια.

Δημοσ.

Το reuma>200 δεν χρειάζεται.

Δεν θα χρειαζόταν αν υπήρχε else.

Όπως είναι τώρα χρειάζεται, γιατί θα εκτελεστούν όλα τα if.

Εκτέλεσε το για πχ reuma=150 χωρίς το reuma>200 και θα καταλάβεις.

Δημοσ.

Ας πούμε ότι έχουμε ξοδέψει 1000KWh ρεύμα και η χρεώσεις έχουν ως εξής:

• 0 - 200 KWh 1€/KWh
  • 201 - 600 KWh 2€/KWh
  • 601+ KWh 3€/KWh
Τα πρώτα 200 KWh θα χρεωθούν 1€, τα επόμενα 400 2€ και τα υπόλοιπα 400 3€. Άρα έχουμε (200 * 1) + (400 * 2) + (400 * 3).

[offtopic]

Συνήθως τέτοιες ασκήσεις μπαίνουν για να εξοικειωθεί ο μαθητής με την if οπότε οι καθηγητές, άσχετα αν δεν το λένε καθαρά στην εκφώνηση, ζητάνε ακριβώς αυτό που έγραψες. Στην πραγματικότητα όμως νομίζω θα έπρεπε να γράψουμε 1000 * 3.

[/offtopic]

Δημοσ.

[offtopic]

Συνήθως τέτοιες ασκήσεις μπαίνουν για να εξοικειωθεί ο μαθητής με την if οπότε οι καθηγητές, άσχετα αν δεν το λένε καθαρά στην εκφώνηση, ζητάνε ακριβώς αυτό που έγραψες. Στην πραγματικότητα όμως νομίζω θα έπρεπε να γράψουμε 1000 * 3.

[/offtopic]

Εξαρτάται. Σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται όπως το λες αλλά στις περισσότερες όχι. Φαντάσου να υπολογιζόταν έτσι η φορολογία, θα υπήρχαν περιπτώσεις όπου για 1 ευρώ εισόδημα παραπάνω καλείσαι να πληρώσεις επιπλέον χιλιάρικα.

Δημοσ.

Εξαρτάται. Σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται όπως το λες αλλά στις περισσότερες όχι. Φαντάσου να υπολογιζόταν έτσι η φορολογία, θα υπήρχαν περιπτώσεις όπου για 1 ευρώ εισόδημα παραπάνω καλείσαι να πληρώσεις επιπλέον χιλιάρικα.

Ναι φυσικά. Δεν μιλούσα γενικά για όλες τις πληρωμές αλλά για το παράδειγμα της ΔΕΗ. Ίσως το μπερδεύω αλλά έχω την εντύπωση πως στην ΔΕΗ η τιμή είναι αυτή της μεγαλύτερης κλίμακας για όλες τις Kwh.

Δημοσ.

Ναι, συγκεκριμένα για τη ΔΕΗ είναι όπως το λες. Απλά έτσι που διάβασα το προηγούμενο post μάλλον κατάλαβα άλλο από αυτό που ήθελες να πεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...