Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα της εταιρείας ερευνών και δημοσκοπήσεων Kantar Research, το Android συνεχίζει να κρατάει τα σκήπτρα στην βιομηχανία των φορητών συσκευών σχεδόν σε όλες τις αγορές στον πλανήτη.Η έρευνα της εταιρείας αποκαλύπτει ότι οι συσκευές που "τρέχουν" το λειτουργικό σύστημα της Google αποτελούν τουλάχιστον το 50.6% των συνολικών πωλήσεων smartphones στις αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής, της Αυστραλίας και της Κίνας τους τρεις τελευταίους μήνες του 2013.

Το Android σύμφωνα με την έρευνα της Kantar Research πήρε τα ηνία από το iOS και ηγείται της αγοράς στις ΗΠΑ με ποσοστό 50.6% των συνολικών πωλήσεων που πραγματοποιήθηκαν από τον Οκτώβριο έως στον Δεκέμβριο του 2013. To iOS κατέχει ποσοστό 43.9% ενώ το λειτουργικό σύστημα της Microsoft, Windows Phone κατέχει ποσοστό 4.3%.

Με την ίδια σειρά παρατηρούμε τις τρεις πλατφόρμες και στην Ευρώπη, αν και υπάρχουν και διαφορές σε ορισμένες αγορές όπως στην Ιταλία, όπου τα Windows Phone έρχονται στην 2η θέση με ποσοστό 17.1%. To iOS στην Ιταλία έρχεται τρίτο με 12.8%.

Το Android πάντως στις πέντε μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης -Μ.Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία- κατέχει ποσοστό 68.6% κατά μέσο όρο, ενώ το iOS κατέχει ποσοστό 18.5%. Τα Windows Phone έρχονται στην 3η θέση με ποσοστό 10.3%.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Τα Windows Phone έρχονται στην 2η θέση στην Λατινική Αμερική, πάντα σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας ερευνών Kantar Research. Αν και το mobile OS της Microsoft κατέχει μόλις το 4.9% των πωλήσεων -κατά το τρίμηνο από Οκτώβριο έως και Δεκέμβριο όπως αναφέραμε- εντούτοις βρίσκεται μπροστά από το iOS που κατέχει ποσοστό 4.3%. Όσο για το Android, κυριαρχεί στην Λατινική Αμερική με ποσοστό 83.5% στις πωλήσεις.

Στην Κίνα το Android κυριαρχεί επίσης με ποσοστό 78.6% (αύξηση 4.9% σε σχέση με πέρυσι) ενώ το iOS έρχεται δεύτερο με 19% (μείωση 2.2% σε σχέση με πέρυσι). Τα Windows Phone έχουν ποσοστό 1.1%.

Η BlackBerry παλεύει για την επιβίωση της σε παγκόσμιο επίπεδο και τα ποσοστά της σε όλες τις αγορές του κόσμου, είναι πολύ μικρά πια.

Link.png Site: TheNextWeb

Δημοσ.

Αναμενομενο και λογικο οταν εχει γκαμα συσκευων απο 40€ μεχρι 1000€.

Αντε να φτασει το 80-90% να μεινουμε οι λιγοι και καλοι στο iOS.

Καλοτάξιδο με custom roms, fragmentation, store γιοματο με crapware, και bloated launchers του καθε κατασκευαστη.

• Like 10
Δημοσ.

ε δε δυσκολευτηκες κιολας, το λεω ανοιχτα εδω και καμια 10ρια χρονια.

First step: Acknowledgment

Άντε και σε αντιμετώπιση σου εύχομαι :)

(φιλικά πάντα)

@Snollygoster και το ios να τανε από 40€ μέχρι 1000 εγώ πάλι android θα προτιμούσα.

Συμφωνώ. Καμία σύγκριση μεταξύ των δύο λειτουργικών για μένα.

• Like 6
Δημοσ.

Αντε να φτασει το 80-90% να μεινουμε οι λιγοι και καλοι στο iOS.

Τότε γιατί τέτοια χωλή απέναντι στο android;

Αφού είσαι στους λίγους και καλούς γιατί τέτοιο μίσος;

Θέλω να πω, εντάξει. Καταλαβαίνω οτι για κάποιο ανώμαλο λόγο πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι πρέπει να υπερασπιστούν με πάθος την επιλογή τους σε αγορά προϊόντων ως κάτι ιερό. Δεν μπορώ να την ερμηνεύσω αλλά καταλαβαίνω οτι υπάρχει.

Απλά τουλάχιστον κάν το σωστά.

Ή βρίσε το android γιατί η "θρησκεία" σου δεν είναι η πρώτη (λες και θα είχες να κερδίσεις τίποτα απο αυτό αλλά τέλος πάντων, είπαμε, ανώμαλο) ή -αφού λες λίγοι και καλοί- χειροκρότα την θέση του android.

Ταπεινή μου γνώμη πάντα.

• Like 16
Δημοσ.

Θέλω να πω, εντάξει. Καταλαβαίνω οτι για κάποιο ανώμαλο λόγο πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι πρέπει να υπερασπιστούν με πάθος την επιλογή τους σε αγορά προϊόντων ως κάτι ιερό. Δεν μπορώ να την ερμηνεύσω αλλά καταλαβαίνω οτι υπάρχει.

Ή βρίσε το android γιατί η "θρησκεία" σου δεν είναι η πρώτη (λες και θα είχες να κερδίσεις τίποτα απο αυτό αλλά τέλος πάντων, είπαμε, ανώμαλο) ή -αφού λες λίγοι και καλοί- χειροκρότα την θέση του android.

Ταπεινή μου γνώμη πάντα.

με παρεξηγησες, δεν ειναι μισος, ειναι αναγκη ανακουφισης, να μην ειναι πια δημοφιλες το iOS οπως δεν ηταν παλιοτερα το Mac OS να μη μπαινουν σε καθε ειδηση ο καθε πικραμενος να λεει το κοντο του και το μακρυ του. Αυτο ακριβως δηλαδη που κανω εγω τωρα για να καταλαβετε το βαθμο που ενοχλει.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Ταπεινή μου γνώμη πάντα.

Ναι αλλά επι της ουσίας όσα είπε ...ισχύουν δυστυχώς! Και γω παίζω και με τις 2 πλατφόρμες και βλέπω πως ακόμη το android υστερεί σε όλα αυτα που ανέφερε ο snolly. Αυτό δεν είναι μίσος, είναι ρεαλιστική περιγραφή των προβλημάτων του.  Και αντί να κάνετε "έξυπνα" σχόλια περί fan boys κλπ ας αντικρούσετε όσα λέει μπας και κάνουμε σοβαρή κουβέντα... Το να αντιδράτε μεν αλλά να παραβλέπετε όσα σας λένε, δείχνει πως όντως υπάρχει πρόβλημα. 

:)

• Like 2
Δημοσ.

Το σχόλιο απ'τη research firm πολύ πληρωμένο πάντως. Η Apple τα πάει καλά (άλλα είχε μείωση πωλήσεων παντού), η Samsung να προσέχει (παρότι είχε μια πολύ μικρότερη συρρίκνωση πωλήσεων σε Ευρώπη και έμεινε σταθερή στην αγορά της Κίνας) και τα WP της ΝΟΚΙΑ δεν τα πάνε και τόσο καλά κι ας διπλασίασαν τα ποσοστά τους στις ευρωπαϊκές αγορές.

Η πρωτιά του Android δεν αποτελεί είδηση βέβαια, τουλάχιστον όχι όσο τα WP8 είναι ακόμα σε φάση ανάπτυξης και η Apple περιορίζεται σε κινητά τύπου 5C για το πιο mainstream κομμάτι της αγοράς.

Δημοσ.

Ακομα 450-500 ευρω κανουν iphone 3ετιας

Ε τι θα παρει ο κοσμακις.

Περιμενει 1 χρονο 1μιση και παιρνει ναυαρχιδα android χαμηλοτερα απο iphone 3ετιας.

Αποστολή από το GT-N7100 με τη χρήση Insomnia App

• Like 4
Δημοσ.

