CostasPapado Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Καλημέρα, εχθές ενεργοποιήθηκε η Forthnet στην γραμμή μου ύστερα από αλλαγή ΟΤΕ σε forthnet. Όλα συνδεθηκαν ακριβώς την ημερομηνία που μου είπαν και μου στείλανε και το μήνυμα στο κινητό με username και password κανονικά. Και βάζω τα στοιχεία για να συνδεσω το ιντερνετ σε VDSL και συνδέθηκε κανονικά..ΑΛΛΑ υστερα απο speedtest και μεσα απο το ρουτερ είδα οτι συχρονιζει στα 18Mbps Download και ουτε 1 Upload.. Πηρα τηλέφωνο στην forhnet και μου είπαν οτι θα το κοιτάξουν οι τεχνικοί και θα επικοινονήσουν μαζί μου. Μήπως ξέρεις κάποιος τι συμβαίνει?
stamatinho Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Η περιοχη σου υποστηριζει vdsl?Eλενχθηκε αυτο απο τον παροχο σου? Το λεω γιατι ενα φιλαρακι εβαλε vdsl και μετα του ειπαν "Ξερετε δεν εχει η περιοχη σας vdsl" Γιατι και αυτο επιανε κοντα στα 18mbps Οχι απο forthnet.
CostasPapado Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Η περιοχη σου υποστηριζει vdsl?Eλενχθηκε αυτο απο τον παροχο σου? Το λεω γιατι ενα φιλαρακι εβαλε vdsl και μετα του ειπαν "Ξερετε δεν εχει η περιοχη σας vdsl" Γιατι και αυτο επιανε κοντα στα 18mbps Οχι απο forthnet. O οτε σου εδινε vdsl? Ναι ο ΟΤΕ μου έδινε VDSL και το Αστικό Κέντρο ειναι κοντα μου στα 600 μέτρα. :/
NikosKallithea Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Τωρα που ρωτας ειναι αργα, γιατι ηδη εχεις υπογράψει, αν εισαι παντως 600μετρα απο το κεντρο θα έπρεπε να εχεις πολύ παραπάνω 30+ Παρ' τους τλφ να στο φτιάξουν
pekorin Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 στείλε τους ένα mail στη forthnet με το πρόβλημα στο τεχνικό τμήμα για να στο λύσουν πιο γρήγορα το πρόβλημα
CostasPapado Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 στείλε τους ένα mail στη forthnet με το πρόβλημα στο τεχνικό τμήμα για να στο λύσουν πιο γρήγορα το πρόβλημα Link παρακαλω?
poulinos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 .600 μετρα να εισια και να εχεις attenuation 21 το θεωρω δυσκολο.κανα χιλιομετρο το κοβω.περιοχη? β.η καλωδιωση του adsl δεν ειναι σαν το vdsl.αν εχεις τηλεφωνα στο σπιτι με φιλτρακια που αυτο σημαινει οτι εχεις συνδεσει παραλληλα τις συσκευες τοτεε εισαι ηδη λαθος στο vdsl ολα τα τηλεφωνα θα παιρνουν πανω απο το splitter (ΝΟΜΟΣ)>αν δεν γινει αυτο αναλογως ποσα παραλληλα πριζακια εχεις και ποσο μηκος καλωδιου κτλ θα χανεις σε ταχυτητα.και αν ειναι αληθεια το 21 attenuation ηδη δεν σε κοβω να παινεις τα 30 καν .κανα 25αρι σε κοβω με 2-3 Mbit upload. οποτε αν πιανουν τα χερια σου φτιαχνεις την καλωδιωση σωστα ή κανεις και δοκιμη στον κατανεμητη για να δεις τι εχεις εκει.
CostasPapado Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 .600 μετρα να εισια και να εχεις attenuation 21 το θεωρω δυσκολο.κανα χιλιομετρο το κοβω.περιοχη? β.η καλωδιωση του adsl δεν ειναι σαν το vdsl.αν εχεις τηλεφωνα στο σπιτι με φιλτρακια που αυτο σημαινει οτι εχεις συνδεσει παραλληλα τις συσκευες τοτεε εισαι ηδη λαθος στο vdsl ολα τα τηλεφωνα θα παιρνουν πανω απο το splitter (ΝΟΜΟΣ)>αν δεν γινει αυτο αναλογως ποσα παραλληλα πριζακια εχεις και ποσο μηκος καλωδιου κτλ θα χανεις σε ταχυτητα.και αν ειναι αληθεια το 21 attenuation ηδη δεν σε κοβω να παινεις τα 30 καν .κανα 25αρι σε κοβω με 2-3 Mbit upload. οποτε αν πιανουν τα χερια σου φτιαχνεις την καλωδιωση σωστα ή κανεις και δοκιμη στον κατανεμητη για να δεις τι εχεις εκει. To yperiwn τόσο λεει αλλα και πάλι χιλιομετρο δεν παίζει γιατί ξέρω που ειναι το ΑΚ, Δάφνη μένω αλλα και να ειναι τοσο δεν θα πρεπε να ειχα τετοια ταχυτητα. Επίσης αυτό που λες με τα πριζακια το εχω δοκιμάσει χωρις κανενα πριζακι και χωρίς καμία συσκευή και συνδεμένο μονο το router κατευθειαν στην γραμμη τηλεφωνου και ενα σταθερό που έχουμε είναι συνδεμένο σε spliter PHONE-MODEM(σωστά συνδεμένο), επισης δεν υπαρχει συναγερμος κλπ. Οπότε δεν φταίνε τα πριζακια και η συνδεση του μεσα στο σπιτι..τα καλωδια ουτε αυτα φταινε επειδή ειναι ολοκαινουρια και δοκίμασα κι άλλο ενα που συνδέει το router με την πριζα τηλεφωνου..Σήμερα πήρα τηλεφωνο..δοκιμάσε ένας τα πάντα με επανεκινησεις το ρουτερ και αλλα διαφορα και δεν εγινε τίποτα..τώρα έστειλε μου είπε το θεμα σε τεχνικό που εάν δεν γίνετε τίποτα θα έρθει κατ οικον να το κοιτάξει και να δει τι μπορεί να κάνει..Και τέλος η δοκιμή στον κατανεμητη τι είναι για να κανω..?? Και επίσης Goofy σε ευχαριστώ πολύ ωραία τα είπες λογικά γνωρίζεις πολλά EDIT: δες τι βρήκα..δεν μου τα ειπανε καλα στην Forthnet..1500+ μετρα λεει...και max ταχυτητα σε VDSL 20mbps περιπου..
poulinos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 To yperiwn τόσο λεει αλλα και πάλι χιλιομετρο δεν παίζει γιατί ξέρω που ειναι το ΑΚ, Δάφνη μένω αλλα και να ειναι τοσο δεν θα πρεπε να ειχα τετοια ταχυτητα. Επίσης αυτό που λες με τα πριζακια το εχω δοκιμάσει χωρις κανενα πριζακι και χωρίς καμία συσκευή και συνδεμένο μονο το router κατευθειαν στην γραμμη τηλεφωνου και ενα σταθερό που έχουμε είναι συνδεμένο σε spliter PHONE-MODEM(σωστά συνδεμένο), επισης δεν υπαρχει συναγερμος κλπ. Οπότε δεν φταίνε τα πριζακια και η συνδεση του μεσα στο σπιτι..τα καλωδια ουτε αυτα φταινε επειδή ειναι ολοκαινουρια και δοκίμασα κι άλλο ενα που συνδέει το router με την πριζα τηλεφωνου..Σήμερα πήρα τηλεφωνο..δοκιμάσε ένας τα πάντα με επανεκινησεις το ρουτερ και αλλα διαφορα και δεν εγινε τίποτα..τώρα έστειλε μου είπε το θεμα σε τεχνικό που εάν δεν γίνετε τίποτα θα έρθει κατ οικον να το κοιτάξει και να δει τι μπορεί να κάνει..Και τέλος η δοκιμή στον κατανεμητη τι είναι για να κανω..?? Και επίσης Goofy σε ευχαριστώ πολύ ωραία τα είπες λογικά γνωρίζεις πολλά EDIT: δες τι βρήκα..δεν μου τα ειπανε καλα στην Forthnet..1500+ μετρα λεει...και max ταχυτητα σε VDSL 20mbps περιπου.. το καλωδιο δεν μπορω να ξερω πως πηγαινει .αλλα αν πραγματι εχεις 21 attenuation τοτε ναι εισαι 1500 μετρα και σε τετοια attenuation συνηθως vdsl βλεπω max 23-24 mbit και οριακα τα 2,5 στο Up.μετα βεβαια εξαρτατε και η ποιοτητα του χαλκου.αν δεν ειναι καλη τοτε πεφτεις και αλλο.εχω ξαναδει ατομο που σε ευθεια ο οτε ηταν ουτε χιλιομετρο αλλα με βαση το attenuation εβγαινε πολυ παραπανω .και εκει παλι δεν καταφερε να παιξει καλα το vdsl.
CostasPapado Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 το καλωδιο δεν μπορω να ξερω πως πηγαινει .αλλα αν πραγματι εχεις 21 attenuation τοτε ναι εισαι 1500 μετρα και σε τετοια attenuation συνηθως vdsl βλεπω max 23-24 mbit και οριακα τα 2,5 στο Up.μετα βεβαια εξαρτατε και η ποιοτητα του χαλκου.αν δεν ειναι καλη τοτε πεφτεις και αλλο.εχω ξαναδει ατομο που σε ευθεια ο οτε ηταν ουτε χιλιομετρο αλλα με βαση το attenuation εβγαινε πολυ παραπανω .και εκει παλι δεν καταφερε να παιξει καλα το vdsl. Επικοινώνησανε τελικά μαζί μου, γρήγοροι ήταν και τελικά μου είπαν οτι απο την αρχή δεν θα πρεπε να βάλω VDSL γιατί το ΑΚ απέχει 1200 μέτρα και τους λεω οτι κανεις δεν μου το ειπε αυτο παρολο που ρώτησα ποσα μέτρα θα ήμουν απο το ΑΚ, τελοσπάντων το άλλαξαν απο μόνοι τους σε ADSL2+ και όλα μια χαρά...πάει το VDSL...:/
VasKag Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Το Υπεριων ειναι αξιοπιστο? οσον αφορα τις αποστασεις απο το κεντρο και τη θεωρητικη ταχυτητα?
NikosKallithea Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Το Υπεριων ειναι αξιοπιστο? οσον αφορα τις αποστασεις απο το κεντρο και τη θεωρητικη ταχυτητα? Το σωστό ειναι αυτο που λεει ο ρουτερ σου, καμια εταιρεία δεν δεχετε τριτους servers σαν αξιόπιστους γιατι απλα μεσολαβούν διάφορα κατα την διαδρομή, αρα η μετρηση ειναι υποκειμενική.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Το Υπεριων ειναι αξιοπιστο? οσον αφορα τις αποστασεις απο το κεντρο και τη θεωρητικη ταχυτητα? όχι πάντα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα