Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα αρχείο excel, το οποίο μετράει ώρες που δαπανάω (π.χ. στη δουλειά μου ή στον υπολογιστή)

και στο τέλος του μήνα μου βγάζει σύνολο, μέσο όρο και στο τέλος του χρόνου σε γράφημα.

Το πρόβλημά μου είναι ότι αν θέλω να γράψω 30 λεπτά σε ένα κελί πρέπει να γράψω (0,5)

ή αν θέλω να γράψω 15 λεπτά πρέπει να γράψω (0,25) και τα 60 λεπτά τα γράφω ως ακέραιο, δηλαδή (1).

Η ΕΡΏΤΗΣΉ: Γίνεται με κάποιο τρόπο να το κάνω να μετράει σύμφωνα με τα λεπτά;

Δηλαδή στο σύνολο, όταν συμπληρωθούν 60 λεπτά, να γίνεται αυτόματα (1), ή όταν συμπληρωθούν 120 λεπτά να γίνεται (2) και ούτω κάθε εξής;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Πρωτον αρχισε να κρατάς χρόνους σε λεπτα και οχι σε ωρες. Πχ δουλεψες 2 ωρες, βαλε 120

Στο τελος κάνε ενα sum των κελιων (εστω στο A5)

Στο κελι που θες να βλεπεις ωρες και λεπτα βαλε το παρακατω

=INT(A5/60) & ":" & A5 - INT(A5/60)*60
Δημοσ.

Ευχαριστώ φίλε, μία ακόμη ερώτηση,

δεν γίνεται με κάποιο τρόπο σε κάθε κελί που βάζω λεπτά, (όπως είπες π.χ. σήμερα δούλεψα 120 λεπτά)

να γίνεται αυτόματα ώρες; και τα λεπτά κάτω από 60 να παραμένουν λεπτά; 

Και τελικά χωρίς να χρειαστεί να κάνω sum σε άλλο κελί, να βγαίνει το σύνολο απευθείας;

Δημοσ.

μονο αν εφαρμόσεις το παραπάνω (εννοείται τροποποιημένο και με προσθήκες) με Vbasic (μακροεντολές) σε κάθε κελί που θες να γινεται μετατροπη. 

Δημοσ.

Συγνώμη φίλε αυτό γίνεται να μου το εξηγήσεις ή είναι πολύ μπέρδεμα και κόπος;;

Στο λέω αυτό επειδή με τον τρόπο που μου έγραψες παραπάνω δεν λειτουργεί το γράφημα.

Δημοσ.

Αν εννοείς το να μετράω πάντα σε λεπτά, αυτό κάνω και στο τέλος μου βγάζει ένα σύνολο π.χ. 5:35

Σε τι και πώς να το μετατρέψω αυτό ώστε να το καταλαβαίνει το γράφημα; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...