Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

 

Είδα σε ένα άλλο θέμα πως τα xfx είναι ανώτερα των corsair τροφοδοτικών (όχι επειδή έχω εγώ xfx) κι θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να συγκρίνω 2 εταιρίες (πέραν της εγγύησης) με βάση κάποια χαρακτηριστικά κι πια είναι αυτά;

 

Κι αν όντως τα xfx είναι καλύτερα τότε, γιατί τα corsair είναι πιο ακριβά;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Στα τροφοδοτικά πολύ μεγάλο ρόλο παίζει αρχικά ο κατασκευαστής. Άλλο η μάρκα του τροφοδοτικού και άλλο ο κατασκευαστής. Για παράδειγμα τα τροφοδοτικά της XFX έχουν κατασκευαστεί από την Seasonic η οποία κατασκευάζει άριστα τροφοδοτικά. Από την άλλη και ορισμένα της Corsair  είναι κατασκευής seasonic οπότε δεν θεωρώ ότι η μία είναι καλύτερη από την άλλη. 

Επίσης, θέλεις να δεις το efficiency, δηλαδή να στο πω απλά, την ποιότητα του ρεύματος. Οπωσδήποτε πρέπει να είναι 80+ bronze και πάνω (80+silver, 80+gold,  80+ platinum και 80+ titanium). Όσο καλύτερο το efficiency τόσο καλύτερο για το σύστημά σου και για την τσέπη σου. Η VS σειρά της Corsair δεν είναι καν 80+ (μακριά) ενώ η RM σειρά της ίδιας εταιρείας (το δικό μου τροφοδοτικό) είναι 80+ gold οπότε στην ουσία ότι πληρώνεις παίρνεις ειδικά στα τροφοδοτικά (Το 80+ bronze είναι πολύ καλό για τα περισσότερα συστήματα).

 

Αυτά τα δύο κοιτάς αρχικά. Για περισσότερες λεπτομέρειες θα σε ενημερώσουν και άλλα παιδιά που ενδεχομένως να γνωρίζουν περισσότερα. Δεν θεωρώ και πάλι ότι η μία εταιρεία είναι καλύτερη από την άλλη. Έχω δουλέψει και με τις 2. Το ζήτημα είναι πόσα λεφτά μπορείς να διαθέσεις εσύ. Αν μου πεις θα μπορέσω να σου προτείνω μερικά και των 2 εταιριών!!!

Δημοσ.

Στα τροφοδοτικά εκτός από τον κατασκευαστή και το efficiency πρέπει να κοιτάς και την ποιότητα κατασκυής τους (πχ soldering και capacitors ), το voltage regulation, τα επίπεδα κυμματομορφής του ρεύματος δηλ τα ripple levels..όλα αυτά μπορεί κανείς να τα δει σε επαγγελματικά reviews από αξιόπιστα ξένα site. Τώρα όσον αφορά τα corsair και τα xfx είναι και τα 2 αξιόπιστα με πολλά μοντέλα και των 2 εταιριών να έχουν κατασκευαστεί από την seasonic.,ακόμα και τα channelwell της corsair είναι φοβερά.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...