N3k21 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Αρχιζουμε μεγαλη κουβεντα η οποια εχει γινει αμέτρητες φορες και την ακουω οπου πηγαινω τον τελευταιο καιρο. Οποιος ακουει τους αρνητικούς χαρακτηρισμούς για την χωρα του και δεν τους δεχεται αδιαμαρτύρητα αλλα καεται να εξετασει τι ισχυει και τι όχι χαρακτηρίζεται ανθέλληνας. Και το λεει ποιος; Εμεις που εχουμε γεμισει το διαδικτυο με φαλλοκρατικες εικονες που κοροϊδεύουν την εμφανιση της Μερκελ . Δυο μετρα και σταθμα εμεις μπορει να ειμαστε οσο κακοι θελουμε.Μπορουμε να κοροϊδεύουμε ακομη τα περιττα κιλα καποιου που μπορει να είναι και θεμα υγειας. Οι υπολοιποι δεν επιτρεεται να μας επιπληττουν οσο χαλια και να τα κανουμε. Ε δεν παει ετσι. Ακουμε τα ξενα σχολια για να βελτιωνόμαστε και οσοι λενε κακιες τους ακουμε παλι για να αποδειξουμε ότι εχουν αδικο. Δεν ζουμε στον μικροκοσμο μας περιχαρακωμένοι στο στρουμφοχωριο .. Δε διαφωνώ με τη συλλογιστική σου, βάσει αυτής όμως είναι εξίσου λάθος και το να χαρακτηρίζεται ως ακροδεξιός κάποιος ο οποίος απλά είναι περισσότερο ευαίσθητος σε θέματα εθνικής κυριαρχίας, ή που θεωρεί πως η μεταναστευτική πολιτική π.χ. της Ε.Ε. εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ισχυρότερων κρατών. Επιπλέον, εφόσον πράγματι δε ζούμε στο στρουμφοχωριό, καλό είναι να εξετάζουμε ζητήματα όπως η παράνομη μετανάστευση και η διεθνής πολιτική περισσότερο σφαιρικά, χωρίς να κολλάμε σε "ηθικίστικες" ιδεολογικές θέσεις. Ανεκτικοτητα; Ποια ανεκτικοτητα; Εχουμε πολύ καλους ανθρώπους δεν αντιλεγω αλλα μην ξεχνας ότι ειμαστε μια χωρα με ακροδεξιο παρελθον , με φυλακισεις αντιφρονούντων σε ερημονήσια και με κομματα εντς κοινοβουλίου που είναι ρατσιστικα κι χαιρονται να το λενε. Δεν ειμαστε παραδεισος ουτε η πολιτισμενη σουηδια. Και επικρατει και ρατσισμος και κουτοπονηριά και διαφθορα. Βασικα ειδήσεις δεν βλέπεις; Η νομιζεις ότι είναι μια καλοστημενη παγιδα του Σορος για να κλονισει το ελληνικο αισθημα;Και επειδή χρηματα εχουν δωθει σιγουρα για εγκαταστασεις . Υπαρχουν καπου; Γιατι εγω στις τηλεοράσεις κατι παμπαλεα κτιρια βλεπω.. Είμαστε μια χώρα με περίεργο γενικά παρελθόν. Κάθε τι που συμβαίνει, είναι συνέπεια μιας πρότερης κατάστασης. Ζήσαμε εμφύλιο πόλεμο, εκεί να εστιάσεις, όχι στο αν οι "ταγματασφαλίτες" έκαναν περισσότερα εγκλήματα από τους "πολιτοφύλακες". Υπάρχουν κάποιες διεθνείς συνθήκες οι οποίες πρέπει να τηρούνται. Οι συνθήκες δεν αναφέρουν ότι υποχρεούμαστε να τους κρατήσουμε, αλλα ότι πρέπει να έχουν μια στοιχειώδη ανθρώπινη αντιμετώπιση μέχρι ωσότου κριθεί αν θα πάρουν άσυλο ή αν θα επιστρέψουν στις χώρες τους. Συμφωνούμε γενικότερα, πρέπει να αναρωτηθούμε όμως, το κατά πόσο είναι εφικτό να τηρηθούν οι παραπάνω συνθήκες στον ίδιο βαθμό απ' όλα τα κράτη χωρίς τη συνδρομή "συμμάχων". Όλοι αυτοί δεν έρχονται για να πάρουν άσυλο γιατί ξέρουν ότι είναι σχεδόν απίθανο να πάρουν (και πολύ σωστά συμβαίνει αυτό). Έρχονται να κανουν όμως την αίτηση για άσυλο και να πάρουν τη ροζ κάρτα οπου με αυτή μπορούν πλέων να κυκλοφορούν νόμιμα για 6 μήνες. Μετά πηγαίνουν και συνεχώς ανανεώνουν την κάρτα για 3 μήνες και έτσι μπορεί να παραμείνουν ακόμα και για 4-5 χρόνια νόμιμα έχοντας μάλιστα και ιατρική περίθαλψη. Καλώς ή κακώς, συχνά ισχύουν τα παραπάνω. Όπως έγραψα και νωρίτερα, δεν είναι όλοι οι παράνομοι μετανάστες πρόσφυγες. Πρέπει να αναρωτηθούμε κιόλας, το κατά πόσο είναι "θύμα trafficking", κάποιος που συνειδητά επιλέγει να πληρώσει μια μικρή -για τα δεδομένα της χώρας του- περιουσία, προκειμένου να εισέλθει παρανόμως σε ένα κράτος. Ο άνθρωπος του παραπάνω παραδείγματος δεν αποτελεί -όχι για εμένα τουλάχιστον- υποψήφιο χορήγησης ασύλου, ούτε νιώθω πως χρήζει μακρόχρονης περίθαλψης. Ναι, να του αποδοθούν τα βασικά και να διαφυλαχτεί η αξιοπρέπειά του. Μετά όμως πρέπει να απελαθεί. Το ότι έχει αδικηθεί από το οικονομικό σύστημα δε μπορούμε να το αμφισβητήσουμε, από την άλλη το ίδιο αδικούμαστε και εμείς -έστω έμμεσα-, ως πολίτες ενός κράτους το οποίο καλείται να συντηρήσει ανθρώπους πέρα από τις οικονομικές δυνατότητές του, οι οποίοι μάλιστα δεν αποδίδουν τίποτα πίσω σε αυτό. 4
free@last Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Και γιατί δεν σας έπνιξαν όλους; (αφιερωμένο στους σερλοκ χολμς μας). Τουλάχιστον η δημοσιογράφος δηλώνει ότι τοποθετείται με βάση τα πιστεύω της. Εγώ πάλι περιμένω τις επίσημες καταθέσεις στα πλαίσια της προανάκρισης,βαλλιστική όπλων των λιμενικών,στίγμα πορείας του GPS του λιμενικού σκάφους,ιατροδικαστική εξέταση των θυμάτων και ότι τυχόν άλλο προκύψει από τις έρευνες. Το τραγικό είναι ότι χάθηκαν άνθρωποι.Το θλιβερό πάλι,είναι ότι παίζεται ένα φανατισμένο μικροκομματικό παιχνίδι. Και αυτό δείχνει το ποιόν όλων μας. 4
liopyr Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Τουλάχιστον η δημοσιογράφος δηλώνει ότι τοποθετείται με βάση τα πιστεύω της. Δεν τοποθετείται βάση των πιστεύω της. Το ξεκαθαρίζει μάλιστα αυτό. Τοποθετείται βάση της μνήμης της, που τυχαίνει να μην έχει την διάρκεια ενός δελτίου ειδήσεων.
