Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γι' αυτό λατρεύω το insomnia. Πρώτο post τίγκα στα τσιτάτα και στο snob. Flame όσο δεν πάει.

Είναι κρίμα πάντως που το Firefox δεν τραβάει, η RIM επίσης δεν τραβάει, μένουμε με 3 OS. Ας κάνει το μπαμ επιτέλους η MS, να αλλάξουν οι ισορροπίες και να έχουμε πιο σημαντικές εξελίξεις.

• Like 1
  • Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Είναι κρίμα πάντως που το Firefox δεν τραβάει, η RIM επίσης δεν τραβάει, μένουμε με 3 OS. Ας κάνει το μπαμ επιτέλους η MS, να αλλάξουν οι ισορροπίες και να έχουμε πιο σημαντικές εξελίξεις.

Εκτιμώ πάντως πως αν τελικά η MS κάνει το μπαμ, αυτός που θα την πληρώσει περισσότερο θα είναι το android!

Δημοσ.

Να στο πω απλά: πριν λίγο άνοιξα το Gallery στο Note 3 για να δω μερικές φωτό που έβγαλα. Τσεκάρω μερικές και λεω "αντί να συνδέσω καλώδια κλπ, δεν τις στέλνω με bt στο macbook μου να χαρώ κι εγώ που έχω ξεκλείδωτο bt phone"? 

Στέλνω την πρώτη οκ, στη δεύτερη ψιλο οκ, απο την τρίτη και μετά σερνόταν ο Δίας! Κοιτάζω τη μνήμη και μου δείχνει πως το gallery app έτρωγε ξαφνικά 560mb ram!!! 560mb ram σε κινητό τηλέφωνο για ένα app??? Αυτό λοιπόν δεν θα το δεις ποτέ στο ios και γι'αυτό και δεν σκαλώνει πουθενά ενώ έχει 1gb ram μόνο το 5s.

Καταλαβαίνω πως στο Android κάνεις ο,τι θέλεις, συνδέεις πάνω του τα πάντα κλπ κλπ αλλά δεν αρκεί να τα κάνει μόνο, πρέπει να τα κάνει και σωστά, αξιόπιστα, ομαλά. Τουλάχιστον έτσι με έχει καλομάθει η Apple και δεν  μπορώ να συμβιβαστώ πλεον με αυτό (ίσως αν δεν είχα ποτέ προϊόν απο την apple να το έβλεπα αλλιώς).

Εγώ πάντως που κάνω το ίδιο με PC μια χαρά τις στέλνω... Οπότε παίζει να φταίει το ότι χρησιμοποιείς MacOS.

Απαράδεκτο που υπάρχει τέτοια ασυμβατότητα, σύμφωνοι. Αλλά το λέω για να δεις ότι ανάλογα με το τι κάνει και πώς ο κάθε ένας (πχ τι λειτουργικό προφανώς έχει στο desktop του, τι εφαρμογές χρησιμοποιεί, πόσα θέλει να ξοδέψει γενικά σε αυτόν τον τομέα κλπ.) έχει και τις ανάλογες απαιτήσεις και, εξ ου, βιώματα.

Μην ξεχνάμε, δηλαδή, ότι κάθε έναν τον βολεύει και διαφορετικό πράγμα. Αφού εσύ επέλεξες να πάρεις macbook, λογικό μου ακούγεται να προτιμήσεις για τον οποιοδήποτε λόγο και το iOS. Απλά μη θεωρούμε δεδομένο ότι το Android ή το iOS ή το WP (ή οτιδήποτε τέλος πάντων) είναι εν γένει και απολύτως καλύτερο από όλες τις εναλλακτικές και για όλους τους χρήστες. Για εμένα, για παράδειγμα, το iOS είναι αντιπαθητικό αισθητικά και για κανένα λόγο ανώτερο από το Android (ούτε το ανάποδο, φυσικά, τα θεωρώ ομοίως αποδοτικά).

Προσωπικά, θα προτιμούσα να χρησιμοποιώ WP, γιατί ορισμένα σημεία του με ελκύουν περισσότερο από το Android, αλλά δεν έχω βρει αυτό που θέλω σε συσκευή για να το υιοθετήσω. Μέχρι τότε, ευτυχώς δεν έχω ούτε malware, ούτε "fragmentation" και την δουλειά μου την κάνω μια χαρά, εύκολα και γρήγορα.

Αυτό δε σημαίνει ότι άλλος δεν μπορεί να βρει κάποιο λόγο για να προτιμήσει το iOS.

Όσο για την είδηση, είναι από τα μέχρι τώρα λεγόμενά μου φανερό ότι μου είναι αδιάφορη. Τι κι αν έχει μεγαλύτερο ποσοστό υιοθέτησης το ένα από το άλλο, το θέμα είναι να βρίσκει ο οποιοσδήποτε χρήστης αυτό που του ταιριάζει.

Κρίμα που ακόμα τo WP τo κοιτάνε με δυσπιστία οι περισσότεροι (από developers μέχρι end users), θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη.

• Like 3
  • Super Moderators
Δημοσ.

Ερωτώ.........πόσο είναι το ποσοστό των συσκευών που τρέχει Android jelly bean και πάνω ?

Νομίζω κάπου στο 40%?

Εγώ πάντως που κάνω το ίδιο με PC μια χαρά τις στέλνω... Οπότε παίζει να φταίει το ότι χρησιμοποιείς MacOS.

Απαράδεκτο που υπάρχει τέτοια ασυμβατότητα, σύμφωνοι. Αλλά το λέω για να δεις ότι ανάλογα με το τι κάνει και πώς ο κάθε ένας (πχ τι λειτουργικό προφανώς έχει στο desktop του, τι εφαρμογές χρησιμοποιεί, πόσα θέλει να ξοδέψει γενικά σε αυτόν τον τομέα κλπ.) έχει και τις ανάλογες απαιτήσεις και, εξ ου, βιώματα.

Μην ξεχνάμε, δηλαδή, ότι κάθε έναν τον βολεύει και διαφορετικό πράγμα. Αφού εσύ επέλεξες να πάρεις macbook, λογικό μου ακούγεται να προτιμήσεις για τον οποιοδήποτε λόγο και το iOS. Απλά μη θεωρούμε δεδομένο ότι το Android ή το iOS ή το WP (ή οτιδήποτε τέλος πάντων) είναι εν γένει και απολύτως καλύτερο από όλες τις εναλλακτικές και για όλους τους χρήστες. Για εμένα, για παράδειγμα, το iOS είναι αντιπαθητικό αισθητικά και για κανένα λόγο ανώτερο από το Android (ούτε το ανάποδο, φυσικά, τα θεωρώ ομοίως αποδοτικά).

Προσωπικά, θα προτιμούσα να χρησιμοποιώ WP, γιατί ορισμένα σημεία του με ελκύουν περισσότερο από το Android, αλλά δεν έχω βρει αυτό που θέλω σε συσκευή για να το υιοθετήσω. Μέχρι τότε, ευτυχώς δεν έχω ούτε malware, ούτε "fragmentation" και την δουλειά μου την κάνω μια χαρά, εύκολα και γρήγορα.

Αυτό δε σημαίνει ότι άλλος δεν μπορεί να βρει κάποιο λόγο για να προτιμήσει το iOS.

Όσο για την είδηση, είναι από τα μέχρι τώρα λεγόμενά μου φανερό ότι μου είναι αδιάφορη. Τι κι αν έχει μεγαλύτερο ποσοστό υιοθέτησης το ένα από το άλλο, το θέμα είναι να βρίσκει ο οποιοσδήποτε χρήστης αυτό που του ταιριάζει.

