Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δεν είναι θέμα έλλειψης ευαισθησίας. Είναι θέμα ανυπαρξίας αποδείξεων και έλλειψης λογικής στο όλο εγχείρημα.

Δεν αντιλαμβάνομαι ποια ειναι η έλλειψη λογικής.

Ειναι λογικο να λέμε ομως οτι "σκηνοθετουν ναυάγια"?

• Απαντ. 299
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
 κατάλαβε ότι στο βίντεο εικονίζονται λαθρομετανάστες, και μετά έλα να μιλήσουμε.

Ώπα, my mistake! Λαθρομετανάστες είναι; Σοβαρά; Και γιατί είναι ακόμα ζωντανοί;;;; :mad:

Δημοσ.

Και απο πανω κατηγορουν οσους δεν συμφωνουν μαζι τους για ελλειψη λογικης.

Φυσικά και όχι. Έτσι κι αλλιώς συζήτηση γίνεται εδώ. Απλά όταν δεν υπάρχει νόημα στο να κάνει κάτι τέτοιο το Λιμενικό (έχοντας αναφέρει ήδη ότι μόνο να "χάσουν" θα μπορούσαν από μία τέτοια πράξη) θα πρέπει τουλάχιστον να υπάρχουν αποδείξεις για το συμβάν. Έλα μου όμως που δεν υπάρχουν.....

BTW όταν είπα "έλλειψη λογικής" αναφερόμουν στο Λιμενικό σε περίπτωση που όντως έκανε κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Νομιζω το τι σου προσπατω ειναι προφανες. Ελλειψη ευαισθησιας. Οσον αφορα το τι κινητρο εχει ο εκαστοτε λιμενικος να φερθει ετσι απεναντι στον οποιοδηποτε μεταναστη, τα πραγματα ειναι απλα. Ιδεολογικο κινητρο. Κινητρο που συμπλεει παραλληλα με νεοναζιστικες ιδεολογιες οι οποιες υποστηριζονται κατα κορον απο τα σωματα ασφαλειας.

Άρα ξαναλές ότι η εξήγηση που δινεις είναι ότι μαζευτηκαν πάνω σε μια βάρκα 5-6 νεοναζιστές, αρκετά βλάκες ώστε να καταστρέψουν την ακριέρα τους σκοτώνοντας μικρά παιδιά και φένροντας τους μάρτυρες του εγκλήματος στη ξηρά.

Ακόμα κι αν δεχθούμε ότι αυτό που λές (ότι υπάρχουν πολλοί ναζιστές στο λιμενικό) είναι αλήθεια ... τι σε κάνει να πιστευεις ότι αυτό συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ας πούμε ότι στο λιμενικό υπάρχουν 50% ψηφοφόροι της ΧΑ (δανείζομαι ένα νούμερο από αυτό που κυκλοφορεί για το πόσο πήρε η ΧΑ σε αστυνομικά στμήματα). Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν και 50% μη-ψηφοφόροι της ΧΑ.

Ακόμα και αν πούμε ότι όλοι οι ψηφοφόροι της ΧΑ (ή τουλάχιστον όλοι οι ψηφ. ΧΑ που είναι λιμενικοί) αν μπορούσαν να πνίξουν ένα παιδί λαθρομετανάστη θα το έκαναν και ότι είναι αρκετά βλάκες να φέρουν τον πατέρα τους στη ξηρά για να τος καταγγείλει ... τι % είναι να έχουν μαζευτεί 5-6 τέτοιοι σε ένα πλοίο ... (άσκηση για το σπίτι)

είναι τόσο περίεργο να μη μου φαίνεται η πιθανότερη εξήγηση ?

Κανε μια βολτα απο το τουιτερ και θαυμασε τους υπερηφανους απογονους των αρχαιων Ελληνων να επικροτουν το λιμενικο για αυτην την βαρβαροτητα.

τι να λεει αυτό ? το ότι υπάρχουν μαλάκες στο twitter δε περίμενα να το μάθω σήμερα όπως δε περίμενα σήμερα να καταλάνω ότι η "παρουσία" της ΧΑ στα Social Media είναι συγκροτημένη και οργανωμένη ώστε να παρουσιάσουν και καλά την εντύπωση ότι είναι πολλοί ... είμαι πεπεισμένος ότι η ΧΑ έχει "υπηρεσία" (πως λέμε υπηρεσία θαλαμοφύλακα) FB/Twitter/SKAI.gr κλπ

Μεχρι και για λαθρομωρα κανουν λογο που παιρνουν οτι ακριβως τους αξιζει. Τετοια αμορφωτα ζωα ειναι στο λιμενικο, στα ματ κτλ. Τι νομιζεις οτι βρισκονται, καθηγητες πανεπιστημιου?

Προσωπικά ξέρω 2-3 λιμενικούς απόφοιτους πανεπιστημίου και μάλιστα "αριστερίζοντες" που απλά το επέλεξαν σαν δουλειά.

Αρχηγος της ΕΛΑΣ: "Πρεπει να τους κανουμε το βιο αβιωτο"

Την προσφατη δηλωση του υπουργου υγειας για τους μεταναστες, σε αφηνω να την ψαξεις μονος σου. Δεν ξερω το κατα ποσο επιτρεπεται να την βαλω αυτουσια εδω μεσα.

Και ολη αυτη η καχυποψια για την ηθικη των σωματων ασφαλειας, στην χωρα που εχει φτιαξει στρατοπεδα για μεταναστες.

Όλες οι χώρες έχουν αντίστοιχες εγκαταστάσεις. Γιατί νομίζεις ότι στην Ελλάδα γίνεται κάτι παραπάνω.?

Αυτοι ειναι χειρότεροι ρε...Κυβερνάνε τη χώρα...χαχαχαχαχα

Πέρα από τη πλάκα, δε νομίζω οτι ο συγκεκριμένος μετανάστης έπαιξε θέατρο αλλά ανεξάρτητα με αυτο, με εντυπωσιάζει η έλλειψη ευαισθησίας απο μέρος Ελλήνων πολιτών και η στροφή τους απευθείας σε θεωρίες συνωμοσίας.

Οι ίδιοι άνθρωποι όμως θα σπευσουν να καταδικάσουν την επόμενη μέρα τον εκάστοτε δ.υ. που δε κάνει σωστά τη δουλειά του, που ειναι τεμπέλης, που πρέπει να απολυθεί.......................................oh wait...οι λιμενικοι ειναι δ.υ. (αλλά μάλλον αυτοι ειναι γαμώ τα παιδιά)

Προσωπικά δεν απέκλυσα το ενδεχόμενο να επεσαν πάνω τους πχ από μαλακία χεισρισμό.

Απλά δε μπορώ να πιστέψω ότι αρχησαν να πυροβολούν/πνίγουν/βασανίζουν τους ναυαγούς μεταναστες.

Νομίζω μάλλον όποιος το πιστέυει τόσο ευκολα είναι ο ίδιος εξοικιωμένος με τη βία ... όχι εγώ.

• Like 2
Δημοσ.
2)Απολύτως λογικό από την στιγμή που έχουν  καταγραφεί και σε βίντεο από ρεπόρτερ του εξωτερικού μάλιστα να το κάνουν. Ψάξε στο internet να βρεις το βίντεο μιας και δεν το έχω εύκαιρο. Το είχα προβάλλει και στις ειδήσεις οπότε μπορεί να το έχεις ήδη δει.

Επίσης έχουμε και καταγγελίες απο πολίτες και για λιμενικους που πνίγουν μετανάστες και τέτοια (στο εξωτερικό)

Όπως βλέπεις και οι 2 πλευρές μπορουν να έχουν δίκιο. Όταν όμως βλέπεις έναν άνθρωπο, σε κακή κατάσταση, να έχει χάσει την οικογένειά του και να κανει μια τέτοια καταγγελία, λαμβάνοντας υπόψη την εισχώρηση φασιστικών στοιχείων στις ένοπλες δυνάμεις και γενικά στα σώματα ασφαλείας, μπορεις πολλά να υποθέσεις.

Απλά δε μπορώ να πιστέψω ότι αρχησαν να πυροβολούν/πνίγουν/βασανίζουν τους ναυαγούς μεταναστες.

Ούτε εγώ θέλω να πιστέψω κάτι τέτοιο. Το θεωρώ και προσβολή. Λαμβάνοντας όμως υπόψη τη συμπεριφορά των ματ την περίοδο της ψήφισης του 2ου μνημονίου, θεωρώ οτι όλα μπορουν να συμβουν. (βλέπε βίντεο με το αψυχολόγητο χτύπημα απο άνδρα των Ματ, στο δόξα πατρί, ανθρώπου που απλά του λέει "μη με χτυπήσεις".)

Δημοσ.

Επίσης έχουμε και καταγγελίες απο πολίτες και για λιμενικους που πνίγουν μετανάστες και τέτοια (στο εξωτερικό)

Όπως βλέπεις και οι 2 πλευρές μπορουν να έχουν δίκιο. Όταν όμως βλέπεις έναν άνθρωπο, σε κακή κατάσταση, να έχει χάσει την οικογένειά του και να κανει μια τέτοια καταγγελία, λαμβάνοντας υπόψη την εισχώρηση φασιστικών στοιχείων στις ένοπλες δυνάμεις και γενικά στα σώματα ασφαλείας, μπορεις πολλά να υποθέσεις.

Ούτε εγώ θέλω να πιστέψω κάτι τέτοιο. Το θεωρώ και προσβολή. Λαμβάνοντας όμως υπόψη τη συμπεριφορά των ματ την περίοδο της ψήφισης του 2ου μνημονίου, θεωρώ οτι όλα μπορουν να συμβουν. (βλέπε βίντεο με το αψυχολόγητο χτύπημα απο άνδρα των Ματ, στο δόξα πατρί, ανθρώπου που απλά του λέει "μη με χτυπήσεις".)

Όπως είπες κι εσύ "έχουμε καταγγελίες", όχι αποδείξεις ούτε βίντεο. Επίσης θέλω να πιστεύω ότι γνωρίζεις πως τα ΜΑΤ δεν κάνουν ό,τι θέλουν αλλά λειτουργούν υπό εντολές, σωστά;

Όπως και να έχει αποσύρομαι από την κουβέντα. Μέχρι να εμφανιστούν απτές αποδείξεις, ό,τι και να λέμε είναι αβάσιμο. Καληνύχτα σε όλους σας.

Δημοσ.

Αντιλαμβάνομαι τη λογική σου αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν είναι το ίδιο.

Όσον αφορά τα "σκηνοθετημένα ναυάγια" δε ξέρω αν υπήρξαν ποτέ αλλά προσωπικά αν ήμουν δίπλα σε ένα λιμενικό σκάφος που πίστευα ότι θα με σώσει αν ήμουν ναυαγός αλλά θα με απωθήσει αν το σκάφος μου ήταν αξιοπλοο  θα το σκεφτώμουν σοβαρά να το βυθίσω.

Προσοχή ... δε λέω ότι αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο είναι 100% ευθύνη αυτού που βύθισε το ίδιο του το σκάφος γιατί αν ήμουν ξέρω γω πάνω σε ένα καικι με άλλους 50 (επικίνδυνο από μόνο του) και είχα το αίσθημα ότι θα με βοηθήσουν να παω στη ξηρά φυσικά δε θα ήμουν τρέλλος να το ρισκάρω. Όμως πάνω στη στιγμή πολλά γίνονται και μια κίνηση του σκαφους του λιμενικού που ακόμα και από λάθος εμρηνευτεί ως απώθηση μπορεί να προκαλέσει τη τραγωδία. Γι' αυτό λέω ότι δεν αποκλείω πχ να μην έγιναν σωστοί χειρισμοί, να μην ήταν εκπαιδευμένοι σωστά για τέτοιες κατα΄στασεις κλπ κλπ όμως από τη στιγμή που υπήξε ναυάγιο το πλήρωμα του λιμενικού να έπνιγε παιδιά ... ε αυτό δε μου φαίνεται πιθανό.

Αυτά είχα να πω, ευχαριστώ που με ακούσατε ...

• Like 1
Δημοσ.

Όπως είπες κι εσύ "έχουμε καταγγελίες", όχι αποδείξεις ούτε βίντεο. Επίσης θέλω να πιστεύω ότι γνωρίζεις πως τα ΜΑΤ δεν κάνουν ό,τι θέλουν αλλά λειτουργούν υπό εντολές, σωστά; 

Το να έχεις καταγγελία απο τον ιδιο τον μετανάστη δε λέει κάτι. Το να έχεις καταγγελία απο τον πολιτη της χωρας που υποδέχεται τον λαθρομετανάστη, ειναι προβλημα.

Ανεξάρτητα με αυτό, η καταστολή των αντιδράσεων για το ψήφισμα ενός νόμου, ειναι σίγουρα εντολή άνωθεν. Εγω στο έδωσα ως παράδειγμα για το που μπορει να φθάσει κάποιος.

Αντιθετα, δε νομίζω οτι θα υπήρχε εντολή "πνίξτε τους", τη στιγμή που η Ελλάδα απ όσο ξέρω, παίρνει και Ευρωπαικό χρήμα για τη φιλοξενεία των λαθρομεταναστών.

Οπως ειπα και νωρίτερα, περισσότερο με αγχώνει η εισροή ρατσιστικών στοιχείων στα σωματα ασφαλείας παρά οι άνωθεν εντολές.

• Like 1
Δημοσ.

λαμβάνοντας υπόψη την εισχώρηση φασιστικών στοιχείων στις ένοπλες δυνάμεις και γενικά στα σώματα ασφαλείας

Επειδή όπως μπορείς να φανταστείς αυτό αποτελεί μια πολύ σοβαρή κατηγορία σε έναν από τους πιο τιμημένους τομείς της Ελλάδας που έχει αφήσει το στίγμα του παγκοσμίως με θετικές αντιδράσεις (μιλάω πάντα για τις Ένοπλες Δυνάμεις), θα σε πείραζε να το τεκμηριώσεις; Διότι όπως μπορείς να φανταστείς, ένας κλάδος που οφείλει να χαρακτηρίζεται από τον έντονο και παθιασμένο πατριωτισμό, είναι ευάλωτος στις "επιθέσεις" ημιμαθών πολιτών που έχουν μπερδέψει τον "φασισμό" με τον "πατριωτισμό" και τον "εθνικισμό" με τον "εθνισμό".

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή όπως μπορείς να φανταστείς αυτό αποτελεί μια πολύ σοβαρή κατηγορία σε έναν από τους πιο τιμημένους τομείς της Ελλάδας που έχει αφήσει το στίγμα του παγκοσμίως με θετικές αντιδράσεις (μιλάω πάντα για τις Ένοπλες Δυνάμεις), θα σε πείραζε να το τεκμηριώσεις; Διότι όπως μπορείς να φανταστείς, ένας κλάδος που οφείλει να χαρακτηρίζεται από τον έντονο και παθιασμένο πατριωτισμό, είναι ευάλωτος στις "επιθέσεις" ημιμαθών πολιτών που έχουν μπερδέψει τον "φασισμό" με τον "πατριωτισμό" και τον "εθνικισμό" με τον "εθνισμό".

http://www.tovima.gr/afieromata/elections2012/article/?aid=457088

http://www.theguardian.com/world/2012/oct/26/golden-dawn-infiltrated-greek-police-claims

http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7624575

http://libcom.org/news/police-neo-nazi-scum-collaborate-once-more-athens%E2%80%A6-10052009

Μπορώ να βάλω και δεκάδες άλλα άρθρα βέβαια.

• Like 2
Δημοσ.

Μιλάς για Αστυνομία, ενώ εγώ μιλάω για Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία. Άλλο οι Ένοπλες Δυνάμεις και άλλο τα Σώματα Ασφαλείας. Το ξεκαθάρισα κιόλας πριν.

Δημοσ.

Ας μαθουμε να ξεχωριζουμε τις βασικες ενοιες και μετα να μιλαμε.Εαν θελουμε τουλαχιστον να μας παιρνουν στα σοβαρα.πιπιλα ολοι τον φασισμο.και οταν λενε φασισμο εννουν την χ.α η γενικα ακροδεξια.Εαν ξερατε τι σημαινει φασισμος ειναι και το κκε,ηταν και το συριζα,ειναι και το ανταρσυα ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ.

• Like 1
Δημοσ.

Δε πέφτω τελικά τόσο νωρίς για ύπνο ...

γιατί ενώ δεν αμφισβητώ αυτό που λέει ο Cossutius ...

... άμα είναι να θεωρούμε "τεκμηρίωση" άρθρα σε εφημερίδες (που αναπαράγοθν το ίδιο πράγμα) και πολύ περισσότερο άρθρα του Ριζοσπάστη (σαν να είναι έγκυρη / ανεξάρτητη / αντικειμενική φωνή) ... ε τότε το ξεφτιλίζουμε το θέμα

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...