Προς το περιεχόμενο

corrupt MFT (?)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στη παρεα,

δεν ημουν σιγουρος εαν επρεπε να το γραψω στο ηδη υπαρχον sticky περι data loss, εψαξα για MFT πρωτα αλλα δε βρηκα κατι, οποτε εαν χρειαστει μπορειτε να το μετακινησετε στο sticky.

Προχθες ενας 200αρης δισκος μου εμφανιστηκε ως corrupt. Δεν ειναι accessible ενω τα windows τον βλεπουν κανονικα. Τα data φαινονται ως RAW.

To chkdsk δε δουλεψε οποτε κατεβασα λοιπον το testdisk. To οποιο testdisk απεφανθη οτι δε μπορει να σωσει τον σκληρο. Ψαχνοντας λιγο ακομα, βρηκα το option για το MFT. Ουτε αυτο μπορεσε να σωσει και πιστευω αυτη ειναι και η αρχη του προβληματος. Καπως και με καποιο τροπο το MFT του σκληρου τα επαιξε, μαζι και το mirror και τωρα τρεχω.

Ο σκληρος ναι μεν κανει ενα περιεργο "γραντζουνισμα" το οποιο πιστευω οφειλεται στο οτι τρελενεται απο το ψαξιμο ελλειψη MFT πλην ομως σε οτι διαγνωστικο του εχω κανει παιρνει αριστα.

Ο δισκος εχει data μονο και οχι καποιο λειτουργικο.

Οι ερωτησεις λοιπον ειναι οι εξης:

1) Υπαρχει τροπος να σωθει το MFT εαν αυτο ειναι οντως η πηγη του κακου;

2) Ο δισκος παρεδωσε το πνευμα τελειως; Δηλαδη, εαν το MFT δε σωνεται, κανω ενα φορματ, χανω τα data και η ζωη συνεχιζεται για αυτο το δισκο;

3) Υπαρχει πιθανοτητα να σωθει απο καποια εταιρεια (ειμαι εξωτερικο) και φυσικα εαν αξιζει τα χρηματα. (65 ευρω για καθε ωρα που θα παραμεινει εκει :blink: )

Δημοσ.
To οποιο testdisk απεφανθη οτι δε μπορει να σωσει τον σκληρο.

Τι έκανες με αυτό και τι μήνυμα σου έβγαλε;;;

Ψάξε αν μπορείς να βρεις την γεωμετρία του δίσκου σου,έστω και με email στην εταιρία,το testdisk βάζει τα ποιο κοινά νούμερα για headers sectors κτλ αν διαφέρει ο δικός σου δν θα τον βλέπει.

Στο advanced έχει και επιλογή να δεις αν βλέπει αρχεία στον δίσκο,βλέπει τίποτα;

Στην τελική δοκίμασε ένα από τα προγράμματα που λένε στο «τα έχασα όλα» και δες αν σου εμφανίζει κάνα αρχείο ή όχι.

2)για να κάνει και θόρυβο είναι αρκετά πιθανό, αλλά πρέπει να τον ελέγξεις για να είσαι σίγουρος

3)πιθανότητα πάντα υπάρχει,αλλά τι έχεις στον δίσκο για να αξίζει 65χ8 το λιγότερο;;;

Δημοσ.

Ο δισκος αναγνωριζεται κανονικα, απο το bios μεχρι σε επιπεδο λειτουργικου και λογισμικου. Το testdisk βρηκε το δισκο, με το σωστο size κτλπ του εκανα το analyse, το οποιο βγηκε ok, αλλα στο deeper μου εβγαλε οτι δε μπορει να συνεχισει. Στο advanced βρισκεται η επιλογη για το MFT που τελικα δε γινεται. Δε θυμαμαι να εχει κατι αλλο σχετικο με NTFS (για FAT, ext κτλπ ναι)

Ο δισκος δεν εχει κατι που να αξιζει ουτε 65, ποσω μαλλον 65χ10... ειδικα οταν με 65 παιρνω εναν καινουριο με 10χ τη χωρητικοτητα. Απλα οπως και να εχει, εαν μπορει να σωθει σχετικα ευκολα και ανεξοδα, γιατι οχι.

Πιστευεις με ενα φορματ θα επανελθει; Ok τα data θα χαθουν, αλλα ομως θα εχω δισκο.

Δημοσ.

Δοκίμασε ένα από τα προγράμματα να δεις αν βλέπουν τα αρχεία.

Αν θες να δοκιμάσεις να τον φτιάξεις και δεν στρώσει με απλό format τότε τρέχεις το Hard Disk Sentinel θέλεις την πλήρη έκδοση για να κάνεις disk->Surface Test->Reinitialize disk surface, θα πάρει πολλές ώρες και αναλόγως το αποτέλεσμα βλέπεις αν μπορείς να τον κρατήσεις.

Δημοσ.

Χρησιμοποιησα το easeus pro και μου βρηκε τα παντα, το θεμα ειναι οτι μου λεει πως δε μπορει να τα γραψει στο δισκο... Αρα φορματ και τα περναω απο πανω;

Δημοσ.

Χρησιμοποιησα το easeus pro και μου βρηκε τα παντα, το θεμα ειναι οτι μου λεει πως δε μπορει να τα γραψει στο δισκο... Αρα φορματ και τα περναω απο πανω;

Στον ίδιο δίσκο δεν μπορεί γιατί γράφοντας πάνω του θα καλύψει αυτά που θέλει να διαβάσει(σβήνονται τα παλιά αφού γράφονται τα νέα από πάνω) πρέπει να βρεις κάποιο άλλο χώρο για να γράψεις έστω τα ποιο σημαντικά.

Δημοσ.

οκ, κραταω τα σημαντικα στους αλλους, φορματ και μετα εχω ενα φρεσκο σκληρο. μετα βαζω ο,τι θελω μεσα. σωστον;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...