SOTHRHS9 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Παρατηρούσα τις τελευταίες μέρες μια μικρή καθυστέρηση στον η/υ και μπήκα σήμερα στο cpu-z να ρίξω μια ματιά. Είδα λοιπόν τον cpu να τρέχει με 2000Μhz (είναι αυτός της υπογραφής - 2.66ghz).. Έτρεξα και το prime95 ξανακοίταξα πάλι το cpu-z, τα ίδια. Δοκίμασα και με το SIW να το επαληθεύσω -> Οriginal Clock 2.666mhz, cpu clock 2000mhz... Τώρα μπήκα στο μπιος και τον σήκωσα, έχει από 6 εώς 8 και ήτανε στο 6, και τον πήγα στο x8 όπου τρέχει στα 2666mhz. Απορίες : 1) Είναι το φυσιολογικό του να τρέχει στο x8 και κάπως - κάπου απορυθμίστηκε και έπεσε; 2) Αν τον αφήσω τελικά έτσι να μην του δώσω και λίγο ρεύμα; Κάποιος μου είπε πως μπορεί να έχει πρόβλημα ο ένας πυρήνας και για αυτό έπεσε μόνο η επίδοση του αλλά ο επεξ λειτουργεί..
tioklou Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 ναι ναι το φυσιολογικο του ειναι το χ8 μη σε απασχολει ασε τα βολτ στο αυτοματο μην αλλαξεις κατι
SOTHRHS9 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Φαντάζομαι για να το λες έτσι σίγουρα, θα έχεις - είχες τον ίδιο επεξ, ή το διάβασες από κάπου έγκυρα; Μακάρι να είναι έτσι..
tioklou Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 εχω και εγω τον ε8200 αλλα δες και εδω για να σου φυγει καθε απορια! http://www.cpu-world.com/CPUs/Core_2/Intel-Core%202%20Duo%20E8200%20EU80570PJ0676M%20%28BX80570E8200%20-%20BXC80570E8200%29.html
SOTHRHS9 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 έχεις δίκιο φαίνεται. πρέπει να έφταιγε το κλιαρμος που είχα κάνει. αλλά, είναι x6 και 2.00ghz στο νορμαλ του στο μπιος και για να πιάσει τα 2.66, την αναγραφόμενη δηλαδή, πρέπει να τον πας τέρμα; ένας π4 3.2ghz που σήκωσα εχθές, με κλιαρμος έτρεχε κανονικά στα 3.2, όσο είναι δηλαδή.. όπως και να έχει, ευχαριστώ για την απάντηση.
Ziant Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Όταν στήνεις ένα pc, μπαίνεις στο bios τσεκάρεις συχνότητες/ραμ/δίσκους, κλείνεις υποσυστήματα που δεν σου χρειάζονται κτλ Οι περισσότεροι στήνουν ένα pc και μπαίνουν στο bios μόνο αν έχουν κάποιο πρόβλημα. Ο πολλαπλασιαστής x6 και το x8, είναι για να κατεβάζει την συχνότητα μόνο του το pc, όταν είναι idle, ανάλογα την μητρική/bios μπαίνει x6 ή x8 default, η σωστή επιλογή είναι όσο η ονομαστική συχνότητα του επεξεργαστή, δηλαδή x8 και όταν είναι idle πάει x6 μόνο του…
SOTHRHS9 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Για να το λες έτσι θα είναι με το στήσιμο του η/υ, αλλά έλα που δεν το έστησα εγώ και το πήρα έτσι έτοιμο. Και ο τεχνικός που μου συνέστησε να κάνω το κλιαρμος δεν μου είπε πως μετά θα πρέπει να κάνω και αυτό, παρόλο που γνώριζε τι σύστημα έχω (από εκεί το έχω πάρει).. Ευτυχώς βέβαια που, και για να μην με γδέρνουνε κάθε φορά οι ''τεχνικοί'' αλλά και για να μην έχω αυτά τα μικρομεγάλα θέματα κάθε τόσο, κάποια στιγμή έπιασα να ασχολιέμαι και από τότε έχω γλυτώσει αρκετά λεφτά και ακόμη περισσότερη ηρεμία. Καλά να είναι και το σαιτ εδώ και τα παιδιά που βοηθάνε (καλή ώρα εσείς).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα