Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι γενικά οι μπλάκηδες είναι η καλύτερη φάση. Αναλογικά συμφέρουν από όλες τις απόψεις. Το μόνο κακό τους είναι ότι οι απόλυτες τιμές τους είναι λίγο πιο πάνω από τους άλλους. Δηλαδή αν ένα πορτοφόλι είναι τσίμα-τσίμα και δεν μπορεί να κοιτάξει πιο ψηλά, τότε ναι είναι "πρόβλημα". Και κατά βάση λέω για πχ χωρητικότητες στα 3ΤΒ, όπου η διαφορά "μοιάζει" τεράστια (γύρω στο πενηντάρι). Αναλογικά βέβαια, ακόμη και εκεί συμφέρουν...

Πάντως είναι η πεμπτουσία του ρητού "η φτήνια τρώει τον παρά", οι Μπλακ - από την ανάποδη...

• Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θέλω ένα δίσκο για να αποθηκεύω σειρές/ταινίες/μουσική κτλ. Ο δίσκος δε θα είναι συνέχεια ανοιχτός αλλά θα τον συνδέω όποτε θέλω να πάρω/αποθηκεύσω κάτι. Το σύστημα μου είναι παλιό ( Laptop win xp/usb 2 ). Ταχύτητα μεταφοράς δε με πολυαπασχολεί. Μεγαλύτερη σημασία θα δώσω στην αξιοπιστία. Μέχρι τώρα χρησιοποιούσα "έτοιμους" εξωτερικούς. Για τη δουλειά που τον θέλω είναι προτιμότερο να πάρω πάλι κάτι τέτοιο ή τον συνδυασμό εξωτερικό+θήκη?

Αυτό τι διαφορές έχει από τη θήκη που προτείνεται παραπάνω?

http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/periferiaka/thikes-skliroi-diskoi/Turbo-X-Docking-Station-2-5-3-5-Sata-HDD-to-USB2-0-eSata-TX-CE-6058.htm#tabCharacteristics

Σε win xp μέχρι πόσα tb μπορώ να δώ?

Θα ρίξω μια ματιά και σε ότι έχει προταθεί , αλλά αν υπάρχει κάτι νέο σε vfm με χαρά να το ακούσω.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Θέλω ένα δίσκο για να αποθηκεύω σειρές/ταινίες/μουσική κτλ.  ...βασικά δεν έχει σημασία για "τί" τον θες, όταν μιλάμε για εξωτερικό.

Ο δίσκος δε θα είναι συνέχεια ανοιχτός αλλά θα τον συνδέω όποτε θέλω να πάρω/αποθηκεύσω κάτι. ...ούτε αυτό έχει κάποια σημασία.

Το σύστημα μου είναι παλιό ( Laptop win xp/usb 2 ) ...γιοκ σημασία.

Ταχύτητα μεταφοράς δε με πολυαπασχολεί. Μεγαλύτερη σημασία θα δώσω στην αξιοπιστία. ...χε, "αξιόπιστοι δίσκοι" = δίλεξο ανέκδοτο...(Με την έννοια "πάρε αυτόν, είναι αξιοπιστότερος")

Μέχρι τώρα χρησιοποιούσα "έτοιμους" εξωτερικούς. ...κακώς.

Για τη δουλειά που τον θέλω είναι προτιμότερο να πάρω πάλι κάτι τέτοιο ή τον συνδυασμό εξωτερικό+θήκη? ..."για την δουλειά που το θέλεις", δεν έχει καμμιά σημασία αυτό που ρωτάς.

Αυτό τι διαφορές έχει από τη θήκη που προτείνεται παραπάνω? http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/periferiaka/thikes-skliroi-diskoi/Turbo-X-Docking-Station-2-5-3-5-Sata-HDD-to-USB2-0-eSata-TX-CE-6058.htm#tabCharacteristics ...τί εννοείς "τί διαφορές"; Τις εμφανείς διαφορές που έχει πχ ένα Τογιότα Κορόλα κι ένα Χόντα Σούπρα... (κάνουν παρόμοια δουλειά = σε πάνε κάπου, αλλά μιλάμε για άλλου είδους όχημα...)(...στην περίπτωσή σου, το ένα είναι enclosure = θήκη, και το άλλο docking station = "αφήνεις" πάνω του δίσκους/τους βγάζεις κατά βούληση)

Σε win xp μέχρι πόσα tb μπορώ να δώ? ...όσα μπορεί να δει ο controller της θήκης...

Θα ρίξω μια ματιά και σε ότι έχει προταθεί , αλλά αν υπάρχει κάτι νέο σε vfm με χαρά να το ακούσω.

...μάλλον θα το διαβάσεις. Και ναι, ρίξε την ματιά που λες. Για να καταλάβεις γιατί και σε ποιές περιπτώσεις συμφέρουν οι "DIY" εξωτερικοί, και σε ποιές οι "ετοιματζίδικοι"...
Δημοσ.

Οκ ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δεν έχω εντρυφήσει τόσο στους σκληρούς για αυτό ίσως ρωτάω τα αυτονόητα.

Αξιόπιστο με την έννοια ότι θυμάμαι πριν μερικά χρόνια κάτι seagate προβληματικούς από τη μάνα τους. Αν υπάρχει μοντελο συγκεκριμενο  που πρεπει να το αποφύγω.(?)

Για το docking hdd υποθέτω ότι το πλεονέκτημα του είναι το βάλε/βγάλε που σε μένα είναι αδιάφορο. Άρα απορρίπτεται.

Ευχαριστώ και πάλι.

Δημοσ.

Α τώρα το θέτεις σωστότερα : όχι λοιπόν, δεν υπάρχουν στις μέρες μας κάποια μοντέλα (με γνωστά δεδομένα προβλήματα) που πρέπει ν' αποφύγεις.

Όσο για τ' "αυτονόητα", μια χαρά κάνεις και ρωτάς : κανείς δεν είναι "υποχρεωμένος" να ξέρει οτιδήποτε, ακόμη και τα πιο απλά (....πέραν φυσικά του ότι, όποιος εμπιστεύεται ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΑ αρχεία σε ΕΝΑ και μόνο μέσο -ακόμη κι ολοκαίνουριο- και δεν φροντίζει να κρατάει ΑΜΕΣΩΣ αντίγραφα, παίζει με την τύχη του...).

Ίσως φάνηκε κάπως ο τρόπος που απάντησα, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν ήταν επικριτικός (...συνηθίζω να απαντώ παρομοίως, με σκοπό να "ταρακουνηθεί" κάπως ο όποιος ενδιαφερόμενος και να μην πάρει αψήφιστα τα σχόλιά μου, για δικό του καλό...).

Περί DS : όντως, το κύριό του χαρακτηριστικό είναι να βαζοβγάζεις δίσκους χωρίς την ανάγκη (και την "ταλαιπωρία") ν' ανοίγεις θήκες κτλ. Προφανώς βολεύει όταν υπάρχουν διάφοροι διαθέσιμοι δίσκοι κι όχι απλά ένας.

Τσέκαρε πάντως όλο το θέμα, κι αν τα έχω γράψει ΚΑΙ σε αυτό αναλυτικά, σχετικά με τους λόγους που DIY εξωτερικοί > ετοιματζίδικοι, θα δεις αν τελικά σε συμφέρει/ενδιαφέρει (ή όχι, καθώς υπάρχει ΚΑΙ αυτή η περίπτωση, αν και σπάνια).

Για συγκεκριμένες προτάσεις αγοράς, θα πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος πάντως (χωρητικότητα, form factor, χρήση με την έννοια της ανάγκης ή μη για "πλήρη" φορητότητα αλλά και αν μιλάμε για διατήρηση αντιγράφων ή για βασικό δίσκο αποθήκευσης κτλκτλ, διαθέσιμο budget και πάει λέγοντας...).

Δημοσ.

Μία ερώτηση που μπορεί να θεωρηθεί "άσχετη", αλλά έχω την απορία αν οι μεγαλύτεροι εξωτερικοί (π.χ. 2 tb)  είναι πιο ευπαθείς σε βλάβες από τους μικρότερης χωρητικότητας. Με άλλα λόγια, είναι προτιμότερο να αγοράσω έναν εξωτερικό στα 2 tb ή δύο εξωτερικούς από 1 tb ο καθένας;  :-)

Δημοσ.

Χμ, σίγουρα μεγαλύτερος από >=1Τb. Φορητότητα δεν είναι απαραίτητη για αυτό προτιμώ ο δίσκος να είναι 3.5'. Η χρήση είναι αποκλειστικά για αποθήκευση ταινιών/σειρών και 3o backup για φωτογραφίες. To βασικό είναι ο controller της θήκης να υποστηρίζει τη χωρητικότητα του σκληρού ( και τα win xp ).

Εννοείται ότι αρχεία που είναι αναντικατάστατα τα κρατάω σε 2 dvd σε ξεχωριστούς χώρους και σε ένα σκληρό δίσκο. Ο παραπάνω δίσκος θα παίξει δευτερεύοντα ρόλο σε αυτό σαν έξτρα Backup.

Δημοσ.

Μία ερώτηση που μπορεί να θεωρηθεί "άσχετη", αλλά έχω την απορία αν οι μεγαλύτεροι εξωτερικοί (π.χ. 2 tb)  είναι πιο ευπαθείς σε βλάβες από τους μικρότερης χωρητικότητας. Με άλλα λόγια, είναι προτιμότερο να αγοράσω έναν εξωτερικό στα 2 tb ή δύο εξωτερικούς από 1 tb ο καθένας;  :-)

...ειδικά μιας και μιλάμε "για τόσο μικρές διαφορές" (τί ένα - τί δύο ΤΒ), δεν παίζει ρόλο, όπως προειπώθηκε. Ίσως δηλαδή η σκέψη σου είναι "αν το ζορίζουν το πράγμα για να αυξήσουν τις χωρητικότητες, με συνέπεια να χαλάνε πιο εύκολα". Κατά τ' άλλα, το "τόσο μικρές διαφορές", σημαίνει "το θέμα είναι αν υπάρχει ευπάθεια στο 1ΤΒ. Από 'κει και πέρα, η ίδια θα υπάρχει και στα 2".

Επίσης, οι δισκοεταιρίες δεν το φέρνουν το πράμμα στα όριά του, έτσι στην τύχη : αν είναι να είναι κατά πολύ πιο αναξιόπιστος ένας δίσκος "στην προσπάθειά τους να προσφέρουν μεγαλύτερες χωρητικότητες", κάνουν τεστ τα οποία είναι δηλωτικά του αν οι καινοτομίες, τους βγαίνουν.

Σε γενικές γραμμές, τα εξ' αρχής κατασκευαστικά λάθη έχουν να κάνουν με "απρόβλεπτες" μελλοντικές συνέπειες, οι οποίες συνήθως σχετίζονται με το firmware των δίσκων (κλασσικότατο το προ 5ετίας παράδειγμα από Seagate για τους 7200.11 δίσκους). Ή το πρόσφατο με τους SSD Evo από Samsung...

Τέλος, οι σκληροί δίσκοι έχουν διάφορους τρόπους να πάθουν ζημιά, οι οποίοι επηρρεάζουν διάφορα μέρη τους. Και εκεί σημαντικό ρόλο παίζει η γενική ποιότητα κατασκευής. Δηλαδή τα υλικά ή και οι (εξωπραγματικά μαζικές) τεχνικές που χρησιμοποιούνται (με γνώμονα το κόστος, ούτως ώστε να μη φτάνει στο ράφι ένα προϊόν που θα κοστίζει χιλιάρικα, αλλά κατοστάρικα). Με άλλα λόγια, ΟΥΤΩΣ ή άλλως τα μοτέρ, τα platter, τα φίλτρα, οι μηχανισμοί κίνησης κεφαλών, οι επιφάνειες των κεφαλών, τα ηλεκτρονικά των πλακετών κ.ο.κ έχουν ένα τάδε προσδόκιμο ζωής, το οποίο δεν είναι και πολύ μεγάλο - μόλις κάποια χρόνια.

Σούμα : όχι δεν παίζει ρόλο αυτό που σκέφτεσαι. ΑΝ έχει κάποια βάση το σκεπτικό σου, έχει σχέση με τα αρχεία τα οποία θα αποθηκεύεις, σε φάση "διαίρει και βασίλευε" : σε όσο περισσότερα μέρη (=δίσκους) θα τα χωρίσεις, τόσο λιγότερες πιθανότητες θα υπάρχουν να τα χάσεις "όλα μαζί"...Υπό αυτήν και μόνο λοιπόν την έννοια, ναι, καλό είναι να παίρνεις "δύο μικρότερους".

Βέβαια κι αυτό "πασάλειμμα" είναι, καθώς το σωστό είναι να πάρεις πχ δύο των 2ΤΒ, και να διατηρείς αντίγραφα του ενός στον άλλον. Αυτό φυσικά σημαίνει μεγάλο "απόλυτο" κόστος. Το να πάρεις δύο του 1ος ΤΒ και να τα χωρίσεις στη μέση τ' αρχεία, απ' τη μια σημαίνει ότι σε απόλυτο ποσό δε θα πληρώσεις τόσα πολλά - από την άλλη πάλι ο κάθε μικρότερος κοστίζει αναλογικά ακριβότερα, οπότε στην τελική ΧΑΝΕΙΣ σε χρήμα, έτσι...

Μεσοβέζικες "ολοκληρωτικές" λύσεις, ΔΕΝ υπάρχουν : η διατήρηση αρχείων (ΟΤΑΝ μιλάμε για ανάγκες μόνιμης αποθήκευσης) είναι ΑΚΡΙΒΟ σπορ......

Χμ, σίγουρα μεγαλύτερος από >=1Τb. Φορητότητα δεν είναι απαραίτητη για αυτό προτιμώ ο δίσκος να είναι 3.5'. Η χρήση είναι αποκλειστικά για αποθήκευση ταινιών/σειρών και 3o backup για φωτογραφίες. To βασικό είναι ο controller της θήκης να υποστηρίζει τη χωρητικότητα του σκληρού ( και τα win xp ).

Εννοείται ότι αρχεία που είναι αναντικατάστατα τα κρατάω σε 2 dvd σε ξεχωριστούς χώρους και σε ένα σκληρό δίσκο. Ο παραπάνω δίσκος θα παίξει δευτερεύοντα ρόλο σε αυτό σαν έξτρα Backup.

Σε εξωτερικό δίσκο δεν θα έχεις "θέμα μεγέθους" με τα ΧΡ. Το μόνο θέμα με το μέγεθος, θα είναι η αναγνώριση από τον ίδιο τον controller της θήκης, όπως κι ο ίδιος είπες.

Στην περίπτωσή σου λοιπόν, η αγορά ενός φθηνού εξωτερικού (και ετοιματζίδικου κι όλας), είναι μάλλον η λύση, εάν θες να δώσεις το λιγότερο δυνατό χρήμα. Το σωστό είναι να πας σε αγορά ενός 3ων χρόνων εγγύησης τουλάχιστον, πάντως = "Samsung"  δηλαδή : http://www.e-shop.gr/samsung-stshx-d201tdb-d3-station-2tb-usb30-external-hard-drive-p-PER.306075στα σχεδόν 80Ε (είναι και ο φθηνότερος παρεμπιπτόντως, παρά την 3ετή εγγύησή του. Καλό αυτό).

Σε DIY (όπου θα έχεις το "προνόμιο" ν' ανοίγεις την θήκη και πχ να χρησιμοποιείς και άλλους σκληρούς ΠΡΙΝ ακόμη την λήξη της εγγύησης), μάλλον αυτό : http://www.e-shop.gr/western-digital-wd20purx-purple-surveillance-hard-drive-2tb-35-sata3-p-PER.303081http://www.e-shop.gr/natec-nkz-0448-rhino-35-usb-30-sata-enclosure-slim-aluminium-black-p-PER.572201 στα 110Ε σύνολο.

Από την στιγμή όμως που δεν σε νοιάζει τί θ' απογίνουν τα αρχεία που θα φιλοξενεί, και σε περίπτωση ζημιάς εντός 3ετίας απλά θα τον δώσεις γι' αλλαγή, τότε ο Sam ο αποπάνω, είναι η καλύτερη λύση για την περίπτωσή σου.

(...στα 110 που θα έδινες για DIY 2TB εν τω μεταξύ, υπάρχει και η 3ΤΒ έκδοση του Sam. Aν έχεις το ποσό τελικώς, συμφέρει ακόμη καλύτερα από τον 2ΤΒ...Το θέμα είναι εάν χρειάζεσαι το ακόμη 1ΤΒ, μέσα στην επόμενη 3ετία...Αν όχι, πάνε για τον 2ΤΒ. Και η δική μου αίθηση, είναι ότι όντως δεν το χρειάζεσαι αυτό το "εξτρά" ΤΒ...)

Δημοσ.

washcloud γιατι τον συγκεκριμενο δισκο; (τον wd)

και πολυ περισσοτερο γιατι το συγκεκριμενο κουτι; μιας και υπαρχουν κι αλλα φθηνοτερα

κατι σε κουτι που να χωραει δυο δισκους και νορμαλ τιμη υπαρχει;

Δημοσ.

Toν Πέρπλ ρωτάς γιατί; Επειδή είναι ό,τι φθηνότερο σε σκληρό (των 2ΤΒ), 3ων χρόνων εγγύησης.

Η άλλη επιλογή σε σκληρό για 'μένα θα ήταν η πεντάχρονη εγγύηση ενός Mπλακ (με όλα τα καλά, θεωρητικά και πρακτικά που έχει), αν την αντέχει το πορτοφόλι σου.

Για άλλες φθηνότερες θήκες που λες, δεν ξέρω, και δεν νομίζω κι όλας - όταν επίσης μιλάμε για εγγύηση 2 χρόνων (συνήθως δίνουν 1 οι ακόμη φθηνότερες - και όχι μόνο αυτές. Μόνο που οι διαφορές τους είναι ελάχιστες = συμφέρη η της Νατεκ με 2χρονη εγγύηση).

Για δύο δίσκους που λες, νομίζω μιλάμε για NAS (αν και παίζει να υπάρχουν και πιο απλές θήκες). Δεν ξέρω συγκεκριμένα προϊόντα να προτείνω - οπότε απλά ψάξου...

Δημοσ.

καλημερα...

παιδες θελω να παρω 2 εξ.δισκους 500 gb για back up καποιες φωτος κ βιντεος (ενα γιαμενα κ ενα για την γυναικα)...τι προτείνεται?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...