Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα παιδες.

Εχω ενα δυο θεματακια με το desktop μου και δεν εχω βγαλει ακρη ακομα γιαυτο και το μοιραζομαι μαζι σας.

Η μητρικη ειναι αυτη http://www.e-shop.gr/product?id=PER.528417 .

Καταρχας στο e-shop λεει οτι δεχεται μεχρι 8 GB RAM ενω στο site της ASROCK (Supports Dual Channel DDR2 1066/800/667/533 (4 x DIMM slots) non-ECC, un-buffered memory, Max. capacity up to 16GB) - http://www.asrock.com/mb/nvidia/k10n780slix3-wifi/
Ειχα λοιπον αυτη τη μνημη (OCZ OCZ2RPR10664GK 4GB (2X2GB) PC-8500 1066MHZ REAPER HPC EDITION DUAL CHANNEL KIT) και πριν λιγες μερες μου εδωσαν 2 Kingston 4+4 GB 866MHz και συνολικα μου εμφανιζει 8 GB RAM αντι για 12 GB RAM

Αυτο ειναι το πρωτο μου θεμα.

Το δευτερο θεμα μου ειναι οτι στο boot μου εμφανιζει για πολυ ωρα το Logo της μητρικης (πανω απο 10-15 δευτερολεπτα) ενω μετα το περας του Logo φορτωνει αρκετα γρηγορα στα WIN7.
Υπαρχει καποιος τροπος να μη κανει τοση ωρα στο logo?!

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Δημοσ.

καλησπερα! οσον αφορα το boot logo αν μπεις στο βιος εχει μια επιλογη να το απενεργοποιησεις! αν θες κοιτα μηπως εχει βγει και καποια νεοτερη εκδοση βιος μηπως και το προβλημα οριου στα 8 gb οφειλεται σε αυτο....

Δημοσ.

καλησπερα! οσον αφορα το boot logo αν μπεις στο βιος εχει μια επιλογη να το απενεργοποιησεις! αν θες κοιτα μηπως εχει βγει και καποια νεοτερη εκδοση βιος μηπως και το προβλημα οριου στα 8 gb οφειλεται σε αυτο....

Εχω κανει αναβαθμιση στο bios στην τελευταια εκδοση. Εχω την εντυοπωση οτι δεν αναγνωριζει dimm πανω απο 2 GB αν και μου φαινεται περιεργο. Οταν παω σπιτι θα βαλω το καθε dimm μονο του να δω αν το δει 4 αλλιως τι να πω... Παντως ευχαριστω για τη γρηγορη απαντηση.

Δημοσ.

σιγα κανενα ευχαριστω!!! ναι δες τα ξεχωριστα μηπως κατι δεν παει καλα! μακαρι να βρεισ ακρη!!!

Διαβαζα τωρα στο μανουαλ της μητρικης σου οτι για ντουαλ τσανελ πρεπει οι ιδιας μαρκας ραμ να βρισκονται στο ιδιο χρωμα σλοτ! και για να εχεις σε ολες ντουαλ τσανελ πρεπει και οι 4 να ειναι ιδιας μαρκας κ μοντελου! αλλα αν το εχεις κανει δοκιμασε να τις τοποθετισεις κ σε διαφορετικους συνδυασμους μαρκα ραμ και χρωμα σλοτ!

Δημοσ.

Γεια χαρα παιδες.

Εχω ενα δυο θεματακια με το desktop μου και δεν εχω βγαλει ακρη ακομα γιαυτο και το μοιραζομαι μαζι σας.

Η μητρικη ειναι αυτη http://www.e-shop.gr/product?id=PER.528417 .

Καταρχας στο e-shop λεει οτι δεχεται μεχρι 8 GB RAM ενω στο site της ASROCK (Supports Dual Channel DDR2 1066/800/667/533 (4 x DIMM slots) non-ECC, un-buffered memory, Max. capacity up to 16GB) - http://www.asrock.com/mb/nvidia/k10n780slix3-wifi/

Ειχα λοιπον αυτη τη μνημη (OCZ OCZ2RPR10664GK 4GB (2X2GB) PC-8500 1066MHZ REAPER HPC EDITION DUAL CHANNEL KIT) και πριν λιγες μερες μου εδωσαν 2 Kingston 4+4 GB 866MHz και συνολικα μου εμφανιζει 8 GB RAM αντι για 12 GB RAM

Αυτο ειναι το πρωτο μου θεμα.

Το δευτερο θεμα μου ειναι οτι στο boot μου εμφανιζει για πολυ ωρα το Logo της μητρικης (πανω απο 10-15 δευτερολεπτα) ενω μετα το περας του Logo φορτωνει αρκετα γρηγορα στα WIN7.

Υπαρχει καποιος τροπος να μη κανει τοση ωρα στο logo?!

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Πέρασε το τελευταίο bios και ρύθμισε τις μνήμες να δουλεύουν με τα timings και την συχνότητα των χειρότερων μνημων από τα δυο σετ !

Τσέκαρε να είναι τοποθετημένα τα ντιμ για dual channel σωστά ανά ζεύγη !

Τα win βλέπουν μέχρι 12GB ή Χρησιμοποιούν 12 από τα 16GB ?

Για δες και εδώ :

στην αναζήτηση γράψε msconfig ( δεξί κλικ  και άνοιγμα ώς διαχειριστής και δες αν κλικάρεις το max memory τι θα σου δείξει)

Capture_2.png

• Like 1
Δημοσ.

adtakhs οι μνημες που εχω πανω ειναι 2x2GB OCZ 1066 & 2x4GB Kingston 800αρες.

Συνολο θα επρεπε να μου εμφανιζει 12GB και εχω 8. Στο msconfig μου διχνει 8 οποτε δεν ειναι θεμα αυτο.

Στα σλοτς ειναι σωστα τοποθετημενες και μου ειπε αυτος που μου τις εδωσε οτι ειχε και εκεινος το ιδιο θεμα.

Οσο αφορα το bios ειναι updated.

Μαλλον δε μπορω να κανω κατι αλλο..

Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...