Κρίμα που ακόμα τo WP τo κοιτάνε με δυσπιστία οι περισσότεροι (από developers μέχρι end users), θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη.

Δεν έχει σχέση το macbook μου με τη μνήμη που χρησιμοποιεί το note για το gallery app! Εξάλλου ξέρεις πολύ καλά πως το android έχει θέμα με τη διαχείριση της μνήμης όπως και με την κατανάλωση της μπαταρίας, που κάθε φορά διάφοροι παράγοντες τα επηρεάζουν και τα 2. Και είναι 2 βασικοί τομείς που πρέπει να προσέξουν για να τα πάνε καλά! 

Για τα wp συμφωνώ μιας και είναι λειτουργικό που μου "έκανε κλικ" απο την πρώτη στιγμή που έπαιξα μαζί τους. Αν είχαν την ποικιλία του app store και τις δυνατότητες του music store/itunes, θα άφηνα το ios χωρίς τύψεις!

Δημοσ.

@Snollygoster 

Το σωστό marketing αφορά και αυτούς που διαθέτουν μόνο 40 ευρώ για ένα κινητό. Όχι μόνο αυτούς που μπορούν να σκάσουν 700 ευρώ για να...έχουν fb στο κινητό τους.

Έτσι κερδίζεις το κόσμο σου...

• Like 3
Δημοσ.

Αναμενομενο και λογικο οταν εχει γκαμα συσκευων απο 40€ μεχρι 1000€.

Αντε να φτασει το 80-90% να μεινουμε οι λιγοι και καλοι στο iOS.

Καλοτάξιδο με custom roms, fragmentation, store γιοματο με crapware, και bloated launchers του καθε κατασκευαστη.

παιζει τοτε να αρχισουν να σας δινουν σημασια?!

• Like 1
Δημοσ.

Να στο πω απλά: πριν λίγο άνοιξα το Gallery στο Note 3 για να δω μερικές φωτό που έβγαλα. Τσεκάρω μερικές και λεω "αντί να συνδέσω καλώδια κλπ, δεν τις στέλνω με bt στο macbook μου να χαρώ κι εγώ που έχω ξεκλείδωτο bt phone"? 

Στέλνω την πρώτη οκ, στη δεύτερη ψιλο οκ, απο την τρίτη και μετά σερνόταν ο Δίας! Κοιτάζω τη μνήμη και μου δείχνει πως το gallery app έτρωγε ξαφνικά 560mb ram!!! 560mb ram σε κινητό τηλέφωνο για ένα app??? Αυτό λοιπόν δεν θα το δεις ποτέ στο ios και γι'αυτό και δεν σκαλώνει πουθενά ενώ έχει 1gb ram μόνο το 5s.

Καταλαβαίνω πως στο Android κάνεις ο,τι θέλεις, συνδέεις πάνω του τα πάντα κλπ κλπ αλλά δεν αρκεί να τα κάνει μόνο, πρέπει να τα κάνει και σωστά, αξιόπιστα, ομαλά. Τουλάχιστον έτσι με έχει καλομάθει η Apple και δεν  μπορώ να συμβιβαστώ πλεον με αυτό (ίσως αν δεν είχα ποτέ προϊόν απο την apple να το έβλεπα αλλιώς).

γιατι δεν σου εφτασαν 3gb ram? η σου κολλουσε τo gallery και συγχύστηκες? 

Δημοσ.

Δεν έχει σχέση το macbook μου με τη μνήμη που χρησιμοποιεί το note για το gallery app! Εξάλλου ξέρεις πολύ καλά πως το android έχει θέμα με τη διαχείριση της μνήμης όπως και με την κατανάλωση της μπαταρίας, που κάθε φορά διάφοροι παράγοντες τα επηρεάζουν και τα 2. Και είναι 2 βασικοί τομείς που πρέπει να προσέξουν για να τα πάνε καλά! 

Δεν είπα ποτέ ότι υπαίτιος είναι το macbook σου. Αυτό που έγραψα είναι ότι η ασυμβατότητα από μέρους του gallery app με το MacOS (εμένα δεν καταναλώνει τόσο, πράγμα το οποίο με οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα) είναι απαράδεκτη. Καταλαβαίνω, εν ολίγοις, την αντίθεσή σου με το Android στην προκειμένη περίπτωση, εξ ου και το ποστ μου περί διαφορετικών βιωμάτων.

Και όχι, δεν έχω διαπιστώσει πρόβλημα με τη διαχείρηση μνήμης στο Android που χρησιμοποιώ.

Όσο για την κατανάλωση μπαταρίας, το ότι φορτίζω το κινητό μου ανά τέσσερις μέρες ίσως σου απαντάει στο αν μου επαρκεί ή όχι.

Θα συμφωνήσω, όμως, με το ότι πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης για αμφότερα λειτουργικά.

• Super Moderators
Δημοσ.

Προφανώς και τα 3gb τα κατάπιε το android! Τώρα αν εσένα δεν σε ενοχλεί αυτό σε μια "ναυαρχίδα" συσκευή, είναι δικό σου θέμα! Όση ώρα κατανάλωνε τόση μνήμη το gallery, πατούσες κάπου με το δάχτυλό σου και η ενέργεια γινόταν μετά απο 3 sec... 

Δημοσ.

Από ό,τι κατάλαβα, επειδή χρησιμοποίησε τον όρο "σέρνεται", μάλλον άρχισε να του κολλάει το κινητό, πράγμα αξιοπερίεργο κατ'εμέ.

Γι' αυτό και του είπα ότι η λογική εξήγηση είναι ασυμβατότητα με macintosh (έτσι;  :unsure: )

Δημοσ.

εγώ αναρωτιέμαι γιατί έχουν ξεκλείδωτο bt στο μακ? 

αν το κλείδωναν κι εκεί δε θα είχες ποτέ αυτό το πρόβλημα και θα ήσουν ευτυχισμένος όπως με ένα iphone

• Like 11
  • Super Moderators
Δημοσ.

Και όχι, δεν έχω διαπιστώσει πρόβλημα με τη διαχείρηση μνήμης στο Android που χρησιμοποιώ.

Όσο για την κατανάλωση μπαταρίας, το ότι φορτίζω το κινητό μου ανά τέσσερις μέρες ίσως σου απαντάει στο αν μου επαρκεί ή όχι.

Θα συμφωνήσω, όμως, με το ότι πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης για αμφότερα λειτουργικά.

Μα γι'αυτό λέω τα προβλήματα μπας και διορθωθούν! Αν το έβριζα γενικώς δεν θα το επέλεγα.

Για την μπαταρία οι 4 ημέρες μου φαίνονται ...όνειρο! Τα τελευταία χρόνια φορτίζω τις συσκευές μου κάθε βράδυ (και τις έχω δοκιμάσει όλες...) για να αντέχουν στη χρήση που κάνω. Χρειάζομαι συνεχώς όλο το 24ωρο data, sync, web browsing, emails, κλπ και γι'αυτό και επιλέγω smartphones και όχι ένα απλό τηλέφωνο μόνο για κλήσεις και sms.

Δημοσ.

με τις νέες ναυαρχίδες της ΝΟΚΙΑ να έρχονται βλέπω την μεγάλη ανατροπή για το windows phone και ποσοστά που θα ξεπερνούν το 10% παγκόσμια τέτοια εποχή του χρόνου.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

εγώ αναρωτιέμαι γιατί έχουν ξεκλείδωτο bt στο μακ? 

αν το κλείδωναν κι εκεί δε θα είχες ποτέ αυτό το πρόβλημα και θα ήσουν ευτυχισμένος όπως με ένα iphone

Η ειρωνία είναι πως μπορώ να στείλω αρχεία απο το bt του android στο macbook και όχι απο το iphone... :P

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...