Ntontotis Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα σε όλους, Σκεφτόμουν εδω και μερικές μέρες να κάνω μια αναβάθμιση στον cpu Intel Core Duo 2 E7600 3.06 Ghz που έχω και να τον αντικαταστήσω με τον Intel Core2 Quad Q9550 @ 2.83GHz που τον βρήκα μεταχειρισμένο στα 70 ευρώ. Στα cpu benchmarks βλέπω ότι υπάρχει ένα χάσμα ανάμεσα στους cpu το οποίο είναι τρομερό. http://www.cpubenchmark.net/common_cpus.html Σκεφτόμαι αν η κίνηση μου θα ήταν σωστή,εφόσον σκέφτομαι να κρατήσω το pc κανα 2 χρόνια ακόμα. (Τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή μου είναι κάτω στην υπογραφή.) Καμιά συμβουλή? 1
adtakhs Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα σε όλους, Σκεφτόμουν εδω και μερικές μέρες να κάνω μια αναβάθμιση στον cpu Intel Core Duo 2 E7600 3.06 Ghz που έχω και να τον αντικαταστήσω με τον Intel Core2 Quad Q9550 @ 2.83GHz που τον βρήκα μεταχειρισμένο στα 70 ευρώ. Στα cpu benchmarks βλέπω ότι υπάρχει ένα χάσμα ανάμεσα στους cpu το οποίο είναι τρομερό. http://www.cpubenchmark.net/common_cpus.html Σκεφτόμαι αν η κίνηση μου θα ήταν σωστή,εφόσον σκέφτομαι να κρατήσω το pc κανα 2 χρόνια ακόμα. (Τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή μου είναι κάτω στην υπογραφή.) Καμιά συμβουλή? Θα πρέπει να προσθέσεις άλλα 4GB RAM αν θες το pc να κρατήσει και να δουλέψει σωστά ! Βλέπω πως έχει μόνο 2GB DDR2 Οι τιμές των DDR2 είναι αρκετά ακριβές ! Επεξεργαστές με ίδια επεξεργαστική ισχύ βρίσκεις σήμερα με 70-80€ καινούριο . Το θέμα είναι να σου βγει όσο το δυνατόν φτηνότερα. Οπότε πρώτος τρόπος είναι να κάνεις έλεγχο αγοράς για DDR2 μνήμες 4GB και μετά να δεις τι σε συμφέρει ανάλογα τις τιμές που θα βρεις εκεί.
Ntontotis Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Εχω τρείς κάρτες ραμ Kingston HyperX KHX6400D2 800 MHz 2Gb DDR2 δηλαδή 6 Gb ραμ σύνολο (μαλλον πρέπει να φτιάξω την υπογραφή ξανά χεχε) Αν πήγαινα σε καινούργιο θα τον υποστήριζε όμως η μητρική? Γτ με μια πρόχειρη ματιά που έριξα στο site της είδα μόνο κάτι παλιές σειρές επεξεργαστών. http://support.asus.com/cpusupport/list.aspx?SLanguage=en&m=P5QL%20PRO
TheELF Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Στα cpu benchmarks βλέπω ότι υπάρχει ένα χάσμα ανάμεσα στους cpu το οποίο είναι τρομερό.Το χάσμα είναι στους δυο παραπάνω πυρήνες που έχει,σαν δύναμη ανά πυρήνα είναι στο ίδιο,αυτό σημαίνει ότι μόνο σε παιχνίδια και προγράμματα που τρέχουν σε πάνω από δυο πυρήνες θα δεις διαφορά,όλα τα άλλα θα συνεχίζουν να τρέχουν με την ίδια ταχύτητα. Αν πήγαινα σε καινούργιο θα τον υποστήριζε όμως η μητρική?Όχι,μόνο socket 775 παίρνει.
tioklou Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 σε παιχνιδα οπως το crysis 3 θα τον εκμαιταλευτεις τον quad core! δες και εδω ενα τεστ! http://www.tomshardware.com/reviews/ivy-bridge-wolfdale-yorkfield-comparison,3487-10.html
panosem Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Εγω που ειχα τον Q9550, και για κανα μηνα ειχα κ του αδερφου μου τον Ε8400, ακομα κ στα πιο απλα βλεπεις διαφορες. Απο ραν εισαι οκ.. Παρτον επεξεργαστη στα 70 ειναι πολυ καλα. και θα σου βγαλει κ 5 χρονια αν θες.. Βαλε κ εναν ssd αμα εχεις εξτρα χρηματα κ τελος. ειναι αρκετα δυνατος επεξεργαστης, ξεκλειδωτος κ με απειρες δυνατοτητες αν το κατεχεις το κλοκαρισμα. Και πουλας τον δικο σου μετα κ ετσι θα σου βγει ακομα φθηνοτερα.
STORM1978 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Βαλε κ εναν ssd αμα εχεις εξτρα χρηματα κ τελος. --Desktop--CPU:Intel Core Duo 2 E7600 3.06 Ghz MoBo:ASUS P5QL PRO RAM: 3- Kingston HyperX KHX6400D2 800 MHz 2Gb DDR2- GPU:GTX275 896 Mb DDR3 της XFX--SSD: Kingston HyperX 3k 128 Gb HDD:Hitachi Deskstar 500 Gb -PSU:ARCTIC A-600DX στα 600 W Laptop: HP DV7 2220ev Αν διαβάζαμε και την υπογραφή του καθενός θα ήταν και η δικιά μας δουλειά ποιο εύκολη (χωρίς ίχνος ειρωνείας).
TheDevilMayCare Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Καμιά συμβουλή? Μπορεις να δοκιμασεις πρωτα να ανεβασεις τον Ε7600@4GHz, αν αυτο δεν ειναι αρκετο.... τοτε βουρ upgrade σε 775 τετραπυρηνο Core2 - Xeon (τον οποιο επισης να ανεβασεις!)
tioklou Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Ναιιιι xeon 775 h και 771 με την απαιραιτητη παντεντα!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα