Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν και ακόμα δε προλάβαμε να συνηθίσουμε το ασύρματο πρότυπο 802.11ac το οποίο δίνει στη θεωρία ταχύτητες που φτάνουν το 1.3 Gigabit ανά δευτερόλεπτο, ο αντικαταστάτης του ετοιμάζεται σύντομα να κάνει την εμφάνιση του.Η νέα έκδοση η οποία έχει μέχρι στιγμής την ονομασία 802.11ac-2013, είναι σε θέση και πάλι θεωρητικά να προσφέρει ταχύτητες που φτάνουν τον εκπληκτικό αριθμό των 7 Gbps όταν λειτουργεί στη συχνότητα των 5GHz. Για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό, το νέο ασύρματο πρότυπο κάνει χρήση μεγαλύτερη καναλιών για τη μετάδοση δεδομένων στο φάσμα των 5GHz.

 

Πάντως με βάση μετρήσεις, οι πραγματικές ταχύτητες είναι συνήθως σημαντικά χαμηλότερες από αυτές που ανακοινώνονται, με το πρότυπο 802.11ac να κυμαίνεται μεταξύ 400 και 800 megabit ανά δευτερόλεπτο. Με βάση αυτά τα στοιχεία, το πιθανότερο είναι ότι η νέα έκδοση του προτύπου θα μπορέσει να "σπάσει" το φράγμα του 1GBps σε πραγματικές συνθήκες και ίσως φτάσει σε ειδικές περιπτώσεις τα 2.5Gbps. Ένα τέτοιο γεγονός ίσως οδηγήσει αρκετές εταιρείες στηs σταδιακή αντικατάσταση των παραδοσιακών ενσύρματων δικτύων σε ασύρματα.

 

Το ερώτημα βέβαια παραμένει το πότε θα δούμε τις πρώτες συμβατές συσκευές στο εμπόριο με την απάντηση να μην έχει δοθεί από κανέναν από τους συνήθεις ύποπτους όπως τη Cisco, Linksys, D-Link και Juniper. Η ασφαλέστερη πάντως πρόβλεψη αναφέρει ότι όλα θα είναι έτοιμα προς το τέλος του έτους.

 

Link.png Site: ZDNet

Δημοσ.

και αρχίζουν σιγά σιγά οι ταχύτητες να γίνονται ικανοποιητικές..!

 

Και τα μυαλά τηγανίτες όπως είπε και ο check2fire από πάνω

  • Like 4
Δημοσ.

Mε τόσο ακτινοβολία θα τον κάνουμε τηγανίτα τον εγκεφαλο.. :P

Που ακριβως στηριζεται αυτη η αποψη?Επισημα οχι εικασιες.

  • Like 1
Δημοσ.

Ασχέτως των εντυπωσιακών ομολογουμένως ταχυτήτων του ασύρματου, το καλώδιο θα παρέχει ΠΑΝΤΑ μεγαλύτερη ασφάλεια και θα είναι ΠΑΝΤΑ FULL DUPLEX και το ασύρματο θα είναι ΠΑΝΤΑ λιγότερο ασφαλές και ΠΑΝΤΑ HALF DUPLEX.

 

Αρα για home χρήση είναι φοβερό και για επαγγελματική χρήση πάλι πολύ καλό για συγκεκριμένα σενάρια και περιπτώσεις αλλά ΠΟΤΕ και σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να οδηγήσει ΣΟΒΑΡΕΣ εταιρείες στο να αντικαταστήσουν το Ethernet δικτυο τους με ασύρματο. Η επισύμανση γίνεται καθαρα και μόνο γιατί αναφέρθηκαν εταιρείες που θα αντικαταστήσουν το δίκτυο τους. Κατα τα άλλα πολύ εντυπωσιακές οι ταχύτητες

  • Like 1
Δημοσ.

 

Ένα τέτοιο γεγονός ίσως οδηγήσει αρκετές εταιρείες στηs σταδιακή αντικατάσταση των παραδοσιακών ενσύρματων δικτύων σε ασύρματα.

 

καλα, αυτο δεν υπαρχει περιπτωση. τουλαχιστο στο αμεσο μελλον.

 

 

δυστυχως, οπωσς σωστα τονισαν και απο πανω, δεν αναφερεται η ακτινοβολια, αλλα και οι πραγματικες μετρησεις συναρτησει της αποστασης και των ενδιαμεσων εμποδιων.

 

τα σημερινα ethernet ειναι πολυ αξιοπιστα και το μειονεκτημα τους ειναι τα απειρα καλωδια και οτι το κοστος εγκαταστασης αυξανει εκθετικα οσο μεγαλωνει το μεγεθος του δικτυου. Για να προτιμηθει καποια λυση με ασυρματα δικτυα θα πρεπει να ειναι πρωτα αξιοπιστη (αποσυνδεσεις, ταχυτητα) και μετα να εχει λογικο συνολγικο κοστος

Δημοσ.

νομίζω είναι θετική η εξέλιξη και μάλιστα για "επαγγελματική" χρήση γραφείου καθώς για οικιακή (δλδ internet) κάνει και το υπάρχον n/g. Τα σημερινά 24mbps (12mbps στην πράξη) που μπορείς να έχεις σε internet καλύπτονται από τα υπάρχοντα standards wifi n/g 50mbps-300mbps (και καλά 300).

 

Για γραφεία όπου το bandwidth μοιράζεται και για ενδοεταιρικές επικοινωνίες (πχ file servers) τα απλά wifi είχαν ένα θέμα αλλα τώρα νομίζω θα είναι καλύτερα (θα σηκώνει περισσότερους clients καλύτερες διαμεταγωγές).

 

Παραμένει το κάθε Wifi χειρότερο από οποιοδήποτε καλώδιο, μόνο και μόνο γιατί είναι τεχνολογίας διαμοιραζόμενου μέσου όπως τα παλιά HUB (ένας "μιλάει" οι άλλοι περιμένουν) σε αντίθεση με το καλώδιο και τις switched τεχνολογίες που επιτρέπουν πολύ περισσότερους να λειτουργού ταυτόχρονα και πιο αποδοτικά.

 

Παρόλα αυτά στην πράξη για small office/small company δεδομένα είναι άριστη και πρακτική λύση από το γεμίζεις τον τόπο καλώδια και πιο όμορφη.   

 

Για το σπίτι έτσι και αλλιώς η γυναίκα σου δεν σε αφήνει να έχεις καλώδια.. οπότε η νέα τεχνολογία απλά θα επιτρέψει στους δύσμοιρους να έχουν και καλές διαμεταγωγές (πχ ταινία HD από το storage στην smart TV).

  • Like 1
Δημοσ.

Αν στην πράξη χάνεις το 80% της ταχύτητας μόλις το σήμα περάσει ενα τοίχο δεν έχει νόημα.

 

Που ακριβως στηριζεται αυτη η αποψη?Επισημα οχι εικασιες.

 

Αν πραγματικά ήθελες να μάθεις υπάρχει και το google. Αλλιώς απλά γράφεις για να γράψεις.

  • Like 5
Δημοσ.

Που ακριβως στηριζεται αυτη η αποψη?Επισημα οχι εικασιες.

 

Οτιδηποτε ασυρματο (και οχι μονο), εκπεμπει/ακτινοβολει. Αυτο ειναι γεγονος.

Οποιοσδηποτε θελει να μαθει, ψαχνει. Και αυτο ειναι γεγονος.

Δημοσ.

Που ακριβως στηριζεται αυτη η αποψη?Επισημα οχι εικασιες.

 

Οι τηγανίτες για να γίνουν θέλουν θερμότητα, άρα κυριολεκτικά μιλόντας μπορείς να διαβάσεις το "Δεύτερον":

 

 

 Πρώτον: Η συγκεκριμένη μη ιονίζουσα ακτινοβολία είναι τεχνητή και δεν υπήρχε κατά τη διάρκεια της εξέλιξης των ειδών στον πλανήτη μας. Κατά συνέπεια οι οργανισμοί δεν είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν κάποιο μηχανισμό άμυνας όπως π.χ. έχει συμβεί με την υπεριώδη ακτινοβολία (η οποία προέρχεται από τον ήλιο) όπου η σύνθεση μελανίνης από τα κύτταρα της επιδερμίδας προστατεύει στη συνέχεια από τη διείσδυσή της στα βαθύτερα στρώματα όπου και θα ήταν επικίνδυνη.

Δεύτερον: Τα προταθέντα από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας «όρια ασφαλείας», έχουν καθορισθεί  με κριτήρια την αύξηση της θερμοκρασίας των κυττάρων που δέχονται την ακτινοβολία. Αυτή λέγεται και θερμική επίδραση. Σταδιακά όμως, οι πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει πως οι μη θερμικές επιπτώσεις, δηλαδή αυτές που προκαλούνται από ένταση της ακτινοβολίας κάτω από τα «όρια ασφαλείας», είναι πολύ σοβαρές. Αν και, τέτοιες επιπτώσεις στον άνθρωπο είναι πολύ δύσκολο να αποδειχθούν, εντούτοις μελέτες επιδημιολογικές και πειραματικές σε κύτταρα και σε πειραματόζωα συνηγορούν υπέρ της άποψης ότι η ένταση της ακτινοβολίας κινητής τηλεφωνίας κάτω από ο τα όρια ασφαλείας, προερχόμενες είτε από κεραίες βάσης είτε από τη χρήση των κινητών τηλεφώνων είναι επιβλαβής, με συμπτώματα όπως: πονοκέφαλοι,  κόπωση, προσωρινή απώλεια μνήμης, κ.λπ. μέχρι και καλοήθη καρκίνο του ακουστικού νεύρου (σε χρήστες κινητών τηλεφώνων με παρατεταμένη χρήση). Ειδικά για τις γραμμές μεταφοράς υψηλής τάσης έχει παρατηρηθεί πώς σε κοντινή απόσταση προκαλείται παιδική λευχαιμία και πάλι σε ένταση πεδίου κάτω από τα όρια ασφαλείας.

Τρίτον: Πειράματα σε πειραματόζωα (ποντίκια, έντομα κ.λπ.) και σε κυτταροκαλλιέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί και από τη δική μας ερευνητική ομάδα έχουν δείξει αλλαγές συμπεριφοράς, μορφολογικές αλλοιώσεις του εγκεφάλου, μείωση γονιμότητας, κ.λπ.). μέχρι και θραύση του μορίου του DNA (δημοσίευση Μάιος 2005).

Τέταρτον: Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας σε διεθνές συνέδριο που πραγματοποίησε για τις επιπτώσεις των μη ιονιζουσών ακτινοβολιών, στη Μόσχα τον Οκτώβριο του 2004, διαπίστωσε πως το ζήτημα της επικινδυνότητας χρήζει περαιτέρω έρευνας και καλό θα ήταν να συνεργαστούν επιστήμονες από διάφορες χώρες στις οποίες και ισχύουν διαφορετικά όρια ασφαλείας.

 

Πηγή: http://kyttariki.biol.uoa.gr/MOBILE-PHONES/ERMHS-MARGARITIS-teliko7-07-07-05.htm

Δημοσ.

Αν στην πράξη χάνεις το 80% της ταχύτητας μόλις το σήμα περάσει ενα τοίχο δεν έχει νόημα.

 

 

Αν πραγματικά ήθελες να μάθεις υπάρχει και το google. Αλλιώς απλά γράφεις για να γράψεις.

 

Δεν ηξερα πως οτι γραφεται στο ιντερνετ ειναι εγκυρο.Ειμαι σιγουρος πως θα εισαι απο αυτους που κοινοποιουν οτι βλεπουν εκει  σαν θεσφατο...

Οι τηγανίτες για να γίνουν θέλουν θερμότητα, άρα κυριολεκτικά μιλόντας μπορείς να διαβάσεις το "Δεύτερον":

 

 

Πηγή: http://kyttariki.biol.uoa.gr/MOBILE-PHONES/ERMHS-MARGARITIS-teliko7-07-07-05.htm

Μαλιστα ,δηλαδη δεν υπαρχει καμια επισημη ερευνα που να αποδεικνυει  οτι ειναι βλαβερη και  να ειναι κοινως αποδεκτη απο την επιστημονικη κοινοτητα.

Παρε και αυτο να δεις μια αλλη αποψη :

 

Link.png Site: Μην φοβασαι τα μικροκυματα

Δημοσ.

Μαλιστα ,δηλαδη δεν υπαρχει καμια επισημη ερευνα που να αποδεικνυει  οτι ειναι βλαβερη και  να ειναι κοινως αποδεκτη απο την επιστημονικη κοινοτητα.

Παρε και αυτο να δεις μια αλλη αποψη :

 

Link.png Site: Μην φοβασαι τα μικροκυματα

 

Ρε φίλε μου μιλάς για κοτόπουλα και σοκολάτες; Αυτή είναι η απάντηση σου; Είναι μελέτη αυτό που μου παραθέτεις δηλαδή; Όχι, όπως λες κι εσύ ΑΠΟΨΗ είναι...

Όλα τα όρια που έχουν οριστεί Ευρωπαικά και το 60-70% που ισχύει στην Ελλάδα είναι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ!

 

Καλό είναι να μη συγκρίνουμε φούρνους, router, bluetooth με κινητά και κεραίες (ειδικά ραδιοφωνου και TV). Το συγκεκριμένο router είναι μια άλλη κουβέντα όμως, ώντας κατευθυντικό. Θα δείξει..ακόμα δεν ξέρεις και δεν ξέρω τίποτα :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...