Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Παιδιά χρειάζομαι τα φώτα σας - όσοι γνωρίζετε...
Εφόσον καποιος περάσει θεωρητικές πρακτικές εξετάσεις πόσος χρόνος χρείαζεται για να του έρθει το δίπλωμα??
Σε εκέινο το διάστημα μπορεί να οδηγήσει???Αν όχι ποιες είναι οι κυρώσεις??
Ευχαριστώ πολύ!!

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Γυρω στις 20 μερες κανει συνηθως. Αν σε παισουν χωρις διπλωμα εχει προστιμο αλλα δεν ξερω αν μπορεις να το σβησεις μετα προσκομίζοντας το διπλωμα με προηγουμενη ημερομηνια εκδοσης

Δημοσ.

Εγώ πέρασα θεωρητικές και πρακτικές και μου είπε ο δάσκαλος οτι θέλει 1 με 2 μήνες για να σου ερθει....

χρηματικο προστιμο??μεγάλο??και απο θέμα ασφάλειας σε περίπτωση ατυχήματος?

Δημοσ.

Εγώ πέρασα θεωρητικές και πρακτικές και μου είπε ο δάσκαλος οτι θέλει 1 με 2 μήνες για να σου ερθει....

ΛΑθος σου ειπε ο δασκολος.

Τωρα που δεν ειναι και περιοδος διακοπων κανει απο 2 βδομαδες μεχρι 3 αναλογος ποσο τυχαιρος εισαι.

Πηρε ο κολλητος μου πριν 2 μηνες και το πηρε σε 2 βδομαδες.

Οσο για την ασφαλεια σιγουρα δεν σε καλυπτει αλλα και παλι θα πρεπει να γινει ασφαλεια νεου οδηγου που σημαινει +~30% στα ασφαλιστρα.

Δημοσ.

Μαλλον πολύ σου ειπε .....Για το άλλο θεμα θα εχεις πρόβλημα γιατι χωρις διπλωμα  δεν σε ασφαλιζει καμμια εταιρια

ψαξου καλυτερα φιλος.Μια χαρα σε ασφαλιζουν[οχι ολες αλλα μερικες ναι ]

Να ξερεις οτι με το που περνας τις εξετασεις ,σου λεει περασες και την ημερομηνια που περασες[εκεινη η ημερομηνια θα γραφτει στο διπλωμα σου,οχι οταν τυπωθει το χαρτι].Οτι και να γινει ,ακομα και ατυχημα ,στο δικαστηριο θα πας το διπλωμα σου που θα γραφει την ημερομηνια που περασες τις εξετασεις[καναλεω ,οχι την ημερομηνια που τυπωθηκε].

• Like 1
Δημοσ.

Ανάλογα την περίπτωση και το μέρος που βρίσκεσαι φίλε μου. Εγώ π.χ το πήρα μετά από έναν μήνα άλλος μετά από 2 βδομάδες και άλλος την άλλη μέρα ( λέμε τώρα ). Επίσης και πάλι με τις κυρώσεις που λες είναι το ίδιο. Ανάλογα τον αστυνομικό που θα πέσεις. Αν είναι σκατόβλαχος και κομπλεξικός θα σου τα πρήξει αρκετά ώστε να σε φοβίσει ΑΛΛΑ το πιθανότερο είναι να μην σου κόψει πρόστιμο γιατί και ο ίδιος ξέρει πως αν πας με το δίπλωμα θα σβηστεί όποτε τζάμπα κόπος. Αν πέσεις σε "καλό" θα σου πει απλά πρόσεχε και μην σε ξαναδώ χωρίς δίπλωμα και μπλα μπλα μπλα και θα φύγεις. Ωστόσο δεν υπάρχει λόγος να οδηγήσεις χωρίς το δίπλωμα στα χέρια σου πρώτα αλλά και να το κάνεις οκ απλά με προσοχή. [ Το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ είναι πως χωρίς ασφάλεια ( no license=no insurance ) αν χτύπα ξύλο μπλέξεις σε ατύχημα θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις. Και ας έχεις περάσει τις εξετάσεις και όλα τα σχετικά ]

b.s Και εγώ με το που πήρα το χαρτί που έλεγε ότι πέρασα οδήγαγα και ας μην είχα το δίπλωμα στα χέρια μου :P ( Μαγκιά όχι αλλά αγάπη για τις μηχανές ναι :D )

29402414.jpg

Δίαβασε εδώ

Πιο συγκεκριμένα, οι αλλαγές που έρχονται με την διάταξη που έφερε στη Βουλή, το Υπουργείο Ανάπτυξης, είναι:

-Πρόστιμο 200 ευρώ για οδηγό μοτοσικλέτας, αυτοκινήτου όταν εντοπίζεται να οδηγεί χωρίς την κατάλληλη άδεια οδήγησης. Επίσης, επανέρχεται η παλαιά διάταξη του ΚΟΚ, με την οποία προβλέπεται ότι αυτός που συλλαμβάνεται να οδηγεί χωρίς δίπλωμα, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από έναν έως δώδεκα μήνες. Αφαιρείται ακόμη η κατεχόμενη άδεια για 30 ημέρες.

Μην τρομάξεις δεν πρόκειται να πάθεις τίποτα:P. Επίσης πάντα όρθιος ότι και αν οδηγάς και προσοχή.

Δημοσ.

Ρε παιδια εγω δινω την παρασκευη Α2 (μεχρι 48 αλογα)
Και εχω το νιντζακι και καθεται 10 μερες τωρα στο υπογειο..
Παρασκευή που θα περασω την εξεταση δεν θα μπορω να παω αμεσως μετα με το χαρτι που θα μου δωσουν να ασφαλισω την μηχανη και να κυκλοφορησω με το μοτορι? Οχι τιποτα αλλο το χρειαζομαι για δουλεια...

Επισης , παιρνουν το παλιο διπλωμα πισω? Και αφου εχω κ διπλωμα για αδεια οδηγησης αυτοκινητου πως θα κυκλοφορησω με κανα οχημα αν τυχει γονέα?

Δεν παιζει να περιμενω 1-2 μηνες να εκτυπωσουν αυτην την πίπα.. Φιλος μου ειχε δωσει για 125cc νοεμβρη και ακομη ως τωρα δεν εχει εκδοθει..  δηλαδη ημαρτον. Ασε που ειδα και το αλλο, η αδεια τυπωμενη σε χαρτι λευκο... ελεος.. δεν εχουμε για το πρασινο λεει χρημα.. βρε αμε στο δ**** τοσα τελη και φορους πηρανε φετος !!

Δημοσ.

Ρε παιδια εγω δινω την παρασκευη Α2 (μεχρι 48 αλογα)

Και εχω το νιντζακι και καθεται 10 μερες τωρα στο υπογειο..

Παρασκευή που θα περασω την εξεταση δεν θα μπορω να παω αμεσως μετα με το χαρτι που θα μου δωσουν να ασφαλισω την μηχανη και να κυκλοφορησω με το μοτορι? Οχι τιποτα αλλο το χρειαζομαι για δουλεια...

Επισης , παιρνουν το παλιο διπλωμα πισω? Και αφου εχω κ διπλωμα για αδεια οδηγησης αυτοκινητου πως θα κυκλοφορησω με κανα οχημα αν τυχει γονέα?

Δεν παιζει να περιμενω 1-2 μηνες να εκτυπωσουν αυτην την πίπα.. Φιλος μου ειχε δωσει για 125cc νοεμβρη και ακομη ως τωρα δεν εχει εκδοθει..  δηλαδη ημαρτον. Ασε που ειδα και το αλλο, η αδεια τυπωμενη σε χαρτι λευκο... ελεος.. δεν εχουμε για το πρασινο λεει χρημα.. βρε αμε στο δ**** τοσα τελη και φορους πηρανε φετος !!

Δεν νομίζω να σου παίρνουν το το δίπλωμα πίσω. Το ίδιο που έχεις απλά σου σημειώνουν πάνω και το Α2 ( αν τα θυμάμαι σωστά ). Επίσης δεν υπάρχει λόγος να αργήσει τόσο εφόσον έχεις ήδη επειδή απλά μια αναβάθμιση θα κάνεις. Λογικά το πολύ σε μια βδομάδα να το έχεις στα χέρια σου. Έτσι πιστεύω.

P.s Όσο για την ασφάλιση της μηχανής μπορείς να την ασφαλίσεις με το παλιό δεν θα σου πουν τίποτα. Και αν σου κάνουν τους δύσκολους πες τους πως θα το έχεις σε κανένα δεκαήμερο το δίπλωμα για να είναι νόμιμοι. * ( Μόλις είδα πως για το Α πρέπει να είσαι 24 -.-. Ούτε 23 που νόμιζα ούτε 21 που ήτανε -.- ) Nvm άκυρο ---> Σε περίπτωση που γίνεται επέκταση της άδειας σε άλλη κατηγορία, η παλιά άδεια κατατίθεται υποχρεωτικά με την παραλαβή της καινούριας.

Πρέπει να περάσεις πρακτικές εξετάσεις πάλι, θεωρητικά και τα λοιπά? Η απλά τα παράβολα και τέλος? Για μόρφωσε μας γιατα ενδιαφέρομαι:P

Δημοσ.

Πλεον αν δεν το εχεις πολλα χρονια το διπλωμα (παπιου πχ για να πας παραπανω) πρεπει να δινεις εξετασεις καθε φορα για να ανεβαινεις επιπεδο.

δηλαδη, εχεις ΑΜ (50cc) στα 18 μπορεις να δωσεις για Α1 (125cc μεχρι 15 αλογα) μετα στα 20 Α2(μεχρι 48 αλογα) και στα 24 να ξαναδωσεις για να γινει Απεριοριστο

Εγω ρωτησα σε ενα γραφειο και με το που περασω την παρασκευη μπορω να παω και να το ασφαλισω, ευτηχως

Δημοσ.

Εγω μολις περασα τις εξετασεις για τα ανεξαρτητα κυβικα πηρα τηλεφωνο τον ασφαλιστη. 18/10/13 εδωσα.του λεω το πηρα. Με καλυπτει η ασφαλεια? ( μηχανη 600 κυβικα φιλου) με ρωτησε μονο ποσω ετων ειμαι κ απο ποτε εχω διπλωμα για αυτοκινητο. Του λεω 33 κ το εχω απο το 1999. Του ξαναλεω οτι ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΡΑ ΤΗΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ. Δεν ειχα καθολου παλαιοτερα ουτε για μοτοποδηλατο... Μου απαντησε οτι με καλυπτει κανονικα η ασφαλεια. Μονο σε στραβο μπατσο μην πεσεις γιατι θα σε ζαλισει.

Το διπλωμα μου ηρθε 25 γεναρη.......

Δημοσ.

το λαδωμα δεν ειναι υποχρεοτικο εδω εγω δεν ειχα πιασει ποτε τιμονι στα χερια μου και περασα χωρις λαδωμα και σηματα με την πρωτη και πορεια με την πρωτη την πεμπτη με 13 μαθηματα πορειας και πανω σε αυτο θελω να ρωτησω ποσο χρονο περνει για να εχω το διπλωμα στα χερια μου μενω περαια θεσσαλονικης και αυτο που λενε οτι μπορεις να το παρεις πιο γρηγορα αμα πας να το παρεις απο την νομαρχια σε ποσες μερες μπορω να παω να ρωτησω ? (δπλωμα αυτοκηνητου)

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

10 ευρώ πρόστιμο ειναι ,έτσι τουλαχιστον μου είπε ο δάσκαλος μου...

Δημοσ.

Εγώ θυμάμαι πριν περίπου τρια χρόνια που πήρα δίπλωμα, έκανε ακριβώς ένα μήνα να το έχω στα χέρια μου. Εντάξει τότε ήταν όμως κατακαλόκαιρο με άδειες, διακοπές κλπ. Οπότε πιστεύω το πολύ πολύ σε ένα μήνα θα το έχεις σίγουρα.

Επίσης δεν πολυ-κυκλοφορούσα εκείνον τον μήνα και όταν το έκανα ήταν μικρές αποστάσεις και όχι σε κεντρικούς δρόμους που ίσως να υπάρξει αστυνόμευση. Αυτό προτείνω να κάνεις και εσύ προς το παρόν. Λίγες ημέρες είναι και μετά θα το έχεις για όλη σου τη ζωή!

Καλά ταξίδια, καλές βόλτες από εμένα, και με ασφάλεια!

Δημοσ.

Ρε παιδιά , εγώ το πήρα πριν απο 20 μέρες , δεν μου έχει έρθει το δίπλωμα αλλα κυκλοφορώ κανονικά! Από όσο μου είπε ο δάσκαλος επιτρέπεται να οδηγήσης απο την επόμενη και όλας ημέρα που περνάς τις εξετάσεις ! Αν σε σταματήσουν τρως ενα μικρό πρόστιμο πως έχεις ξεχάσει το δίπλωμα . Όχι πως δεν έχεις! Της τάξεως των 10-20 ευρώ !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...