error404 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Αφορμή για το παρόν θέμα αποτελεί μια συσκευή Macbook Air A1237 με σπασμένους μεντεσέδες στην οθόνη. Ψάχνω στο ίντερνετ για ανταλλακτικό (ebay-amazon) και βρίσκω παρεμφερές για το Α1304. Μετά από ώρα βρίσκω 3 πωλητές σε διαφορετικές χώρες που έχουν ακριβώς το ίδιο ανταλλακτικό . Με μεγάλη μου έκπληξη διαπιστώνω ότι δεν μπορεί να γίνει παραγγελιοληψία γιατί οι πωλητές δεν έχουν κοστολογήσει τα μεταφορικά για την χώρα μας. Δηλαδή την Ελλάδα δεν την έχουν στα υπόψιν για αποστολή ανταλλακτικών ως αφερρέγγυα οικονομικά χώρα οπότε και δεν έχουν κοστολόγιο αποστολής για μας. ΟΚ λέω ψάχνω στις κινεζιές. Από κάποιες χώρες βλέπω ότι στέλνουν με κόστος 60€ τον κάθε μεντεσέ! Δηλαδή 2 που θέλω 120€! Η ποιότητα δεν είναι φυσικά η ίδια με τους αυθεντικούς ώς ιμιτασιόν και αφετέρου η αποστολή γίνεται σε μεγάλο διάστημα. Αποφασίζω εν τέλη ν'απευθυνθώ στις εξουσιοδοτημένες αντιπροσωπείες της apple. Κι εδώ αρχίζει το γλέντι το μεγάλο! Ακούστε και μείνετε έκπληκτοι! Μπαίνω isquare και τηλεφωνώ στην isystem 210 6985280. Μου λένε ότι ανταλλακτικό δεν παρέχουν ότι δεν στέλνει η apple ανταλλακτικά μεντεσέδες και ότι δυστυχώς αλλάζεται όλη η οθόνη με κόστος 500€!!! Καλά ρε παιδιά τους λέω στο ίντερνετ υπάρχουν ανταλλακτικά για μεντεσέδες εσείς ώς αντιπροσωπεία γιατί αλλάζετε όλη την οθόνη ? Γιατί έτσι μας επιβάλλει η apple μου απαντούν! Παίρνω τηλέφωνο μετά στην Info Quest της Καλλιθέας 211 9991940 και μου λένε το ίδιο!! Με μια διαφορά. Ότι η αλλαγή οθόνης κοστίζει 650€!!!!!!! Γελάω και το κλείνω. Και τηλεφωνώ και στην Document της Γλυφάδας 210 8983130. Μου λένε τα ίδια με τιμή 570€!!! Ακόμα και η istorm στη Θεσσαλονίκη είχε διαφορετική τιμή. Και σας ρωτώ είναι σοβαρή αντιμετώπιση εταιρείας πρός πελάτη αυτή???? Εξουσιοδοτημένες αντιπροσωπείες της apple και όλες έχουν διαφορετικές τιμές για το ίδιο προϊον - ανταλλακτικό και με τόσο μεγάλες αποκλίσεις? Και καλά αυτό ας το βάλω στην άκρη! Εφόσον αλλάζεται μόνο ο μεντεσές με 4 βίδες Torx -6 πρέπει να μου αλλάξουν ντε και καλά ΔΗΘΕΝ! την οθόνη ολόκληρη για να πληρώσω 650 ή 570 ευρώ? Καλά δε ντρέπονται καθόλου? Όταν αγοράζει κάποιος μια συσκευή 1500 + ευρώ περιμένει μια τέτοια αντιμετώπιση από την τεχνική υποστήριξη? Και η εξήγησή τους είναι ότι άμα βγεί το πλαίσιο οθόνης δε ξαναμπάινει γιατί είναι κολλημένο! Αφού φώναξα αυτή ήταν μια εξήγηση! Ο άλλος δίνει 1500+ ευρώ και η οθόνη είναι από τσιγαρόχαρτο πλαστικόποιημένο χωρίς βίδες κάν?? Και μιλάμε για ποιότητα κατασκευής apple?? Και στο τελευταίο λάπτοπ σήμερα υπάρχουν βίδες που αφαιρούν το πλαίσιο και επανατοποθετείται και η apple έχει μείνει στην κόλλα? Ανταλλακτικά δεν παρέχουν στον κόσμο ανταλλακτικά δεν βάζουν παρά αλλάζουν όλη την οθόνη και οι τιμές τους είναι διαφερετικές από αντιπροσωπεία σε αντιπροσωπεία! Μέχρι πρίν μερικά χρόνια δεν είχε καν service στην Ελλάδα η apple! Και φυσικά εφόσον αγοράζω προϊόν στο Ελλάνταα δεν είμαι υποχρεωμένος να πάω Γαλλία ή Αμερική για 1 μεντεσέ που αμφιβάλλω κι εκεί αν τον αλλάζουν! Μετά από όλο αυτό κατάλαβα γιατί ακόμα ο κόσμος αγοράζει windows υπολογιστές... 3
gidimosxari Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Αφορμή για το παρόν θέμα αποτελεί μια συσκευή Macbook Air A1237 με σπασμένους μεντεσέδες στην οθόνη. Ψάχνω στο ίντερνετ για ανταλλακτικό (ebay-amazon) και βρίσκω παρεμφερές για το Α1304. Μετά από ώρα βρίσκω 3 πωλητές σε διαφορετικές χώρες που έχουν ακριβώς το ίδιο ανταλλακτικό . Με μεγάλη μου έκπληξη διαπιστώνω ότι δεν μπορεί να γίνει παραγγελιοληψία γιατί οι πωλητές δεν έχουν κοστολογήσει τα μεταφορικά για την χώρα μας. Δηλαδή την Ελλάδα δεν την έχουν στα υπόψιν για αποστολή ανταλλακτικών ως αφερρέγγυα οικονομικά χώρα οπότε και δεν έχουν κοστολόγιο αποστολής για μας. ΟΚ λέω ψάχνω στις κινεζιές. Από κάποιες χώρες βλέπω ότι στέλνουν με κόστος 60€ τον κάθε μεντεσέ! Δηλαδή 2 που θέλω 120€! Η ποιότητα δεν είναι φυσικά η ίδια με τους αυθεντικούς ώς ιμιτασιόν και αφετέρου η αποστολή γίνεται σε μεγάλο διάστημα. Αποφασίζω εν τέλη ν'απευθυνθώ στις εξουσιοδοτημένες αντιπροσωπείες της apple. Κι εδώ αρχίζει το γλέντι το μεγάλο! Ακούστε και μείνετε έκπληκτοι! Μπαίνω isquare και τηλεφωνώ στην isystem 210 6985280. Μου λένε ότι ανταλλακτικό δεν παρέχουν ότι δεν στέλνει η apple ανταλλακτικά μεντεσέδες και ότι δυστυχώς αλλάζεται όλη η οθόνη με κόστος 500€!!! Καλά ρε παιδιά τους λέω στο ίντερνετ υπάρχουν ανταλλακτικά για μεντεσέδες εσείς ώς αντιπροσωπεία γιατί αλλάζετε όλη την οθόνη ? Γιατί έτσι μας επιβάλλει η apple μου απαντούν! Παίρνω τηλέφωνο μετά στην Info Quest της Καλλιθέας 211 9991940 και μου λένε το ίδιο!! Με μια διαφορά. Ότι η αλλαγή οθόνης κοστίζει 650€!!!!!!! Γελάω και το κλείνω. Και τηλεφωνώ και στην Document της Γλυφάδας 210 8983130. Μου λένε τα ίδια με τιμή 570€!!! Ακόμα και η istorm στη Θεσσαλονίκη είχε διαφορετική τιμή. Και σας ρωτώ είναι σοβαρή αντιμετώπιση εταιρείας πρός πελάτη αυτή???? Εξουσιοδοτημένες αντιπροσωπείες της apple και όλες έχουν διαφορετικές τιμές για το ίδιο προϊον - ανταλλακτικό και με τόσο μεγάλες αποκλίσεις? Και καλά αυτό ας το βάλω στην άκρη! Εφόσον αλλάζεται μόνο ο μεντεσές με 4 βίδες Torx -6 πρέπει να μου αλλάξουν ντε και καλά ΔΗΘΕΝ! την οθόνη ολόκληρη για να πληρώσω 650 ή 570 ευρώ? Καλά δε ντρέπονται καθόλου? Όταν αγοράζει κάποιος μια συσκευή 1500 + ευρώ περιμένει μια τέτοια αντιμετώπιση από την τεχνική υποστήριξη? Και η εξήγησή τους είναι ότι άμα βγεί το πλαίσιο οθόνης δε ξαναμπάινει γιατί είναι κολλημένο! Αφού φώναξα αυτή ήταν μια εξήγηση! Ο άλλος δίνει 1500+ ευρώ και η οθόνη είναι από τσιγαρόχαρτο πλαστικόποιημένο χωρίς βίδες κάν?? Και μιλάμε για ποιότητα κατασκευής apple?? Και στο τελευταίο λάπτοπ σήμερα υπάρχουν βίδες που αφαιρούν το πλαίσιο και επανατοποθετείται και η apple έχει μείνει στην κόλλα? Ανταλλακτικά δεν παρέχουν στον κόσμο ανταλλακτικά δεν βάζουν παρά αλλάζουν όλη την οθόνη και οι τιμές τους είναι διαφερετικές από αντιπροσωπεία σε αντιπροσωπεία! Μέχρι πρίν μερικά χρόνια δεν είχε καν service στην Ελλάδα η apple! Και φυσικά εφόσον αγοράζω προϊόν στο Ελλάνταα δεν είμαι υποχρεωμένος να πάω Γαλλία ή Αμερική για 1 μεντεσέ που αμφιβάλλω κι εκεί αν τον αλλάζουν! Μετά από όλο αυτό κατάλαβα γιατί ακόμα ο κόσμος αγοράζει windows υπολογιστές... Αντιπροσωπεια apple δεν υπαρχει στην Ελλαδα.οποτε μιλησες μονο με resellers και το επισημο service που ειναι η infoquest.Απο την στιγμηπου φταις εσυ για την βλαβη η apple σου ζηταει οσα θελει.πχ τα iphone δεν τ φτιαχνουν καν εδω,εσπασε η οθονη σου?..Δωσε 300€ και σου δινουμε αλλο,αυτο λενε.Σε service με laptop ρωτησες καθολου μηπως?...
Zapee995 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Ηθικο διδαγμα: Παρε dell. Καμια εταιρια δεν ειναι τελεια, απλα καποιες το παραξεφτιλιζουν... 1
lion2486 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Μαζί σου γενικά. Ο κάθε ηλίθιος βάζει ένα δικό του στάνταρ και σε βγάζει από τα ρούχα σου στο άψε σβήσε... Πολιτική της εταιρίας θα στο πούνε!
defacer Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Η Apple είχε τρέξει τότε (δεν ξέρω λεπτομέρειες) πρόγραμμα αντικατάστασης των μεντεσέδων μιας και ήταν επίφοβοι. Αν είχε γίνει και στην Ελλάδα και δεν το πήρες χαμπάρι τότε ήσουν άτυχος. Τώρα όσο για τις κολλημένες οθόνες κλπ το μόνο που έχω να πω είναι ότι όταν κάποιος θέλει το laptop του πιο λεπτό κι απο σερβιέτα καλό είναι να έχει υπόψη πως θα κάνει και κάποιες παραχωρήσεις (π.χ. η επισκευασιμότητα του rMBP είναι για γέλια). Δυστυχώς στην περίπτωσή σου αυτές έφτασαν να χτυπήσουν το πορτοφόλι, αλλά κατά τα άλλα δική σου ήταν η επιλογή. Όταν αγοράζεις Ferrari δεν παραπονιέσαι μετά ότι βρίσκει κάτω στα σαμαράκια. 4
arc Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Η επισημη apple και οι resellers της δεν πουλάνε ανταλλακτικά σε τρίτους. Είναι πολιτική της εταιρείας και ισχύει και για αλλα προϊόντα της (κινητά, ipad, κλπ). Αν αυτά που βρήκες δεν ειναι κινεζιές, τότε ειναι από χαλασμένα μηχανήματα που εγιναν ανταλλακτικά (καννιβαλισμός) . Πάντως η αλλαγή των μεντεσέδων στο συγκεκριμένο air ειναι ολίγον μανικάκι
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Και στην Αμερικη τα ιδα σκατα ειναι... Σχετικο βιντεο τεχνικης υποστηριξης για γελια Προχωρα το στο 1:50 1
ramarg Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Ποιας χρονιάς μοντέλο είναι ? Θέμα εγγύησης γιατί δεν παίζει ?Apple care τίποτα ? Το οτι χαλασαν οι μεντεσεδες ειναι αστοχια υλικου....Εκτος αν την εσπασες..δεν μας αναλυεις λεπτομερειες επαρκως
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα