Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το παραπάνω με προβληματίζει κι εμένα.

Μωρέ κ μένα.Αλλά εκεί που καθόμουν ξες τι φλασιά μου ήρθε; Μην είναι στα πλαίσια αυτής της υπέροχης ομολογουμένως ανθρωποκεντρικής μεταναστευτικής πολιτικής του Ελλαδιστάν; Αλλά οκ εγώ είμαι μάλλον ο πολύ υποψιασμένος.Δε συμβαίνουν αυτά σε μια χώρα που καλωσορίζει με κοτζάμ ''Ξένιο Δια'' τους μετανάστες.

• Απαντ. 299
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εμπεριστατομένο ρεπορτάζ όχι αστεία.

Τι συμφέρον θα είχε το πλήρωμα του Λιμενικού να κάνει αυτό που "μάρτυρούν" ... εκτός αν μαζευτήκαν σε ένα πλοίο του λιμενικού μια ομάδα σαδιστών και αποφάσησε να κάνει βόλτες.

Αντίθετα, οποιοσδήποτε ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΣ αξιωματικός, στέλεχος ή απλός λιμενικός είχε κάθε συμφέρον να βοηθήσει αφού θα ήταν + στην καριέρα του.

Welcome to the world. Γνωστα αυτα σε ολους εκτος απο τους νοικοκυραιους που παντα πεφτουν απο τα συννεφα, εκτος και αν τα στοιχεια ειναι αδιασειστα οποτε και θα μιλησουν για μεμονωμενες περιπτωσεις.

Δημοσ.

Μωρέ κ μένα.Αλλά εκεί που καθόμουν ξες τι φλασιά μου ήρθε; Μην είναι στα πλαίσια αυτής της υπέροχης ομολογουμένως ανθρωποκεντρικής μεταναστευτικής πολιτικής του Ελλαδιστάν; Αλλά οκ εγώ είμαι μάλλον ο πολύ υποψιασμένος.Δε συμβαίνουν αυτά σε μια χώρα που καλωσορίζει με κοτζάμ ''Ξένιο Δια'' τους λαθρομετανάστες.

Το διόρθωσα.

• Like 1
Δημοσ.

Welcome to the world. Γνωστα αυτα σε ολους εκτος απο τους νοικοκυραιους που παντα πεφτουν απο τα συννεφα, εκτος και αν τα στοιχεια ειναι αδιασειστα οποτε και θα μιλησουν για μεμονωμενες περιπτωσεις.

Eπί της ευκαιρίας 136 ήταν οι μεμονωμένες περιπτώσεις θανάτων σύμφωνα με Amnesty International κ Υπάτη Αρμοστεία του UN για τους μετανάστες από τα μέσα του 2012 στα Ελληνικά νερά/σύνορα

Δημοσ.

Ποιά είναι τα αδιάσειστα στοιχεία ?

• Like 2
Δημοσ.
Amnesty International has continuously called on the Greek authorities to stop these push-back operations not only because they are completely unlawful but because they put people’s lives at risk as a result of the way they are being carried out.

Θα ήταν καλό να παρατεθούν και οι θέσεις της Διεθνούς Αμνηστίας σχετικά με τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, εξαιτίας άλλωστε των οποίων οι άνθρωποι αυτοί ξεσπιτώθηκαν, καθώς και η αντίστοιχη καταγγελία κατά της Τουρκικής κυβέρνησης, η οποία κάνει τα στραβά μάτια στο trafficking. 

Δεν αμφιβάλω για το ότι η Διεθνής Αμνηστία έχει όντως καταγγείλει τα παραπάνω περιστατικά. Απλά θα ήθελα να τα δω και εδώ, έτσι ώστε να περιοριστεί το bias των αναγνωστών και να γίνει αντικειμενική συζήτηση.

Παρεμπιπτόντως, δεν είναι "completely unlawful" και η παράνομη είσοδος σε ένα κράτος; Στην τελική ποια είναι η "by the book" αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων; Τους συλλαμβάνουν και δικάζονται σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο; Πως κρίνεται το αν κάποιος δικαιούται πολιτικό άσυλο;

Αν έγραφαν "unethical", θα το συζητούσα επί άλλης βάσης.

• Like 5
Δημοσ.

Ποιά είναι τα αδιάσειστα στοιχεία ?

Κατι εγραψε ο Τοξοβολος πιο πανω. Εχει σημασια ομως? Αφου θα μιλαμε για μεμονωμενες περιπτωσεις.

Δημοσ.

μιλαμε ότι τους "πνίξανε" επίτηδες ... μπορώ να ρωτήσω ξανά ... γιατί?

Επειδή αυτά τους μαθαίνουν στις τοπικές;

Και άντε πες ότι τα έκανα αυτά. Για ποιον λόγο να αφήσουν ζωντανούς αυτόπτες μάρτυρες ενώ έχουν ήδη διαπράξει το έγκλημα;

To ότι οι διασωθέντες κατηγορούν το λιμενικό αντί να αγκαλιάζουν με δάκρυα χαράς τους σωτήρες τους, δε μας προβληματίζει, έτσι;

• Like 1
Δημοσ.

Κατι εγραψε ο Τοξοβολος πιο πανω. Εχει σημασια ομως? Αφου θα μιλαμε για μεμονωμενες περιπτωσεις.

Ισως έχουμε διαφορετική κατανόηση του όρου "αδιάσειστα στοιχεία".

Η έκθεση/άποψη της Διεθ.Αμνηστείας (και πολύ περισσότερο η άποψη που σχηματίζει ο κάθε Τόξο μεταξύ απογευματινού τσαγιού και νυκτερινής βόλτας μέσω inet) δε θεωρώ ότι είναι τέτοια.

Επειδή αυτά τους μαθαίνουν στις τοπικές;

Δηλαδή συμφωνείς ότι η λογική εξήγηση στο θέμα είναι ότι μαζεύτικαν σε ένα πλοίο μια ομαδα λιμενικών που είναι όλοι του μέλοι κάποιων μυστήριων "τοπικών" που τους λέει πως να πνίγουν παιδιά ?

To ότι οι διασωθέντες κατηγορούν το λιμενικό αντί να αγκαλιάζουν με δάκρυα χαράς τους σωτήρες τους, δε μας προβληματίζει, έτσι;

Εξαρτάται τι τους συμφέρει και πόσο φοβούνται/δε θέλουν την μη παραμονή τους εδώ.

Δημοσ.

Μην είναι στα πλαίσια αυτής της υπέροχης ομολογουμένως ανθρωποκεντρικής μεταναστευτικής πολιτικής του Ελλαδιστάν; 

Όμως αυτή η "υπέροχη μεταναστευτική πολιτική του Ελλαδιστάν" είναι παρακλάδι μιας πανευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής. Πρέπει να δεις την "αλυσίδα" συνολικά.

Τι προβλέπει -αν δεν κάνω λάθος- η συνθήκη του Σέγκεν για τη λαθρομετανάστευση; 

Αλλά οκ εγώ είμαι μάλλον ο πολύ υποψιασμένος.Δε συμβαίνουν αυτά σε μια χώρα που καλωσορίζει με κοτζάμ ''Ξένιο Δια'' τους μετανάστες.

Πρόσεξε, καταδικάζω το ρατσισμό. Αλλά ή παίζεις βάσει νόμου, ή αποκλειστικά βάσει ηθικής. Δε μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, ανάλογα με το τι "βολεύει" την ιδεολογία μας. 

Στις πλάτες των μεταναστών παίζονται χοντρά πολιτικά παιγνίδια, απ' όλες τις μπάντες. 

• Like 4
Δημοσ.

Δώσε μου έναν καλό λόγο να πιστέψω λαθρομετανάστες που θα έκαναν τα πάντα για πολιτικό άσυλο και όχι το Λιμενικό το οποίο άλλωστε δεν είχε τίποτα να κερδίσει (παρά μόνο να χάσει) κάνοντας κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Θα ήταν καλό να παρατεθούν και οι θέσεις της Διεθνούς Αμνηστίας σχετικά με τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, εξαιτίας άλλωστε των οποίων οι άνθρωποι αυτοί ξεσπιτώθηκαν, καθώς και η αντίστοιχη καταγγελία κατά της Τουρκικής κυβέρνησης, η οποία κάνει τα στραβά μάτια στο trafficking. 

Δεν αμφιβάλω για το ότι η Διεθνής Αμνηστία έχει όντως καταγγείλει τα παραπάνω περιστατικά. Απλά θα ήθελα να τα δω και εδώ, έτσι ώστε να περιοριστεί το bias των αναγνωστών και να γίνει αντικειμενική συζήτηση.

Παρεμπιπτόντως, δεν είναι "completely unlawful" και η παράνομη είσοδος σε ένα κράτος; Στην τελική ποια είναι η "by the book" αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων; Τους συλλαμβάνουν και δικάζονται σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο; Πως κρίνεται το αν κάποιος δικαιούται πολιτικό άσυλο;

Αν έγραφαν "unethical", θα το συζητούσα επί άλλης βάσης.

Έτσι ως μια αφελή πουστάρα που είμαι μήπως θα έπρεπε να μας υπερβαίνει η απώλεια της ανθρώπινης ζωής μπροστά σε ένα πλημμεληματικού τύπου αδίκημα ή αδικήματα;

Δημοσ.

Ισως έχουμε διαφορετική κατανόηση του όρου "αδιάσειστα στοιχεία".

Η έκθεση/άποψη της Διεθ.Αμνηστείας (και πολύ περισσότερο η άποψη που σχηματίζει ο κάθε Τόξο μεταξύ απογευματινού τσαγιού και νυκτερινής βόλτας μέσω inet) δε θεωρώ ότι είναι τέτοια.

Νταξει. Πατα αλλη μια φορα το βιντεο να θαυμασεις το ποσο καλος ηθοποιος ειναι ο πατερας που κανει πως εχασε και καλα το παιδι του (αλλωστε τετοια περιστατικα οπου καταγγελουν οι μεταναστες πνιγμους ειναι γνωστα παγκοσμιως οτι επινοουνται απο το μυαλο τους για να κακολογησουν τους ηρωες που τους σωσανε) και κανε το νανι σου μετα σαν καλος νοικοκυραιος που εισαι εξυπνος και δεν πιανεσαι ευκολα κοροιδο. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...