saya Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Ενταξει, εγω το μονο που εκανα ηταν να υπερασπιστω το δικαιωμα καποιων πολιτικων προσφυγων στο ασυλο. Δεν αποκαλεσα ακροδεξιών αποψεων οποιον θεωρει ότι η Ε.Ε εχει μια αδικα κατενεμημενη ως προς τα βαρη της μεταναστευτικη πολιτικη. Όχι, πως δεν είναι γεματη η Γερμανια από Τουρκους που δεν δουλευουν γιατι δεν θεωρείται σωστο να μαθουν την ξενη γλωσσα και ζουν από επιδόματα. Ουτε κατηγορησα καποιον για εγκληματα περασμένα. Ανεφερθηκα απλως στην ιστορια της χωρας μας για να εξηγησω τα φαινομενα. Ότι καταδικαζεις a priori τα οσα εχουν λεχθει για βρωμικους υπανθρωπους, κτλ από τα εδρανα της βουλης το θεωρω δεδομενο. Ε αυτό εννουσα. 1
free@last Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δεν τοποθετείται βάση των πιστεύω της. Το ξεκαθαρίζει μάλιστα αυτό. Τοποθετείται βάση της μνήμης της, που τυχαίνει να μην έχει την διάρκεια ενός δελτίου ειδήσεων. Ορίστε; Όταν μιλάς για ένα συγκεκριμένο περιστατικό και τοποθετείσαι βάση της μνήμης σου σημαίνει ότι είσαι αυτόπτης μάρτυρας. Δεν διάβασα πουθενά ότι ήταν παρούσα στο συμβάν.
N3k21 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Ενταξει, εγω το μονο που εκανα ηταν να υπερασπιστω το δικαιωμα καποιων πολιτικων προσφυγων στο ασυλο. Πολύ καλά κάνεις, μαγκιά σου, είμαι μαζί σου. Αλλά πρέπει επιτέλους να γίνει διαχωρισμός μεταξύ πρόσφυγα και παράνομου οικονομικού μετανάστη απ' όλους μας. Ο Σύριος, ο Παλαιστίνιος ή ο Σομαλός, είναι πρόσφυγες. Ο Πακιστανός δεν είναι. Να στο πω και αλλιώς: ο έλεγχος είναι απαραίτητος και για το καλό των ίδιων των προσφύγων. Αν η Ελλάδα μπορεί να φιλοξενήσει υπό αξιοπρεπείς συνθήκες π.χ. 10 άτομα, πρέπει οι 10 αυτές θέσεις να δοθούν αποκλειστικά σε πρόσφυγες και όλοι οι παράνομοι οικονομικοί μετανάστες να απελαθούν. Γιατί; Διότι όσο επιτρέπεται να μπαίνει ανεξέλεγκτα ο καθένας, αδικούνται πρωτίστως οι πρόσφυγες, διότι αφενός λαμβάνουν τελικά λιγότερες παροχές, αφού το κράτος αναγκάζεται να κάνει "μοιρασιά" δια περισσότερα άτομα, αφετέρου διότι ο ντόπιος πληθυσμός λειτουργεί αδιακρίτως, στρέφοντας τη δυσφορία του προς όλους τους μετανάστες ανεξαιρέτως με ρατσιστικό τρόπο. 1
Praetorianos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Και γιατί δεν σας έπνιξαν όλους; (αφιερωμένο στους σερλοκ χολμς μας). Πιστεύω αυτούς. Χωρίς ΕΔΕ, χωρίς βίντεο, χωρίς (αυθεντικές) καταθέσεις. Κι αν αποδειχθεί βάσιμα ότι λένε ψέματα κι ότι οι λιμενικοί έπεσαν στη θάλασσα για να σώσουν τα παιδιά και τις γυναίκες που πνίγηκαν και δεν μας το λένε από σεμνότητα – πάλι, στο επόμενο ίδιο ή και χειρότερο περιστατικό, ξανά αυτούς θα πιστέψω [...] «Ο Θεός μας έσωσε, όχι το λιμενικό. Είδαν τα τουρκικά σκάφη και πανικοβλήθηκαν. Αν είχαν χρόνο θα μας είχαν σκοτώσει όλους» ήταν η απάντηση. liopyr έχουμε ήδη αυτό τον εμετό να παρουσιάζει "προφανείς"/"ρεαλιστικές" απόψεις, κάθε βράδυ στις 8. Δεν είναι ανάγκη με ποστ σαν το παραπάνω να τραβάμε από το άλλο άκρο και να τους δίνουμε λαβές. Γιατί ας πούμε δεν βλέπω διαφορά μεταξύ του Link που παρέθεσες και του "κι αν αυτός έτυχε και δεν έπεσε σε ζαρντινιέρα, εγώ πάλι τα τιμημένα MAT θα πιστέψω" Διαγωνισμό βλακείας κάνουμε? 5
Dakonblackblade Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Ο θεός τους έσωσε ρε. Και τα τούρκικα λιμενικά. ΤΙ να λέμε τώρα
saya Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Ενταξει εγω δεν πιστευω ότι τους επνιξαν επίτηδες. Νομιζω ότι η αληθεια είναι καπου στην μεση. Ισως οι λιμενικοι για να μην κινδυνεψουν και οι ιδιοι να μην εσωσαν οσους μπορουσαν να σωσουν. Αντε πεστο όμως στον αλλον που ειδε το παιδι του πνίγεται ενώ μπορουσε να σωθει.. 1
liopyr Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Ορίστε; Όταν μιλάς για ένα συγκεκριμένο περιστατικό και τοποθετείσαι βάση της μνήμης σου σημαίνει ότι είσαι αυτόπτης μάρτυρας. Δεν διάβασα πουθενά ότι ήταν παρούσα στο συμβάν. Α καλά, 3 λαλούν και 2 χορεύουν. Ελπίζω απλά να σου ξέφυγε η δεύτερη παράγραφος από το άρθρο, και να μην υπάρχει αδυναμία κατανόησης του κειμένου γιατί νιώθω ήδη πως χάνω τον χρόνο μου. Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω πού ορίζετε εσείς οι Βούδες τα άκρα. Εγώ τα ορίζω εκεί που το γκλοπ του λιμενικού βιάζει μετανάστη, εκεί που τα παιδιά τους καίγονται στις πυρκαγιές την ώρα που (οι καλοί Βούδες πάλι) έστηναν στον τοίχο τον "ψεύτη" πατέρα που τα αναζητούσε δήθεν για να αποφύγει την κράτηση, και όλα τα υπόλοιπα φρικιαστικά περιστατικά που περιγράφονται στην έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας. Τα παραπάνω λινκ υπάρχουν στο κείμενο. Αν σας ξεφεύγουν ολόκληροι παράγραφοι βέβαια, δεν έχω αυταπάτες πως τα ανοίξατε τα links. Αυτά. Διαβάστε πριν χαρακτηρίσετε κάτι "ακραίο". Εκτός και αν αυτού του τύπου η υποβάθμιση σας βοηθάει να κοιμάστε καλύτερα.
Dakonblackblade Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Liopyr, το να βρίσκει κανείς ότι παπαριά καμαρωτή έχει κάνει το σύστημα καταπατώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα, δε σημαίνει πως κάθε περίπτωση θα την εξετάζουμε εξαρχής μεροληπτικά όπως γαμάτα δηλώνει ο αρθρογραφος που παρέθεσες. Εδώ κατακεραυνώνει τον εξυπνάκια δημοσιογράφο που ρωτάει γιατί δεν τους έπνιξαν όλους αν αυτός ήταν ο στόχος τους. Δηλαδή αυτό που ρωτάει ο καθένας και το ρωτάω και εγώ. Μπορείς να βρεις χίλια παραδείγματα και να είναι όλα σωστά. Το χιλιοστό ένα όμως πρέπει να αντιμετωπιστεί αμερόληπτα. Κάτι που έχει ξεχάσει πάλι το άρθρο που μας παρέθεσες. Εκτός και αν σου διαφεύγει η αίσθηση δικαιοσύνης και είσαι και εσύ οπαδός της πυράς. 1
silverado Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Α καλά, 3 λαλούν και 2 χορεύουν. Ελπίζω απλά να σου ξέφυγε η δεύτερη παράγραφος από το άρθρο, και να μην υπάρχει αδυναμία κατανόησης του κειμένου γιατί νιώθω ήδη πως χάνω τον χρόνο μου. Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω πού ορίζετε εσείς οι Βούδες τα άκρα. Εγώ τα ορίζω εκεί που το γκλοπ του λιμενικού βιάζει μετανάστη, εκεί που τα παιδιά τους καίγονται στις πυρκαγιές την ώρα που (οι καλοί Βούδες πάλι) έστηναν στον τοίχο τον "ψεύτη" πατέρα που τα αναζητούσε δήθεν για να αποφύγει την κράτηση, και όλα τα υπόλοιπα φρικιαστικά περιστατικά που περιγράφονται στην έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας. Τα παραπάνω λινκ υπάρχουν στο κείμενο. Αν σας ξεφεύγουν ολόκληροι παράγραφοι βέβαια, δεν έχω αυταπάτες πως τα ανοίξατε τα links. Αυτά. Διαβάστε πριν χαρακτηρίσετε κάτι "ακραίο". Εκτός και αν αυτού του τύπου η υποβάθμιση σας βοηθάει να κοιμάστε καλύτερα. http://www.youtube.com/watch?v=9q8yUZ8Z0Xo
free@last Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Ορίστε; Όταν μιλάς για ένα συγκεκριμένο περιστατικό και τοποθετείσαι βάση της μνήμης σου σημαίνει ότι είσαι αυτόπτης μάρτυρας. Δεν διάβασα πουθενά ότι ήταν παρούσα στο συμβάν. Α καλά, 3 λαλούν και 2 χορεύουν. Ελπίζω απλά να σου ξέφυγε η δεύτερη παράγραφος από το άρθρο, και να μην υπάρχει αδυναμία κατανόησης του κειμένου γιατί νιώθω ήδη πως χάνω τον χρόνο μου. Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω πού ορίζετε εσείς οι Βούδες τα άκρα. Εγώ τα ορίζω εκεί που το γκλοπ του λιμενικού βιάζει μετανάστη, εκεί που τα παιδιά τους καίγονται στις πυρκαγιές την ώρα που (οι καλοί Βούδες πάλι) έστηναν στον τοίχο τον "ψεύτη" πατέρα που τα αναζητούσε δήθεν για να αποφύγει την κράτηση, και όλα τα υπόλοιπα φρικιαστικά περιστατικά που περιγράφονται στην έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας. Τα παραπάνω λινκ υπάρχουν στο κείμενο. Αν σας ξεφεύγουν ολόκληροι παράγραφοι βέβαια, δεν έχω αυταπάτες πως τα ανοίξατε τα links. Αυτά. Διαβάστε πριν χαρακτηρίσετε κάτι "ακραίο". Εκτός και αν αυτού του τύπου η υποβάθμιση σας βοηθάει να κοιμάστε καλύτερα. Λεβεντιά ,παρέθεσες ένα λινκ με προσωπικές απόψεις και πεποιθήσεις δημοσιογράφου.Κρίνει-αρθρογραφεί για περιστατικό γράφοντας '' Να το πάω κι ένα βήμα παραπέρα; Πιστεύω αυτούς. Χωρίς ΕΔΕ, χωρίς βίντεο, χωρίς( αυθεντικές) καταθέσεις. Κι αν αποδειχθεί βάσιμα ότι λένε ψέματα κι ότι οι λιμενικοί έπεσαν στη θάλασσα για να σώσουν τα παιδιά και τις γυναίκες που πνίγηκαν και δεν μας το λένε από σεμνότητα – πάλι, στο επόμενο ίδιο ή και χειρότερο περιστατικό, ξανά αυτούς θα πιστέψω."Αν εσύ το χωνεύεις αμάσητο,επέτρεψε σε μένα να είμαι δύσπιστος. 1
liopyr Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Τελικά υπάρχει πρόβλημα κατανοήσης. Ζητώ συγνώμη από τον εαυτό μου που έχασε τον χρόνο του. (πάντα έτσι την πατάω και μυαλό δεν βάζω).
The_Judas Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Πραγματικά εμετικό το άρθρο. Είναι αυτή η νοοτροπία που υπάρχει στην Ελλάδα, ότι είτε πρέπει να είσαι είτε δεξιός είτε αριστερός ταλιμπαν. Η δημοσιογράφος δεν ενδιαφέρεται για αποδείξεις... χρησιμοποιεί ως απόδειξη ότι φταίνε οι λιμενικοί, το ότι η αστυνομία είχε καταδικαστεί για κάποια άλλα περιστατικά! Οι έννοιες αντικειμενικός και ανεξάρτητος είναι πολύ σπάνιες πλέον. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις