Προς το περιεχόμενο

Galaxy S3 + Knox + Root = Εγγύηση??

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θέλω να κάνω root το S3 μου..

Το κάνω με τους γνωστούς τρόπους όπως πχ στο S2, που αν περνούσα το official firmware μεσώ Odin (μετά το root) θα είχα ακόμα την εγγύηση μου?

Ή τώρα με το ΚΝΟΧ θα πρέπει να κάνω κάτι άλλο πρώτα για να μην χάσω την εγγύηση? Υπάρχει κάποιος τρόπος να βγάλω το KNOX, και να μην εχω το γνωστό flag 0x1 στον bootloader?

Έχω την 4.3 στο κινητό.. όποιος έχει ανάλογη εμπειρία, ας απαντήσει

Ευχαριστώ :)

Δημοσ.

Την ξερω την διαδικασια για root.. η εγγυηση χανεται λογω knox, ή ετσι κ αλλιως?

Ηξερα οτι αν παρεις backup, και ξαναπερασεις την αρχικη official εκδοση, χανεται το root και επιστρεφει η εγγυηση..

Αν κανω reset counter με το triangle away?

Δημοσ.

Reset counter με triangle away και είσαι εντάξει...!!!Δοκιμασμενο και τσεκαρισμενο,μόνο στο note 3 δεν πιάνει ....Θα το καταλάβεις κι εσύ αυτό,αν έκανες root απλά και μετά unroot όταν βάζεις το κινητό να κάνει ΟΤΑ update θα σου έλεγε κάτι σαν <<η συσκευή έχει μετατραπεί>> η κάτι τέτοιο δεν θυμάμαι ακριβώς μετά το triangle away αναβάθμιση κανονικά,το τσεκαρισμενο που λέω αφορά συσκευή που επανηλθε με το triangle και πήγε στο service για αλλαγή κεραίας ΚΑΝΟΝΙΚΑ χωρίς να πάρουν πρέφα...

Προσοχή στην διαδικασία όμως με το triangle,μπορεί να χρειαστεί να το κανείς και δεύτερη φορά αν έχεις αλλάξει kernel κλπ...

• Like 1
Δημοσ.

δεν πιστευω να εχουν βαλει το ΚΝΟΧ στο s3,εαν παρει αλλη αναβαθμιση σιγουρα.επισης οτι νεο σαμμυ βγαινει παει παρεα με KNOX να το ξερετε.ο λογος για τον οποιο θα παρατησω την μαμα σαμυ για το νεξους,παραβλεποντας την ελλειψη καρτας

Δημοσ.

Reset counter με triangle away και είσαι εντάξει...!!!Δοκιμασμενο και τσεκαρισμενο,μόνο στο note 3 δεν πιάνει ....Θα το καταλάβεις κι εσύ αυτό,αν έκανες root απλά και μετά unroot όταν βάζεις το κινητό να κάνει ΟΤΑ update θα σου έλεγε κάτι σαν <<η συσκευή έχει μετατραπεί>> η κάτι τέτοιο δεν θυμάμαι ακριβώς μετά το triangle away αναβάθμιση κανονικά,το τσεκαρισμενο που λέω αφορά συσκευή που επανηλθε με το triangle και πήγε στο service για αλλαγή κεραίας ΚΑΝΟΝΙΚΑ χωρίς να πάρουν πρέφα...

Προσοχή στην διαδικασία όμως με το triangle,μπορεί να χρειαστεί να το κανείς και δεύτερη φορά αν έχεις αλλάξει kernel κλπ...

Αυτο για την δευτερη φορα που λες, θα το καταλαβω αν δεν μηδενιστει ο counter ε?

Δημοσ.

Μόλις κανείς την διαδικασία,μπες σε download mode,εκεί θα πρέπει ο counter να σου γράφει 0,αν όχι επανέλαβε την διαδικασία...(για να βγεις από το download mode αφαιρεις την μπαταρία)για πιο σιγουριά αμέσως μετά ζητά να σου βρει ενημερώσεις,αν δεν σου γράψει <<η συσκευή έχει τροποποιηθεί>>είσαι οκ...

Υ.Γ. Ο counter μπορεί να σου γράψει μηδέν την μια φορά κι αν κλείσεις και ξανά μπεις μπορεί να σου γράψει 1,αυτό μπορεί να συμβεί αν έχεις αλλάξει και kernel,δεν ειναι τίποτα,θα ξαναρουταρεις την συσκευή θα επαναλαβεις την διαδικασία με τον counter,μετά θα flashάρεις πάλι την stock rom και είσαι κομπλέ τα λέει όλα το πόστ του chainfire(δημιουργού)στο xda...Πάντως έχει ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δημοσ.

Φιλε επειδη μαλλον εχεις μπερδευτει,αλλο ο flash counter κι αλλο το knox.

Αν το knox γραψει 0x1 τοτε δεν μηδενιζει.

Όχι δεν έχω μπερδευτεί,προφανώς λάθος επιλογή λέξεων,μιλάω ξεκάθαρα για galaxy s3 στην 4.3 έκδοση (συμπεριλαμβανομένου Knox)διάβασε σχετικό άρθρο στους xda developers μόνο στο note 3 δεν γίνεται λόγω της προσθήκης μιας δικλειδας ασφαλειας(suFace,αν θυμάμαι καλά)την οποία ο chainfire δεν έχει βρει ακόμα τον πηγαίο κώδικα για να σπασει(αργά η γρήγορα θα γίνει κι αυτό)σε όλα τα αλλά samsung εξουδετερώνει και το knox...φίλε μου αυτό που λέω το κάναμε στο s3 του αδερφού μου(4.3 android)και το πέρασαν κανονικά στην εγγύηση ένα θέμα με την κεραία του,δεν θα έλεγα κάτι για να πάρω τον άνθρωπο στον λαιμό μου...

Υ.Γ.μην ξεχνάς ότι και τα ΟΤΑ updates πλέον σκαναρονται από το Knox δεν υπάρχει περίπτωση όπως γίνονταν πριν που απλά έκανες unroot να πάρει update επισημο,για αυτό είπα να το τσεκάρει και μέσω update...

• Like 1
Δημοσ.

Καταλαβα, σε ευχαριστω πολυ.. 

Και κατι αλλο.. ο counter στο Download Mode, τι μετραει ουσιαστικα? Ποσες φορες εγινε root το κινητο? Δεν χρειαζεται μηδενισμο για καποιον πρακτικο λογο, αλλα μονο για να μην καταλαβαινει καποιος 3ος αν εχει γινει root το κινητο?

Δημοσ.

Καταλαβα, σε ευχαριστω πολυ..

Και κατι αλλο.. ο counter στο Download Mode, τι μετραει ουσιαστικα? Ποσες φορες εγινε root το κινητο? Δεν χρειαζεται μηδενισμο για καποιον πρακτικο λογο, αλλα μονο για να μην καταλαβαινει καποιος 3ος αν εχει γινει root το κινητο?

Ο counter μετράει πόσες φορές έχει φλασαριστει ένα κινητό,(root,kernels,roms κλπ)δεν υπάρχει κάποιος πρακτικός λόγος να τον μηδενισεις,μόνο για να μην καταλάβει τρίτος ότι το έχεις πειράξει...και για να μπορείς να κανείς ΟΤΑ official updates και να μην είσαι υποχρωμενος να τα περνάς μέσω odin...
Δημοσ.

http://www.chainfire.eu/articles/118/Triangle_Away_vs_Samsung/

Διάβασε το καλά μέχρι και τα σχόλια και μετά μου το ξαναλες...

Αν κανεις root οντας σε firmware που ειναι μεταγενεστερο του mj1 τοτε το Knox γινεται ox1. Λεγεται πως ειναι eFuse και οχι απλος μετρητης οπως ο κλασικος της Samsung και δεν επανερχεται στο 0x0. 

Eχει βγει μια πολυ μπελαλιδικη λυση (χθες νομιζω?) η οποια περιλαμβανει κολλητηρια και εξτρα hardware το οποιο μαλιστα κοστιζει και αρκετα.

Αρα τη στιγμη που γραφω αυτο το κειμενο ΔΕΝ υπαρχει τροπος να επαναφερεις το Knox μονος σου και εισαι ΕΚΤΟΣ εγγυησης.

το δανειζομαι απο το φορουμ,την διαφορα την καταλαβαινεις?επισης αυτο το λινκ ειναι 2 ετων που με εδωσες βρες κατι νεοτερο στο xda.υπαρχει τροπος να φλασαρεις ζιπακι για να το ρουταρεις χωρις να γραψει ο μετρητης ,το  ΚΝΟΧ ομως θα γραψει οτι και να κανεις

Ο counter μετράει πόσες φορές έχει φλασαριστει ένα κινητό,(root,kernels,roms κλπ)δεν υπάρχει κάποιος πρακτικός λόγος να τον μηδενισεις,μόνο για να μην καταλάβει τρίτος ότι το έχεις πειράξει...και για να μπορείς να κανείς ΟΤΑ official updates και να μην είσαι υποχρωμενος να τα περνάς μέσω odin...

οταν περνας επισημα updates το τηλεφωνο θελει παλι ρουταρισμα,εκτος εαν βαλει official based μαγειρεμενη ηδη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...