Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,εχω αυτην την συσκευη και εχει ο φιλος μου μια ιδια ιδιου μοντελου.Η μονη διαφορα ειναι οτι εμενα εχει πιο καινιουργιο software και hardware version..ΣΤο δικο του μπορεις να αλλαξεις τα dBm ενω στο δικο μου εχει 8 και δεν μπορεις να το αλλαξεις πατας δηλαδη να διαλεξεις και εχει μονο το 8

19zc.png

.Επισης εμενα εκει που επιλεγεις χωρα δεν εχει να επιλεξω χωρα σαν την Αμερικη...

pujSqda.png

Γιατι εμενα δεν τα εχει αυτα ενω ειναι ιδια μοντελα;

Firmware Version:

4.4.8 Build 131018 Rel.42378n

Hardware Version:

WA5210G v1 0816311C
Δημοσ.

Έχεις πέσει στην περίπτωση. Είτε η συσκευή είχε εξαρχής το συγκεκριμένο firmware, είτε το κατέβασες εσύ.

Στο ελληνικό site της TP-Link για το WA5210G εμφανίζεται μόνο αυτό το firmware, εν αντιθέσει με το γενικό παγκόσμιο ή το αγγλικό (και σε άλλα ευρωπαϊκά).

Σε αυτό λοιπόν το firmware, όπως γράφει και στην περιγραφή των τροποποιήσεων, έχει γίνει αλλαγή στην ρύθμιση της ισχύος λόγω κανονισμών.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να μην δίνει άλλη επιλογή πέραν της μέγιστης, η οποία είναι 8dBm. Αυτό διότι από τα νόμιμα 20dBm αφαιρεί το κέρδος της κεραίας (12dBi).

Ένα παράξενο είναι γιατί γίνεται μόνο στη χώρα μας και ένα δεύτερο, που δεν σε αφήνει να επιλέξεις μικρότερες τιμές, όπως κάνουν τα άλλα firmware και αναγκαστικά χρησιμοποιείς την μέγιστη ισχύ.

Άλλο ένα κακό αυτού του firmware είναι (όπως αναφέρει) ότι έχει απενεργοποιηθεί η δυνατότητα να του κάνεις αναβάθμιση.

Δημοσ.

Έχεις πέσει στην περίπτωση. Είτε η συσκευή είχε εξαρχής το συγκεκριμένο firmware, είτε το κατέβασες εσύ.

Στο ελληνικό site της TP-Link για το WA5210G εμφανίζεται μόνο αυτό το firmware, εν αντιθέσει με το γενικό παγκόσμιο ή το αγγλικό (και σε άλλα ευρωπαϊκά).

Σε αυτό λοιπόν το firmware, όπως γράφει και στην περιγραφή των τροποποιήσεων, έχει γίνει αλλαγή στην ρύθμιση της ισχύος λόγω κανονισμών.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να μην δίνει άλλη επιλογή πέραν της μέγιστης, η οποία είναι 8dBm. Αυτό διότι από τα νόμιμα 20dBm αφαιρεί το κέρδος της κεραίας (12dBi).

Ένα παράξενο είναι γιατί γίνεται μόνο στη χώρα μας και ένα δεύτερο, που δεν σε αφήνει να επιλέξεις μικρότερες τιμές, όπως κάνουν τα άλλα firmware και αναγκαστικά χρησιμοποιείς την μέγιστη ισχύ.

Άλλο ένα κακό αυτού του firmware είναι (όπως αναφέρει) ότι έχει απενεργοποιηθεί η δυνατότητα να του κάνεις αναβάθμιση.

Ευχαριστω για την απαντηση.Εγω μπορω να κανω κατι;

Δημοσ.

Σαν τι θέλεις να κάνεις, εκτός ίσως από το να ρωτήσεις τον αντιπρόσωπο ή την εταιρεία, αν γίνεται downgrade με κάποιο τρόπο.

Ρωταω αν γινεται να αλλαξω την εκδοση με καποιο τροπο ωστε να ειναι εφικτο να μπορω να εχω τις λειτουργιες..

Δημοσ.

Με το firmware που έχεις τώρα, έχει αποκλειστεί οποιαδήποτε αναβάθμιση ή υποβάθμιση από τον χρήστη.Μονό η εταιρεία γνωρίζει τον τρόπο.

Υπάρχει πιθανότητα να γίνεται μέσω εναλλακτικού τρόπου (Jtag, Tftp, Serial κλπ) που συνήθως χρησιμοποιείται από τα DD-WRT, OpenWRT, μα η γνώσεις μου είναι περιορισμένες επί αυτού.

Δημοσ.

Με το firmware που έχεις τώρα, έχει αποκλειστεί οποιαδήποτε αναβάθμιση ή υποβάθμιση από τον χρήστη.Μονό η εταιρεία γνωρίζει τον τρόπο.

Υπάρχει πιθανότητα να γίνεται μέσω εναλλακτικού τρόπου (Jtag, Tftp, Serial κλπ) που συνήθως χρησιμοποιείται από τα DD-WRT, OpenWRT, μα η γνώσεις μου είναι περιορισμένες επί αυτού.

Ευχαριστω,Που μπορω να ψαξω για κατι τετοιο που ανεφερες;

Δημοσ.

Δες εδώ κι εδώ.

Βέβαια αναφέρονται σε δυνατότητα να περαστεί το δικό τους firmware. Αν το έχουν καταφέρει τότε ίσως γίνεται και με το επίσημο της TP-Link.

Ευχαριστω θα το ψαξω και θα σου πω :)

Δημοσ.

καποιοι ελεγαν το οποιο επισης δεν ξερω αν ισχυει οτι το 5210 εχει το ιδιο hardware με ενα παρομοιο της ubiquiti και οτι μπορεις να περασεις το δικο τους προγραμμα.δεν ξερω δεν το εχω ψαξει παραπανω.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα.

Αγορασα και εγω την ιδια κεραια απο την οποια απογοητευτικα.

Μου εχει ρυθμιση κανονικα μεχρι 27dbm αλλα δεν μπορω να την χρησιμοποιησω σαν repeater σε δικτυα με WPA encryption.

Αν εκανες backup το firmware του φιλου σου και το εκανες load στο δικο σου;;;;;

Αν παντως βρεις καμια ακρη για WRT πες μου

Ευχαριστω

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Kαλησπερα πολυμηχανα αλανια.
ανελαβα να σεταρω τη συγκεκριμενη κεραια στο λαπτοπ ενος φιλου,αλλα δε βλεπω να συνεργαζεται.
δοκιμασα οτι τροπο βρηκα σε διαφορες σελιδες,σε βιντεακια στο σωληνα,τιποτα.
και σα να μην εφθαναν τα νευρα μας,τωρα δεν αναγνωριζει ουτε την αρχικη του σελιδα,το 192.168.1.254 δηλαδη.
Προσπαθησα να συνδεθω στο router μου,αλλα τη μια δεν το αναγνωριζε καν,την αλλη δεν ειχα ιντερνετ.
μετα το εκανα free το router μου,τζιφος.
η ιδεα ειναι οτι θελουμε να μπορουμε να συνδεθουμε σε οποιο διαθεσιμο free δικτυο υπαρχει τριγυρω.
εχουμε καποιον οδηγο προχειρο?

Δημοσ.

Μου εχει ρυθμιση κανονικα μεχρι 27dbm αλλα δεν μπορω να την χρησιμοποιησω σαν repeater σε δικτυα με WPA encryption.

Αυτο το γραφει και στο manual και στο ιδιο το interface. Δεν ειναι ουτε ελατωμα, ουτε κρυφο, απλα θα μπορουσες να το ψαξεις λιγο παραπανω ή στη χειροτερη να το επιστρεψεις για αλλαγη.

edit: Ακυρο, τωρα προσεξα οτι ηταν mini dig απο τον απο πανω :P

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Δηλαδη αν βαλουμε  το τελευταιο Ελληνικο firmware (131018)  δεν θα μπορουμε να κανουμε ουτε upgrade ουτε downgrade.

Eνω με το παγκοσμιο η το Αγγλικο (130502) αυτο δεν ισχυει,σωστα;

Το εχει δοκιμασει κανεις το 130502 να μας πει διαφορες και να μας το επιβεβαιωσει;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...