Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα ενδιαφέρομαι να βγάλω μια απλή πιστωτική κάρτα για αγορές μόνο. Θελω να έχει χαμηλό επιτόκιο και δωρεάν συνδρομή για τον πρώτο χρόνο, επίσης θελω να εχω κάποιο bonus αγορών, όπως πόντους ή επιστροφή χρημάτων.

Επίσης θελω να ρωτήσω το επιτόκιο αφορά αγορές που γίνονται χωρις άτοκες δόσεις;

Αν ψωνίσω με άτοκες δόσεις παίζει ρόλο το επιτόκιο;;;;

Δημοσ.

Θα σου δώσω μόνο μια φιλική συμβουλή.

Μην βγάλεις πιστωτική. Προτίμησε να βάζεις λίγα στην άκρη κάθε φορά που θέλεις να αγοράσεις κάτι ώστε και το κεφάλι σου να έχεις ήσυχο και να περιορίσεις τον καταναλωτισμό.

• Like 6
  • Confused 1
Δημοσ.

Καταρχήν έχεις εισόδημα που να αρκεί για να βγάλεις πιστωτική κάρτα;

Το άτοκες δόσεις που διαφημίζουν τα καταστήματα δεν έχει να κάνει με το τόκο της τράπεζας, αυτός είναι σταθερός και θα τον χρεωθείς κανονικά εφόσον έχεις ανεξόφλητο υπόλοιπο. Άτοκες δόσεις όσο αφορά το κατάστημα, πχ αγοράζεις κάτι των 300Ε και το κατάστημα θα σε χρεώσει 6 δόσεις των 50Ε  αν δεν πληρώσεις το 50άρι με το που έρθει ο λογαριασμός η τράπεζα θα πάρει τόκο

Το τι κάρτα θα βγάλεις έχει να κάνει με τις καταναλωτικές σου συνήθειες, ενδεικτικά:

http://www.alphabankcards.gr/?TabID=313&xmid=255

http://www.eurobank.gr/online/home/viewServices.aspx?id=423&mid=693&lang=gr

http://www.nbg.gr/wps/portal/el/retail/cards/OurCards/CreditCards/products/go-visa

• Like 1
Δημοσ.

Θα σου δώσω μόνο μια φιλική συμβουλή.

Μην βγάλεις πιστωτική. Προτίμησε να βάζεις λίγα στην άκρη κάθε φορά που θέλεις να αγοράσεις κάτι ώστε και το κεφάλι σου να έχεις ήσυχο και να περιορίσεις τον καταναλωτισμό.

Ειναι πολυ σωστή η συμβουλή σου, ομως εχουμε νοικιάσει σπίτι και περιμένουμε και παιδάκι, πρέπει να γίνουν πολλές αγορές και δυστυχώς δεν υπάρχουν άμεσα μετρητά!

Καταρχήν έχεις εισόδημα που να αρκεί για να βγάλεις πιστωτική κάρτα;

Το άτοκες δόσεις που διαφημίζουν τα καταστήματα δεν έχει να κάνει με το τόκο της τράπεζας, αυτός είναι σταθερός και θα τον χρεωθείς κανονικά εφόσον έχεις ανεξόφλητο υπόλοιπο. Άτοκες δόσεις όσο αφορά το κατάστημα, πχ αγοράζεις κάτι των 300Ε και το κατάστημα θα σε χρεώσει 6 δόσεις των 50Ε  αν δεν πληρώσεις το 50άρι με το που έρθει ο λογαριασμός η τράπεζα θα πάρει τόκο

Το τι κάρτα θα βγάλεις έχει να κάνει με τις καταναλωτικές σου συνήθειες, ενδεικτικά:

http://www.alphabankcards.gr/?TabID=313&xmid=255

http://www.eurobank.gr/online/home/viewServices.aspx?id=423&mid=693&lang=gr

http://www.nbg.gr/wps/portal/el/retail/cards/OurCards/CreditCards/products/go-visa

Δεν γνωρίζω ακριβώς τι δικαιολογητικά χρειάζεται, θελω να δώ ποια με συμφέρει για να ξέρω σε ποια τράπεζα να πάω να ρωτήσω

http://www.moneyonline.gr/site/CreditCard/Search#results

Απο εδώ έχετε να μου προτείνετε κατι;;;

Δημοσ.

σε ρώτησε ενα παλικάρι πιο πάνω αρκουν τα εισοδηματα σου για καρτα?

εσυ και να διαλέξεις μια super κάρτα με βαση τις ανάγκες η τράπεζα παίζει ( το πιθανότερο αυτή τη περίοδο) να σου ρίξει άκυρο..

οποτε θεωρω να πας μια μια σε ολες αμα σου ριξει ακυρο η πρωτη να πας στη δευτερη στη τριτη ανεξαρτητος τι σου δινουν bonus

όλες κάτι δίνουν απο ολες κατι θα κερδίσεις αν και εφόσον τις πληρώνεις στην ώρα τους

σε όλες μα σε όλες βγαίνεις χαμένος και κατα πολύ εαν δεν τις πληρωνεις στην ώρα τους

γνώμη μου προτίμησε σε επιστροφή μετρητών

επίσης όχι δε παίζει ρόλο το επιτόκιο στις άτοκες το επιτόκιο παίζει ρόλο μόνο όταν δεν την πληρώσεις στη ώρα της!

και κάτι ακόμα σημαντικό...

εστω οτι σου δινει 1200 ευρω όριο η πιστωτική για αγορές

πολλοί νομίζουν οτι μπορείς να πάρεις 30 πράγματα και να δίνεις για το κάθε πράγμα 40 ευρώ το μήνα (30χ40=1500 ευρω)

οχι οχι οχι και πάλι οχι (οποτε με 1200 που δε τα εχω  τα βαλα στη πιστωτική πήρα άμεσα 30 πράγματα για το μωράκι)

στη πλειονότητα είναι η άξια του σύνολου όπου δεσμεύετε και αφαιρείτε άπο τα 1000

δηλαδή

ενα κρεββάτι 200 ευρω με 20 ατοκες = 10 ευρω το μηνα

ενα καρότσι 500 ευρω με 50 ατοκες= 10 ευρω το μηνα

καποια ρουχα 400 ευρω με 40 ατοκες= 10 ευρώ το μηνα

διαφορα αλλα 100 ευρω με 10 ατοκες= 10 ευρω το μηνα

εσυ στο μυαλό σου λες ε θα δινω 40 ευρω εχω ακομα 1200-40 =1160 ευρω για ξοδεμα

τσου σου χουν μπλοκάρει 200+ 500+400+100 = 1200 (ασχέτως οτι δεν στα έχουν χρεώσει ακόμα) και το προτο μηνα θα δωσεις 40 ευρω για ολα

τον επόμενο μήνα θα έχεις 1200-40 που έδωσες =1160 δεσμευμένα αρα 40 ευρώ να ξαναφορτωσης την πιστωτική σου

• Like 1
Δημοσ.

σε ρώτησε ενα παλικάρι πιο πάνω αρκουν τα εισοδηματα σου για καρτα?

εσυ και να διαλέξεις μια super κάρτα με βαση τις ανάγκες η τράπεζα παίζει ( το πιθανότερο αυτή τη περίοδο) να σου ρίξει άκυρο..

οποτε θεωρω να πας μια μια σε ολες αμα σου ριξει ακυρο η πρωτη να πας στη δευτερη στη τριτη ανεξαρτητος τι σου δινουν bonus

όλες κάτι δίνουν απο ολες κατι θα κερδίσεις αν και εφόσον τις πληρώνεις στην ώρα τους

σε όλες μα σε όλες βγαίνεις χαμένος και κατα πολύ εαν δεν τις πληρωνεις στην ώρα τους

γνώμη μου προτίμησε σε επιστροφή μετρητών

επίσης όχι δε παίζει ρόλο το επιτόκιο στις άτοκες το επιτόκιο παίζει ρόλο μόνο όταν δεν την πληρώσεις στη ώρα της!

και κάτι ακόμα σημαντικό...

εστω οτι σου δινει 1200 ευρω όριο η πιστωτική για αγορές

πολλοί νομίζουν οτι μπορείς να πάρεις 30 πράγματα και να δίνεις για το κάθε πράγμα 40 ευρώ το μήνα (30χ40=1500 ευρω)

οχι οχι οχι και πάλι οχι (οποτε με 1200 που δε τα εχω  τα βαλα στη πιστωτική πήρα άμεσα 30 πράγματα για το μωράκι)

στη πλειονότητα είναι η άξια του σύνολου όπου δεσμεύετε και αφαιρείτε άπο τα 1000

δηλαδή

ενα κρεββάτι 200 ευρω με 20 ατοκες = 10 ευρω το μηνα

ενα καρότσι 500 ευρω με 50 ατοκες= 10 ευρω το μηνα

καποια ρουχα 400 ευρω με 40 ατοκες= 10 ευρώ το μηνα

διαφορα αλλα 100 ευρω με 10 ατοκες= 10 ευρω το μηνα

εσυ στο μυαλό σου λες ε θα δινω 40 ευρω εχω ακομα 1200-40 =1160 ευρω για ξοδεμα

τσου σου χουν μπλοκάρει 200+ 500+400+100 = 1200 (ασχέτως οτι δεν στα έχουν χρεώσει ακόμα) και το προτο μηνα θα δωσεις 40 ευρω για ολα

τον επόμενο μήνα θα έχεις 1200-40 που έδωσες =1160 δεσμευμένα αρα 40 ευρώ να ξαναφορτωσης την πιστωτική σου

Σε ευχαριςτω πολυ για την κατατοπιστική απάντηση σου! Ναι το γνωρίζω αυτο για το όριο που λες είχα και παλαιότερα πιστωτική χωρις να με απασχολούν τα επιτόκια και χωρις να εχω γνώσεις την πάτησα γιαυτο θελω τώρα να το ψάξω για να βγάλω καποια που να με διευκολύνει και να με συμφέρει.

Όσο για τα εισοδήματα μου απο τον Ιούλιο του 2013 ειμαι ανέργη και περνώ ταμείο ανεργίας ομως το περσινό μου εκκαθαριστικό ειναι κομπλέ, υπάρχει περίπτωση να μην μου την δώσουν; Δεν χρωστάω και πουθενά!

Δημοσ.

Φυσικά και μάλιστα τεράστια πιθανότητα , αφού είσαι άνεργη πώς θα πιστουν ότι θα πληρώνεις στην ωρα σου. Σκεψου οτι ζητάνε χαρτί από την εταιρεία που εργάζεσαι. Βέβαια ότι και να λέω εγώ είναι άσκοπο καλύτερα να κάνεις τη προσπάθεια μόνο χρόνο έχεις να χάσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Εμενα παντως με ικανοποιητικο μηνιαιο εισοδημα, εκκαθαριστικο μια χαρα, βεβαιωση αποδοχων εργοδοτη με γειωσαν κανονικα. Απορριφθηκε η αιτηση μου. Η δικαιολογια ειναι οτι δεν δεχτηκα να "τραβαει" αυτοματα χρηματα απο το λογαριασμο μισθοδοσιας για την πληρωμη της καρτας (ελεος) και οτι δεν εβαλα εγγυητη (double ελεος).

Οποτε για τις αγορες απο ιντερνετ και μονο, webuy, χρεωστικη της πειραιως.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Εμενα παντως με ικανοποιητικο μηνιαιο εισοδημα, εκκαθαριστικο μια χαρα, βεβαιωση αποδοχων εργοδοτη με γειωσαν κανονικα. Απορριφθηκε η αιτηση μου. Η δικαιολογια ειναι οτι δεν δεχτηκα να "τραβαει" αυτοματα χρηματα απο το λογαριασμο μισθοδοσιας για την πληρωμη της καρτας (ελεος) και οτι δεν εβαλα εγγυητη (double ελεος).

Οποτε για τις αγορες απο ιντερνετ και μονο, webuy, χρεωστικη της πειραιως.

Ωχ αφού δεν πήρες εσύ μάλλον άκυρο θα φάω κ εγω! Θα πάω να ρωτήσω και ότι γίνει!

Χρεωστικες εχω 3 αλλα τι να τις κανω αφού δεν μπορώ να κανω δόσεις....

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

ξεθαβω αυτο το θεμα μιας και απο προσφατη εμπειρια φαινεται οτι οι τραπεζες ριχνουν τρελλα ακυρα ακομα και σε "νορμαλ" περιπτωσεις

εκανα αιτηση πριν λιγο καιρο για πιστωτικη, να υπαρχει για καμια αγορα με ατοκες αν χρειαστει

χωρις αλλες καρτες στο ονομα μου, χωρις δανεια η χρωστουμενα, με αποταμιευτικο προγραμμα και μισθοδοσια στην ιδια τραπεζα εδω και 5 χρονια και εκκαθαριστικο πολυ καλο, εφαγα ακυρο για καρτα με 1000 ευρω πιστωτικο οριο.

τι σκατα?εχουν σφιξει τοσο τα πραγματα?παιζει να εφαγα ακυρο επειδη πριν 10 χρονια ειχα καθυστερησει καποιες πληρωμες σε πιστωτικη η δανειο που δεν υπαρχουν πια εδω και χρονια?

ειχε παρει καπου το ματι μου οτι η τραπεζα ειναι υποχρεωμενη βασει καποιου νομου να σου πει το λογο που εφαγες ακυρο, αλλα δε βρηκα κατι..οκ, χεστηκα για τη καρτα, αλλα ειμαι περιεργος γιατι

• Like 1
Δημοσ.

<p>ξεθαβω αυτο το θεμα μιας και απο προσφατη εμπειρια φαινεται οτι οι τραπεζες ριχνουν τρελλα ακυρα ακομα και σε "νορμαλ" περιπτωσεις</p>

<p> </p>

<p>εκανα αιτηση πριν λιγο καιρο για πιστωτικη, να υπαρχει για καμια αγορα με ατοκες αν χρειαστει</p>

<p> </p>

<p>χωρις αλλες καρτες στο ονομα μου, χωρις δανεια η χρωστουμενα, με αποταμιευτικο προγραμμα και μισθοδοσια στην ιδια τραπεζα εδω και 5 χρονια και εκκαθαριστικο πολυ καλο, εφαγα ακυρο για καρτα με 1000 ευρω πιστωτικο οριο.</p>

<p> </p>

<p>τι σκατα?εχουν σφιξει τοσο τα πραγματα?παιζει να εφαγα ακυρο επειδη πριν 10 χρονια ειχα καθυστερησει καποιες πληρωμες σε πιστωτικη η δανειο που δεν υπαρχουν πια εδω και χρονια?<br>

</p>

<p>ειχε παρει καπου το ματι μου οτι η τραπεζα ειναι υποχρεωμενη βασει καποιου νομου να σου πει το λογο που εφαγες ακυρο, αλλα δε βρηκα κατι..οκ, χεστηκα για τη καρτα, αλλα ειμαι περιεργος γιατι</p>

99% Εχεις εκκαθαριστικο κατω απο 14000 .Η καθηστεριση δοσεων πριν απο 10 χρονια δεν φαίνεται σε κανενα συστημα μονο τα τελευταία 5χρονια φαινονται.Επισης εαν στα τελευταία 5χρονια δεν ειχες δανεια η καρτες μπορει να ειναι ενας λογος καθως δεν μπορουσε η τραπεζα να δει την πιστολιπτικη σου ικανοτητα

Δημοσ.

το εκκαθαριστικο μου ειναι σχεδον διπλασιο απο το ποσο που αναφερεις,  οποτε απο κει δε στεκει..τωρα αυτο που λες οτι δεν ειχα τα τελευταια χρονια ειναι κουλο αν ισχυει..τι να πω..

αυτο που λες για τα 5 χρονια ειναι οτι τοσο τα κραταει ο Τειρεσιας η καπου αλλου?

ξερει κανεις αν υπαρχει καποιος νομος που να τους υποχρεωνει να σε ενημερωσουν για τους λογους?

edit: ξεχασα να αναφερω οτι απο την ιδια τραπεζα ειχα παρει πριν 2 χρονια ενα μικρο καταναλωτικο (καπου 2 χιλιαρικα) το οποιο μαλιστα το εξοφλησα μεσα σε μερικους μηνες αρκετα πριν ληξει

Δημοσ.

ξερει κανεις αν υπαρχει καποιος νομος που να τους υποχρεωνει να σε ενημερωσουν για τους λογους?

Κώδικας Τραπεζικής Δεοντολογίας, § 41 (σελ. 23) http://www.hba.gr/5Ekdosis/kodikes/kodikas_gr.pdf
Οι τράπεζες οφείλουν να ενημερώνουν εγγράφως τους συναλλασσόμενους, εάν το ζητήσουν, για την έγκριση ή απόρριψη αιτήματός τους. Δεν υποχρεούνται όμως να τους γνωστοποιούν τους λόγους της έγκρισης ή απόρριψης, και ιδίως τις απόψεις, γνώμες και εκτιμήσεις των υπηρεσιακών τους οργάνων.
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...