Ναι αλλά επι της ουσίας όσα είπε ...ισχύουν δυστυχώς! Και γω παίζω και με τις 2 πλατφόρμες και βλέπω πως ακόμη το android υστερεί σε όλα αυτα που ανέφερε ο snolly. Αυτό δεν είναι μίσος, είναι ρεαλιστική περιγραφή των προβλημάτων του.  Και αντί να κάνετε "έξυπνα" σχόλια περί fan boys κλπ ας αντικρούσετε όσα λέει μπας και κάνουμε σοβαρή κουβέντα... Το να αντιδράτε μεν αλλά να παραβλέπετε όσα σας λένε, δείχνει πως όντως υπάρχει πρόβλημα. 

:)

Τότε, φίλε, να σε ενημερώσω ότι έχοντας (δυστυχώς) χρησιμοποιήσει και τις δύο πλατφόρμες, με διαφορά διέκρινα ότι η καταλληλότερη είναι για εμένα το Android.

Το σχόλιο περί fanboys ήταν για πλάκα, προφανώς, αλλά μάλλον κάποιοι παίρνουν πράγματα στα σοβαρά λες και κρίνεται η ζωή τους από αυτά. Άσε που το σχόλιο του φίλου δεν ήταν καν εποικοδομητικό ή ουσιαστικό καθεαυτό. Πράγματι, ο ελιτισμός που φαίνεται στο "λίγοι και καλοί στο iOS" δυστυχώς είναι η αντιμετώπιση των φανατισμένων με την αντίστοιχη εταιρία προς τους υπόλοιπους χρήστες άλλων λειτουργικών.

Αυτά που λες, βέβαια, εφαρμόζονται κατά γραμμή και στις δύο ομάδες φανατισμένων, αλλά κανείς δεν παρέχει απτά παραδείγματα, μόνο αερολογίες ή αναμασήματα που βρίσκουν στο διαδίκτυο από τρίτους, οι οποίοι είτε το κάνουν με συγκεκριμένο σκοπό-κέρδος είτε δεν έχουν απλά κάτι καλύτερο να κάνουν στον ελεύθερο χρόνο τους.

Στο επί τούτου, όλα αυτά που λένε/λέτε περί fragmentation και malware και "ρεαλιστικά προβλήματα" στο Android εγώ προσωπικά ουδέποτε τα έχω συναντήσει. Θα πρέπει κάποιος να μου επισημάνει τι ακριβώς εννοεί με χειροπιαστό παράδειγμα, μήπως και μπορέσω να καταλάβω γιατί θεωρούν πια τόσο οξείες τις διαφορές μεταξύ των δύο λειτουργικών.

Μέχρι τότε ας συμφωνήσουμε να διαφωνούμε, αλλά χωρίς σχόλια τύπου "εμείς είμαστε καλύτεροι". Και αυτό πάει σε όλους. Έτσι καταστρέφεται ο διάλογος.

Φιλικά

• Like 8
Δημοσ.

Τα νούμερα δεν σημαίνουν τίποτα απολύτως.

Υπάρχει άλλο open source αντάξιο του android να βάλουν όλοι οι κατασκευαστές στο hardware τους? ΟΧΙ αρα τι συγκρίνουμε?

Η Apple παραχωρει το software της έστω και με χρήματα σε τρίτους κατασκευαστές Hardware? ΟΧΙ αρα τι συγκρίνουμε?

Μας νοιαζει σαν καταναλωτες ποιος βγάζει τα περισσότερα κέρδη? ΟΧΙ άρα τι συγκρίνουμε?

Μας νοιαζει ποιο είναι καλύτερο για τις ανάγκες μας? ΝΑΙ άρα ας συζητάμε πάνω σε αυτό και να συκρίνουμε σύμφωνα με αυτό.

Το μόνο που με νοιάζει από πωλήσεις είναι να πηγαίνουν όσο περισσότερες εταιρείες γίνεται καλά και να υπάρχουν περισσότερες επιλογές στην αγορά για να φαγωνόμαστε με την καλή έννοια. Το IOS πάει καλά, το Android παει καλά, μακάρι να πάνε καλά στο μέλλον και τα Tizen, Firefox, WP, Zola, Sailfish και όσα περισσότερα τόσο το καλύτερο. 

Εκτός αν είναι κανένας εδώ μεγαλομέτοχος και δεν το ξέρουμε.

• Like 4
  • Super Moderators
Δημοσ.

Τότε, φίλε, να σε ενημερώσω ότι έχοντας (δυστυχώς) χρησιμοποιήσει και τις δύο πλατφόρμες, με διαφορά διέκρινα ότι η καταλληλότερη είναι για εμένα το Android.

Το σχόλιο περί fanboys ήταν για πλάκα, προφανώς, αλλά μάλλον κάποιοι παίρνουν πράγματα στα σοβαρά λες και κρίνεται η ζωή τους από αυτά. Άσε που το σχόλιο του φίλου δεν ήταν καν εποικοδομητικό ή ουσιαστικό καθεαυτό. Πράγματι, ο ελιτισμός που φαίνεται στο "λίγοι και καλοί στο iOS" δυστυχώς είναι η αντιμετώπιση των φανατισμένων με την αντίστοιχη εταιρία προς τους υπόλοιπους χρήστες άλλων λειτουργικών.

Αυτά που λες, βέβαια, εφαρμόζονται κατά γραμμή και στις δύο ομάδες φανατισμένων, αλλά κανείς δεν παρέχει απτά παραδείγματα, μόνο αερολογίες ή αναμασήματα που βρίσκουν στο διαδίκτυο από τρίτους, οι οποίοι είτε το κάνουν με συγκεκριμένο σκοπό-κέρδος είτε δεν έχουν απλά κάτι καλύτερο να κάνουν στον ελεύθερο χρόνο τους.

Στο επί τούτου, όλα αυτά που λένε/λέτε περί fragmentation και malware και "ρεαλιστικά προβλήματα" στο Android εγώ προσωπικά ουδέποτε τα έχω συναντήσει. Θα πρέπει κάποιος να μου επισημάνει τι ακριβώς εννοεί με χειροπιαστό παράδειγμα, μήπως και μπορέσω να καταλάβω γιατί θεωρούν πια τόσο οξείες τις διαφορές μεταξύ των δύο λειτουργικών.

Μέχρι τότε ας συμφωνήσουμε να διαφωνούμε, αλλά χωρίς σχόλια τύπου "εμείς είμαστε καλύτεροι". Και αυτό πάει σε όλους. Έτσι καταστρέφεται ο διάλογος.

Φιλικά

Να στο πω απλά: πριν λίγο άνοιξα το Gallery στο Note 3 για να δω μερικές φωτό που έβγαλα. Τσεκάρω μερικές και λεω "αντί να συνδέσω καλώδια κλπ, δεν τις στέλνω με bt στο macbook μου να χαρώ κι εγώ που έχω ξεκλείδωτο bt phone"? 

Στέλνω την πρώτη οκ, στη δεύτερη ψιλο οκ, απο την τρίτη και μετά σερνόταν ο Δίας! Κοιτάζω τη μνήμη και μου δείχνει πως το gallery app έτρωγε ξαφνικά 560mb ram!!! 560mb ram σε κινητό τηλέφωνο για ένα app??? Αυτό λοιπόν δεν θα το δεις ποτέ στο ios και γι'αυτό και δεν σκαλώνει πουθενά ενώ έχει 1gb ram μόνο το 5s.

Καταλαβαίνω πως στο Android κάνεις ο,τι θέλεις, συνδέεις πάνω του τα πάντα κλπ κλπ αλλά δεν αρκεί να τα κάνει μόνο, πρέπει να τα κάνει και σωστά, αξιόπιστα, ομαλά. Τουλάχιστον έτσι με έχει καλομάθει η Apple και δεν  μπορώ να συμβιβαστώ πλεον με αυτό (ίσως αν δεν είχα ποτέ προϊόν απο την apple να το έβλεπα αλλιώς).

• Like 3
Δημοσ.

Αυτο που πρέπει να σχολιαστεί και δεν το σχολιάζει κανένας είναι ότι μόνο το android και το windows phone έχουν θετικά πρόσημα σχεδόν σε όλες τις αγορές.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...