Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για RAM και HDD

ivis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα PC PIII στα 450Μhz με 192 Md RAM και όταν θέλησα να προσθέσω και άλλη RAM μου είπαν ότι οι καινούργιες επειδή είναι διπλές δεν θα δουλεύουν σε μένα και θα βλέπει μόνο τα μισά Mb, μπορεί να γίνει κάτι άλλο ώστε να μην πληρώσω 512 για να δουλεύουν μόνο τα 256?

Ακόμη σκέφτομαι να πάρω 2ο σκληρό 40 ή 80Mb, υπάρχει περίπτωση να μην τον βλέπω ολόκληρο; ασυμβατότητες και λοιπά;

Αν έχετε και καμία πρόταση για καλό-οικονομικό scanner ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Nai mporei na ginei.Mou exei tixei tis 256MB na tis blepei i mobo os 128MB.Pantos o computer litourgouse mia xara(den yparxei problima simbatotitas diladi).Pantos autes pou tha sou dei stadar einai tis double-side(tsipakia apo tis dio meries) eno oi kainouries single-side tha tis blepei mises.Prota koita to manual tis mobo na deis ti mnimes ypostirizei kai skliro.An deis oti den ginetai douleia pigenai na katebaseis to kainourio bios gia tin mobo sou afou prota koitaxeis an linei ta dio parapano problimata.Allios min kaneis upgrade sto bios giati einai mallon axristos kopos kai risko(ektos kai an exeis kai alla problimata)

Δημοσ.

Σωστό αυτό που σου είπαν ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙΣ να βρείς πολύ εύκολα παλαιού τύπου μνήμες (διπλές δηλαδή) που θα παίξουν άνετα με το board σου...

Λίγο ψάξιμο μόνο χρειάζεται. :)

Δημοσ.

ti chipset exeis?? emena me 440EX(oute kan BX) exei dei kanonika to mobo 40gb maxtor kai quantum kai apeirous 20gb me diafora leitourgika(98, 98se, 2000, me). synepos to pithanotero einai pos tha eisai ok ;)

sxetika me tis mnimes, theleis double sided me 8 tsipakia se kathe meria. synithos ta mobo aftis tis genias eixan ena periorismo se 256mb/slot. den ksero an isxyei kai se sena. ;) an mas eleges mobo kai chipset tha voithouses poly... :)

Δημοσ.

Όπως σου είπαν τα παιδιά από πάνω ivis. Για μνήμες ψάχνεις χαμηλής πυκνότητας είτε double sided είτε single sided me 8 τσιπάκια στη μία μεριά. Τα δίνουν λίγο πιο ακριβά από τα υπόλοιπα, αλλά αν τους ζητήσεις ram για μητρική κάτω από 1000 θα καταλάβουν (ελπίζω :P).

Johnybe έχει βγει update από τη "μαμά" από τότε, για δίσκους πάνω από 32gb. Πρακτικά έχω δουλέψει μέχρι 80gb partition σε 98se.

Αν δεν βρεις bios τώρα gia to pc σου που να βλέπει το hd σου (αν δεν τον βλέπει), ψάξε για modded bios. (Εχτές έστησα ένα 440bx που από 20gb με modded είδε μέχρι 40gb).

Σωστός ο παραβάτης, καλύτερα να κρατηθείς στα 256/slot.

Και μια σημείωση: Τo bios καλό είναι να αναβαθμίζεται. Πάνω στη μητρική πατάνε όλα τα εξαρτήματα που ελέγχονται/σεττάρονται από το bios.

sc

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καταρχήν ευχαριστώ όσους προσφέρθηκαν να βοηθήσουν.

Τελικά έβαλα και RAM και σκληρό και γράφω την εμπειρία που είχα.

Αρχικά πήγα στο "Πλαίσιο" της Θεσ/κης με το box στο χέρι και τους είπα ότι ήθελα να βάλω RAM και σκληρό στο συγκεκριμένο υπολογιστή.

Ο υπάλληλος με κοίταζε λες και του είχα πάει τον παππού μου για αναβάθμιση. Αποκλείεται μου λέει να βρεις RAM για αυτό το pc και σκληρό για να τον δει κανονικά θα πρέπει να βάλεις μια έξτρα κάρτα-αντάπτορα. Ούτε καν θέλησε να δοκιμάσουμε γιατί είχε λέει μεγάλη εμπειρία με άλλους και ήταν σίγουρος.

Έφυγα απογοητευμένος και τσατισμένος, ρε πως ξεφτιλίζονται έτσι τα μηχανήματα σκεφτόμουν και ότι πρέπει να ετοιμάζομαι για καινούργιο κλπ. Τελικά περνώντας από ένα Microland στην Παπαναστασίου είπα να ξαναρωτήσω μήπως μάθω κάτι περισσότερο και ευτυχώς που ρώτησα. Καταρχήν ο υπάλληλος ήταν άψογος, απλούστατος και κατατοπιστικότατος και το παιδί μου είπε πως ναι είναι δύσκολο να βρεις μνήμες για Dim αλλά ότι υπάρχουν και ότι για σκληρό το πολύ-πολύ να χρειαστεί ένα update του BIOS. Πήγα όντως για ram στο "Τεχνόραμα" που μου σύστησε και βρήκα, βέβαια με διπλάσια τιμή των τωρινών, 85 ευρώ τα 256, αλλά έκανα τη δουλειά μου. Έκανα μετά αναβάθμιση του BIOS και πήγα πίσω στο παληκάρι που με βοήθησε και έβαλα και ένα σκληρό 80αρι που τον βλέπει κανονικότατα.

Αυτά.

Είχα ενδοιασμούς αν έπρεπε να αναφέρω συγκεκριμένα καταστήματα γιατί τα παραπάνω δε σημαίνουν ότι όλοι στο τάδε είναι καλοί και στο άλλο κακοί, αλλά νομίζω ότι καλό είναι το σωστό να λέγεται όπως και οι 'πατάτες' μερικών.

Πάντως θα το σκεφτώ πολύ πριν ξαναπάω στο συγκεκριμένο "Πλαίσιο"

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Εγώ απ'ότι έχω ακούσει οι παλιές motherboard διαβάζουν πιο εύκολα τις single-sided sdram παρά τις double-sided !!!

Οι παλιές μητρικές μερικές φορές διαβάζουν μόνο τη μια πλευρά των double-sided sdram.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...