Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα c2d 8400, είναι αρκετά γρήγορος (3Ghz), ο οποίος όμως βαράει μπιέλες όταν πρόκειται για επεξεργασία video (δεν κωλώνει αλλά δουλεύει μονίμως στο 100%).

Αν πετύχω κανένα c2 quad 9550 σε νορμάλ τιμή, πιστεύετε θα είναι καλή αναβάθμιση δεδομένου πως λέω να κρατήσω το 775 motherboard. Αξίζει γενικά μια τέτοια αναβάθμιση; Στα χαρτιά φαίνεται πως έχει διπλάσια επεξεργαστική ισχύ σε σχέση με τον 8400.

Δημοσ.

Αν έχεις σκοπό να μείνεις σε 775 τότε σίγουρα αξίζει η αναβάθμιση και θα είναι αρκετά ποιο γρήγορος στην επεξεργασία video.Παίζει ρόλο και κατά πόσο χρειάζεσαι βέβαια εσύ την αναβάθμιση γιατί αν μιλάς για επεξεργασία βίντεο μια στο τόσο τσάμπα τα λεφτά που θα δώσεις.Αν παίζεις παιχνίδια και εκει θα δείς διαφορά(αν έχεις καλή κάρτα γραφικών).

Δημοσ.

δεν κάνω συνέχεια επεξεργασία video, παιχνίδια καθόλου, δουλεύω κυρίως εφαρμογές όπως office, adobe, internet και άλλες που χρειάζονται επεξεργαστική ισχύ. Δε λέω και ο 8400 κάνει τη δουλειά του άψογα, όμως όταν είναι πολλά ανοιχτά ψάχνω κάτι πιο δυνατό. Η μνήμη μου είναι 4Gb. Θα δω πραγματική διαφορά με τον 9550 ή μόνο με χρονόμετρο στο χέρι;

Δημοσ.

Έχω ένα c2d 8400, είναι αρκετά γρήγορος (3Ghz), ο οποίος όμως βαράει μπιέλες όταν πρόκειται για επεξεργασία video (δεν κωλώνει αλλά δουλεύει μονίμως στο 100%).

Και όποιον cpu και να πάρεις και με όσους πυρήνες και να είναι θα είναι στο 100% ,αυτό είναι το καλό με αυτά τα προγράμματα,μπορούν να εκμεταλλευτούν το 100% ενός επεξεργαστή οπότε έχεις και 100% της ταχύτητας.

Ναι, αν πας από 2 σε 4 πυρήνες θα δεις διαφορά όταν κάνεις πολλά μαζί,αρκεί να κολλάει τώρα λόγου cpu και όχι λόγου μνήμης(και ας έχεις 4gb),ρίξε δηλαδή μια ματιά όταν κολλάει με πολλά ανοιχτά,άνοιξε την διαχείριση εργασιών και δες πόση πραγματική μνήμη έχεις ελεύθερη,όχι swap/προσωρινή μνήμη που είναι ο σκληρός δίσκος.

Δημοσ.

παρε μια γευση απο τον q9550.

http://www.anandtech.com/bench/product/56?vs=50

το θεμα ειναι οτι αν τον βρεις μεταχειρισμενο θα εχει πολυ ακριβά !!!  αν τον βρεις σε διψήφιο αριθμο πώλησης σε θέμα τιμής τυχερός είσαι !!!! 

η αποψη μου ειναι να σπρωξεις αυτα που εχεις και να φτιαξεις ενα καινουριο σετακι με λιγα χρηματα παραπανω απ αυτα που θα ηθελε ενας μεταχειρισμενος Q9550+τα δικα σου πράγματα. 

Δημοσ.

Εμένα η γνώμη μου είναι οτι για τη χρήση που λές δεν αξίζει να δώσεις 100 ευρώ.Αλλά ούτε και να κάνεις αναβάθμιση εφόσον το pc σου κάνει τη δουλειά του.Καλύτερα να κρατήσεις τα χρήματα και να κάνεις μια ριζική αναβάθμιση όταν θα το έχεις ανάγκη.

Δημοσ.

Εχει γινει λιγο χαμος με την τοποθετηση intel xeon 771 σε 775 με δυο μετατροπες και ειναι πολυ πιο φθηνοι σαν επεξεργαστες.

ενα σχετικο θεμα http://www.overclock.net/t/1384920/good-news-for-the-lga775-now-771-is-available-to-convert-to-775-motherboard

δεν ξερω κατα ποσο θα δουλεψει, αλλα εγω θα προσπαθησω να βαλω ενα 4πυρηνο στο δικο μου καποια στιγμη.

Το λεω αυτο αμα εχεις σκοπο να μεινεις σε αυτο το συστημα, δεν ξερω αμα δουλευει 100% στο ξαναλεω.

Δημοσ.

χμ, ίσως με ένα ssd αντί για τον 9550 να έβλεπα καλύτερη διαφορά;

πιθανόν θα στοιχίσει και λιγότερα έτσι.

αν αποφασίσω πλήρης αναβάθμιση, μετά το σύστημα με τον 8400, τι προτείνετε σε γενικές γραμμές; Σύστημα με τι motherboard και επεξεργαστή; θα χρειαστώ και νέες μνήμες προφανώς. Budget όσο το δυνατόν λιγότερα. Με amd ίσως;

Δημοσ.

Φίλε μου φαίνεται οτι σε τρώει η τσέπη σου..Εγώ θα σου έλεγα να μην σκαλήσεις καθόλου το υπάρχον μηχάνημα και να μαζέψεις χρήματα για μια ολική αναβάθμιση που να αξίζει τον κόπο.Σε νέο σύστημα τα λεφτά που θα δώσεις εξαρτώνται απο το αν θα επιλέξεις intel,amd fx ή amd apu.Επίσης αν θα βάλεις ssd,αν και τι κάρτα γραφικών θέλεις και τέλος αν το τροφοδοτικό και ο σκληρός σου δίσκος είναι σε καλή κατάσταση ή αν θέλουν και αυτά αλλαγή.Με λίγα λόγια πές μας πόσα λεφτά θέλεις να δώσεις για το pc σου να σου προτείνουμε τι να κάνεις.

Δημοσ.

να δω διαφορά στα προγράμματα που χρησιμοποιώ θέλω, με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Απ' ότι κατάλαβα, το μηχάνημά μου θα "δώσει" περισσότερα με αναβάθμιση του δίσκου (σε ssd) σε σχέση με ένα 9550 και τον κλασσικό δίσκο.

Την πλήρη αναβάθμιση (cpu-mobo-ram) την ανέφερα σε περίπτωση που αξίζει πχ με 200 ευρώ να βρω κάτι νεότερης τεχνολογίας με usb3.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...