Skakinen Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Σήμερα, ενώ έβγαζα ένα USB Stick μέσω της Ασφαλούς κατάργησης συσκευών, παρατήρησα κάτι περίεργο (ΕΙΚΟΝΑ 1). Ένας από τους σκληρούς του συστήματός μου (αυτός με το όνομα TORRENTS) αναφέρεται ως SCSI ενώ δεν θυμάμαι ποτέ να είχα κάνει κάτι τέτοιο. Τα Windows τον έβλεπαν ως USB συσκευή. Ο δίσκος αυτός (SATA 2) είναι συνδεδεμένος στην υποδοχή της μητρικής που φαίνεται στην ΕΙΚΟΝΑ 2. Στις Ιδιότητες (ΕΙΚΟΝΑ 3) φαίνεται ως SCSI ενώ οι υπόλοιποι σκληροί φαίνονται κανονικά ως ATA device. Επαναλαμβάνω ότι ο εν λόγω δίσκος δεν ήταν SCSI μέχρι χθες. Τα Windows (7 Pro) τον έβλεπαν ως USB συσκευή. Χθες όμως συνέδεσα ένα κινητό στον υπολογιστή και εγκαταστάθηκαν κάποιοι drivers. Από τότε ο σκληρός φαίνεται ως SCSI. Το θέμα τώρα είναι: - υπάρχει πρόβλημα που είναι SCSI ο δίσκος; Φαίνεται να λειτουργεί κανονικά (είναι μόνο για αποθήκευση). - υπάρχει λόγος να τον επαναφέρω ως συσκευή USB; - αν θέλω να τον κάνω συσκευή USB, πώς θα το κάνω; Ευχαριστώ
jim_p Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δεν εγινε scsi, απλα τον συνδεσες πανω σε controller που υποστηριζει hot-swap και ahci και, λοφικα, εχεις βαλει και τον driver για αυτον, αλλιως θα σου τον εβλεπε σαν ata.
Skakinen Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Η απορία μου είναι γιατί φαίνεται ως SCSI (ΕΙΚ.1) ενώ πριν φαινόταν ως Μονάδα δίσκου (ΕΙΚ.2). Τώρα τι κάνω; Το αφήνω όπως είναι; Είτε ως SCSI disk device είτε ως Μονάδα δίσκου, είναι το ίδιο; Μήπως πρέπει να ενημερώσω το Πρόγραμμα οδήγησης για να επανέλθει στην προηγούμενη κατάσταση ή δεν υπάρχει λόγος;
pmakr Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Χωρις παρεξηγηση γιατι κανενας δεν τα ξερει ολα γελασα αυθόρμητα γιατι σκεφτηκα οτι αυτο δεν γινεται γιατι ακομα δεν εχω δει διαφήμιση για σκληρους δισκους με δυνατοτητες transformers !!! Πραγματικα καταλαβαινω την απορια, αλλα γελασα καλοπροεραιτα παντα !!!
NeOSL Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δοκίμασε εγκατάσταση drivers για chipset μητρικής από το επίσημο site της μητρικής σου.<br> Έχει παρατηρηθεί να φαίνεται ( λανθασμένα? ) σε αρκετά chipsets (π.χ. nVidia) ο controller ως scsi (ενώ δεν είναι) . Edit: μόλις τώρα παρατήρησα ότι έχεις ssd πάνω. Έλεγξε αν είναι ενεργοποιημένο το trimming, αν ναι μην πειράξεις τίποτα με τους drivers που σου έγραψα πριν. Αν δεν είναι, κάνε απεγκατάσταση τους controllers από διαχείριση συσκευών, επανεκκίνηση και άσε τα Windows να περάσουν τους δικούς τους drivers.
Skakinen Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Χωρις παρεξηγηση γιατι κανενας δεν τα ξερει ολα γελασα αυθόρμητα γιατι σκεφτηκα οτι αυτο δεν γινεται γιατι ακομα δεν εχω δει διαφήμιση για σκληρους δισκους με δυνατοτητες transformers !!! Πραγματικα καταλαβαινω την απορια, αλλα γελασα καλοπροεραιτα παντα !!! Καμία παρεξήγηση, απλώς ο τίτλος ήταν λίγο σουρεαλιστικός... Στο δια ταύτα: πήγα Ιδιότητες>Υλικό>ενημέρωση Προγράμματος οδήγησης (μέσα από τα Windows) και φαίνεται όπως ήταν και πριν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα