Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 850
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μιας και ειμαι 2 χρονια τωρα 5ghz 24/7 ας βαλω και εγω το συστημα μου :

Μιλαμε για 110% σταθεροτητα αλλιως θα γινοταν και με λιγοτερη ταση, οποτε μη τρομαξετε... και οταν λεω 110% σταθεροτητα εννοω 24h Prime AVX Blend με full memory usage.

Long live Sandy Bridge!

hPhnYDH.jpg

• Like 8
Δημοσ.

Φίλε μου όλα κι όλα μας περνάς για χαζούς νομίζω...τρως πόρτα από το 5ghz club!

4998.8mhz βλέπω...αν δεν είναι το πρώτο ψηφίο 5 μη ξαναγυρίσεις.

• Like 7
Δημοσ.

Εγω 5000.13 βλεπω στο Realtemp :P

Να και ενα LinX AVX full memory 100 loops που ειχα κανει (Το 24αωρο prime AVX ειναι πιο απαιτητικο οσον αφορα σταθεροτητα, αλλα στο LinX φαινεται η μεγιστη θερμοκρασια που μπορει να φτασει)

y4BWtBQ.jpg

• Like 5
Δημοσ.

το vcore ειναι dynamic, σε full load στα 5ghz ειναι στο 1.49v και στο idle στα 1600mhz παει στα 1.05v οποτερ επειδη το μηχανημα περναει το 90% του χρονου του idle δεν υπαρχει καποιο θεμα...και οταν τρεξει κανα παιχνιδακι μαρσαρει :D

2 χρονια τωρα δεν ειχε καποιο θεμα ο επεξεργαστης...τωρα τι να σου πω στατιστικη ειναι αλλα και να ψοφησει μεθαυριο δε θα κλαψω, τεχνολογια 4ετιας ειναι, πριν  2 χρονια τον πηρα 150ε μεταχειρησμενο, πιστευω οτι τα  εχει βγαλει τα ψωμια του και με το παραπανω και ακομα στεκεται πολυ καλα στα 5ghz...

• Like 4
Δημοσ.

Μιας και ειμαι 2 χρονια τωρα 5ghz 24/7 ας βαλω και εγω το συστημα μου :

Μιλαμε για 110% σταθεροτητα αλλιως θα γινοταν και με λιγοτερη ταση, οποτε μη τρομαξετε... και οταν λεω 110% σταθεροτητα εννοω 24h Prime AVX Blend με full memory usage.

Long live Sandy Bridge!

ειναι ενταξει με 1.50 volt ?  εννοω δεν ειχες προβληματα ...

και εμενα παει αλλα το φοβαμαι και εχω μεινει στα 1.46 και 4.9GHZ για 24/7 

επισης τι ψυξη ?

Δημοσ.

ειναι ενταξει με 1.50 volt ?  εννοω δεν ειχες προβληματα ...

και εμενα παει αλλα το φοβαμαι και εχω μεινει στα 1.46 και 4.9GHZ για 24/7 

επισης τι ψυξη ?

προβληματα δεν υπαρχουν....αφου βλεπεις οτι τον εχω ζορισει απιστευτα με το prime και δεν εκανε κιχ.

Τωρα η διαρκεια ζωης ειναι αλλο θεμα....σιγουρα μειωνεται αλλα δεν με απασχολει αυτο. Δεν ειναι δα και κανενα cpu του 500ευρου.

Απο τη στιγμη που εχω φροντισει να πεφτει η ταση σε idle (γιατι αυτο θα με ενοχλουσε να την τρωει 24/7) δε με νοιαζει, ας πεθανει και αυριο, τη δουλεια του την εχει κανει και με το παραπανω!

Οσον αφορα το συστημα, στις Photos που εχουν τραβηχτει περσι το Μαϊο, υπηρχε υδροψυξη με EK block στον επεξεργαστη, D5 αντλια και ενα 20x20 ψυγειο, και ενα 24x12. ανεμιστηρες Gentle typhoon 1850rpm push-pull στο 24αρικαι ενας coolermaster megaflow στο 20αρι. Η υδροψυξη περνουσε επισης και απο τα VRM της μητρικης μεσω του ενσωματομενου block της maximus, καθως και απο gpu 7970. Η αντλια ηταν στο 3/5 και οι ανεμιστηρες στις ~1200 στροφες.

Σημερα αυτη η υδροψυξη εχει δοθει, και στο συστημα δεν υπαρχει πια η 7970 καθως και εχουν αλαχτει οι μνημες απο Mushkin 2x4gb 2133mhz, σε Kinfston 2x8gb 1600mhz.

Ο επεξεργαστης περασε απο μια φαση καλης αεροψυξης (cryorig R1) και τωρα ψυχεται απο ενα coolermaster seidon 120V το οποιο δεν επαρκει για να αντεξει prime/linx. Αλλα δε τον εχω πειραξει καθολου σε συχνοτητα γιατι σε ρεαλιστικους φορτους ακομα και με το seidon δεν παει πανω απο 80...οποτε δε με πειραζει.

Εχει γινει δηλαδη μια budget-ο-ποιηση τους συστηματος επειδη το προοριζω σιγα σιγα να γινει "δευτερο" 24/7 συστημα και στο πρωτο να παιξω με "αλλα" πραγματα. Ας πουμε εχω αλλαξει και το τροφοδοτικο απο το τουμπανο Seasonic platinum 1000W σε ενα XFX (seasonic oem) 550W αλλα και η καρτα γραφικων εχει γινει μια "ταπεινη" 660ti. Το μονο που θελω να του μειωσω επισης ειναι οι μνημες να πανε παλι στα 8gb γιατι ειανι overkill τα 16 για δευτερο συστημα...

Το τροφοδοτικο το 1000αρι περιμενει στην ακρη, και οταν δεησει η Intel να βγαλει κατι της προκοπης (μαλλον απο Σεπτεμβρη με τους skylake) θα μεινει αυτο το συστημα δευτερο και θα παιξω με τα καινουρια και με phase cooling που περιμενει στην ακρη...

Αποψη μου μη το φοβασαι και δωστου και παραπανω V αρκει να εχεις την ψυξη και να τραβαει, μπορει και να μη τον παιρνει τον 50 πολλαπλασιαστη με τιποτα.... αλλα αμα δε διασκεδασεις με cpu 4ετιας και φοβασαι, με τι θα διασκεδασεις? ;)

• Like 4
Δημοσ.

Αποψη μου μη το φοβασαι και δωστου και παραπανω V αρκει να εχεις την ψυξη και να τραβαει, μπορει και να μη τον παιρνει τον 50 πολλαπλασιαστη με τιποτα.... αλλα αμα δε διασκεδασεις με cpu 4ετιας και φοβασαι, με τι θα διασκεδασεις? ;)

True true true αλλα....σκεψου το αλλο οτι ετσι οπως εισαι τωρα,πατας κατω οτι επεξεργαστη κυκλοφορει τωρα σε στοκ κατασταση. βασικα καταλαβατε,δεν μιλαω για εξαπυρηνους.

οποτε ισως τελικα αξιζει λιιιγη λυπηση ο επεξεργαστης σου.

• Like 3
Δημοσ.

Μετά απο ένα χρόνο με τον 4770κ που δεν έπαιρνε με τίποτα πάνω απο 4,4 ghz και αυτό με το ζόρι αποφάσισα να πάω σε 4790κ και msi z97 mpower.Χθές έβαλα τα πράγματα στο pc και ορίστε τα πρώτα αποτελέσματα..

2_zpszl3nwdrr.pngφρόντισα να γράψει πάνω απο 5 :-)

• Like 7
Δημοσ.

Μετά απο ένα χρόνο με τον 4770κ που δεν έπαιρνε με τίποτα πάνω απο 4,4 ghz και αυτό με το ζόρι αποφάσισα να πάω σε 4790κ και msi z97 mpower.Χθές έβαλα τα πράγματα στο pc και ορίστε τα πρώτα αποτελέσματα..

2_zpszl3nwdrr.pngφρόντισα να γράψει πάνω απο 5 :-)

86c με την D15 ; Του άλλαξες τον αδόξαστο στα ρεύματα. Με τι στρέσαρες;

Δημοσ.

1.4 vcore και οι θερμοκρασιες δεν ειναι σε βαρυ stress,πανε και πανω απο 90.Δεν ειναι για 24/7 χρηση και δεν εχω κανει και πολλες δοκιμες μιας και εχω 2 μερες τα πραγματα..

• Like 1
Δημοσ.

καλα ναι ... απλα θελει 1.50 εμενα για το 50αρι. (βασικα παει και 51 με 1.53) αλλα ελεγα να μην το σκισω .

Ουσιαστικα εχεις κλειστο το LLC (Load line calibration ) για αυτο πεφτει ? ή εχεις καποια αλλη επιλογη που δεν καταλαβα ?

εγω το λεω γιατι η intel η ιδια λεει "1.52 absolute maximum voltage."

Δημοσ.

86c με την D15 ; Του άλλαξες τον αδόξαστο στα ρεύματα. Με τι στρέσαρες;

Θοδωρη, εσενα πως παει ο cpu με την Cryorig? Ποσταρε τιποτα ρεσυ!

Δημοσ.

Θοδωρη, εσενα πως παει ο cpu με την Cryorig? Ποσταρε τιποτα ρεσυ!

Κώστα μιλάμε ότι τα σπάει η ψύκτρα σου. Την έβαλα πρώτα στον 2500Κ της κόρης μου να συγκρίνω. Καλύτερες θερμοκρασίες με το triple fan από την d15 αλλά λίγο πιο θορυβώδης.

Τώρα την έχω στον 4790Κ. Τι θές να τρέξω ? (εκτός από IBT, Prime και τα συναφή Avx γιατί ο δάσκαλος λέει όχι σε Haswell ,τζιιιιζζ :)

EDIT: έχω ποστάρει και σε αυτό το νήμα κάτι γρήγορο ...post no 323

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...