Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα έχω μια εργασία να κάνω και δεν μπορ΄΄ω να καταλάβω πως να την λύσω ένας διαχειρηστείς έχει στην διάθεσή του μια IP 150,10,0,0 .Υποθέστε ότι το LAN του παραπάνω αποτελείτε απο 100 υποδίκτυα το καθένα τα οποία συνδέονται σε κορμό FDDI μέσω δρομολογητή υποδικτύου να βρω κατάλληλη μάσκα ώστε ο αριθμός host σε κάθε υποδίκτυο να είναι 70?

Δημοσ.

Καλημέρα, για να δεσμεύσεις 70hosts, δεσμεύεις 7 host bits από το τέλος της μάσκας και βάζεις 0, διότι 27 bits = 128hosts.

Έτσι η μικρότερη subnet mask κάθε υποδικτύου είναι η 255.255.255.10000000 =>255.255.255.128 ή /25

Από ότι βλέπω δεν αναφέρεις αν πρέπει να γίνει subnetting στο αρχικό υποδίκτυο, διότι δεν το αναφέρεις στην εκφώνηση.

Δημοσ.

Δηλαδή το σε κορμό FDDI μέσω δρομολογητή υποδικτύου δεν αλλάζει κάτι γιατί και εγώ έτσι το έκανα και σταμάτησα μάλλον θα ήθελε και της Ip για κάθε host και γιαυτό μου έβαλέ μισό βαθμό αλλά δεν το αναφέρει καν στην εκφώνηση του.

Δημοσ.

Αυτό με τους δρομολογητες τα αναφερει για να μπορέσει να δικαιολογησει τα subnets της εκφωνησης.

Ίσως ήθελε να του αναφέρεις ότι δεν είναι 70 οι addresses αλλά 72 με την broadcast και την network address και ότι μπορεί να επηρεάσει τη mask. Κλασσικό παράδειγμα τα Point-to-Point μεταξύ δύο routers.

Αλλά δεν έπρεπε να σου κόψει αν απάντησες όπως παραπανω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...