Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλαδη αν δεν εχεις βασεις αλλα δινεις χρημα ή τανκς ή αεροπλανα ή στρατιωτες δεν ειναι το ιδιο;

Τι στοιχειο να εχω; Ειναι στρατιωτικες επιχειρησεις, κανεις μας δεν μπορει να ξερει το τι συμφωνια εχει καθε κρατος, δεν ειναι απο αυτα που βρισκεις στο ιντερνετ.

ποια χωρα το κανει αυτο περα απο αυτες που εγραψα?

• Απαντ. 299
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οκ εχεις δικιο γιατι ομως ερχονται εδω και δεν πανε καπου αλλου αυτο δεν καταλαβαινω πχ να πανε αμερικη ή αυστραλια κλπ.

Πέραν του προφανούς, ότι δηλαδή θα ήταν δύσκολο να ταξιδέψουν προς ΗΠΑ ή Αυστραλία λόγω απόστασης, οι χώρες αυτές ασκούν εξαιρετικά αυστηρή μεταναστευτική πολιτική.

Αντίθετα στην Ε.Ε. είναι σχετικά εύκολο λόγω της συνθήκης του Σέγκεν (ανοιχτά σύνορα μεταξύ κρατών - μελών της Ε.Ε.), να περάσουν στις περισσότερο οικονομικά ανεπτυγμένες Ευρωπαϊκές χώρες. 

Ελάχιστοι από τους παράνομους μετανάστες έχουν ως πραγματικό προορισμό την Ελλάδα λοιπόν. Περνούν μέσω Ελλάδας και Ιταλίας, αφενός επειδή είναι δυσκολότερο να γίνουν αντιληπτοί, αφετέρου λόγω κοινών συνόρων με χώρες - περάσματα όπως η Τουρκία, η Βουλγαρία και η Λιβύη.  

Θα επαναλάβω ότι η χώρα μας εχει δεχτεί να ειναι η οχυρωση της Ευρώπης σε ότι αφορά τους παράνομους μετανάστες. Εκατομμύρια παίρνει το κράτος για αυτό το λόγο με σκοπό είτε την ομαλή ένταξη τους η την ομαλή επιστροφή τους στις χώρες τους με καποια κίνητρα.

Το αν απο αυτα τα χρήματα μόλις το 1/ 100 πανε για αυτό το σκοπό ειναι για πολλοστη φορά πολιτικό Θέμα. Αποδεικνύεται καθημερινή πως ότι στραβό υπάρχει στην Ελλάδα εχει υπουργική υπογραφή.

Cossutius στα περί πολιτικής ευθύνης και κακής αξιοποίησης των χρημάτων συμφωνούμε απόλυτα.

Στα υπόλοιπα, παρότι δε διαφωνώ επί της ουσίας, έχω μια μικρή ένσταση: δε συμφώνησε αποκλειστικά η Ελλάδα στο να είναι η οχύρωση της Ευρώπης, δεν έγινε δηλαδή κάποια διμερής συμφωνίας μεταξύ ημών και Ε.Ε.

Με το που υιοθετήσαμε τις συνθήκες Σέγκεν και Δουβλίνο ΙΙ, αυτομάτως αναλάβαμε εμμέσως αυτό το ρόλο. Θεωρητικά έχουμε τις ίδιες υποχρεώσεις και δικαιώματα με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ε.Ε. Έπρεπε όμως να έχει ληφθεί εξαρχής υπόψιν, η ιδιομορφία των ελληνικών συνόρων, καθώς και η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Τώρα θα μου πεις, χαίρω πολύ... :P

Το να μην υπογράφαμε τις συγκεκριμένες συνθήκες καθόλου, δεν ξέρω αν ήταν πρακτικά εφικτό. Μια τέτοια κίνηση θα ήταν έμμεσο "άκυρο" στα περί "Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης" και φαντάζομαι θα είχε αντίκτυπο σε πολλούς τομείς της ελληνικής κοινωνίας.

Δημοσ.

Eννοεις να πανε στην Αυστραλια/Αμερικη με καικι? Μηπως θες να πανε και στο φεγγαρι? Επισης πως ξερουμε οτι οντως δινουνε 5000 στους δουλεμπορους?

Οχι με καικι φυσικα με πλοια να κρυφτουν καπου ή ξερω εγω να πανε Μεξικο και να περασουν απο εκει.

Ετσι εχω ακουσει σε διαφορα ντοκιμαντερ για το θεμα οτι η ταριφα στους δουλεμπορους ειναι 5 χιλιαρικα.

Πέραν του προφανούς, ότι δηλαδή θα ήταν δύσκολο να ταξιδέψουν προς ΗΠΑ ή Αυστραλία λόγω απόστασης, οι χώρες αυτές ασκούν εξαιρετικά αυστηρή μεταναστευτική πολιτική.

Αντίθετα στην Ε.Ε. είναι σχετικά εύκολο λόγω της συνθήκης του Σέγκεν (ανοιχτά σύνορα μεταξύ κρατών - μελών της Ε.Ε.), να περάσουν στις περισσότερο οικονομικά ανεπτυγμένες Ευρωπαϊκές χώρες. 

Ελάχιστοι από τους παράνομους μετανάστες έχουν ως πραγματικό προορισμό την Ελλάδα λοιπόν. Περνούν μέσω Ελλάδας και Ιταλίας, αφενός επειδή είναι δυσκολότερο να γίνουν αντιληπτοί, αφετέρου λόγω κοινών συνόρων με χώρες - περάσματα όπως η Τουρκία, η Βουλγαρία και η Λιβύη.  

Ναι αυτο το ξερω αλλα γιατι δεν ζητανε ασυλο αφου εχουν πολεμο δεν υποτιθεται οτι οταν μια χωρα ειναι σε εμπολεμη κατασταση εχεις δικαιωμα να ζητησεις ασυλο ή κανω λαθος.

Δημοσ.

Το λενε οι ιδιοι οι λαθρομεταναστες  και οι δουλεμποροι.

Χμμμ ισως και να εχεις δικιο. Με ενα προχειρο ψαξιμο βρηκα αυτο εδω: 

"Baral, 32, Αφγανιστάν: Ήρθε πριν 5 χρόνια στην Ελλάδα, όταν έφυγε από τη χώρα του κυνηγημένος από το καθεστώς των Ταλιμπάν. Αρνήθηκε να πάρει όπλο και να συστρατευτεί μαζί τους, χωρίς να εκφράσει κάποια άποψη υπέρ τους ή εναντίον τους. Για να έρθει στη χώρα μας πούλησε το σπίτι του ώστε να μπορέσει να πληρώσει στους δουλεμπόρους περίπου 5.000 ευρώ. Το ταξίδι του κράτησε τέσσερις μήνες."

Απο εδω: 

Link.png Site: Link

Βεβαια εαν ο αλλος εχει πουλησει το σπιτι του για να ερθει Ελλαδα, εχει καθε κινητρο να το παλεψει μεχρι τελους και να μην επιστρεψει στην πατριδα του.

Δημοσ.

"Παίρνουν τα παιδιά τους, ανεβαίνουν σε μια βάρκα Γενάρη μήνα, και προφανώς πνίγονται".

Γιάννης Πρετεντέρης, "ρεαλιστική ενημέρωση".

Δημοσ.
δε συμφώνησε αποκλειστικά η Ελλάδα στο να είναι η οχύρωση της Ευρώπης, δεν έγινε δηλαδή κάποια διμερής συμφωνίας μεταξύ ημών και Ε.Ε.

Νομίζω, πως αυτό που είχε γίνει γνωστο παλαιότερα (κάποιος είχε ανεβάσει και ένα άρθρο εδω), ειναι πως όντως υπάρχει συμφωνία. Δε μπορώ να ειμαι σίγουρος βέβαια, αλλά ανεξάρτητα με αυτό, εφόσον επιδοτούμαστε για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικου, ίσως θα έπρεπε να έχουμε καλύτερες λύσεις. :-)

Η Τουρκία γνωρίζουμε τι ρόλο παίζει. Είναι απλά ένα μονοπάτι. Ομως η Τουρκια δεν ειναι στην Ε.Ε.

Δημοσ.

Οι Ευρωπαιοι υποκριτες της γιαλατζι αλληλεγυης ποτε θα κατσουν να αναθεωρησουν το Δουβλινο ?

Γιατι να το κάνουν?

• Like 1
Δημοσ.

"Παίρνουν τα παιδιά τους, ανεβαίνουν σε μια βάρκα Γενάρη μήνα, και προφανώς πνίγονται".

Και που τον αναφερεις μονο ριχνεις το επιπεδο 

Νομίζω, πως αυτό που είχε γίνει γνωστο παλαιότερα (κάποιος είχε ανεβάσει και ένα άρθρο εδω), ειναι πως όντως υπάρχει συμφωνία. Δε μπορώ να ειμαι σίγουρος βέβαια, αλλά ανεξάρτητα με αυτό, εφόσον επιδοτούμαστε για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικου, ίσως θα έπρεπε να έχουμε καλύτερες λύσεις. :-)

Η Τουρκία γνωρίζουμε τι ρόλο παίζει. Είναι απλά ένα μονοπάτι. Ομως η Τουρκια δεν ειναι στην Ε.Ε.

Ας ανοιξουμε και εμεις τα συνορα να πανε ιταλια και να φανε αυτοι το πακετο.

Δημοσ.

Ναι αυτο το ξερω αλλα γιατι δεν ζητανε ασυλο αφου εχουν πολεμο δεν υποτιθεται οτι οταν μια χωρα ειναι σε εμπολεμη κατασταση εχεις δικαιωμα να ζητησεις ασυλο ή κανω λαθος.

Βρε συ, αν στην πατρίδα σου γινόταν χαλασμός, που θα πήγαινες πρώτα να ζητήσεις άσυλο; Σε μια γειτονική χώρα, ή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού; ;)

Από εκεί και πέρα δεν είναι όλοι οι παράνομοι μετανάστες πρόσφυγες και έτσι δεν έχουν δικαίωμα ασύλου.

Δεν περίμενα τέτοιο σχόλιο ούτε από τον συγκεκριμένο...  :huh:

Δε σε αμφισβητώ βρε, απλά ήθελα να τονίσω πως παρά την όποια μετέπειτα συμφωνία και επιδότηση, από τη στιγμή που υπογράφηκαν οι συνθήκες Σέγκεν και Δουβλίνο ΙΙ, έχουμε έτσι κι αλλιώς συγκεκριμένες υποχρεώσεις.

Δε λέω πως η Ελλάδα είναι άμοιρη ευθυνών. Αλλά, πως να το κάνουμε, θεωρώ πέρα για πέρα υποκριτική τη στάση της Ε.Ε., των εγχώριων media, του ΟΗΕ και της Διεθνούς Αμνηστίας, αλλά κυρίως πολλών συμπολιτών μου, οι οποίοι θεωρούν πως η βαρβαρότητα και ο ρατσισμός αποτελούν αποκλειστικά ελληνικό χαρακτηριστικό.

Ως πολίτης δε μπορώ να κάνω και πολλά, πέραν βέβαια του να καταδικάσω βίαιες και απάνθρωπες πρακτικές όπως οι λεγόμενες push back operations. Λυπάμαι πραγματικά για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο Φαρμακονήσι, όπως λυπάμαι για όλους τους ανθρώπους που χάνονται αδίκως καθημερινά.

Όμως, από τη στιγμή που η μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. αμφισβητείται ακόμα και από ιδρυτικά κράτη μέλη, όταν η Ε.Ε. πρακτικά παραβιάζει τα όσα η ίδια θέσπισε περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και όταν "πολιτισμένα" ευρωπαϊκά κράτη (link #1, link #2) παρακάμπτουν -με σχεδόν ρατσιστικό τρόπο- την κατά τ' άλλα ευρωπαϊκή νομοθεσία, δε μπορώ να ανεχτώ την "ευαισθησία" διάφορων "προοδευτικών", ή την έμμεση παραδοχή πως τέτοιες ακρότητες γίνονται αποκλειστικά στην Ελλάδα.

Στο φινάλε η χώρα μου μπορεί να έδωσε βάσεις σε "συμμάχους", το έπραξε όμως μη έχοντας άλλη επιλογή. Σίγουρα πάντως δε διέλυσαν ελληνικοί πύραυλοι τη Βαγδάτη, τη Φαλούτζα ή τη Γάζα. 

Μερικοί αντιδρούν σα vegan hipsters, οι οποίοι ως φιλόζωοι έχουν και καμιά δεκαριά γάτες στο σπίτι. Απ' αυτούς που στα πρήζουν σχετικά με τη βάρβαρη φύση της κατανάλωσης κρέατος, ενώ βέβαια τρέφουν τα ζωντανά τους με "τρυφερό πατέ κοτόπουλο". 

Κλείνοντας, θεωρώ πως μπορεί κάποιος να είναι πατριώτης και αντιρατσιστής ταυτόχρονα. Δεν καταλαβαίνω από που κι ως που αρκετοί πιστεύουν, πως πρέπει να διαλέξουν μεταξύ των δύο αυτών καταστάσεων.

• Like 2
Δημοσ.

Στο στέκι μεταναστών στην Τσαμαδού μαζεύονται αντρικά ρούχα για τους διασωθέντες, αν έχει κάποιος, ας πάει.

• Like 4
Δημοσ.

Επειδή όπως μπορείς να φανταστείς αυτό αποτελεί μια πολύ σοβαρή κατηγορία σε έναν από τους πιο τιμημένους τομείς της Ελλάδας που έχει αφήσει το στίγμα του παγκοσμίως με θετικές αντιδράσεις (μιλάω πάντα για τις Ένοπλες Δυνάμεις), θα σε πείραζε να το τεκμηριώσεις; Διότι όπως μπορείς να φανταστείς, ένας κλάδος που οφείλει να χαρακτηρίζεται από τον έντονο και παθιασμένο πατριωτισμό, είναι ευάλωτος στις "επιθέσεις" ημιμαθών πολιτών που έχουν μπερδέψει τον "φασισμό" με τον "πατριωτισμό" και τον "εθνικισμό" με τον "εθνισμό".

http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/107714/katadiki-tis-elladas-gia-viasmo-metanasti-apo-limeniko

Δημοσ.

Ποιο αντιπαθης δημοσιογραφος δεν υπαρχει .

μαλάκας, το αντιπαθής είναι κοσμητικό για τον συγκεκριμένο..

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...