Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στη κοινοτητα....

Ξεκινωντας σας λεω οτι εχω το παραπανω μηχανημα (τελειο πραγματικα) της Tp link Το οποιο το χρησιμοποιω σαν Ap client router για να δωσω μεσω ethernet σημα σε ενα tower pc που εχω!!!

1)Tο ρουτερ του σπιτιου μου ειναι της hol 24ari με dhcp 192.168.2.(....)

2)το tp link ειναι συνδεδεμενο πανω με ip τυπου 192,168,1,10 και ενεργοποιημενο το dhcp του απο 192,168,1,11 - 192,168,1,199

3)Μου ηρθε μια φλασια και το εβαλα πανω σε ενα ρουτερ σε θυρα wan γιανα δωσω στα τερματικα μου (iphone,ipad) και ασυρματα internet οπου διαβασα οτι αν θες να συνδεσεις το tp link σε καποιο ρουτερ(οπωσ κ εκανα) πρεπει η dhcp του router να ειναι απενεργοποιημενη και να ειναι ip τυπου στην ιδια στην οποια ανηκει και το tp link!Δηλαδη 192,168,1,10 το tp link 192.168.1.100 το ρουτερ!Κανοντας το ομως ετσι δεν εδινε Ips το ρουτερ οποτε ενεργοποιησα και το dhcp του ρουτερ που να δινει ip απο

192,168,1,101 - 192,168,1,199 ωστε να μν υπαρχει conflict με τις ips του tp link!

Η απορια μου ειναι πως μπορω πλεον να μπαινω στη σελιδα του tp link?????Μεχρι προτεινως αν παταγες την Ip που του ειχα δωσει 192,168,1,10 εμπαινε....Τωρα μπαινει μονο στην 192,168,1,100 που ειναι του ρουτερ......

Οποιος θελει καποια βοηθεια στο πως να ρυθμισει το tp link wa 5210g μπορω να τον βοηθησω!Το μηχανημα ειναι ολα τα λεφτα......... ;)

Δημοσ.

Μερικές ερωτήσεις για να καταλάβω καλύτερα την τοπολογία του δικτύου σου.

α. Το WA5210G από που παίρνει πρόσβαση στο Internet;

β. Αν παίρνει από το moedem/router της HOL, γιατί χρησιμοποιείς διαφορετικό εύρος;

γ. Στο moedem/router της HOL έχεις ενεργοποιημένο τον DHCP;

δ. Αν ισχύει το (γ) γιατί συμβαίνει το ίδιο και με αυτόν του WA5210G;

Πέραν αυτών, τα router αρχικά αποκλείουν την επικοινωνία μεταξύ LAN & WAN. Για να είναι δυνατή πρέπει να δημιουργηθεί κατάλληλος κανόνας static route.

Ποιο μοντέλο router έχεις;

Δημοσ.

α)Απο το μοντεμ τησ hol παιρνει

β)Γιατι ετσι χρειαζετε γιανα λειτουργησει το συγκεκριμενο tp link

γ)ναι

δ)Γιατι το wa5210g δεν μπορει να παρει καρφωτη Ip

Δημοσ.

το ρουτερ που εβαλα γιανα κανει αυτη τη δουλεια να μοιραζει δλδ και ασυρματα στα τερματικα ειναι μια ελληνικη μουφα το

Crypto Airdata 54 wireless router

Παρατηρω οτι στο speedtest μου εχει κοψει πολυ ταχυτητα!εκει που επιανε 9mb/s τωρα πιανει 4-5 και ειμια και μεσω ethernet

παιζει ρολο το ρουτερ που γινετε αυτο??Να σημειωσω πωσ εεινη την στιγμη δεν ειναι αλλος μεσα στο ρουτερ γιανα εχει κινηση

Δημοσ.

To WA5210G μια χαρά δουλεύει ως AP Client, συνδεδεμένο ασύρματα με το κύριο modem/router, χρησιμοποιώντας διεύθυνση στο ίδιο εύρος με αυτό είτε αυτόματα είτε σταθερή.

Δοκιμασμένο σε αρκετές εγκαταστάσεις. Δες πληροφορίες εδώ κι εδώ.

Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να δουλεύει μόνο ο DHCP του κυρίως modem/router (HOL) και να είναι απενεργοποιημένοι οι αντίστοιχοι όλων των άλλων συσκευών.

Όσον αφορά του crypto router, λογικά θα πρέπει να παίξει σε μια από τις παρακάτω επιλογές.

α. Με σύνδεση στη WAN θύρα, παίρνει αυτόματα διεύθυνση από τον DHCP του modem της HOL ή του βάζεις σταθερή στο ίδιο εύρος και κλείνεις τον DHCP (ή σε Client), με διεύθυνση Gateway & DNS του modem της HOL.

β. Με σύνδεση σε μία LAN θύρα, παίρνει αυτόματα διεύθυνση από τον DHCP του modem της HOL ή του βάζεις σταθερή στο ίδιο εύρος και κλείνεις τον DHCP (ή σε Client), με διεύθυνση Gateway & DNS του modem της HOL.

Η 2η επιλογή είναι προτιμότερη, καθώς δεν έχεις το πρόβλημα διπλού NAT και Firewall (λόγω λειτουργίας 2 router στο ίδιο δίκτυο), αλλά δεν είμαι σίγουρος αν δουλέψει σε σένα, διότι δεν ξέρουμε και πολλά για τον crypto και τι δυνατότητες έχει.

Δημοσ.

Μπορεί να κατάλαβα λάθος, αλλά έγραψες προηγούμενα:

Γιατι ετσι χρειαζετε γιανα λειτουργησει το συγκεκριμενο tp link

Που ισχύει μόνο αν θέλεις να δώσεις σε άλλο δίκτυο πρόσβαση ανεξάρτητο από το δικό σου, μόνο που δεν το ξεκαθαρίζεις.

Τέλος πάντων, κατάλαβα λάθος και το προσπερνάμε.

Για την πρόσβαση σου έδωσα απάντηση. Σε όλα τα router δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στην WAN θύρα από την/τις αντίστοιχες LAN.

Θέλει κατάλληλο κανόνα static route και φυσικά οι 2 θύρες να έχουν διαφορετικό εύρος διευθύνσεων. Όλα τα κανονικά routers έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Δες στο crypto για σχετική ρύθμιση.

Δοκίμασε και με σύνδεση του WA5210G σε LAN θύρα του Crypto και βάλε το 2ο να δουλεύει ως απλό Switch και AP (με κλειστό τον DHCP).

Δημοσ.

απλα για να ενημερωθει το τοπικ γιατι τα εχουμε γραψει εδωπερα που ειναι η υπολοιπη συνεχεια του τοπικ

http://www.insomnia.gr/topic/515578-crypto-airdata-54-wireless-router/

εχει μπει το tp link να δινει σε lan του crypto οποτε βλεπει και τα 2 ρουτερ πλεον κανονικα και η ταχυτητα εχει επανελθει στα κανονικα της.τωρα το μονο που μενει αμα θες το Tp link να ειναι στο ιδιο δικτυο με το adsl router ειναι να κανεις αυτα που ειπε ο Jkoukos.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...