Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα

Σαν τεχνικός έχω έρθει πολλές φορές στην θέση να κάθομαι να ψάχνω λειτουργικά συστήματα για πελάτες σε διάφορα sites. Θέλω να νοικιάσω κάποιο file server όχι απαραίτητα πολύ γρήγορο στον οποίο να μπορώ να ανεβάσω iso files , προγράμματα και διάφορα αρχεία στα οποία θα μπορώ να έχω πρόσβαση για να κατεβάζω. Δεν θέλω sql , php και άλλα τέτοια. Δεν θα ανεβάσω site. Απλά κάτι σαν ftp file server με ένα μέγεθος της τάξεως των 40-50 gb ώστε να βάλω όλα τα απαραίτητα αρχεία της δουλειάς μου μέσα.

Έχετε κάτι να μου προτείνετε το οποίο να έχει και ένα καλό upload bandwidth για να μπορώ να ανεβάσω γρήγορα σχετικά τα αρχεία αυτά ?

Δημοσ.

Καλημέρα Μανώλη.

Δεν έχω αυτήν τη στιγμή υπ' όψιν μου κάποια cloud υπηρεσία με μεγάλο storage quota για να σου προτείνω. Όμως για την χρήση που περιγράφεις, νομίζω πως οι Internet-based λύσεις δεν είναι ούτε ο πιο πρακτικός ούτε ο πιο γρήγορος τρόπος.

Έχεις απορρίψει το ενδεχόμενο αγοράς ενός USB 3.0 flash disk των 64GB (+1 ακόμη για redundancy) που θα μπορείς να έχεις πάντα μαζί σου (π.χ. στο μπρελόκ με τα κλειδιά σου) χωρίς έξτρα βάρος ή άγχος και θα σου δίνει ασύγκριτα μεγαλύτερες ταχύτητες ανάγνωσης κι εγγραφής σε σχέση με Internet-based λύσεις;

Μιλάω πάντα για τις ταχύτητες στο site/χώρο του εκάστοτε πελάτη. Αν το storage που ζητάς το χρειάζεσαι απλά για archiving σκοπούς, τότε αγνόησε τα παραπάνω... :)

Δημοσ.

Το upload bandwidth εξαρτάται πρωτίστως απο τη δική σου σύνδεση και πολύ σπάνια από το host. Το βασικό σου πρόβλημα ειναι το download. Εγώ σου προτείνω να κάνεις λογαριασμό στο cloud του mail.ru. Εχει πολύ καλό up/download speed, δινει 100GB free και μπορείς να δώσεις direct link σε πελάτες (χωρίς να χρειαζεται να τους δωσεις τον κωδικό σου). Το μόνο που πρεπει να κάνεις ειναι να zipαρεις με κωδικό το κάθε iso για να μη στα σβήσουν λόγω copyright.

Μεχρι πρόσφατα ετρεχε promo που εδινε 1Τ αλλά τωρα δίνει δωρεαν 100G 

δες αντιστοιχο topic

http://www.insomnia.gr/topic/513632-cloud-storage-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%BF%CF%82-1%CF%84%CE%B2-%CF%84%CE%BF-promo-%CE%BB%CE%B7%CE%B3%CE%B5%CE%B9-2012014-expired/

Δημοσ.

Θα μπορούσες να κοιτάξεις υπηρεσίες όπως dropbox, skydrive, google drive, box και πολλές άλλες που υπάρχουν

θα μπορούσες επίσης να βρεις/νοικιάσεις ένα χώρο (dedicated/vps/ftp) και εκεί αν δεν θες απλά ftp θα μπορούσες να έχει προγραμματάκια όπως owncloud, bitorrent sync...

Δημοσ.

Ναι βλακεία είπα για το upload...Από μενα εξαρτάται...Και εγώ για cloud  σκεφτόμουν

Τώρα πριν λίγο πέτυχα μια εταιρεία με 3,99 το μήνα (ελληνική με απεριόριστο χώρο cloud). Μπορεί να την δοκιμάσω για ένα δύο μήνες αν είναι.

Ευχαριστώ παιδιά

Δημοσ.

Άπλα διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για το κοινό webhosting, είχα αντιμετωπίσει πρόβλημα όταν έβαζα αρχεία που δεν προορίζονταν για ιστοσελίδα. 

Δημοσ.

Εγώ με το dropbox είμαι εντάξυ. Το Pro plan σου δινει 100 GB Disk space χωρις file size limits και 250 GB Bandwidth την ημερα για το καθε public αρχειο.

Επισης έχει και εύκολο API γι αυτο το προτιμώ.

Το μονο κακο ειναι οτι η εφαρμογη του για συχρονισμο αρχειων στον υπολογιστη δεν ειναι καλή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...