ramarg Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Παιδιά αγόρασα ενα airport extreme..το συνδεσα ολα οκ και εχω νετ απο εκει..Εβαλα το ethernet απο το modem στη θυρα wan οπως ελεγε στο airport utility..νομιζω σωστα επραξα..Mου εμφανιζε αυτό : ΔΙΠΛΟ ΝΑΤ Αυτός ο σταθμός βάσης AirPort έχει ιδιωτική διεύθυνση IP στη θύρα WAN Ethernet. Είναι συνδεδεμένος με συσκευή ή δίκτυο που χρησιμοποιεί μετάφραση διευθύνσεων δικτύου (NAT) για να παρέχει ιδιωτικές διευθύνσεις IP. Αλλάξτε το σταθμό βάσης AirPort σας ώστε να μη χρησιμοποιεί DHCP και NAT και να χρησιμοποιεί λειτουργία γεφύρωσης.Το εβαλα σε bridge mode και τωρα δεν το βγαζει το μηνυμα..Τι παιζει μαυτες τις επιλογές? Τέλος..Μήπως πρέπει να επιλεξω αυτή την επιλογή μιας και εχω το ethernet στη θυρα wan ? Φίλος μου είπε τα εξής,μιας και ειχα το ποστ σε αλλη κατηγορία. (αν το έβαζες στα routers θα έπαιρνες πιο γρήγορα απαντήσεις και από περισσότερους) Λάθος τα έχεις αν θέλεις να εκμεταλλευτείς το airport. Το modem-router σου βάζεις σε bridge mode (και απενεργοποιείς το wireless του), το airport σε DHCP only και συνδέεις με ethernet το modem router σου στο wan port της airport. Μετά βάζεις στο airport-internet options τα credentials που σου έχει δώσει ο isp σου. ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ.Τι ρολο ακριβως παιζει το bridge mode ? για ποιο λογο οπως το ειχα πριν δεν μπορω να εκμεταλευτω σωστα το airport (πληροφοριακα τα ρωτάω αυτά)ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΑΝ ΕΠΙΛΕΓΩ BRIDGE MODE ΣΤΟ ROUTER ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΑ ΠΕΔΙΑ USERNAME ΚΑΙ PASSWORD ΤΟΥ ΠΑΡΟΧΟΥ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ...ΓΙΑΤΙ ?ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ IP VERSION EXEI IPv4...μηπως να βαλω IPv4/IPv6 ?
poulinos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Παιδιά αγόρασα ενα airport extreme..το συνδεσα ολα οκ και εχω νετ απο εκει..Εβαλα το ethernet απο το modem στη θυρα wan οπως ελεγε στο airport utility..νομιζω σωστα επραξα..Mου εμφανιζε αυτό : ΔΙΠΛΟ ΝΑΤ Αυτός ο σταθμός βάσης AirPort έχει ιδιωτική διεύθυνση IP στη θύρα WAN Ethernet. Είναι συνδεδεμένος με συσκευή ή δίκτυο που χρησιμοποιεί μετάφραση διευθύνσεων δικτύου (NAT) για να παρέχει ιδιωτικές διευθύνσεις IP. Αλλάξτε το σταθμό βάσης AirPort σας ώστε να μη χρησιμοποιεί DHCP και NAT και να χρησιμοποιεί λειτουργία γεφύρωσης. Το εβαλα σε bridge mode και τωρα δεν το βγαζει το μηνυμα..Τι παιζει μαυτες τις επιλογές? Τέλος..Μήπως πρέπει να επιλεξω αυτή την επιλογή μιας και εχω το ethernet στη θυρα wan ? Φίλος μου είπε τα εξής,μιας και ειχα το ποστ σε αλλη κατηγορία. ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ. Τι ρολο ακριβως παιζει το bridge mode ? για ποιο λογο οπως το ειχα πριν δεν μπορω να εκμεταλευτω σωστα το airport (πληροφοριακα τα ρωτάω αυτά) ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΑΝ ΕΠΙΛΕΓΩ BRIDGE MODE ΣΤΟ ROUTER ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΑ ΠΕΔΙΑ USERNAME ΚΑΙ PASSWORD ΤΟΥ ΠΑΡΟΧΟΥ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ...ΓΙΑΤΙ ? ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ IP VERSION EXEI IPv4...μηπως να βαλω IPv4/IPv6 ? διαλεγεις και παιρνεις.δυο λυσεις. το ρουτερ σου μπορει ειτε να μπει στο ιντερνετ με username/passwοrd η να γινει bridge που σημαινει οτι απλα συγχρονιζει με την γραμμη και περιμενει απο καποιο αλλορουτερ να κανει την κληση. οποτε οι λυσεις ειναι οι παρακατω. α και σωστο.βαζεις το ρουτερ σου σε bridge mode και βαζεις μετα το airport να κανει dhcp και nat και να δινει username/password.ετσι θα εχεις ενα nat και ολα οκ. δευτερη λυση.αφηνεις το ρουτερ οπως ειναι αλλα για να μην εχεις και το Nat του ρουτερ και το nat του air port βαζεις το airport san bridge mode. δεν υπαρχει λογος να εχεις 2 Nat γιατι απλα θα μπερδευτεις και θα θες διπλα Port forward. επισης η δευτερη επιλογη ειναι αν το airport θα παιρνει ip απο dhcp δηλαδη μαλλον εννοει απο τον dhcp του αρχικου σου ρουτερ αν δεν το εχεις γυρισει σε bridge η να εχει καποια static ip και να δωσεις και το gateway η να κανει κληση Pppoe εφοσον το ρουτερ ειναι bridge.αυτα αποεμενα. το allow setup over wan παει το μυαλο μου σε ενα απο τα δυο.ειτε να εννοει απο το ιντερνετ να το κανει καποιος setup η απο οτι ειναι συνδεδεμενο στην wan θυρα?δηλαδη να σε αφησει και απο την wan να μπεις στο μενου οχι μονο απο lan??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα