Προς το περιεχόμενο

[Mod] Sata σε USB

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα επειδη χαλασε ο controller σκληρων δισκων σε μητρικη φιλου σκεφτηκα πως αν συνδεα τον σκληρο σε usb αυτο θα δουλευε, οχι με τις ιδιες ταχυτητες βεβαια αλλα θα ηταν ικανοποιητικες για την χρηση που απαιτει.

Εχω παρει λοιπον ενα καλωδιο usb και ενα καλωδιο sata. Αυτο που δεν ξερω να κανω ειναι η συνδεσμολογια των δυο καλωδιων αυτων αυτων για να επιτευχθει σωστα η συζευξη ωστε να αναγνωριστει ο σκληρος απο την μητρικη. Παρεπιπτοντως ο σκληρος θα ειναι μονιμα συνδεδεμενος απο το τροφοδοτικο. Ειναι εφικτό κατι τετοιο;

Εχω δει στο ebay καλωδιο sate σε usb και αναρωτιεμαι αν μπορω να το φτιαξω μονος.

Επισης γνωριζω οτι το usb εχει 4 pin.

1. 5v (κοκκινο)

2. Data- (ασπρο)

3. Data+ (πρασινο)

4. Ground (μαυρο)

Και το sata 7 pin.

1. Ground

2. Transmit+

3. Transmit-

4. Ground

5. Receive+

6. Receive-

7. Ground

Οταν ξεγυμνωνω το sata ομως διαπιστωνω οτι τα καλωδια δεν ειναι διαχωρισμενα με χρωμα και ειναι ολα ασπρα. Ειναι τρια καλωδια που δεν ειναι ντυμενα και ειναι γυμνα που πιθανων να ειναι τα ground.

Αν γνωριζει καποιος κατι παραπανω ας μου πει.

Το κοστας αγορας του καλωδιου δεν ειναι μεγαλο αλλα αν καταφερω και το φτιαξω μονος γτ να μην γλυτωσω αυτα τα χρήματα.

Δημοσ.

Αδύνατο να συνδέσεις Sata πάνω σε USB. Αφού είναι διαφορετικοί controllers.

Γιατί δεν παίρνει μία κάρτα PCI που να βγάζει θύρες Sata?

Δημοσ.

Δε νομίζω να ναι απλά θέμα του «πώς να συνδέσω τα καλώδια». Νομίζω πως θα χρειαστείς και κάποιου είδους «πλακέτα». Τουλάχιστον δεν έχω δει ποτέ καλώδιο σαν κι αυτό που περιγράφεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...