Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σας χαιρετω ολους και καλη χρονια με υγεια!

Εχω το εξης συστημα

CPU: Intel QX9650
MB: Asus Rampage Formula (X48 chipset, bios 1001)
RAM: 4x2GB Micron pc2-6400 ECC
HD: Crucial C400 ssd 256GB
PSU: Corsair hx-1050

Win7 x64 Professional

Σε αυτο το συστημα ειχα μια Αsus Matrix GTX 580 Platinum. Eκανε νερα και την εστειλα για RMA στην Αμερικη μιας και μου την ειχε αρχικα στειλει ο αδερφος μου. Τωρα τα Χριστουγεννα μου εφερε την καινουρια και ειπα να την βαλω στο συστημα. Αφου περασα το λειτουργικο απο την αρχη, περασα και τους οδηγους απο το cd που ειχα (270.61).

Το προβλημα που μου παρουσιαστηκε, και ακομη δεν εχω βρει λυση πουθενα, ειναι οτι ο υπολογιστης κολλαει, ουτε Ctrl+Alt+Del. Μεχρι και το router μου κολλαει...

Τις μνημες τις εκανα 3 περασματα με memtest.

Φοβαμαι να περασω καινουριους οδηγους για την καρτα γιατι εχω διαβασει οτι η σειρα οδηγων 3... της nvidia μεχρι και καρτες εχει καψει.

Εχει καποιος να προτεινει δοκιμασμενους οδηγους για τη σειρα 5...gtx σε παρομοια μητρικη?

Καποια αλλη λυση?

Δημοσ.

Ούτε εμένα μου φαίνεται για πρόβλημα κάρτας αλλά οι οδηγοί είναι όντως αρχαίοι.Κατέβασε τους 332.21 και τσέκαρε αν και δεν νομίζω να αλλάξει κάτι βέβαια ποτέ δεν ξέρεις.

Δημοσ.

Εχει καποιος να προτεινει δοκιμασμενους οδηγους για τη σειρα 5...gtx σε παρομοια μητρικη?

Καποια αλλη λυση?

Δοκίμασε αυτόν 306.97 http://www.nvidia.com/object/win8-win7-winvista-64bit-306.97-whql-driver.html αλλά κάνε clean installation και reboot πριν τρέξεις οτιδήποτε.

Άλλα πιθανά προβλήματα:

1. Τροφοδοτικό. Κάποιο προβληματικό καλώδιο. Είσαι σίγουρος ότι έχεις βάλει σωστά την τροφοδοσία; 2x8pins δηλαδή. Δοκίμασε το άλλο ζευγάρι 8pin-α. Αν έχεις την δυνατότητα να δοκιμάσεις άλλο τροφοδοτικό κάν' το.

2. Undervoltage της κάρτας. Δοκίμασε να ανεβάσεις λίγο το voltage από Software όπως το MSI Afterburner ή άλλο εργαλείο υπερχρονισμού.

3. Σε κάποιους υπήρξε θέμα μετά από κάποια Windows updates. Ειδική περίπτωση αλλά δές την.

4. Έχεις κάνει overclocking στο σύστημά σου; Αν ναι, δοκίμασε λίγο με τα optimized defaults.

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον.

Λοιπον, εκανα τα ακολουθα βηματα:

• Δοκιμασα αλλο ζευγαρι 8pin-α σε διαφορετικα slots και δεν ειδα διaφορα
  • Περασα τους 332.21
  • Μπηκα στο bios και εβαλα
    • Ai Overclock Tuner [Manual]
      CPU Ratio Setting [Auto]
      FSB Strap to North Bridge [Auto]
      FSB Frequency [333MHz]
      PCIE Frequency [100MHz]
      DRAM Frequency [800MHz]
      DRAM Command Rate [2N]
      DRAM CLK Skew on Channel A/B [Auto]
      DRAM Timing Control [Manual]
      (η ram ειναι 4*2GB  MT18HTF25672AZ-800 )
      • CAS# Latency [6 dram clocks]
      • RAS# to CAS# Delay [15 dram clocks]
      • RAS# to PRE Time [15 dram clocks]
      • RAS# to ACT Time [15 dram clocks]
      • RAS# to RAS delay [Auto]
      • REF Cycle time [Auto]
      • Write recovery time [Auto]
      • READ to PRE time [Auto]
      • ολα τα υπολοιπα για την μνημη ειναι στο [Auto]
    • North Bridge Voltage [1.41]
    • ολα τα υπολοιπα  ειναι στο [Auto]
    • για CPU
      • CPU Ratio Setting [Auto]
      • C1E Support [Disabled]
      • CPU TM Function [Auto]
      • Vanderpool Technology [Enabled]
      • Execute Disable Bit [Enabled]
      • Max CPUID Value Limit [Disabled]
      • Intel® SpeedStep Tech. [Enabled]

Aφου τα κανω ολα αυτα, τρεχω Furmark, βαζω 3D ταινια και βλεπω και κατι κατι σειρες στο youtube. Κανενα προβλημα μεχρι τωρα. Παω να κλεισω τον υπολογιστη και πριν το κλεισω λεω, δε βλεπω τι καιρο θα εχει αυριο? Παταω widget του καιρου και με το που ανοιγει o Chrome...Κολλαει...

Χτες το βραδυ, με βαζω σειρα στο youtube σε full screen. Παω να προχωρησω και κολλαει η εικονα αλλα ο ηχος κανονικα. Μετα απο 10 sec ολα καλα. Σε καποια φαση αργοτερα μου πεταξε καναδυο μπαλονακια για τους οδηγους.

Δημοσ.

Ετρεξα και το OCCT για ενα 10λεπτο. Τα αποτελεσματα ειναι στο φακελο 19-12.rar.

Βλεπει κανεις τιποτα περιεργο?  Να το τρεξω περισσοτερη ωρα ?

Nα δούμε τι και που;

Δημοσ.

μαλλον τα ανεβασα λαθος.... τα ειχα σε rar και μετα πηγα να ανεβασω φωτο...

Kρίμα γιατί για μια στιγμή νόμισα ότι μου έδωσες πρόσβαση στο σύστημά σου...(αστειεύομαι φυσικά).

Αν μέσα στο αρχείο του OCCT βλέπεις κάτι περίεργο στην όλη ροή των δεδομένων, κάνε αντιγραφή μόνο εκείνο το κομμάτι και δειξ΄το μας εδώ σε μια συμμετοχή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kρίμα γιατί για μια στιγμή νόμισα ότι μου έδωσες πρόσβαση στο σύστημά σου...(αστειεύομαι φυσικά).

Αν μέσα στο αρχείο του OCCT βλέπεις κάτι περίεργο στην όλη ροή των δεδομένων, κάνε αντιγραφή μόνο εκείνο το κομμάτι και δειξ΄το μας εδώ σε μια συμμετοχή.

:-)

Eβαλα νεο λινκ πιο πανω απο dropbox... 19-12.rar

Επεξ/σία από spaek
Δημοσ.

Δοκίμασες αυτά που σου είπα; 

Φόρτωσες από το bios τα optimized defaults ώστε να αποκλειστεί πάν ενδεχόμενον κακής ρύθμισης του bios;

Αφού το κάνεις αυτό ανέβασε το voltage της κάρτας μέσα από το Νvidia Inspector, το MSI Afterburner ή κάποιο εργαλείο που είναι συμβατό με την κάρτα σου, το gpu tweak ας πούμε. Ανέβασε το power and temperature target όσο πάει και βάλε offset στο voltage της κάρτας, βήμα-βήμα (συνήθως ανά 12,5 ή 25mV).

Δημοσ.

Δοκίμασες αυτά που σου είπα; 

Φόρτωσες από το bios τα optimized defaults ώστε να αποκλειστεί πάν ενδεχόμενον κακής ρύθμισης του bios;

Αφού το κάνεις αυτό ανέβασε το voltage της κάρτας μέσα από το Νvidia Inspector, το MSI Afterburner ή κάποιο εργαλείο που είναι συμβατό με την κάρτα σου, το gpu tweak ας πούμε. Ανέβασε το power and temperature target όσο πάει και βάλε offset στο voltage της κάρτας, βήμα-βήμα (συνήθως ανά 12,5 ή 25mV).

Εχω βαλει τα αρχικα bios. Πλεον το μονο που εχω αλλαξει ειναι απο ΙDE σε ACHI λογω ssd.

Eπεισης σημερα δε μου δουλευουν και οι θυρες ethernet .....

Προσπαθω να κανω τις ρυθμισεις με το gpu tweak. Το μονο περιεργο ειναι οτι με το που το εγκατεστησα μου δειχνει GPU Voltage 1163mV...

post-236750-0-78910400-1391178882_thumb.jpg

Δημοσ.

Στο πρώτο μήνυμα λές για το router και τώρα και για τις θύρες ethernet. Είδες λιγάκι στο Manager/Event Viewer στα Events τί errors και criticals καταγράφονται όταν έχεις τα προβλήματα; Αν δεν σου κάνει κόπο, στείλε ένα PrtScn από την ειδοποίηση που βγάζει την στιγμή του παγώματος. Πάει το μυαλό μου και αλλού, όχι μόνο στην κάρτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...