Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!

Σύντομα θα ξεκινήσω την ανάπτυξη εφαρμογών για το Android σε PHP (μέχρι στιγμής έχω εμπειρία στη χρήση PHP αλλά μηδαμινή εμπειρία σε ανάπτυξη εφαρμογών με Android). Θα χρησιμοποιήσω PHP γιατί βιάζομαι να ολοκληρώσω κάτι που χρειάζομαι και μετέπειτα αν ασχοληθώ με Java κάνω τις απαραίτητες ενέργειες.

Θα ήθελα μερικές συμβουλές - πληροφορίες - βοήθεια για το παρακάτω.

Η βασική εφαρμογή που θέλω να φτιάξω θέλω να κάνει το εξής:

1. Ουσιαστικά πρόκειται για μια εφαρμογή που θα παρουσιάζει πληροφορίες από ένα online site, αλλά ο χρήστης δε θα έχει την εντύπωση ότι σερφάρει σε site, αλλά θα περιηγείται στις πληροφορίες μέσα από την εφαρμογή.

2. Ο χρήστης θα πρέπει να μπορεί να κάνει register ή και login μέσω της εφαρμογής αλλά και να ποστάρει και σχόλια (οπότε η εφαρμογή θα πρέπει και να στέλνει- κάνει post πληροφορίες, όχι δλδ μόνο read της σελίδας).

3. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να κάνω τα 1) και 2) ; Θα μπορούσα πχ να τραβάω τις πληροφορίες από το html που εξάγουν τα php files της σελίδας μου και να τις μετατρέπω σε android περιβάλλον; Επίσης θα μπορούσα να φτιάξω ένα php script στο site μου που θα εξάγει δεδομένα σε xml;

So, ποιες κλάσεις του Android API θα μου είναι χρήσιμες για να πετύχω τα παραπάνω;

Δε ζητάω να μου φτιάξετε την εφαρμογή, απλά ως έμπειροι θα ήθελα να μου πείτε λίγα λόγια ώστε να με διευκολύνετε. :-) Ό,τι πληροφορία μπορεί να δώσει ο καθένας καλοδεχούμενη. :)

Έχω δει εφαρμογές που κάνουν τα παραπάνω (δλδ τροφοδοτούν δεδομένα από ιστοσελίδες και τα παρουσιάζουν ως εφαρμογή τηλεφώνου).

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

δεν καταλαβα τιποτα!  :fear:

Πάρε για παράδειγμα την εφαρμογή "Android εφαρμογή για ΑΕΙ και ΤΕΙ".

http://www.e-student.gr/showthread.php?t=6687

Όπως περιγράφει ο δημιουργός της:

Από την στιγμή που δεν υπάρχει κάποιο API, αυτό που κάνει η εφαρμογή είναι να προσομοιώνει την διαδικασία που κάνεις και με τον browser, απλά το κάνει αυτόματα χωρίς να χρειάζεται να γράφεις ξανά και ξανά τους κωδικούς σου κάθε φορά που θες απλά να τσεκάρεις την βαθμολογία σου.

Αποθηκεύει τα στοιχεία του χρήστη προσωρινά στη συσκευή, και τα χρησιμοποιεί όποτε χρειάζεται.

Αυτό που κάνει στην ουσία είναι να συνδέεται στην πλατφόρμα του εκάστοτε ιδρύματος (προς το παρόν το έχουμε φτιάξει για ιδρύματα που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της cardisoft ) να κάνει Login με τα στοιχεία που έχεις παραχωρήσει , στη συνέχεια πηγαίνει στη σελίδα με τις βαθμολογίες του φοιτητή , εξάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες από το HTML και τις προβάλει στην οθόνη. Οι πληροφορίες αποθηκεύονται στη συσκευή ώστε ο χρήστης να έχει πρόσβαση σε αυτές ακόμα και αν η ηλ. γραμματεία της σχολής του είναι DOWN...

Στο σημείο αυτό να τονίσω, ότι όλα τα δεδομένα όπως username, password όπως και τα υπόλοιπα στοιχεία του χρήστη, βαθμολογίες κλπ αποθηκεύονται μονάχα στην συσκευή του χρήστη και δεν μεταφέρονται ούτε αποθηκεύονται κάπου αλλού.

Για όποια άλλη απορία είμαι στη διάθεση σας!

Με εκτίμηση

Θέλω να πετύχω κάτι σχετικό, αλλά για το site μου. :-)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...