Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω τα Windows 7 περασμένα στον σκληρό C: και μιας και αγόρασα καινούργιο σκληρό δίσκο θέλω να του  περάσω τα Windows ΧP σε αυτόν. 

Ο BootLoader των Windows ΧP σε ποιον δίσκο θα περαστεί ; Στον C ή στον  καινούργιο που αγόρασα ;

Δημοσ.

Αν την εγκατάσταση την κάνεις ενω εχεις και τους δυο δίσκους, ο bootloader θα μπει στον C, διαγραφοντας αυτον των windows. 

Το βέλτιστο ειναι να χρησιμοποιήσεις κάποιο τρίτο πρόγραμμα που να ελεγχει τους bootloaders

Δημοσ.

δηλαδή αν τα περασω στον Δ ο  BootLoader των Windows ΧP θα περαστεί στον C , δεν ειναι καπως παραξενο αυτο ; 

Να φανταστω ότι μου προτείνεις το EasyBcd ;

Δημοσ.

Δεν ειναι παραξενο γιατί τα windows βαζουν τον bl στον πρώτο στη σειρά δίσκων. 

Το easybcd ειναι μια παρα πολύ καλή λύση

Δημοσ.

Δεν ειναι παραξενο γιατί τα windows βαζουν τον bl στον πρώτο στη σειρά δίσκων. 

Που δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι ο C που αυτήν την στιγμή π.χ. μπορεί να είναι στην sata Θύρα 2(ή 3-4-5-6 ... )  με αποτέλεσμα  να μπει ο νέος δίσκος πριν από τον C.

Δημοσ.

Αποσύνδεσε το δίσκο που έχει τα 7 για να κάνεις την εγκατάσταση των ΧΡ στο νέο δίσκο.

Στη συνέχεια σύνδεσε και τους δυο δίσκους και μπούταρε απ' αυτόν που έχει τα 7.

Με το EasyBCD ή το Win7manager κάνε τη ρύθμιση που θέλεις για να έχεις κοινό Bootloader ή αν έχεις όχι πολύ παλιά μητρική άφησε τα δυο συστήματα ανεξάρτητα και κάνε επιλογή εισόδου μέσω του κατάλληλου πλήκτρου ανάλογα με τη Μ/Β F8 για Asus και F12 για Gigabyte.

Εννοείται ότι σε τέτοια περίπτωση ο δίσκος που θα φορτώνει λειτουργικό θα εμφανίζεται σαν C:

• Like 1
Δημοσ.

ρε elf στη σειρα των δίσκων που φαίνονται στο hardware. Ο ts είπε C τα 7 και D τα xp, αλλιως θα ελεγε C τα xp, κλπ

Αυτό που λέει ο ELF είναι σωστό ενώ αυτό που λες είναι λάθος.

Ο C είναι πάντα ο δίσκος συστήματος όπου βρίσκεται το λειτουργικό, άσχετο σε ποιον δίσκο βρίσκεται. Μπορείς να έχεις 5 windows σε 3 δίσκους και το καθένα win θα βλέπει το partition στο οποίο βρίσκεται ως C.

Το boot record θα μπει στο active partition, όποιο κι αν είναι αυτό.

Δημοσ.

Ο C είναι πάντα ο δίσκος συστήματος όπου βρίσκεται το λειτουργικό, άσχετο σε ποιον δίσκο βρίσκεται. Μπορείς να έχεις 5 windows σε 3 δίσκους και το καθένα win θα βλέπει το partition στο οποίο βρίσκεται ως C.

Δεν είναι απόλυτο αυτό.

Κάποτε που οι μνήμες ήταν ακόμη πανάκριβες είχα 2GB με 2 λειτουργικά 32bit στον ίδιο δίσκο (ΧΡ & 7) και τα ΧΡ εμφανίζονταν πάντα στον C: και τα 7 στον D: όποιο λειτουργικό κι αν φόρτωνα.

Όταν έβαλα ΧΡ 32bit μαζί με 7 64bit το λειτουργικό που φόρτωνα εμφανιζόταν πάντα σαν C:

Δημοσ.

Μήπως την πρώτη φορά ξεκίνησες την εγκατάσταση από τα 7άρια μέσα από τα xp ή κάτι τέτοιο;

Εγώ όσες φορές έβαλα διπλό λειτουργικό πάντα έβλεπα τον δίσκο του συστήματος σαν c, σε όποιο λειτουργικό και αν έμπαινα.

Δημοσ.

Πολύ πιθανόν. Δεν θυμάμαι πώς το έκανα. Πάνε πολλά χρόνια από τότε.

Ξεκινώντας την εγκατάσταση των 7 Χ86 μέσα από τα ΧΡ Χ86 υπάρχει δυνατότητα καθαρής εγκατάστασης και αναβάθμισης ενώ αν προσπαθήσεις να το κάνεις αυτό με 7 Χ64 μέσα από ΧΡ Χ86 σε υποχρεώνει να κάνεις καθαρή εγκατάσταση και κάνει επανεκκίνηση οπότε ρυθμίζεται αυτόματα ο Bootloader και ο δίσκος με το λειτουργικό που φορτώνεις φαίνεται πάντα σαν C:.

Δεν έχω δοκιμάσει το ζεύγος ΧΡ Χ64 με 7 Χ64 για να δω αντίστοιχα τί συμβαίνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...