Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

να δειχνετε και το socket ρε παιδια.οπως και το ρευμα.

στους πυρηνες οι θερμοκρασιες αγγιζουν την πραγματικη ενδειξη απο τους 40-42 και πανω.

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ερωτηση αφελης αν με αυτες τις ψυκτρες σε διαταξη με ενα φαν η και με 2 ποιος ο λογος υπαρξης πχ μιας Η100 / Η100i .

τι θερμοκρασιες θα ειχατε με τους ανεμιστηρες τους φασαριοζους που εχουν ? με την λογικη αυτη θα ειχατε μειον...

και εγω στον 8320 οταν τον ειχα στα 4.5 πχ ειχα ενδειξη στην sabertooth 35 βαθμους μεσα στο καλοκαιρι που το σπιτι και με air condition εβραζε ..

Δημοσ.

δεν μπορει!! ειναι σιγουρο :):)¨και εχει υπωθει απειρες φορες.. επομενως αυτο που θελω να πω ειναι να προσεχουμε τι λεμε σε αλλους που ζητουν βοηθεια και ενδεχομενως να μην γνωριζουν  :)

• Like 1
Δημοσ.

δεν μπορει!! ειναι σιγουρο :):)¨και εχει υπωθει απειρες φορες.. επομενως αυτο που θελω να πω ειναι να προσεχουμε τι λεμε σε αλλους που ζητουν βοηθεια και ενδεχομενως να μην γνωριζουν  :)

Γενικα δεν χανουν οι σενσορες. Τι πιανεις 35C πραγματικα τι ψευτικα ειναι μια ενδειξη που παντα θα αναφερεται στην ιδια πραγματικη θερμοκρασια.

Για ποιο λογο υπαρχουν H100? Για την ποζα και το extreme overclocking, οπου ξεφευγεις απο συνηθισμενες καταναλωσεις και θερμοτητες και χρειαζεται το κατι παραπανω. 

Δεν ειναι το ιδιο επισης ο 6300 στα 4.5 και ο 8320 στα 4.5 απο αποψη θερμοτητας. Αρα μια αεροψυξη που ειναι οκ στον 6300 μπορει να μην φτανει για τον 8320, και μια υδροψυξη που δεν φαινεται να εχει διαφορες απο αερα στον 6300 να αποκτα ενδιαφερον στον 8320. Ή οταν ζητησεις για παραδειγμα 4.9Ghz με ++vcore.

Αυτες τις μερες (εχει καλο κρυο) ριχνω δοκιμες με την stock ψυκτρα (αυτο παλι-  ο 8320 ερχεται με μεγαλυτερη ψυκρα) και απενεργοποιωντας modules/cores υπαρχει τεραστια διαφορα σε θερμοκρασιες. Ειμαι στα 4.2 για πολυπυρηνα, και στα 4.5 με 3-core για singlethreaded (3 modules on- 1core each). Πολυ καλες θερμοκρασιες σε καθε περιπτωση, και ο 6-core ειναι πιο ζεστος απο τον 3-core με μικροτερες τασεις-συχνοτητες.

Τελος (επειδη εφερα το chipaki στα ορια του) δεν κανει θορυβο ο ανεμιστηρας με την νεα μητρικη! Με την 970a-ud3 οταν ειχε θεμα με την θερμοκρασια ανεβαζε και πανω απο 3500rpm (στις 4500 μου μαθαινε τον ερωτα). Θα δουμε το καλοκαιρι παλι αλλα απ οτι φαινεται μαλλον θα αλλαξω για overclock ψυκτρα και οχι λογω θορυβου.

Δημοσ.

Τα thermsistors δεν είναι θερμόμετρα οπότε με τη γενική χρήση του όρου όντως "χάνουν", χωρίς αυτό να αναιρεί αυτό που είπες περί ενδείξεων. Το μόνο σχετικό που έχω καταφέρει να βρω είναι αυτό από AMD support forums (είναι ποστ χρήστη και όχι από AMD rep οπότε το παραθέτω με κάποια επιφύλαξη) - υπογράμμιση για έμφαση από εμένα.

Just an FYI on AMD FX series processor temps...

AMD engineering has looked into the issue and confirmed that the temps below 40C reported by the common temp applets like Core Temp, HWiNFO, OCCT, AMD Overdrive, etc. are NOT accurate. AMD engineering has advised that in the next iteration of AMD Overdrive, this issue will be fixed. There is no word as to when the next iteration of AMD Overdrive will be released however.

Adding a temp offset to make your idle and light load temps appear normal will produce wildly high, inaccurate temps when the CPU/APU is under load so do NOT add a temp offset - per AMD engineering.

It's worth noting however that the only temp that actually counts is the full load temp. If your CPU is below the 24/7 max temp that AMD specified for your model CPU/APU then you are fine. Unlike the Phenon II CPUs that tended to like to be below 55C, the FX models run fine up to the temps AMD specifies for each model CPU which is typically in the 61C-70C range for desktop model FX CPUs.

Με απλά λόγια, ενδείξεις κάτω από 40° δεν είναι καθόλου ακριβείς, αλλά αυτό που μετράει στην τελική είναι η θερμοκρασία υπό φορτίο όπου εκεί οι όποιες αποκλίσεις είναι πολύ μικρότερες και όσο αυτές οι ενδείξεις είναι μεταξύ 60-70° δεν υπάρχει πρόβλημα λόγω θερμοκρασιών.

• Like 1
Δημοσ.

Επαιζα batman και ακουω το ανεμιστηρακι να περνει πολυ γρηγορες στροφες και ειπα να βγαλω ss να μου πειτε τι γινεται. Δεν ξερω αλλα μου φαινεται παραξενο εκανε πολυ θορυβο το pc και οπως επαιζα freezare, επισης το amd overdrive εδειχνε παρακατω θερμοκρασιες οταν επαιζα,χρειαζομαι ψυκτρα λογικα? πειτε μου τις γνωμες σας 

post-203478-0-60101000-1391271401_thumb.jpg

post-203478-0-09860300-1391271414_thumb.jpg

Δημοσ.

Για ποιο λογο υπαρχουν H100? Για την ποζα και το extreme overclocking, οπου ξεφευγεις απο συνηθισμενες καταναλωσεις και θερμοτητες και χρειαζεται το κατι παραπανω. 

για extreme overclocking πας σε αλλα και το γνωριζεις πολυ καλα.. απο κει και περα οσο αφορα την ποζα και αυτο το βρισκω λιγο ατοπο οταν κανεις ξερει γιατι τις αγοραζει...

δεν ειναι ποτε το ιδιο να εχεις μια γομαροψυκτρα με μια αντλια..

ακομα και οι 3 βαθμοι που μπορει να κερδισεις στα vrm στους amd οταν κλοκαρεις δεν ειναι και αμελητεα ποσοτητα...εκτος αν θεωρεις φυσιολογικες τις πατεντες με τους 80αριδες ανεμιστηρες που εχουν βαλει αρκετοι για να μην εχουν θεμα με τις θερμοκρασιες.

οποτε δεν θεωρειται μονο ποζα..απο κει και περα εκει που σταματαει να κανει δουλεια μια ψυκτρα των 40-45 ευρω βλεπεις διαφορες με τις συγκεκριμενες λυσεις.. καλως η κακως ειναι στην κορυφη των μετρησεων σε reviews μαζι με τις noctua και την silver arrow μονο που πολλους απο εδω μεσα μαζι και με εμενα ποτε δεν με βολεψαν μιας και αν ηθελα να φτιαξω κατι στο κουτι μου επρεπε να ειχα χερακια μωρου για να μπορεσω να κανω την δουλεια μου.

βεβαιως εχουν και τα προβληματα τους αλλα καλως η κακως θεωρουνται απο τις καλυτερες ετοιμες λυσεις για καποιον που θελει να κρατησει οσο πιο κρυο γινεται τον επεξεργαστη του.

και ο 6300 οσο αφορα το θεμα overclock μια χαρα θερμοτητα βγαζει στα 4.2 -4.4 συγκριτικα με εναν 8320 στα ιδια νουμερα.

απο κει και περα το θεμα ειναι οπως ειπα να μην βλεπεις τους αριθμους αυτους σε idle και να νομιζεις οτι ειναι και αληθηνοι γιατι πολυ απλα δεν ειναι .

εκει εστιασα και εσυ καταπιαστηκες σε ολα τα υπολοιπα.

Δημοσ.

για extreme overclocking πας σε αλλα και το γνωριζεις πολυ καλα.. απο κει και περα οσο αφορα την ποζα και αυτο το βρισκω λιγο ατοπο οταν κανεις ξερει γιατι τις αγοραζει...

δεν ειναι ποτε το ιδιο να εχεις μια γομαροψυκτρα με μια αντλια..

ακομα και οι 3 βαθμοι που μπορει να κερδισεις στα vrm στους amd οταν κλοκαρεις δεν ειναι και αμελητεα ποσοτητα...εκτος αν θεωρεις φυσιολογικες τις πατεντες με τους 80αριδες ανεμιστηρες που εχουν βαλει αρκετοι για να μην εχουν θεμα με τις θερμοκρασιες.

οποτε δεν θεωρειται μονο ποζα..απο κει και περα εκει που σταματαει να κανει δουλεια μια ψυκτρα των 40-45 ευρω βλεπεις διαφορες με τις συγκεκριμενες λυσεις.. καλως η κακως ειναι στην κορυφη των μετρησεων σε reviews μαζι με τις noctua και την silver arrow μονο που πολλους απο εδω μεσα μαζι και με εμενα ποτε δεν με βολεψαν μιας και αν ηθελα να φτιαξω κατι στο κουτι μου επρεπε να ειχα χερακια μωρου για να μπορεσω να κανω την δουλεια μου.

βεβαιως εχουν και τα προβληματα τους αλλα καλως η κακως θεωρουνται απο τις καλυτερες ετοιμες λυσεις για καποιον που θελει να κρατησει οσο πιο κρυο γινεται τον επεξεργαστη του.

και ο 6300 οσο αφορα το θεμα overclock μια χαρα θερμοτητα βγαζει στα 4.2 -4.4 συγκριτικα με εναν 8320 στα ιδια νουμερα.

απο κει και περα το θεμα ειναι οπως ειπα να μην βλεπεις τους αριθμους αυτους σε idle και να νομιζεις οτι ειναι και αληθηνοι γιατι πολυ απλα δεν ειναι .

εκει εστιασα και εσυ καταπιαστηκες σε ολα τα υπολοιπα.

Δεν ειναι το ιδιο ρε συ, μιλαμε για ενα module περισσοτερο, 2 πυρηνες παραπανω, μπορει ποσοστιαια να ειναι λιγοτερη η διαφορα σε καταναλωση/θερμοτητα απο 8->6 σε συγκριση με 4->2 αλλα δεν ειναι αμελητεα.

Νομιζα οτι μιλουσες για load, σε idle ουτε λογος, δεν υπαρχει καμια συγκριση περα απ αυτο που εγραψα πιο πανω οτι καθε θερμοκρασια που αναγραφεται αναφερεται σε μια στανταρ θερμοκρασια.

Δημοσ.

στο μηκος και στο πλατος δεν θα εχει προβλημα δεν θα ενοχλουν οι μνημες λες στο να κουμπωσει η ψυκτρα???  το καπακι λες θα κουμπωνει?

Δημοσ.

το καπάκι θα κουμπώνει σίγουρα έχει περιθώριο 8 χιλιοστά.

Από μνήμες εξαρτάται το ύψος το ψύκτρας της μνήμης και στην μητρικη(στο επίσημο site της thermaright δειχει 30mm) σε τι διαταξη θα μπεί η thermaright(οριζοντια η καθετα).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...