PISTONPSN Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Σήμερα χωρίς κάποια προηγούμενη ένδειξη, μόλις άνοιξα τον υπολογιστή θέματος διαπίστωσα έκπληκτος να μου εμφανίζεται μια λευκή οθόνη με μικρές μαύρες περιοχές στο υπόβαθρό της.Επειδή δεν μπορούσα να δω από την οθόνη τίποτα , συνέδεσα τον υπολογιστή με εξωτερική οθόνη, όπου και έβλεπα κανονικά (οπότε αποκλείουμε θέμα με κάρτα γραφικών).Αυτό που παρατήρησα είναι ότι κατά την εκκίνηση των windows και γενικά σε μεταβολές της εικόνας, αρχικά και σε ποσοστό περίπου στο 70% ανταποκρίνεται στην εικόνα που θα έπρεπε να δείξει αλλά μετά από 3 δευτερόλεπτα και σε χρόνο λιγότερο από άλλα 5, η οθόνη αρχίζει να ξεθωριάζει και να παίρνει την μορφή που σας περιγράφω στην δεύτερή γραμμή. Ο υπολογιστής είναι περίπου 4 χρόνων, στο παρελθόν δεν μου έχει δημιουργήσει κάποιο θέμα, θέλω να πιστεύω ότι δεν οφείλεται το πρόβλημα σε καμμένη οθόνη, το ότι αναβοσβήνει η εικόνα με κάνει να ελπίζω σε κάτι τέτοιο, αλλά επειδή είναι πολύ πιθανό, η οθόνη του είναι 16,4 inch, θα ήθελα μια χρηματική εκτίμηση για αλλαγή οθόνης καθώς επίσης και τυχόν άλλες αιτίες που πιστεύετε οφείλεται η υπόψη δυσλειτουργία (inverter, τυχόν κούνημα σε καλωδιάκια οθόνης-μητρικής κ.α.)
georgescreta Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Η οθόνη, είναι τύπου ccfl έτσι? Αν ναι, τότε αποκλείεις inverter και λάμπες, από τη στιγμή που παραμένει λευκή. Η κάρτα γραφικών ΔΕΝ αποκλείεται καθόλου. Για αρχή όμως, πρέπει να αποκλείσεις την καλωδιοταινία και το πάνελ (την πλακέτα που φέρει ουσιαστικά). Αν δε μπεις στα windows αλλά παραμείνεις π.χ. στην οθόνη του bios, έχει την ίδια συμπεριφορά? Μετά που θ' ασπρίσει η οθόνη, όπως λες, κούνα (ανοιγόκλεινε) το καπάκι, να δεις αν υπάρξει κάποια αλλαγή.
Nick_Iommi Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Ειχα ακριβως το ιδιο θεμα με Asus Zenbook ,ευτυχως εντος εγγυησης., Η δικια μου περιπτωση ηταν καμμενη οθονη και εγινε αντικατάσταση
PISTONPSN Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2014 Η οθόνη, είναι τύπου ccfl έτσι? Αν ναι, τότε αποκλείεις inverter και λάμπες, από τη στιγμή που παραμένει λευκή. Η κάρτα γραφικών ΔΕΝ αποκλείεται καθόλου. Για αρχή όμως, πρέπει να αποκλείσεις την καλωδιοταινία και το πάνελ (την πλακέτα που φέρει ουσιαστικά). Αν δε μπεις στα windows αλλά παραμείνεις π.χ. στην οθόνη του bios, έχει την ίδια συμπεριφορά? Μετά που θ' ασπρίσει η οθόνη, όπως λες, κούνα (ανοιγόκλεινε) το καπάκι, να δεις αν υπάρξει κάποια αλλαγή. Mε εξωτερική οθόνη δείχνει κανονικά τα πάντα, έτσι το δουλεύω προς το παρόν μέχρι να αποφασίσω τι θα κάνω. Έχω "παίξει " με το καπάκι αλλά τίποτα.Αντιδράσεις παρουσιάζονται μοναχά όταν ανοίγω ή κλείνω τα windows όπου η οθόνη προσπαθεί να ακολουθήσει τις μεταβολές στις αλλαγές που γίνονται, μόλις παγώσει όμως η εικόνα αρχίζει να ασπρίζει. Παρατήρηση : Επειδή στη προσπάθεια να ανοίξω το καπάκι μάλλον έσπασε το wireless switch on, γνωρίζουμε κάποιο τρόπο με software να θέσω σε λειτουργία το ασύρματο δίκτυο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα