shodan Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Καλημέρα και καλή εβδομάδα, Μου έφερε φίλος χθές τον φορητό του τίτλου ο οποίος ξαφνικά σταμάτησε να δίνει εικόνα στην οθόνη. Δοκίμασα με εξωτερική τίποτα. Δοκίμασα με άλλες μνήμες τίποτα. Λεω ας το λύσω να δω σε τι κατάσταση είναι εσωτερικά μιας και το έχει και 2,5-3 χρόνια. Είχε καθαριστεί βέβαια και σχετικά πρόφατα από σκόνες/χνούδια κλπ. Το ανοίγω, βγάζω τη μητρική και λύνω και το σύστημα ψήξης. Οι θερμοαγώγιμες πάστες δεν είχα ξεραθεί αλλά στο chipset (αν δεν κάνω λάθος) παρατήρησα πως η πάστα είχε ψηθεί και είχε αλλάξει χρώμα!! Ακόμα και το χάλκινο μέρος της ψύκτρας έχει αλλάξει χρώμα από την υπερβολική θερμοκρασία. Με λίγα λόγια, να το κλάψει; Να του πω να το στείλει ίσως για reflow/reballing, θα γίνει κάτι; Μπορώ να δοκιμάσω κάτι άλλο; Επισυνάπτω φωτοιγραφίες της μητρικής/ψύκτρας (καθάρισα χωρίς να φωτογραφίσω πρώτα το chipset για να δείτε την πάστα που είχε αλλάξει χρώμα).
Jannis64 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Πρόσφατα είχαμε παρόμοιο πρόβλημα σε Laptop γνωστής μου (Toshiba C660D-10D). Έβγαλε πρόβλημα στην κάρτα γραφικών, που επισκευάστηκε σε κατάστημα Θεσ/νίκης και της στοίχισε 120 ευρώ.Οι λύσεις είναι μάλλον δύο. Αλλαγή μητρικής ή επισκευή της βλάβης.Αν μπορέσεις να βρεις μεταχειρισμένη λειτουργική μητρική σε καλή τιμή, μάλλον θα είναι καλύτερα γιατί με reballing πιθανότατα θα ξαναπαρουσιαστεί το πρόβλημα, αν ζοριστεί το Laptop.
shodan Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Αρχικά σε ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτό σκεφτηκα και εγώ, αντί να δώσει ~80-120 για επισκευή και άγνωστο το πόσο θα παραμείνει λειτουργικό έπειτα καλύτερα ίσως να του παραγγείλω μητρική.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα