Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Α. Άλλο ληστεία άλλο διαμοιρασμός. Αν έχω δηλαδή ένα πακέτο μακαρόνια και πινάς δεν πρέπει να σου δώσω το μισό γιατί δεν το αγόρασες; είναι πειρατεία; Δεν μπουκάρουμε στα μαγαζιά να κλέβουμε παιχνίδια, τα παίρνουμε από ανθρώπους που τα μοιράζουν διαδικτυακά. 

Β. Η τέχνη δεν είναι εμπόρευμα! Χρόνια το φωνάζουμε! Αν ο άλλος θέλει να πουλήσει CD που περιέχουν τέχνη, είναι δικό του πρόβλημα, το περιεχόμενό τους δεν είναι εμπορεύσιμο! Και ας λέει ότι μαλακίες θέλει ο νόμος 2121/1993. Να γράψω και εγώ ένα λεξικό αν είναι έτσι και να πάρω τα πνευματικά δικαιώματα των λέξεων.

Γ. Όποιος πληρώνει ΝΑΙ είναι ηλίθιος, πιόνι του καπιταλισμού και ευχαριστεί αυτούς που των εκμεταλεύονται!

• Like 2
  • Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Α. Άλλο ληστεία άλλο διαμοιρασμός. Αν έχω δηλαδή ένα πακέτο μακαρόνια και πινάς δεν πρέπει να σου δώσω το μισό γιατί δεν το αγόρασες; είναι πειρατεία; Δεν μπουκάρουμε στα μαγαζιά να κλέβουμε παιχνίδια, τα παίρνουμε από ανθρώπους που τα μοιράζουν διαδικτυακά. 

Β. Η τέχνη δεν είναι εμπόρευμα! Χρόνια το φωνάζουμε! Αν ο άλλος θέλει να πουλήσει CD που περιέχουν τέχνη, είναι δικό του πρόβλημα, το περιεχόμενό τους δεν είναι εμπορεύσιμο! Και ας λέει ότι μαλακίες θέλει ο νόμος 2121/1993. Να γράψω και εγώ ένα λεξικό αν είναι έτσι και να πάρω τα πνευματικά δικαιώματα των λέξεων.

Γ. Όποιος πληρώνει ΝΑΙ είναι ηλίθιος, πιόνι του καπιταλισμού και ευχαριστεί αυτούς που των εκμεταλεύονται!

Κοινως για έσενα ενας προγραμματιστης  που βγαζει τα ματια του μπροστα στην οθονη 1, 5, 10, 30 μηνες για να φτιαξεις ενα μερος ενος παιχνιδιού πρεπει να το κανει for free έτσι? Αμα ειναι έτσι ας το κανει μονο για τον ευτο του!! Για πιο λογο να το δώσει σε εσένα? 

Μια ζωη τζαμπατζιδες σε αυτη την χωρα..

• Like 1
Δημοσ.

Κοινως για έσενα ενας προγραμματιστης  που βγαζει τα ματια του μπροστα στην οθονη 1, 5, 10, 30 μηνες για να φτιαξεις ενα μερος ενος παιχνιδιού πρεπει να το κανει for free έτσι? Αμα ειναι έτσι ας το κανει μονο για τον ευτο του!! Για πιο λογο να το δώσει σε εσένα? 

Μια ζωη τζαμπατζιδες σε αυτη την χωρα..

Όχι δεν πρέπει να το κάνει for free. Ποτέ δεν ειπώθηκε τίποτα τέτοιο. Όποιος επιθυμεί να εκμεταλλευτεί το παιχνίδι στο 100% (+multiplayer) ας το αγοράσει (η μόνη μου διαφωνία με τον Ηλία). Καλά θα κάνει. Αν κάποιος όμως ενδιαφέρεται για μόνο Single Player δικαίωμά του να το κατεβάσει. Και αυτό που λέει ο Ηλίας19 έχει δίκιο. Άλλο ληστεία (τα παραδείγματα που ανέφερες εσύ) και άλλο διαμοιρασμός.

Το παλικαράκι που θα το βγουν τα μάτια, αν φτιάξει κάτι αξιόλογο θα αναγνωριστεί σε χρόνο ρεκόρ. Χρήματα δεν θα βγάλει μόνο από το παιχνίδι που θα πουλήσει αλλά κυρίως από την εκάστοτε εταιρεία που θα τον εντοπίσει και θα του προσφέρει θέση εργασίας και πλήρη επαγγελματική αποκατάσταση. Άρα αν είναι αξιόλογο, τα δικά μας download πίστεψέ με δεν θα "καταστρέψουν" την δουλειά του. Το καλό είναι ότι σε αυτήν την κοινωνία το καλό και το αξιόλογο αναγνωρίζονται εφόσον το κυνηγήσει κανείς.

Ακόμα και με τα "παράνομα" download οι εταιρείες συνεχίζουν να βγάζουν εκατομμύρια. Η πειρατεία/διαμοιρασμός  θέλουν να γίνει παράνομη/ος επειδή τα εκατομμύρια κέρδη θέλουν οι εταιρείες να τα κάνουν δισεκατομμύρια (λόγω απληστίας δηλαδή) υποχρεώνοντας τους πάντες να αγοράσουν όλα τα παιχνίδια. εμμ...δεν είναι έτσι...

Και το παράδειγμα του Ηλία είναι πολύ εύστοχο. Άλλο να κλέψω μακαρόνια (όπως λες εσύ) και άλλο να τα αγοράσω και να τα μοιραστώ με έναν τρίτο. Αυτό επιθυμούν να κάνουν παράνομο, έτσι ώστε να υποχρεώσουν και το τρίτο άτομο να αγοράσει "καινούριο πακέτο μακαρόνια" και όχι να φάει από το νομίμως αγορασμένο του πρώτου. Μεγάλη προσπάθεια για την απαγόρευση της πειρατείας έγινε το 2011/12 με την συνθήκη της Εμπορικής Συμφωνίας Κατά της Παραποίησης (κοινώς ACTA) η οποία απορρίφθηκε με μεγάλη διαφορά (468 ευροβουλευτές/ 39) επειδή πολύ απλά δεν μπορεί να υπάρχει ένας τόσο αυταρχικός νόμος.

Δημοσ.

Γιατί τσαμπατζίδες;

Όταν παίρνω ένα βιβλίο πρέπει να το διαβάσω μόνο εγώ. Το torrent είναι διαδικτυακή μορφή του δανεισμού

Παράνομο είναι το κόλπο που κάνουν κάτι μαγαζάκια που κατεβάοζυν παιχνίδια και τα πουλάνε 10 ευρώ. 

Δεν βλέπω που ζημειώνετε ο κατασκευαστής. Απλά θέλει με παράλογο τρόπο να βγάλει εκατομμύρια. Άλλωστε τα παιχνίδια γίνονται γνωστά μέσα από τα torrent μάλλον ανεβάζουν παρά ρίχνουν τις πωλήσεις τους.

Δημοσ.

Το παλικαράκι που θα το βγουν τα μάτια, αν φτιάξει κάτι αξιόλογο θα αναγνωριστεί σε χρόνο ρεκόρ. Χρήματα δεν θα βγάλει μόνο από το παιχνίδι που θα πουλήσει αλλά κυρίως από την εκάστοτε εταιρεία που θα τον εντοπίσει και θα του προσφέρει θέση εργασίας και πλήρη επαγγελματική αποκατάσταση. Άρα αν είναι αξιόλογο, τα δικά μας download πίστεψέ με δεν θα "καταστρέψουν" την δουλειά του. Το καλό είναι ότι σε αυτήν την κοινωνία το καλό και το αξιόλογο αναγνωρίζονται εφόσον το κυνηγήσει κανείς.

Αφού δεν είναι αξιόλογο να μην το κατεβάσεις.

Αν πιάσω δουλειά ως προγραμματιστής (όταν θα σπουδάσω) κι δουλέψω είτε σε μεγάλη εταιρία είτε, σε μία κανονική εταιρία... Θα ένιωθα πολύ άσχημα αν ήξερα πως ο κόπος μου στο ίντερνετ είναι δωρεάν.

Να φανταστώ αν είχες φτιάξει κάτι "όμορφο" όπως π.χ το left 4 dead θα έφτιαχνες cd κι θα το έδινες δωρεάν σε όλο τον κόσμο;

Δημοσ.

Προσωπικά ΝΑΙ, εννοείται, τι να το κάνω, να το καμαρώνω. 

όπως ακριβώς και ένα βιβλίο ή ένα τραγούδι. 

Και όπως έκανα με κάθε μου εργασία στο πανεπιστήμιο. 

Δεν μπορεί να μου ανήκει κάτι που δεν είναι υλικό. 

Άλλο εμπορικά δικαιώματα και άλλο ιδιοκτησία. 

Το ότι δεν μπορώ να πουλάω κοκα-κόλα με τη συνταγή της κοκα-κόλα δεν μου απαγορεύει και να φτιάχνω κόκα-κόλα με την ίδια συνταγή και να τη μοιράζω στο δρόμο.

Δημοσ.

Αφού δεν είναι αξιόλογο να μην το κατεβάσεις.

Είπα εγώ ότι δεν είναι αξιόλογο?

Ο κόπος σου θα δικαιωθεί. Το ότι υπάρχει και στο ίντερνετ σιγά τη ζημιά που θα σου κάνει. Αν η ζημιά ήταν τεράστια, πιστεύεις θα το άφηναν να υπάρχει??? Ούτε για αστείο. 

Δημοσ.

Ως επιχείρημα κατά της πειρατείας μην φέρνετε ως παράδειγμα τις ληστείες. Αν μπορούσα να κλέψω ένα αυτοκίνητο και μετά να είχαμε και οι δύο από ένα, θα το έκανα.

Προσωπικά αγοράζω σε προσφορές τα παιχνίδια που μ αρέσουν για να ενισχύσω τους developers επειδή αναγνωρίζω οτι ξόδεψαν χρόνο και χρήμα για να γίνει το παιχνίδι. Παρ ολα αυτά παίζω πολλά παιχνίδια από torrents που δεν θα τα αγόραζα έτσι κι αλλιώς ή πολλές φορές έχω παίξει πρώτα το παιχνίδι σπασμένο και μετά το έχω αγοράσει αυθεντικό όπως το τελευταίο tomb raider.

Δημοσ.

Τα παιχνίδια που έτσι και αλλιώς δεν θα αγόραζες για πιο λόγο να τα παίξεις απο την στιγμή που δεν σου αρεσουν αρκετα για να τα αγορασεις. Τώρα την πρακτική του να παίξω ένα πειρατικό και να το αγοράσω μετά όταν η τιμή του θα ειναι σε λογικά πλαίσια την επικτροτω και εγώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...