VagosM Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Καλημέρα έχω μια εργασία να κάνω και δεν μπορ΄΄ω να καταλάβω πως να την λύσω ένας διαχειρηστείς έχει στην διάθεσή του μια IP 150,10,0,0 .Υποθέστε ότι το LAN του παραπάνω αποτελείτε απο 100 υποδίκτυα το καθένα τα οποία συνδέονται σε κορμό FDDI μέσω δρομολογητή υποδικτύου να βρω κατάλληλη μάσκα ώστε ο αριθμός host σε κάθε υποδίκτυο να είναι 70?
cger Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Καλημέρα, για να δεσμεύσεις 70hosts, δεσμεύεις 7 host bits από το τέλος της μάσκας και βάζεις 0, διότι 27 bits = 128hosts. Έτσι η μικρότερη subnet mask κάθε υποδικτύου είναι η 255.255.255.10000000 =>255.255.255.128 ή /25 Από ότι βλέπω δεν αναφέρεις αν πρέπει να γίνει subnetting στο αρχικό υποδίκτυο, διότι δεν το αναφέρεις στην εκφώνηση.
VagosM Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δηλαδή το σε κορμό FDDI μέσω δρομολογητή υποδικτύου δεν αλλάζει κάτι γιατί και εγώ έτσι το έκανα και σταμάτησα μάλλον θα ήθελε και της Ip για κάθε host και γιαυτό μου έβαλέ μισό βαθμό αλλά δεν το αναφέρει καν στην εκφώνηση του.
siropio Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Αυτό με τους δρομολογητες τα αναφερει για να μπορέσει να δικαιολογησει τα subnets της εκφωνησης. Ίσως ήθελε να του αναφέρεις ότι δεν είναι 70 οι addresses αλλά 72 με την broadcast και την network address και ότι μπορεί να επηρεάσει τη mask. Κλασσικό παράδειγμα τα Point-to-Point μεταξύ δύο routers. Αλλά δεν έπρεπε να σου κόψει αν απάντησες όπως παραπανω.
VagosM Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 τι να πω , Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια πεδία/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα