kostas_dr Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον αλλά αυτή του μέλους "Κώστας" μου ταίριαζε τόσο που σήμερα το μεσημεράκι έπαιξε στο σαλόνι μου τα πρώτα blue-ray. Όπως καταλάβατε την αγόρασα χωρίς δεύτερη σκέψη Καλορίζικη φίλε. Απο περιέργεια, τελικά πόσο την πήρες;
graphist83 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2014 Με γειά!<br><br> Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί να δώσει κάποιος τόσα λεφτά για LCD όταν μπορεί να πάρει Plasma? Γιατί? Θεωρείς τις lcd led τόσο άχρηστες?? Έχει δύο όψεις το νόμισμα φίλε μου. Μην φανατιζεσαι τόσο.
HALF EVIL Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Κατ αρχάς θα συμφωνήσω με το άρθρο που γράφτηκε παραπάνω. Επίσης θα πω ότι εν αναμόνη των νέων τεχνολογιών που έρχονται θα ήταν μάλλον παράλογο να δωσει κάποιος σημερα 2,5χλδ γιά τηλεόραση. Ομως, ανεξάρτητα με το παραπάνω, γιά ταινίες αποκλειστικά γιατι να προτιμούσα την 55F8000 αντι της 55VT60
kostas_dr Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Ο καθένας ανάλογα με τα γούστα του και την ποιότητα εικόνας που θεωρεί πιο σωστή. Εγώ προσωπικά πχ με την F8000 = (αλλά, φτώχεια καταραμένη!)
CheOnWeb Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Γιατί? Θεωρείς τις lcd led τόσο άχρηστες?? Έχει δύο όψεις το νόμισμα φίλε μου. Μην φανατιζεσαι τόσο. Δεν είπα ότι ειναι άχρηστες. Απλώς είναι χειρότερες οθόνες απ´ τις πλάσμα και δεν ειναι υποκειμενικό το ζήτημα. Η ποιότητα της εικόνας δεν είναι θέμα γούστου. Το "είδος" της εικόνας (θερμοκρασία χρώματος, φίλτρα που χρησιμοποιεί η συσκευή κλπ.) μπορεί να είναι κάλλιστα υποκειμενικό αλλά όχι η ποιότητα. Καθόλου δεν φανατίζομαι. Προσωπικά δεν έχω καν πλάσμα. Μια φθηνή 26άρα LCD έχω. Δεν θεωρώ ότι το περιεχόμενο της τηλεόρασης αξίζει κάτι παραπάνω, όσο για τις ταινίες... στον iMac. Αν ήθελα κάτι παραπάνω θα πήγαινα σε προτζέκτορα. Peace!
graphist83 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Τα γνωρίζω τα καλα των πλάσμα, αλλα και τα κακα. (και εγω ειμαι κάτοχος πλασμα). Και η εικόνα οντως εχει οντως υποκειμενικά κριτηρια. κανεις δεν αρνήθηκε την καλυτερη εικονα των πλασμα. (υπο προϋποθέσεις βεβαια). Αλλά απο την αλλη υπάρχουν παρα πολλοι που δεν τους αρέσει αυτη η σωστη εικονα και οι ιδιοτροπίες αυτων αυτων συσκευών. Τελος δεν σε κατεκρινα για την επιλογη σου σε αυτες, αλλα για την πληρη απαξίωση των lcd. 1
CheOnWeb Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Μαζί σου, απλώς δυσκολεύομαι να χωνέψω ότι καταργήσαμε τις CRT για να περάσουμε σε μια τεχνολογία υποδαιέστερη (όσον αφορά στην ποιότητα/χρώμα/contrast της εικόνας) μόνο και μόνο για πληρωθεί η έρευνα που θα φέρει πραγματικά καλύτερες οθόνες (oled κλπ). Τουλάχιστον οι πλάσμα πλησιάζουν κάπως τις CRT. Οι LED αυτή τη στιγμή είναι ένας βαρύς συμβιβασμός. Επειδή όμως πάνω απ´ όλα το περιεχόμενο (οι καλές ταινίες παραμένουν καλές όπου και τις δεις) και η Κυριακή μας είναι βροχερή, βάλτε μια ωραία ταινιούλα και καλή Κυριακή!
HALF EVIL Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Για να δούμε και οι περιβόητες OLED τι ψάρια θα πιάνουν Ακαδημαϊκά πλέον και sorry για το off topic. http://www.insomnia.gr/topic/507973-samsung-or-panasonic/ Τελικά έκατσα και σκέφτηκα. Τι δεν σου δίνει η 50G30 αυτή τη στιγμή και θέλεις να την αλλάξεις; Γιατί τελικά να πας σε LCD με τόσα λεφτά επειδή κάποιοι θέλουν ντε και σώνει να βλέπουν την Τσαπανίδου ντάλα μεσημέρι με πολύ φώς; Ας πάρουν μια 22άρα να κάνουν την δουλειά τους. Γιατί να μην περιμένουμε τις νέες τεχνολογίες να δούμε τι καλύτερο θα φέρουν από τις υπάρχουσες; Έτσι λοιπόν έκατσα στα αβγά μου και μάλλον γλύτωσα 2,5 χιλιαρικάκια.
graphist83 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2014 Μα αγαπητέ μου φίλε, οι crt δεν αποτελούσαν το state of the art στην εικόνα. Αν εξαιρέσεις το καλό μαύρο και την μεγαλη χρωματική ακρίβεια, υστερούσαν μακράν σε ανάλυση, dot pitch, refresh rate και τα πολύ χαμηλά δυναμικά. Πράγμα που έριχνε το contrast στα τάρταρα. Ενώ ήταν μεγάλες σε όγκο και βάρος πράγμα που περιοριζε τις διαθέσιμες ίντσες προς τα πάνω. <br><br> Σε πολύωρη θέαση κουράζαν λόγω flickering και είχαν και ποσότητες Ακτινοβολίας λόγω των ηλεκτρονίων που διευφεγαν από τον καθοδικό. <br><br> Άρα υπήρχαν πολλοί λόγοι για να καταργηθούν. Ένα μεγάλο καλό που είχαν ήταν η μεγάλη διάρκεια ζωής τους λόγω της απλότητας των κυκλωμάτων. <br><br> Οι lcd led μπορεί να μην είναι δείγμα high end εικόνας αλλά έχουν βελτιωθεί πολύ σε χρωματική ακρίβεια. Οι επιδόσεις τους καλύπτουν μεγάλη πλειοψηφία καταναλωτών μέσων απαιτήσεων. Ακόμα και οι πιο ειδικοί με λίγες και προσεχτικες ρυθμίσεις μπορούν να έχουν ικανοποιητικα αποτελέσματα. <br><br> Δεν λέω οι πλάσμα για κάποιον που ψάχνει high end είναι πιο σωστή επιλογή αλλά έχουν ιδιοτροπίες. Τέλος θα συμφωνήσω μακράν, ότι μια καλή ταινία όπου και να προβληθεί θα μας ψυχαγωγεί όπως και να έχει. 1
ledaki Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Καλορίζικη φίλε. Απο περιέργεια, τελικά πόσο την πήρες; Σ ευχαριστώ αλλά και για την προτροπή σου.Επειδή έχω ένα κόλημα με τα τοπικά καταστήματα(θέλω να αφήνω τα χρήματά μου κυρίως σε αυτά) το οποίο την είχε 1400 αλλά η ηλεκτρονική την είχε 1160,έτσι πήγα στο τοπικό κατάστημα και του λέω έστω στην ίδια τιμή να μου την άφηνες την παίρνω από σένα.Έτσι μου την άφησε στα 1150 με ένα σταθεροποιητή τάσης δώρο.
CheOnWeb Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Σ ευχαριστώ αλλά και για την προτροπή σου.Επειδή έχω ένα κόλημα με τα τοπικά καταστήματα(θέλω να αφήνω τα χρήματά μου κυρίως σε αυτά) το οποίο την είχε 1400 αλλά η ηλεκτρονική την είχε 1160,έτσι πήγα στο τοπικό κατάστημα και του λέω έστω στην ίδια τιμή να μου την άφηνες την παίρνω από σένα.Έτσι μου την άφησε στα 1150 με ένα σταθεροποιητή τάσης δώρο. Σωστός.
kostas_dr Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2014 Σ ευχαριστώ αλλά και για την προτροπή σου.Επειδή έχω ένα κόλημα με τα τοπικά καταστήματα(θέλω να αφήνω τα χρήματά μου κυρίως σε αυτά) το οποίο την είχε 1400 αλλά η ηλεκτρονική την είχε 1160,έτσι πήγα στο τοπικό κατάστημα και του λέω έστω στην ίδια τιμή να μου την άφηνες την παίρνω από σένα.Έτσι μου την άφησε στα 1150 με ένα σταθεροποιητή τάσης δώρο. Πολύ καλά έκανες. Τσίμπησες και τον σταθεροποιητή τάσης, που είναι πολύ χρήσιμος. Στα τοπικά μαγαζιά πράγματι, σηκώνει πολύ μεγάλο παζάρι, ενώ στις μεγάλες αλυσίδες απλά σε κοιτάνε με απάθεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα