Προς το περιεχόμενο

ΑirPort Extreme SetUp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά αγόρασα ενα airport extreme..το συνδεσα ολα οκ και εχω νετ απο εκει..Εβαλα το ethernet απο το modem στη θυρα wan οπως ελεγε στο airport utility..νομιζω σωστα επραξα..
                                                                    ΔΙΠΛΟ ΝΑΤ

Αυτός ο σταθμός βάσης AirPort έχει ιδιωτική διεύθυνση IP στη θύρα WAN Ethernet. Είναι συνδεδεμένος με συσκευή ή δίκτυο που χρησιμοποιεί μετάφραση διευθύνσεων δικτύου (NAT) για να παρέχει ιδιωτικές διευθύνσεις IP. Αλλάξτε το σταθμό βάσης AirPort σας ώστε να μη χρησιμοποιεί DHCP και NAT και να χρησιμοποιεί λειτουργία γεφύρωσης.
Το εβαλα σε bridge mode και τωρα δεν το βγαζει το μηνυμα..Τι παιζει μαυτες τις επιλογές? 
z4u4.pngv7bu.pngΤέλος..Μήπως πρέπει να επιλεξω αυτή την επιλογή μιας και εχω το ethernet στη θυρα wan ? 
84d5.png

Επεξ/σία από ramarg
Δημοσ.

εγώ έχω το Time Capsule...είναι η ίδια λογική ομως

το έχω σύνδεση  ethernet σε modem  και έχω επιλέξει DHCP για μονό έτσι μπορεί να παίξει το Guest Wireless Network που ήθελα να ενεργοποιήσω για σύνεση άλλων συσκευών έκτος των δικών μου 

• Like 1
Δημοσ.

(αν το έβαζες στα routers θα έπαιρνες πιο γρήγορα απαντήσεις και από περισσότερους)

Λάθος τα έχεις αν θέλεις να εκμεταλλευτείς το airport.

Το modem-router σου βάζεις σε bridge mode (και απενεργοποιείς το wireless του), το airport σε DHCP only και συνδέεις με ethernet το modem router σου στο wan port της airport.

Μετά βάζεις στο airport-internet options τα credentials που σου έχει δώσει ο isp σου.

Δημοσ.

(αν το έβαζες στα routers θα έπαιρνες πιο γρήγορα απαντήσεις και από περισσότερους)

Λάθος τα έχεις αν θέλεις να εκμεταλλευτείς το airport.

Το modem-router σου βάζεις σε bridge mode (και απενεργοποιείς το wireless του), το airport σε DHCP only και συνδέεις με ethernet το modem router σου στο wan port της airport.

Μετά βάζεις στο airport-internet options τα credentials που σου έχει δώσει ο isp σου.

Σε ευχαριστώ φίλε για την αμεση απαντηση,αν και το εβαλα εδω το thread..ισως το δημοσιευσω και εκει..

Στο τελος λιγο ριξε υποτιτλους...στα ιντερνετ options ποια credentials βαζω ? 

επισης τι ρολο ακριβως παιζει το bridge mode ? για ποιο λογο οπως το ειχα πριν δεν μπορω να εκμεταλευτω σωστα το airport (πληροφοριακα τα ρωτάω αυτά)

EΠΙΣΗΣ ΟΤΑΝ ΕΠΙΛΕΓΩ BRIDGE MODE ΣΤΟ ROUTER ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΑ ΠΕΔΙΑ USERNAME ΚΑΙ PASSWORD ΤΟΥ ΠΑΡΟΧΟΥ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ...ΓΙΑΤΙ ?

ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ IP VERSION EXEI IPv4...μηπως να βαλω IPv4/IPv6 ?

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ φίλε για την αμεση απαντηση,αν και το εβαλα εδω το thread..ισως το δημοσιευσω και εκει..

Στο τελος λιγο ριξε υποτιτλους...στα ιντερνετ options ποια credentials βαζω ? επισης τι ρολο ακριβως παιζει το bridge mode ? για ποιο λογο οπως το ειχα πριν δεν μπορω να εκμεταλευτω σωστα το airport (πληροφοριακα τα ρωτάω αυτά)

EΠΙΣΗΣ ΟΤΑΝ ΕΠΙΛΕΓΩ BRIDGE MODE ΣΤΟ ROUTER ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΑ ΠΕΔΙΑ USERNAME ΚΑΙ PASSWORD ΤΟΥ ΠΑΡΟΧΟΥ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ...ΓΙΑΤΙ ?

ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ IP VERSION EXEI IPv4...μηπως να βαλω IPv4/IPv6 ?

Με το που βάλεις το router σου bridge mode δουλεύει μόνο ως modem και το setup της σύνδεσης σου γίνεται με pppoe απο το airport. Αν θα έχεις και τα δυο να δουλεύουν ως router ταυτόχρονα θα έχεις πρόβλημα με double nat.
Δημοσ.

Eν ολιγοις μου λες να βαλω κανονικά bridge mode στο router , και στο airport να βαλω connect using PPPoE.
v7bu.pngΧθες που εβαλα το modem router  (το ISP) σε bridge mode,κοπηκε η σύνδεση,και εξαφανιστηκαν απο τη σελιδα τα πεδία username-password... Aρα θα χρειαστεί να τα περάσω στο airport στα πεδία που εμφανίζονται με PPPoE σωστά?

Δημοσ.

Σωστά. Έτσι το router του ISP σου θα δουλεύει μόνο ως modem και όλα τα υπόλοιπα (router, firewall, NAT, DHCP) θα τα αναλάβει το AirPort Extreme.

Δημοσ.

Σωστά. Έτσι το router του ISP σου θα δουλεύει μόνο ως modem και όλα τα υπόλοιπα (router, firewall, NAT, DHCP) θα τα αναλάβει το AirPort Extreme.

Κερδιζω ετσι σε επιδόσεις ? 

Γιατί χωρίς να κάνω οποιαδήποτε αλλαγή,φίλος πιο πάνω μου είπε οτι δεν εκμεταλλευομαι σωστά το airport...

Eπίσης σύνδεσα εξωτερικό hdd στο airport για να τον χρησιμοποιω ασυρματα αλλα δεν γίνεται..Μήπως παίζει ρόλο που είναι φορμαρισμένος σε NTFS ?

Δημοσ.

Αυτό που κερδίζεις είναι:

- Η δυνατότητα να σετάρεις "guest" ασύρματο δίκτυο εκτός από το κανονικό σου. Δηλαδή, εκτός απο το κανονικό (ασφαλισμένο με μακρύ password υποθέτω) ασύρματο δίκτυο που χρησιμοποιείς για τους δικούς σου υπολογιστές, μπορείς να έχεις παράλληλα ενα δεύτερο ασύρματο δίκτυο, με διαφορετικό όνομα και password για τους φίλους/επισκέπτες σου που θα τους δίνει πρόσβαση μόνο στο Ίντερνετ και όχι στους κοινόχρηστους δίσκους και υπολογιστές σου.

- Θα δουλεύει σίγουρα το "back to my Mac", δηλαδή θα μπορείς να βλέπεις τους δίσκους και την οθόνη του Mac σου εύκολα μέσω internet (όμως μόνο από άλλο Mac). Αυτο το feature δεν έχω καταφέρει να το δουλέψω με άλλο router.

Από την άλλη, σετάροντας το ως PPPoE, χάνεις τη δυνατότητα για QoS (αν φυσικά την είχε το router του ISP σου), δηλαδή να μπορείς να σετάρεις πχ όταν κατεβάζεις torrent να μην "ρουφάει" όλο το bandwidth το torrent και δεν μπορείς να κάνεις παράλληλα web browsing.

Για το δίσκο, χωρίς να είμαι σίγουρος, ναι, μου φαίνεται πολύ πιθανό να φταίει πως ειναι NTFS.

Δημοσ.

Αυτό που κερδίζεις είναι:

- Η δυνατότητα να σετάρεις "guest" ασύρματο δίκτυο εκτός από το κανονικό σου. Δηλαδή, εκτός απο το κανονικό (ασφαλισμένο με μακρύ password υποθέτω) ασύρματο δίκτυο που χρησιμοποιείς για τους δικούς σου υπολογιστές, μπορείς να έχεις παράλληλα ενα δεύτερο ασύρματο δίκτυο, με διαφορετικό όνομα και password για τους φίλους/επισκέπτες σου που θα τους δίνει πρόσβαση μόνο στο Ίντερνετ και όχι στους κοινόχρηστους δίσκους και υπολογιστές σου.

- Θα δουλεύει σίγουρα το "back to my Mac", δηλαδή θα μπορείς να βλέπεις τους δίσκους και την οθόνη του Mac σου εύκολα μέσω internet (όμως μόνο από άλλο Mac). Αυτο το feature δεν έχω καταφέρει να το δουλέψω με άλλο router.

Από την άλλη, σετάροντας το ως PPPoE, χάνεις τη δυνατότητα για QoS (αν φυσικά την είχε το router του ISP σου), δηλαδή να μπορείς να σετάρεις πχ όταν κατεβάζεις torrent να μην "ρουφάει" όλο το bandwidth το torrent και δεν μπορείς να κάνεις παράλληλα web browsing.

Για το δίσκο, χωρίς να είμαι σίγουρος, ναι, μου φαίνεται πολύ πιθανό να φταίει πως ειναι NTFS.

Καταλαβαινω αυτά που μου λες.Ευχαριστώ για τη βοηθεια καταρχας.

-ετσι οπως το εχω τωρα ρυθμισμενο χωρις να κανω ακομα καποια αλλαγη μπορω κανονικα να κανω κανονικά quest network.. -το back to my mac δεν με ενδιαφερει προς το παρόν...

Υπάρχει κάτι άλλο ουσιαστικότερο που θα κερδίσω με την αλλαγή αυτή ? Το modemrouter που εχω,ποτε δεν ειχε θεμα με bandwidth.ακόμα και με τορρεντσ δεν ειχε αλλος χρηστης στο δικτυο προβλημα... αν είναι να σετάρω το airport σε  PPPoE και να τραβαει ολο το bandwidth γιατί να περάσω σε αυτή τη διαδικασία ? επισης δεν νομιζω να χρειαζονται αυτες οι αλλαγες σε bridge mode...το modem-router του παρόχου έχει κουμπί και έχω κλειστό το wifi από κει και τέλος..δεν εκπέμπει μόνιμα για να χρειαστεί να το απεργοποιησω...αν κανω λαθος με διορθωνεις φυσικα...δεν ασχοληθηκα ποτε αρκετα με τα μοντεμ-ρουτερ...χρειαζομαι διευκρινισεις αναλυτικες οπως καταλαβαινεις,εαν εχεις το χρονο κ την υπομονη φυσικα ! 

Σωστά όπως τα λέει ο george. Εγώ αν είχα αυτό το airport θα απενεργοποιουσα οποιοδήποτε άλλο ραουτερ στο σπίτι.

σαφως και δεν λειτουργει αλλο ρουτερ πλεον στο σπιτι...απλα εκανα τα σεταρισματα καθαρα απο την εμπειρια που εχω...ετσι οπως τα εφτιαξα εχω κανονικά νετ, αλλα ρωταω για και βγαλω ακρη,τι παιζει με τις ρυθμισεις... 

Δημοσ.

Καταλαβαινω αυτά που μου λες.Ευχαριστώ για τη βοηθεια καταρχας.

-ετσι οπως το εχω τωρα ρυθμισμενο χωρις να κανω ακομα καποια αλλαγη μπορω κανονικα να κανω κανονικά quest network.. -το back to my mac δεν με ενδιαφερει προς το παρόν...

Υπάρχει κάτι άλλο ουσιαστικότερο που θα κερδίσω με την αλλαγή αυτή ? Το modemrouter που εχω,ποτε δεν ειχε θεμα με bandwidth.ακόμα και με τορρεντσ δεν ειχε αλλος χρηστης στο δικτυο προβλημα... αν είναι να σετάρω το airport σε  PPPoE και να τραβαει ολο το bandwidth γιατί να περάσω σε αυτή τη διαδικασία ? επισης δεν νομιζω να χρειαζονται αυτες οι αλλαγες σε bridge mode...το modem-router του παρόχου έχει κουμπί και έχω κλειστό το wifi από κει και τέλος..δεν εκπέμπει μόνιμα για να χρειαστεί να το απεργοποιησω...αν κανω λαθος με διορθωνεις φυσικα...δεν ασχοληθηκα ποτε αρκετα με τα μοντεμ-ρουτερ...χρειαζομαι διευκρινισεις αναλυτικες οπως καταλαβαινεις,εαν εχεις το χρονο κ την υπομονη φυσικα ! 

σαφως και δεν λειτουργει αλλο ρουτερ πλεον στο σπιτι...απλα εκανα τα σεταρισματα καθαρα απο την εμπειρια που εχω...ετσι οπως τα εφτιαξα εχω κανονικά νετ, αλλα ρωταω για και βγαλω ακρη,τι παιζει με τις ρυθμισεις... 

Πάντως αν δεις στην πορεία προβλήματα με firewall και porting εφαρμογών , τώρα πια, ξέρεις την λύση.

ΥΓ. Επίσης έχω την εντύπωση οτι βελτιώνεται και η ταχύτητα μετάφοράς μεταξύ των συσκευών που είναι συνδεδεμένες πάνω στην airport, αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Δημοσ.

Πάντως αν δεις στην πορεία προβλήματα με firewall και porting εφαρμογών , τώρα πια, ξέρεις την λύση.

ΥΓ. Επίσης έχω την εντύπωση οτι βελτιώνεται και η ταχύτητα μετάφοράς μεταξύ των συσκευών που είναι συνδεδεμένες πάνω στην airport, αλλά δεν είμαι σίγουρος.

To σέταρα όπως μου είπατε και λειτουργει αισθητά καλύτερα... Αν δω προβλήματα firewall kai porting σε ποια λυση ακριβως αναφερεσαι ? Να βαλω το modem router σε PPPoE ξανά,και το airport πάλι σε DHCP ? 

Tώρα ναι μεν εχω ιντερνετ,αλλα μου βγαζει το εξης σφαλμα..Μπορώ να το αγνοήσω αλλά καλύτερα να το λύσω...

0p5s.pngΤι παίζει με το IPv6 error ?

Δημοσ.

To σέταρα όπως μου είπατε και λειτουργει αισθητά καλύτερα... Αν δω προβλήματα firewall kai porting σε ποια λυση ακριβως αναφερεσαι ? Να βαλω το modem router σε PPPoE ξανά,και το airport πάλι σε DHCP ? 

Tώρα ναι μεν εχω ιντερνετ,αλλα μου βγαζει το εξης σφαλμα..Μπορώ να το αγνοήσω αλλά καλύτερα να το λύσω...0p5s.pngΤι παίζει με το IPv6 error ?

Εννοώ στην λύση που σου προτείναμε με pppoe στο airport,όπως το έχεις τώρα δηλαδή.

Όσο για το ipv6 δοκίμασε απο το internet options να αλλάξεις το mode.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εννοώ στην λύση που σου προτείναμε με pppoe στο airport,όπως το έχεις τώρα δηλαδή.

Όσο για το ipv6 δοκίμασε απο το internet options να αλλάξεις το mode.

Ολα οκ αυτη τη στιγμη.Δουλευει ρολοι.Μονο  το mode για το IPv6 ειναι σε tunel,γριζαρισμενο και δεν αλλαζει η επιλογη...Λογικα πρεπει να κανω καποια ακομα αλλαγη για να αλλαξω το mode...και στις 3 περιπτωσεις το mode δεν αλλαζει..παραμενει γκριζαρισμενο και λεει tunnel...

To πρόβλημα λύθηκε..Επελεξα link local only.. Ευχαριστώ για τη βοηθεια παίδες ;)

Επεξ/σία από ramarg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...