HERTHAN Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Εβαλα εναν καινουριο εξωτερικο σκληρο δισκο στον υπολογιστη(πρωτη φορα) και μολις πηγα να τον ανοιξω μου λεει:Τοποθετηστε μια δισκετα στην μοναδα δισκου......κατι τετοιο τελοσπαντων.......δηλαδη το βλεπει σαν την μοναδα της δισκετας απ'οτι καταλαβα και αν τα λεω και σωστα. Τον δοκιμασα και σ'εναν αλλο υπολογιστη κι εκανε παλι το ιδιο. Οτι κι αν παω να κανω μου βγαζει συνεχεια το ιδιο μηνυμα ειτε με δεξι κλικ που προσπαθησα να τον κανω format ειτε με διπλο κλικ ωστε να τον ανοιξω. Σαν δισκο τον βλεπει κανονικα απο την διαχειριση συσκευων αν αυτο βοηθαει σε κατι. Δυστυχως δεν τον εχω τωρα μπροστα μου ωστε να σας πω περισσοτερα αν χρειαστει αλλα αυριο θα μπορεσω. Τι μπορει να φταιει και να συμβαινει αυτο?
plpapadopoulos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Μέχρι και ο δίσκος σε δουλεύει Χωρίς πλάκα τώρα, δοκίμασε να τον βάλεις σε άλλο enclosure ή να αλλάξεις καλώδιο μπας και υπάρξει αλλαγή. Υποψιάζομαι προβληματικό enclosure αλλά μπορεί να φταίει και η καλωδίωση, οπότε άρχισε από τα βασικά και ξαναπόσταρε. Επίσης από τη στιγμή που ο δίσκος όπως λες αναγνωρίζεται από τη διαχείριση δίσκων, δοκίμασε να παίξεις με το diskpart και τις εντολές του (partition clean, create κλπ).
HERTHAN Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Επίσης από τη στιγμή που ο δίσκος όπως λες αναγνωρίζεται από τη διαχείριση δίσκων, δοκίμασε να παίξεις με το diskpart και τις εντολές του (partition clean, create κλπ). Απο διαφορα που διαβασα και το απογευμα σε μερικα forum ανεφεραν κατι για partition αλλα δεν το εχω κανει ποτε και δεν γνωριζω πως να το κανω.Ειπα στην συνεχεια να μην κανω πειραματα και τα κανω χειροτερα τα πραγματα οποτε ειπα ας ρωτησω εδω πρωτα μηπως εχει συμβει σε κανεναν και βρηκε λυση. Για την καλωδιωση που λες το δοκιμασα και μ'ενα αλλο καλωδιο αλλα παλι το ιδιο κανει.
plpapadopoulos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc766465%28v=ws.10%29.aspx https://support.microsoft.com/kb/300415 Τα παραπάνω links είναι υπερ αρκετά για να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις με επιτυχία το diskpart. Good luck
HERTHAN Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Ευχαριστω θα ριξω μια ματια και αυριο θα το δοκιμασω μηπως μπορεσω και καταφερω τιποτα.
Ziant Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Εγώ θα τον γυριζα πίσω... Αν τον κρατήσεις δες αν μπορεις να κάνεις φορματ από την διαχείρηση δίσκων. Τον δίσκο τον αγόρασες μαζί με κουτί ή χωρίς ?
HERTHAN Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δωρο ηταν απο ενα λαπτοπ που εδινε ο κωτσοβολος. Ενας LG 500GB ειναι.
Ziant Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Το πας πίσω και παίρνεις ένα άλλο, αν σου πει τίποτα πες του “μην με νευριάσεις γιατί θα γυρίσω πίσω και το laptop”… Τι windows είχαν τα 2 pc που τον δοκίμασες ?
Ziant Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 sp = service pack Θέλεις driver = ανάλογα το service pack των xp, δεν αναγνωριζουν μεγάλους δίσκους ή και να αναγνωρίζει δεν καταλαβαίνει τι είδους συσκευή είναι ο εξωτερικός δίσκος. Γράψε ακριβώς ποιο δίσκο έχεις ή ψάξε στο site της lg για driver...
HERTHAN Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Εχω αλλους 3 εξωτερικους καινουριους 1-2-3TB ο καθενας και δουλευουν κανονικα. Μηπως θελει τιποτα συγκεκριμενους drivers για τον δισκο? Στην lg δεν βρηκα κατι.
Ziant Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δεν μου λες τι sp έχουν τα win xp, δεν μου λες ποιο ειναι ακριβώς το μοντέλο του κουτιού, μάγος δεν είμαι...
HERTHAN Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δεν μου λες τι sp έχουν τα win xp, δεν μου λες ποιο ειναι ακριβώς το μοντέλο του κουτιού, μάγος δεν είμαι.. Μαγος δεν εισαι βεβαια αλλα κι εγω δεν ξερω να σου απαντησω στις ερωτησεις που μου κανεις γιατι δεν γνωριζω τι ειναι το service pack ουτε ξερω που να κοιταξω για να δω ποιο εχει.Επισης δεν ξερω ποιο ειναι το μοντελο του κουτιου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα