Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κανοντας αναβαθμηση μου γεννηθηκε μια απορια για το ποσο μεγαλη μπορει να ειναι η διαρκεια ζωης του υπολογιστη μου την στιγμη που η τεχνολογια προχωραει μερα με τη μερα.Οταν λεω για διαρκεια ζωης αναφερομαι σε ποσα χρονια απο τωρα θα μπορω  πχ να παιξω καποιο συγχρονο παιχνιδι χωρις να ξανακανω αναβαθμηση και γενικα η λειτουργια του PC να ειναι μια χαρα.

Το PC αποτελειται απο i5 4570,8GB Ram kingston 1600mhz,GIGABYTE GA-B85-HD3 RETAIL,SSD CORSAIR CSSD-F128GBGS-BK 128GB 2.5'' SSD SATA3 FORCE GS SERIES,HDD εναν 1,5ΤΒ WD Green 7200rpm και εναν WD 80GB 7200rpm.Καρτα γραφικων εχω τα ενσωματωμενα intel HD 4600 γιατι δεν εχω μεγαλες απαιτησεις για τωρα και αργοτερα θα βαλω μια καλη καρτα γραφικων.

Ποσα χρονια μπορει να αντεξει αυτο το pc κατα την γνωμη σας χωρις να χρειαστη αναβαθμηση αλλα να στεκετε και αξιοπρεπως;

Δημοσ.

Κοίτα να δεις! Δε νομίζω να υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος για τον οποίο μπορείς να πεις ότι θα σου αντέξει ο pc. Βέβαια γι' αυτό θα σου πει και κάποιος πιο έμπειρος από το forum. Εγώ ας πούμε, είχα πάρει έναν υπολογιστή (αυτόν που αναφέρω στην υπογραφή μου) πριν 4 χρόνια, που δεν ήξερα καθόλου από υπολογιστές, έτοιμο. Δεν επέλεξα εγώ το hardware! Αυτός μου αντέχει μέχρι τώρα χωρίς να είχε κάποιο πρόβλημα. Η μόνη αλλαγή που έκανα είναι να αλλάξω case fan και να προσθέσω μία RAM. Τώρα όμως σκέφτομαι να του κάνω μία αναβάθμιση. Όχι γιατί μου έβγαλε πρόβλημα, αλλά γιατί θέλω να τρέξω πιο βαριά προγράμματα.

Δημοσ.

Μπα δεν βοηθανε τα φυλα δαφνης το δοκιμασα και γω μεχρι και στον μαντη καλχα πηγα αλλα τιποτα.

@exypnakias φιλε μου ευχαριστω για την απαντηση γιατι και γω δεν ειμαι κανενας pc expert και ουτε θελω απο οποιον απαντησει στο θεμα να μαντεψει και να διαβασει το μελον απλα αυτο που ρωταω χωρις πολλα λογια σε ολους εδω μεσα που ειναι οντως pc experts αν πχ ο i5 4570 με τα 8GB ram και μια καλη καρτα γραφικων αργοτερα μπορει να εχει καποια χρονια μελον η θα ειναι ξεπερασμενος σχετικα γρηγορα.

Δημοσ.

Το όλο μυνημα με την πυθεια είχε ως σκοπό να σου δώσει να καταλάβεις ότι δεν μπορεί να γινει καμία πρόβλεψη .

Κάνεις δεν ξέρει πως μπορεί να εξελιχθεί το software και τι απαιτησεις θα έχει σε 1, 2, 3 ... 10 χρόνο. Ούτε μπορεί κάνεις να ξέρει τι απαιτησεις θα έχεις εσύ σε μερικά χρόνια.

• Like 3
Δημοσ.

Μπα δεν βοηθανε τα φυλα δαφνης το δοκιμασα και γω μεχρι και στον μαντη καλχα πηγα αλλα τιποτα.

@exypnakias φιλε μου ευχαριστω για την απαντηση γιατι και γω δεν ειμαι κανενας pc expert και ουτε θελω απο οποιον απαντησει στο θεμα να μαντεψει και να διαβασει το μελον απλα αυτο που ρωταω χωρις πολλα λογια σε ολους εδω μεσα που ειναι οντως pc experts αν πχ ο i5 4570 με τα 8GB ram και μια καλη καρτα γραφικων αργοτερα μπορει να εχει καποια χρονια μελον η θα ειναι ξεπερασμενος σχετικα γρηγορα.

Κοίτα, ούτε εγώ είμαι σε καμία περίπτωση pc expert. Όμως ασχολούμαι πάρα πολύ! Όταν έχεις να κάνει με μηχάνημα δεν μπορείς να πεις με 100% ακρίβεια πόσα χρόνια μπορεί να είναι ΟΚ! Εγώ σου έφερα το δικό μου παράδειγμα! Έτυχε να μου αντέξει. Μπορεί να είχε πάθει κάποιο πρόβλημα ακόμα και στον 1ο χρόνο! Εσύ πότε έκανες αναβάθμιση;;

Υ.Γ. Επειδή μπορεί να λέμε για διαφορετικό θέμα ο καθένας. Εσύ εννοείς πότε θα σου χαλάσει ή πόσο καινούργιο θα είναι στη πάροδο του χρόνου;

Δημοσ.

αν πχ ο i5 4570 με τα 8GB ram και μια καλη καρτα γραφικων αργοτερα μπορει να εχει καποια χρονια μελον η θα ειναι ξεπερασμενος σχετικα γρηγορα.

Κοίτα αν πάρεις σε λίγο vga σε κάνα 2 χρόνια που θα έχουμε 4k gaming θα πρέπει να αλλάξεις vga μετά από δυο χρόνια που θα έρθει το 8κ θα ξανά αναγκαστείς να αλλάξεις vga,από μεριάς cpu πολύ ποιο δύσκολα να ανέβουν οι απαιτήσεις σε δύναμη,αλλά αν τυχόν ανέβουν θα μπορείς να συνδέεις και το smartphone σου μέσου blutooth να κάνει δίκτυο και να μοιράζονται τον φόρτο αφού και το κινητό σου θα έχει άλλους 6-8 πυρήνες οπότε μην μασάς,μια χαρά θα είσαι.
Δημοσ.

Φιλε μου καλημερα.. αυτο το ερωτημα δεν εχει απαντηση. Εχω ενα pentium 3 που δουλευιει ακομα (βεβαια μοιραζει torrent) εχω ενα black edittion για δουλεια γραφειου (λογικα θα αντεξει μεχρι να καει) και ενα i5 για παιχνιδια. Αν συνεχισω να παιζω dota θα με βγαλει μεχρι να καει, αν ξαναξεκινησω τα fps και γενικα απαιτητικα games υπολογιζω 3 χρονια πριν αρχισει να ειναι στα minimum requirements. γενικα μεχρι τωρα αυτο που ξερουμε ολοι ειναι οτι πιο συχνα αλλαζεις καρτα γραφικων παρα επεξεργαστη. 

Κοίτα αν πάρεις σε λίγο vga σε κάνα 2 χρόνια που θα έχουμε 4k gaming θα πρέπει να αλλάξεις vga μετά από δυο χρόνια που θα έρθει το 8κ θα ξανά αναγκαστείς να αλλάξεις vga,από μεριάς cpu πολύ ποιο δύσκολα να ανέβουν οι απαιτήσεις σε δύναμη,αλλά αν τυχόν ανέβουν θα μπορείς να συνδέεις και το smartphone σου μέσου blutooth να κάνει δίκτυο και να μοιράζονται τον φόρτο αφού και το κινητό σου θα έχει άλλους 6-8 πυρήνες οπότε μην μασάς,μια χαρά θα είσαι.

Αν παμε στα 4k για να αλλαξει καποιος επεξεργαστη και καρτα, θα πρεπει πρωτα να αγορασει οθονη,  B)

Δημοσ.

Βασικα η ερωτηση σ ειναι λιγο-πολυ ατοπη.Σκεψου μονο πως πολλοι ακομα και απο εδω(insomnia) τρεχουν με ι5 καΙ ι7 πρωτης γενιας.Δλδ εδω και πεντε χρονια.Και το μονο που κανουν ειναι να αλλαζουν καρτες ,αντε και λιγη μνημη.Αρα οπως καταλαβαινεις,εκτος αν ερθουν τα πανω κατω θα εισαι θεωρω κομπλε για κανα τεσσαρι χρονακια.Βεβαια αθτο στο λεω με καθε επιφυλαξη,αλλα η προοδος στα cpu dn αλλαζει δραματικα ,οπως στις καρτες για παραδειγμα. :-D

Δημοσ.

Η μόνη δυνατή απάντηση είναι ότι ο χρόνος που θα σε καλύπτει διαφέρει ανάλογα με τις απαιτήσεις που έχεις από το pcάκι σου.

Αν το χρειάζεσαι για δουλειά γραφείου, internet και παιχνίδια περιορισμένων απαιτήσεων, θα το κρατήσεις μέχρι να σταματήσει να λειτουργεί και όλα θα είναι μιά χαρά!

Όσο ανεβαίνουν οι απαιτήσεις για απόλυτες επιδόσεις σε απαιτητικά νέα προγράμματα και παιχνίδια, τόσο μειώνεται αντίστοιχα και ο χρόνος που θα σε καλύπτει.

Επειδή πάντως είναι σύγχρονο και δυνατό μηχανάκι και από όσα έγραψες, υποθέτω, ότι δεν έχεις φοβερές απαιτήσεις, λογικά, με μια καλή καρτούλα γραφικών, θα είσαι καλυμένος, ακόμα και για νεότερες, αρκετά απαιτητικές εφαρμογές, σε ικανοποιητικές ρυθμίσεις και αναλύσεις, για κάμποσα χρονάκια ...

Ακόμα και αργότερα, με την αναβάθμιση της κάρτας γραφικών και, ίσως, τη προσθήκη μνήμης θα μπορείς να παρατείνεις ακόμα περισσότερο τη χρήση του.

btw: Φαντάζομαι ότι θα έχεις κάποιο αξιόπιστο τροφοδοτικό για να χαίρεσαι το μηχανάκι σου πολλά χρόνια, κάτι που πολλοί παραβλέπουν, με δυσάρεστες συνέπειες ...

Δημοσ.

Το PC gaming ΣΕ ΚΑΛΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ειναι ενα ακριβό χόμπυ. Κάθε δυο το πολύ χρονια θες να πάρεις καλή Gpu. Όπως σου είπαν και πιο πανω ο CPU θα σου κρατήσει χωρις προβλήματα περισσότερο καιρό, ας πούμε θεωρητικά γύρω στα τέσσερα χρονακια. Αλλα 8 gb ram σε βάθος τριετίας θα τα θες "σιγουρα" ! Τώρα αν οι απαιτήσεις σου σε γραφικά ειναι μικρές ως μέτριες κερδίζεις ενα ή δυο χρονια ακομα. Όλα αυτα πολύ χοντρά και με αρκετές εξαιρέσεις , διότι ο κόσμος της υψυλης τεχνολογίας ειναι απρόβλεπτος .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...