Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια, θελω τα φωτα σας. Εχω ενα laptop, οπου αυτη την στιγμη δουλευει με δυο partitions, και δυο λογισμικα. Η ερωτηση μου ειναι η εξης: μπορω να κανω format το ενα partition, να το ενωσω οπως ηταν αρχικα, και να δουλευει απροβληματιστα με το 1 και βασικο μου OS;

Thanks.

Δημοσ.

Ναι μπορείς, αν και μέσα από τα windows δεν θα σε αφήσει να κάνεις format(απλή διαμόρφωση) σε διαμέρισμα που έχει windows.

Θα πρέπει να το κάνεις από bootable δισκάκι που να έχει πρόγραμμα επεξεργασίας partition ή κάποιο linux.

Δημοσ.

Δεξι κλικ στον "Υπολογιστη μου" ===> Διαχειρηση ===> Storage ===> Disk Management ===> Πας στον δισκο που εχει το το partition που θελεις να κανεις format ===> το επιλεγεις (οχι αυτο που εχει το βασικο σου λειτουργικο) και πατας format ====> μετα πας στο main partition δεξι κλικ και extend volume. Θα σου αναγνωρισει αμεσως το 2ο partition που μολις εκανες format και θα στο ενωσει με το κυριο.

Ποια ειναι τα λειτουργικα που εχεις?

Δημοσ.

Ναι μπορείς, αν και μέσα από τα windows δεν θα σε αφήσει να κάνεις format(απλή διαμόρφωση) σε διαμέρισμα που έχει windows.

Θα πρέπει να το κάνεις από bootable δισκάκι που να έχει πρόγραμμα επεξεργασίας partition ή κάποιο linux.

Να'σαι καλα φιλαρακο. Εχω ενα προγραμμα, paragon partition manager λεγεται, νομιζω κανει γι'αυτη την δουλεια. Και ναι, η διαμορφωση που θελω να κανω ειναι απο windows σε windows.

Δεξι κλικ στον "Υπολογιστη μου" ===> Διαχειρηση ===> Storage ===> Disk Management ===> Πας στον δισκο που εχει το το partition που θελεις να κανεις format ===> το επιλεγεις (οχι αυτο που εχει το βασικο σου λειτουργικο) και πατας format ====> μετα πας στο main partition δεξι κλικ και extend volume. Θα σου αναγνωρισει αμεσως το 2ο partition που μολις εκανες format και θα στο ενωσει με το κυριο.

Σε ευχαριστω φιλαρακι. Εχω Win 8.1 - Win 7 και θελω να παραμεινω στα 8.1 μιας και τα 7ρια δεν τα χρησιμοποιω πλεον.

Δημοσ.

Δοκιμασα την παραπανω μεθοδο, αλλα δεν μου αφηνει να επιλεξω "extend volume".

Y.Γ. To format του partition, εγινε απροβληματιστα.

Δημοσ.

Μόνο αν είναι το ένα δίπλα στο άλλο θα σε αφήσει να κάνεις extend,μπορείς να ανεβάσεις εικόνα από το disk manager;;;

14ka7a9.jpg

Δημοσ.

Για δοκιμασε να κανεις delete το D: (να γινει unallocated δηλαδη) και πηγαινε ξανα στον C: και δοκιμασε extend, αλλα μεσα απο το disk management.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...