Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.Χρειαζομαι ενα προγραμματακι ειτε δωρεαν ειτε επι πληρωμη το οποιο να μπορει να συμπιεζει αρχεια pdf χωρις να μου επηρεαζει την αναλυση και την ποιοτητα των περιεχομενων. Εχω παρα πολλα pdf τα οποια περιεχουν σκαναρισμενα εγγραφα και επειδη εκει που τα στελνω χρεωνομαι το καθε mb με νοιαζει να κερδιζω σε μεγεθος αρχειου, αλλα η ποιοτητα του περιεχομενου να μην αλλοιωνεται.

Εχω δοκιμασει την επιλογη του Adobe Reader PRO "reduce size of PDF" αλλα οι εικονες δεν διαβαζονται καν. Επισης δοκιμασα να τα ζιπαρω ειτε με το WINRAR ειτε με το 7ZIP αλλα η διαφορα ειναι παρα πολυ μικρη.

Αν εχετε καποια ιδεα θα σας ημουν ευγνωμον.

Ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ.

Οι εικόνες δεν επιδέχονται σοβαρής συμπίεσης, εκτός αν αλλάξουν μορφή η διαστάσεις. Αυτό σημαίνει οτι αυτό που θες δεν γίνεται ΕΚΤΟΣ αν τροποποιήσεις τις εικόνες μεσα στα αρχεια.

Αν π.χ. μεσα στα αρχεία εχεις βάλει bmp ή tiff (αν αυτό βγήκε από το scan) τοτε πρεπει να τις αλλάξεις σε jpeg ή gif (αναλογα αν ειναι εικονες ή γραφήματα). Μονο τοτε θα δεις μείωση

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα.Χρειαζομαι ενα προγραμματακι ειτε δωρεαν ειτε επι πληρωμη το οποιο να μπορει να συμπιεζει αρχεια pdf χωρις να μου επηρεαζει την αναλυση και την ποιοτητα των περιεχομενων.

Φύσης αδύνατον,το μέγεθος του pdf εξαρτάτε καθαρά από την ποιότητα και την ανάλυση των εικόνων από της οποίες αποτελείτε(πέρα από τον τρόπο λειτουργίας του δηλαδή).

Θα πρέπει να της εξάγεις όλες της εικόνες ,να της επεξεργαστείς αφού θες να μικρύνουν , και να της ξανά κάνεις pdf, που τελικά μπορεί να μην αξίζει τον μπελά,γιατί θα χάσουν πολύ ποιότητα ή δεν θα μικρύνουν αρκετά.

• Like 1
Δημοσ.

Μπορεί να γίνει μείωση του μεγέθους του pdf χωρίς εμφανή πτώση της ποιότητας αν οι σκαναρισμένες σελίδες του pdf α) έχουν επαρκή ανάλυση (300+ dpi) και β) είναι έγχρωμες ή σε τόνους γκρίζου και γ) περιέχουν κατά κύριο λόγο κείμενο (με καθόλου ή λίγες φωτογραφίες).

Αν ισχύουν αυτές οι προϋποθέσεις, μπορείς να μετατρέψεις τις σελίδες του κειμένου σε καθαρά ασπρόμαυρες (bitonal ή 1-bit) ώστε να μειώσεις δραστικά το χώρο που καταλαμβάνουν. Αυτό, βέβαια, αν δεν έχεις τις πρωτότυπες σαρώσεις παρά μόνο το pdf, χρειάζεται μια διαδικασία για να γίνει (extract των σελίδων, μετατροπή και ξανά δημιουργία του pdf).
Παράδειγμα: βιβλίο pdf 174 σελίδων, με έξι μόνο έγχρωμες (στα 300 dpi) και τις υπόλοιπες ασπρόμαυρες (στα 600 dpi) με διαστάσεις 10,6x18,8 εκ., πιάνει χώρο στο δίσκο μόλις 2,1 ΜΒ.

• Like 1
Δημοσ.

accipio:
Επαγγέλεσαι κάτι που έχει να κάνει τόσο πολύ με αρχεία εγγράφων; Δεν σε έχω πιάσει ποτέ μα ποτέ αδιάβαστο. :P

Δημοσ.

Μια εναλλακτική, αλλα θέλει δουλίτσα, ειναι να σπασεις τα pdf σε επιμέρους σελίδες, ώστε να διαγραψεις όσες δεν χρειάζεσαι (αν υπάρχουν). Και μετά επανασυνθετεις το PDF. Λιγότερες σελίδες = μικρότερο μέγεθος ;)

Sent from my iPad using Insomnia

• Like 1
Δημοσ.

Εχω δοκιμασει την επιλογη του Adobe Reader PRO "reduce size of PDF" αλλα οι εικονες δεν διαβαζονται καν.

Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να έχει επιλογές το πρόγραμμα για τη συμπίεση. Ίσως επέλεξες πολύ μεγάλες τιμές στη συμπίεση, κάνε μερικές δοκιμές και είμαι σίγουρος ότι θα βρεις τη χρυσή τομή.

EDIT: Αν θέλεις δοκίμασε με κάποιο online compression tool (https://www.google.gr/#q=online+pdf+compression)

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια καλημερα και συγνωμη που εχω να γραψω τοσες μερες. Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας. Θα δοκιμασω οσα μου προτεινετε και φανταζομαι με καποιο τροπο θα μπορεσω να κανω τη δουλεια μου. 

Θα επανελθω αν βρω κατι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...